Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 4 iunie 2007
Stirile TVA aici
  • 300 de majorete din Romania si Ungaria au participat la Festivalul International de la Arad

Majoretele au facut demonstratii in fata Palatului AdministrativAproximativ 300 de majorete, eleve ale unor scoli din Romania si Ungaria au participat la finele saptamanii trecute la cea de a II-a editie a Festivalului International al Majoretelor, organizat de Liceul "Csiky Gergely" din municipiul Arad.
Evenimentul a debutat cu o defilare prin centrul Aradului, pe traseul dintre Primaria municipiului si Teatrul Clasic "Ioan Slavici", care a avut loc sambata.
Chiar daca editia din acest an era programata sa se deruleze chiar de ziua copiilor, aceasta a fost amanata cu o zi din cauza ploilor care au cazut in cursul zilei de vineri.
"Ploaia ne-a obligat sa decalam festivalul, asa ca in cursul zilei de vineri am organizat doar o repetitie generala, intr-o sala de sport", a precizat Erdely Emese, organizator al Festivalului International al Majoretelor de la Arad.
Festivalul din acest an a reunit 18 trupe de majorete din orasele maghiare Szeged, Tatabanya, Totkomlas, Oroshaza, dar si din Romania, din orasele Satu Mare, Nadlac si Chisineu Cris, care au dansat pe platoul din fata Palatului Administrativ din Arad.
Evolutia micutelor majorete a fost apreciata de sute de aradeni insotiti de copii care au asistat la programele acestora.
Trupele participante au fost rasplatite la final cu cate o diploma de participare, iar fetele din Satu Mare si cele din Ungaria au facut un tur al Aradului.
Tot sambata aradenii au putu asista si la un festival al fanfarelor, care s-a desfasurat in patru zone din municipiu.

Claudia Adjudeanu - Informatia Aradului

  • Ordinul Cavalerilor de la Malta

Sambata la Arad, Romania a devenit Mare Priorat al Ordinului Cavalerilor de MaltaRomania este, incepand de sambata, Mare Priorat in cadrul Ordinului Suveran Sfantul Ioan de Ierusalim, Federatia Prioratelor Autonome, Cavaleri de Malta.
Sambata, la Arad, Romania a devenit Mare Priorat in Ordinul Cavalerilor de la Malta.
Dupa ceremonia de primire a decretului de infiintare, a fost anuntat Marele Prior de Romania.
Acesta este un cunoscut om de afaceri din Arad, sir Constantin Buzatu.
El spune ca, din acest moment, statutul Romaniei in Ordinul Cavalerilor se intareste.
Marele prior al Romaniei, Constatin Buzatu, a precizat: "faptul ca Romania a fost declarata Priorat de limba romana este un moment deosebit, sa spunem asa, in istoria ei. Asta ii va da legimitate ca la alegerea viitorului regent, priorul Romaniei, respectiv Prioratul de limba romana isi va spune cuvantul si isi va da votul pentru acea persoana care sa conduca Ordinul, respectiv Federatia."
La evenimentul de la Arad au participat cavaleri din ordinul de Malta din mai multe tari, printre oaspetii de seama numarandu-se si contesa Isabela din Spania.

Alex Negru - Evenimentul Zilei Editia de Vest

  • Titluri academice

La Universitatea "Aurel Vlaicu" au fost decernate noi titluri de Doctor Honoris CausaDoua dintre cele mai importante personalitati ale lumii academice au devenit de astazi doctori Honoris Causa ai Universitatii "Aurel Vlaicu" din Arad.
Jose Manuel Costa Leca da Veiga Cosmelli si sir George Popper au primit cea mai mare distinctie a universitatii aradene, avand in vedere contributia lor la dezvoltarea culturii dar si a sistemului universitar din Europa, SUA si Canada.
Profesorul universitar doctor Jose Manuel Costa Leca da Veiga Cosmelli este o personalitate complexa cu o adevarata pregatire stiintifica si culturala in diferite domenii.
Este expert in domeniul promovarii turismului, este consultant pentru diferite proiecte ale Natiunilor Unite si Uniunii Europene precum si un important cercetator al acestor domenii.
Profesorul universitar doctor Jose Manuel Costa Leca da Veiga Cosmelli a absolvit Colegiul Academic si Institutul German de Studii Lingvistice, Institutul European de Turism precum si Faclutatea de Drept din Lisabona.
Este doctor in stiintele turismului la Universitatea Pro Deo din New York.
A doua personalitate careia I-a fost inmanat titlul de doctor honoris cauza ai universitatii aradene este unul dintre cei mai mari experti din lume in domeniul securitatii personale si a familiei.
Sir George Popper este unul dintre cei mai importanti profesori in domeniul securitatii din lume, predand aceasta stiinta studentilor din Canada. 
La decernarea celor doua titluri de honoris cauza au asistat mai multe personalitati din Romania.
Unul dintre acestia este si ambasarorul Radu Homescu, fost reprezentant al Romaniei in Israel, Thailanda si Filipine.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • Linia CFR Arad-Deva, blocata

La Vetel, linia de cale ferata Arad-Deva a fost blocata de un tren deraiatSute de aradeni care au dorit, la sfarsitul saptamanii, sa plece cu unul din trenurile care circula pe linia Arad-Deva, au avut neplacuta surpriza sa constate ca acest lucru e imposibil.
Vineri seara, in dreptul localitatii Vetel (judetul Hunedoara), ultimele sase vagoane ale unui tren de marfa au deraiat, afectand calea de rulare pe o lungime de aproximativ 350 de metri.
Dupa ce 14 ore traficul a fost blocat total intre Ilia si Deva, sambata dimineata, circulatia trenurilor a fost reluata, timp de doua ore, pe linia neafectata, dupa care a fost oprita in vederea continuarii interventiei. Blocajul a afectat peste 65 de trenuri.
Duminica, la orele amiezii, din Statia CFR Arad au plecat primele garnituri inspre Deva.

Lucian Serban - Adevarul

  • Parcul "Eminescu", regazonat pe 14.000 m2

Parcul "Mihai Eminescu" a fost regazonatIn cadrul activitatii curente de intretinere a spatiilor verzi - desfasurata in baza contractului incheiat de Primaria municipiului Arad pentru amenajarea, intretinerea si salubrizarea spatiilor verzi din obiectivele I si II – a fost incheiata actiunea de reamenajare florala a Parcului Eminescu din spatele Palatului Administrativ.
Au fost plantate flori de sezon, gladiole si canna, in total 6000 de fire, si a fost regazonat parcul, pe o suprafata de 14.000 mp, fiind, de asemenea, realizat si un alpinariu, racordat la o sursa de apa.
"In perioada urmatoare, dupa incheierea procedurilor de achizitie publica, vor fi inlocuite elementele de mobilier urban (cosurile pentru gunoi si bancile) si vor fi terminate ultimele finisaje astfel incat Parcul Eminescu va putea fi unul dintre cele mai frumoase locuri de recreere din municipiu", a declarat primarul municipiului Gheorghe Falca.

A. P. - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]