Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 3 septembrie 2007
Stirile TVA aici
  • Sase, pericol de accidente

Pe soselele din judetul Arad se produc numeroase accidenteInspectoratul General al Politiei Rutiere a elaborat un clasament national al drumurilor cu risc de accidente.
Un clasament al drumurilor periculoase, care aduc cu sine o serie intreaga de accidente plaseaza Aradul, din nou, pe primele locuri.
Judetul nostru se poate "lauda" cu faptul ca are printre cele mai multe "puncte negre" pe sosele, adica locuri sau segmente din drumul public care prin semnalizare, vizibilitate, amplasare, proiectare, realizare, solicita o anumita conduita din partea celui de la volan, adaptarea vitezei etc., pentru a depasi zona fara a provoca accidente.
Numarul zonelor cu probleme din tara a crescut cu mult in ultimul an, iar in clasamentul elaborat acum de specialisti se specifica faptul ca acesta nu este exhaustiv.
Toate judetele tarii si-au facut loc pe harta in care sunt indicate fie o curba a mortii, fie o sosea a mortii.
Totul se regaseste acum in materialul "Zone cu risc sporit de accident identificate pe reteaua de drumuri din Romania",  elaborat de Directia Circulatie din cadrul IGPR.
Daca in Alba, Arges sau Bacau (ca sa luam doar trei exemple) se vorbeste de unul pana la trei puncte de risc de accident, la Arad (judet de tranzit, deci cu probleme) documentul aminteste de nu mai putin de sase astfel de zone, patru pe DN7 (langa Nadlac, Lipova, Vladimirescu si Turnu) si doua pe DN79 (la Simand si Curtici).

A.B. - Adevarul

  • Cursa aeriana Bucuresti – Arad – Stuttgart a fost inaugurata sambata

A fost inaugurata o noua cursa spre StuttgartSambata la Aeroportul Arad a fost inaugurata cursa Bucuresti – Arad – Stuttgart.
Presedintele Consiliului Judetean Arad – Iosif Matula – ne-a informat ca toate locurile avionului Boeing 737 la zborul inaugural au fost rezervate inainte cu cateva zile.
Astfel, din totalul de 126 de locuri ale avionului, 27 au fost ocupate de pasageri din Arad, iar 99 din Bucuresti.
"Inca de la prima cursa, interesul pentru aceasta directie este crescut. Activitatea Aeroportului este una ascendenta si ne asteptam la o dezvoltare accelerata in ambele directii: transportul de persoane si traficul de marfa. Avem promisiuni ca in curand vom avea si alte curse externe de pe Aeroportul din Arad",  a declarat Iosif Matula.

Nadia Bodran - Informatia Aradului

  • Continental AG angajeaza ingineri

In toata lumea concernul german are aproape 90.000 de angajatiMultinationala scoate la bataie 500 de posturi atat pentru absolventii de facultati tehnice, cat si pentru meseriasi, precum mecanici sau lacatusi.
Concernul german Continental AG, furnizor de sisteme de frana, componente pentru mecanismele de rulare, electronica pentru vehicule, anvelope si elastomeri pentru industria automobilelor, are nevoie de 500 de oameni, pentru fabricile de la Timisoara, Sibiu, Carei si Arad.
Se angajeaza persoane cu pregatire tehnica, atat ingineri, cat si meseriasi, insa exista si posturi in departamentele de finante, resurse umane, achizitii sau vanzari.
"Cautam oameni care sunt pasionati de industria automotive, care au spirit intreprinzator, initiativa si doresc sa aduca valoare companiei", spune Andrea Erdei, senior HR country manager al Continental AG Romania.
Cele mai cerute sunt posturile cu profil tehnic si cele din cercetare. In ce priveste joburile din domeniul administrativ, concurenta este mai mare, din cauza numarului mai mic al locurilor de munca vacante.
Doua interviuri
In urma depunerii candidaturii pentru un post, urmeaza doua etape: interviul cu specialistii in resurse umane si apoi cu reprezentantii departamentului in care se ofera postul.
Daca vrei sa fii cooptat in echipa, la aceste doua intalniri trebuie sa demonstrezi angajatorului ca esti sigur pe tine, ca stii ce vrei.
Ti se vor adresa intrebari prin care se incearca identificarea personalitatii tale si a motivatiei pentru care vrei sa lucrezi in fabrica.
De asemenea, ti se vor testa cunostintele de specialitate.
In cazul in care treci de interviuri, te vei alatura celor 3.500 de romani care lucreaza in fabricile Continental AG din Romania: la Timisoara, Sibiu, Carei si Arad, la centrul de inginerie de la Sibiu, la joint-venture de la Slatina sau la centrul de distributie est-european de anvelope de la Sacalaz (Timis).
In toata lumea, concernul cu cu sediul la Hanovra (Germania), are 89.000 de angajati. 
Salarii bune
Leafa pe care o vei primi la Continental AG depinde de postul pe care l-ai ocupat. Oficialii companiei spun insa ca in toate fabricile concernului salariile sunt "competitive si la nivelul pietei".
De exemplu, la Timisoara, un ope-rator (dupa calificare) primeste aproximativ 300 de euro net, iar salariul creste in functie de performanta si experienta.
Se acorda si premii, se dau si bonusuri estivale, de Craciun si pentru perioadele de concedii.
Anual, in functie de rezultatele financiare ale concernului, daca pe parcursul intregului an precedent ai facut parte din echipa Continental, vei avea parte de un bonus de participare la profit.
De asemenea, vei beneficia de preturi preferentiale la centre de relaxare si agentii de turism cu care compania are colaborari.
Masina de serviciu vei avea doar daca ocupi o pozitie de management.
Indiferent de postul pe care-l ai, specialistii in resurse umane spun ca poti promova repede.
Totodata, vei beneficia de traininguri, in functie de necesitatile tale.
Pe langa petrecerile organizate cu diverse ocazii - Craciun, Ziua Familiei - exista si campionatul de fotbal intern "Conti Team Cup".
Master in tehnologia anvelopelor
O varianta de specializare in industria automotive si pentru a deveni angajat Continental este inscrierea la masteratul in tehnologia anvelopelor, realizat in colaborare cu Universitatea Politehnica Timisoara.
Acesta se adreseaza absolventilor de studii superioare de profil electrotehnic, mecanic sau de chimie industriala.
Inscrierile au loc pana pe 15 septembrie.
LISTA CU JOBURI
Ce se cauta
Arad.
Ingineri proces si operatori pentru Continental Contitech (tubulatura);
Sibiu. Ingineri hardware, software si operatori, pentru Continental Automotive Systems, divizia de electronice;
Timisoara. Ingineri electrotehnici, ingineri mecanici, sefi de schimb, economisti, operatori, lacatusi-mecanici, pentru Continental AP (anvelope); ingineri industriali, referenti achizitii, operatori si frezori, pentru Continental Contitech (tubulatura, transmisie);
Carei. Ingineri tehnici, operatori vulcanizare si operatori cazan autoclava, pentru Continental Contitech (tubulatura).
ON-LINE
Unde trimiti CV-ul
Continental Automotive Systems Sibiu

career@contiautomotive.com
Fax: 0369.433.069
Continental AP Timisoara
jobs_cap@conti.de
Fax: 0256.305.244
Continental Contitech Timisoara
recruiting@ro.contitech.de
Fax: 0256.301.501
Continental Contitech
(fosta Phoenix) Carei
delia.silvasan@phoenix-ag.com
Fax: 0261.806.140
Continental Contitech (fosta Thermopol) Arad
romania@thermopol.co.uk
Fax: 0257.352.645
Detalii la www.conti-online.com

Felicia Niculae Traistaru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Aradeni pe Aconcagua

Alpinistii aradeni se pregatesc sa cucereasca varful AconcaguaAnul 2008 va debuta cu o premiera pentru trupa de montaniarzi "Explorer" din Arad.
Pentru prima data, o trupa aradeana va infige steagul Romaniei pe varful Aconcagua (6962 m).
Membrii trupei "Explorer", filiala Arad,care se vor incumeta la aventura vor pleca din Arad inainte de Anul Nou, indreptandu-se, cu mai multe mijloace de locomotie, spre tinta.
Revelionul il vor petrece in autocar si spera ca va fi unul dintre cele mai frumoase revelioane.
Dupa ce anul 2007 va fi trecut la capitolul amintiri, aradenii nostri vor face primii pasi spre marea aventura.
De la poalele muntelui si pana la varf, vor fi parcurse mai multe etape, cu "sejururi" la diferite cote, pentru ca organismul sa se adapteze treptat la conditiile care se schimba la fiecare nivel de altitudine.
Abia dupa multe zile, aradenii vor putea sa soarba cu nesat aerul tare al inaltimilor si sa se bucure de o noua reusita, dupa Montblanc, in 2005 si Dufourspitze in 2007, ca o "incalzire" pentru Aconcagua.
Pe parcursul anului, atat cat le-au ingaduit locurile de munca si familiile, au "haladuit" prin retezat, Fagaras si Muntii Zarandului.Evident, este vorba si despre costuri.
Aventura Aconcagua, de exemplu, va scoate din buzunarul fiecaruia cel putin 3000 de euro.
Filiala aradeana "Explorer" are personalitate juridica abia din iunie 2007 si numara 13 membri.
"Nucleul dur" este alcatuit din patru persoane, care s-au „intovarasit” ca impatimiti ai muntelui in urma cu 30 de ani.
Claudiu Virgil Ban, Ioan Filip, Lucian Sarb si Ovidiu Gavanescu mai au putin pana vor ajunge la "prefixul cinci".
Necazul lor este ca prea putini dintre tinerii de astazi sunt dispusi sa uite, macar pentru putin timp, barurile, motocicletele, masinile "tari" si...calculatorul, pentru a oferi o mica ofranda naturii.

Adevarul

  • Xenofobie timisoreana la UTA – Poli!

Intalnirea dintre galeriile UTA si Poli Timisoara"Infiintati de un jidan, antrenati de un tigan!" – asta s-a auzit sambata dupa-amiaza... de septembrie 2007!
Galeria a desfasurat un banner imens – o miniatura a suporterilor alb-rosii – in timp ce intreg stadionul s-a colorat in rosu.
In partile laterale ale peluzei, fanii UTA-ei au pregatit un ULTRAS in alb-rosu, sub care se putea citi pe un alt banner, asezat pe gard, "Un mod de viata la care nu renuntam."
O coregrafie de bun gust, care le poate egala fara probleme pe cele din fotbalul occidental.
Timisorenii nu au ramas nici ei mai prejos si au desfasurat zeci de steaguri alb-violete, insa coregrafia a continut si un banner rautacios, care nu isi avea rostul intr-un debut in care galeriile trebuiau sa se identifice prin creatie si prin sustinerea favoritilor: "Totul pare mare atunci cand esti mic."
Celebrele mesaje, atat de tipice intr-un derby de o asemenea anvergura, nu au lipsit nici din decor, aradenii fiind insa mult mai inspirati:
"Despre Aradul noaptea sa comentati cand aveti tupeul sa-l vizitati", "Iancule de-i vinzi pe toti, cat din gaura mai scoti?", "V-ati facut renume practicand cea mai veche meserie din lume", cireasa pe tort fiind fara indoiala: "Fashion Lausanne – anul acesta se poarta o noua nuanta de mov", aluzie la identitatea, traditia si palmaresul violetilor.
Galeria lui Poli, formata din 350 de suporteri veniti de pe Bega, a raspuns prin: "Utismul afecteaza grav echilibrului psihic", "Care v-ati bucurat miercuri seara ridicati doua degete!" sau, "De putra madre Hooligans."
Atat inainte, in timpul cat si dupa meci, fanii celor doua formatii s-au injurat, insa oaspetii ar putea plati dupa o scandare periculoasa (inregistrarile video si audio speram sa scoata in evidenta scandarea violetilor!): "Infiintati de un jidan, antrenati de un tigan!".

Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]