Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Sambata, 3 noiembrie 2007
Stirile TVA aici
  • Parlamentarii aradeni incearca sa transfere Ministerului Apararii cheltuielile pentru unitatea din Gai

Deputatul Mihai Calimente va sustine transferul cheltuielilor pentru unitatea din Gai catre MApNIn aceasta saptamana, proiectul de buget pentru anul viitor propus de guvern a intrat in dezbaterea comisiilor de specialitate ale parlamentului. 
In acest sens, deputatul Mihai Calimente membru al comisiei parlamentare  pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala a declarat ca parlamentarii din comisia sa au luat in discutie bugetele propuse pentru aparare MIRA, SPP, SFS si ORNIS. 
Calimente a declarat ca parlamentarii PSD de Arad, Gheorghe Chiper si Dan Ungureanu au depus la comisie un amendament care viza suportarea cheltuielilor de refacere a unitatii militare din Gai de catre Ministerul Apararii, amendament care a fost sustinut de deputatul liberal si de ministrul de resort in cadrul discutiilor. 
"Din pacate insa, colegul de partid al domniilor lor, senatorul Popescu, membru al comisiei nu a agreat acest amendament si impreuna cu trei parlamentari PD au dat aviz negativ acestui amendament care ar fi scutit municipalitatea aradeana de cheltuieli", a explicat Calimente.
Acesta a mai adaugat ca intentioneaza sa sustina acest amendament al parlamentarilor social - democrati si in plen, chiar daca avizul comisiei de specialitate este unul negativ.
Deputatul liberal a mai adaugat ca daca acest amendament nu va fi aprobat, unitatea din Gai va fi predata administratiei aradene astfel ca aceasta sa poata investi in modernizarea cladirilor de acolo. 
Predarea ar urma sa aiba loc in cel mult doua saptamani.
Amendamentul vizeaza reamenajarea unitatii din Gai in vederea transferarii Cetatii Aradului administratiei locale.

C. A. - Informatia Aradului

  • Locuri de veci refacute

Mormantul baronului Neumann - patron a mai multe fabrici din Arad - vor fi refacut de PrimarieFamilia Neumann, Ioan Suciu, Elena Ghiba Birta, Titus Margineantzu - au fost personalitati care au marcat istoria Aradului! 
Viceprimarul a identificat locurile de veci ale mai multor aradeni de marca ale caror morminte sunt neglijate si intr-o stare avansata de degradare. 
El vrea sa refaca aceste morminte, iar in urma discutiilor cu urmasii arhitectului Milos Cristea a solicitat ca locul de veci al acestuia sa fie considerat de interes municipal, iar de intretinerea acestuia sa se ocupe orasul. 
Viceprimarul vrea sa refaca locurile de veci ale familiei Neumann din cimitirul evreiesc. 
Alte 6 morminte din cimitirele Eternitatea si Pomenirea ale unor nume celebre printre care si eroii sarbi care si-au pierdut viata la Arad, sunt neglijate si chiar uitate de catre urmasii lor. 
Refacerea lor este, in opinia viceprimarului un  semn de recunostinta pentru contributia acestora la dezvoltarea orasului. 
In preajma zilei mortilor viceprimarul Aradului a vizitat toate cimitirele din municipiu si s-a asigurat ca acestea vor fi supravegheate de suficiente echipe de gardieni pentru pastrarea ordinii publice.

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • Femeia... sa fie ea insasi!

Interviu cu Attila Bereczky - participant la Targul de Coafura de la LondraUn interviu cu hair-stylistul aradean Attila Bereczky care prezinta, in exclusivitate pentru Adevarul, tendintele anului 2008 lansate la Targul de Coafura de la Londra.
Adevarul: Ai participat la Targul International de Coafura de la Londra, unde au fost lansate tendintele anului 2008 in domeniu. Ce a fost diferit fata de anii trecuti?
Attila Bereczky: As vrea sa spun ca Targul de Coafura de la Londra este cel mai mare eveniment de acest gen din lume, la care cei mai renumiti hair-stylisti isi lanseaza noile tendinte. Tot ce s-a prezentat, anul acesta, aici, se va purta in 2008. Fata de editiile precedente, eu cred ca in acest an s-a lasat o mai mare libertate de interpretare a trendurilor. Ceea ce este un lucru bun pentru ca in fiecare tara oamenii sunt altfel si altfel accepta si altfel poarta pe strada aceste trenduri. Datoria hair-stylistilor din Romania este sa-i invatam pe clienti, chiar si pe colegi, aceste trenduri - putin transformate pentru femeile de la noi.
Adevarul: Ce ar trebui transformat la aceste trenduri astfel incat sa devina specifice femeii din Romania?
Attila Bereczky: Poate ar trebui sa nu fie atat de extravagante, atat de duse la extrem. Pentru ca femeia din Romania are o limita peste care nu prea poate sau nu prea vrea sa treaca. Dar eu consider ca aceasta limita este foarte bine-venita. Altfel, femeia ar fi de o extravaganta dusa prea mult la extrem, iar in aceasta situatie nu s-ar mai putea vorbi de frumusete. Asta cred eu. In acelasi timp, trebuie sa adaptam trendurile si la situatia financiara a femeilor din Romania, sa tinem cont de posibilitatile lor. Parerea mea e ca femeile din Romania, in special cele din Arad - caci nu putem generaliza chiar la nivelul intregii tari -, se aranjeaza foarte bine, atat din punct de vedere al tunsorii, al coafurii, cat si din punct de vedere vestimentar. Aradencele inteleg trendurile si le poarta ca atare.
Adevarul: Cat de greu iti va fi sa le "tii" pe aradence in tendintele anului viitor?
Attila Bereczky: Nu cred ca va fi foarte greu. Imi va fi greu mie pana le inteleg bine si le propun clientelor. Dar, odata ce intri pe linie dreapta, nu mai e nicio problema. Ideea e sa le inteleg eu foarte bine, apoi merge.
Adevarul: De cine/ce depinde intelegerea trendurilor?
Attila Bereczky: Suntem o echipa in Romania care, imediat dupa lansarea trendurilor de la Londra, ne intalnim si, timp de doua saptamani, discutam si ne antrenam pana ajungem la un rezultat pozitiv. Apoi prezentam, la randul nostru, aceste tendinte in cadrul "Galei Wella" - gala coaforilor din Romania. In acest an, ea va avea loc la 27 noiembrie, la Teatrul National din Bucuresti. Evenimentul e o adevarata provocare pentru noi, hair-stylistii. E super!
Adevarul: Cum ar trebui sa arate "aradeanca de pe strada" ca sa fie super in 2008?
Attila Bereczky: Este foarte important ca fiecare femeie "de pe strada" sa-si aleaga trendul potrivit stilului ei de a fi. Sa nu incerce sa fie altcineva pentru ca acest lucru se va vedea. Ca sa fie super, trebuie sa fie asa cum simte ea si asa cum ii sta bine, dar trebuie in acelasi timp sa respecte liniile trendului din care face parte. Nu cred ca aradencele vor avea vreo problema din acest punct de vedere. Sunt convins ca vor fi super in 2008!
CARTE DE VIZITA - Attila Bereczky
Attila Bereczky - hair-stylistul aradeanS-a nascut la 1 noiembrie 1972 la Arad. Lucreaza de 14 ani in domeniul coafurii. 
A participat la numeroase concursuri nationale si internationale, iar din 1999 face parte din "Echipa Wella"
A facut cursuri de perfectionare in intreaga Europa, iar acum sustine seminarii in mai multe orase din tara. 
Pe langa Salonul de infrumusetare "Elyx", si-a deschis, impreuna cu doi colegi, si o Scoala de coafura - "Art of hair". 
Este casatorit si are doi copii.
Wonderland
Este trendul femeii care iubeste natura. "Coafura ei duce un pic catre extrem, dar poate fi, totusi, purtata" - spune Attila Bereczky. 
Regasim aici toate lungimile de par, de la scurt la lung, in culori care confera luminozitate coafurii.
Culorile de baza sunt preluate din natura (de la blond la ciocolatiu deschis), cu accente de culori calde, dar puternice.
Parul este liber, desfacut, arata ca si cum ar fi batut de vant. Poate fi ondulat sau incretit ori prins in impletituri largi, desfacute. "Femeia wonderland" este romantica, optmista, dulce si dragalasa.
Mineral splendour
"Femeia Mineral Splendour" este o dama luxoasa, dar "ea intelege luxul altfel decat in varianta clasica - cu mult negru, cu diamante... Luxul pe care ea si-l doreste este mai subtil" - explica Attila Bereczky.
Vorbim de o femeie caracterizata de o simplitate stralucitoare si o naturalete rafinata. Culorile acestui trend sunt inspirate din minerale: auriu, bronz, cenusiu.
Lungimea parului este de la mediu spre lung, iar tunsoarea se bazeaza pe linii organice, rotunjite. Coafura are aspect matasos, cu efecte metalice.
Materialele lucioase si formele plisate completeaza, din punct de vedere vestimentar, imaginea "femeii Mineral Splendour".
Factory lyrics
E trendul femeii din oras, care are o frumusete neobisnuita, care se imbraca in haine de lucru stilizate si poarta accesorii confectionate din metale.
"Este o femeie care cauta sa iasa in evidenta si care vrea sa provoace emotie" - crede Attila Bereczky.
Parul "femeii Factory Lyrics" are culoarea metalului ruginit sau a petrolului. In general, culorile specifice acestui trend sunt foarte inchise si au efect uleios.
Tunsoarea este asimetrica, cu elemente de la lung la scurt si cu linii rupte, sparte. Forma coafurii se caracterizeaza prin contrast si imperfectiune.
Couture allure
Este cel mai luxos dintre trendurile anului viitor. "Femeia Couture allure" e pretentioasa si are o aparitie indelung studiata. Stie ca se autodefineste prin felul in care arata.
"Ea nu se imbraca pur si simplu. Totul e pus acolo unde trebuie si cum trebuie. Fiecare detaliu e bine definit" - apreciaza Attila Bereczky. Este, totusi, un pic extravaganta si in cautare de exceptional.
Are o tunsoare puternica si indrazneata, cu forme, cu volumuri foarte mari. Parul e foarte bine finisat, foarte neted, aproape artificial.
Culorile specifice acestui trend: negru, dar si mult rosu cu accente de alb-violet sau alb foarte curat, foarte deschis.

D.D. - Adevarul

  • Modernizarea tronsonului Julita - Madrigesti - 46 milioane lei

Un nou traseu turistic intre Julita si Gurahont este pe punctul de a prinde viataConducerea Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest a depus la Timisoara un proiect important pentru judetul nostru, in cadrul Programului Operational Regional. 
Este vorba despre Modernizarea tronsonului Julita - Madrigesti, componenta traseului turistic "E68 - Moneasa", beneficiar Consiliul Judetean Arad, care a fost depus initial spre finantare in cadrul Programului Phare 2004-2006 Coeziune Economica si Sociala – Proiecte Mari de Infrastructura Regionala. 
"Desi in urma evaluarii administrative si tehnice proiectul a obtinut un punctaj mare, fondurile disponibile limitate au determinat includerea sa pe lista de rezerve, propus pentru finantare din fonduri structurale. Prin Hotararea Guvernului nr. 811/2006 s-a finantat revizuirea Studiului de fezabilitate si s-a elaborat Proiectul tehnic si Detaliile de executie aferente proiectului. La sfarsitul lunii septembrie 2007 a fost lansat Programul Operational Regional, Axa Prioritara 2 "Imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale", Domeniul de interventie 2.1 "Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane – inclusiv constructia/reabilitarea soselelor de centura". Cererea de finantare si anexele au fost elaborate tinand cont de noile cerinte" a declarat Iosif Matula, presedintele CJ Arad.
Prin acest proiect se va reabilita infrastructura de transport prin prevederea de legaturi de transport la facilitatile de turism. 
Proiectul va contribui la refacerea infrastructurii de acces spre statiunea balneo-climaterica Moneasa, facilitand accesul si spre obiective turistice specifice acestei zone a judetului Arad, putin cunoscute in prezent, aflate in zona Julita - Madrigesti – Gurahont. 
Lucrarile de constructii rutiere consta in modernizarea a 24,671 km de drumuri judetene, prin imbunatatirea structurii rutiere existente, amenajarea de acostamente consolidate si amenajarea rigolelor existente prin aducerea acestora la un profil corespunzator normelor in vigoare. 
Bugetul total al proiectului este de 46.480.288 lei, din care asistenta financiara nerambursabila - 45.550.682 lei, iar contributia Consiliului Judetean Arad (2%) este de 929.606 lei.

A. P. - Observator

  • "Fundul lumii" este din Arad!

Andrei Andrei - aradeanul care a castigat concursul la MunchenUn roman si o bulgaroaica sunt castigatorii concursului international pentru cel mai frumos fund.
Un roman in varsta de 24 de ani este posesorul celui mai frumos fund din lume, informeaza agentia PR Newswire.
Andrei Andrei a castigat finala masculina a concursului organizat miercuri, la München, de firma de lenjerie intima Sloggi.
Bulgaroaica Kristina Dimitrova, 19 ani, a obtinut cele mai multe voturi din partea juriului in finala rezervata sexului frumos.
Ca si Andrei, bulgaroaica a primit un premiu de 10.000 de euro, un contract de modelling cu Sloggi si o asigurare pentru partea anatomica datorita careia a devenit cunoscuta in intreaga lume.
Dupa aflarea rezultatului, Andrei Andrei a declarat ca se simte extraordinar.
"In special pentru ca am castigat... cu spatele", a glumit el.
Romanul nu a fost insa pe placul uneia dintre participante, germanca Kerstin Haffenrichter, care nu s-a aratat prea incantata de posteriorul acestuia.
"Am avut un alt favorit. In opinia mea, el (Andrei - n.r.) nu a avut cel mai frumos fund", a sustinut Kerstin Haffenrichter.
Conform biografiei existente pe site-ului sau personal, Andrei Andrei are 1,83 m inaltime, s-a nascut la Arad, iar in prezent locuieste impreuna cu fratele sau in Timisoara.
El s-a apucat de modelling acum un an si jumatate.
Pana acum a avut prezentari de moda in China, Malaysia, Singapore si Turcia.
Andrei are si un blog, unde cei interesati pot gasi poze ale lui si ale prietenilor sai (la adresa http://andreiandrei.com), majoritatea realizate la petreceri.
Selectie pe internet
La concursul din Germania au participat in total 42 de barbati si femei din 26 de tari.
Finalistii au fost selectati din aproximativ 15.000 de candidati care au trimis fotografii postate ulterior pe site-ul www.sloggi.com.
Acestea au atras peste cinci milioane de vizitatori, iar 130.000 si-au si votat favoritii.
Juriul a fost compus din sapte persoane: fotomodelele Sophie Anderton si Susanne Maushake, un psiholog, un antrenor de fitness, un coregraf, un reprezentant al firmei Sloggi si un fotograf.

Aurelian Stan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]