Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Marti, 3 aprilie 2007
Stirile TVA aici
  • Banca luata cu asalt de hoti

Exercitiul de Ziua Jandarmeriei s-a finalizat cu succesDe ziua lor, jandarmii aradeni au organizat interventii si exercitii de lupta cu infractorii.
Jandarmii aradeni si-au sarbatorit, ieri, ziua, organizand un concurs de tir pentru reprezentantii presei, dupa care jurnalistii au avut posibilitatea sa asiste, in incinta unitatii de la Vladimirescu, la cateva demonstratii foarte reusite. 
Nu au fost uitati nici jandarmii veterani de razboi, invitati si ei la manifestarile de la Vladimirescu, unde 30 de luptatori ai unitatii mobile de interventie si-au demonstrat cunostiintele de arte martiale si viteza de reactie.
Totul a inceput cu un exercitiu de aplanare a unui conflict dintre doua grupuri de indivizi turbulenti, dupa care sapte jandarmi au facut o demonstratie de spargere a unor obiecte din BCA. 
Conform programului a urmat apoi grupa de caini, dintre care nu am putut sa nu il remarcam pe Sasa, ocupantul unui onorant loc doi pe tara, in cadrul unui concurs organizat, anul trecut, de Ministerul Administratiei si Internelor.
Infractori anihilati
Punctul culminant al exercitiului a constat in interventia pentru neutralizarea unor infractori inarmati care au preluat controlul unei banci. 
Subunitatea de interventie a inconjurat rapid obiectivul, a patruns in cladire si in decurs de cateva minute a anihilat intreg grupul de banditi.
De mentionat ca printre oaspetii jandarmilor au fost si cativa copii de la Gradinita Postei, micutii urmarind spectacolul cu sufletul la gura.
Cupa presei la tir
Printre numerosii ziaristi, deveniti peste noapte tragatori, atat cei de la Arad Expres cat si cei de la Ardevarul de Arad si au facut loc printre primii. 
Astfel, la feminin locul I l-a revendicat Anca Pascutiu - Observator aradean; 
locul II, Diana Rotar – Arad Expres; 
locul III, Margareta Szego – Adevarul de Arad. 
La masculin, primele trei locuri au fost ocupate de: Denis Zimbran - TV Arad, locul I; 
Ioan Virag – Info TV, locul II 
si Leo Sfira – Adevarul de Arad, locul III. 
Toti participantii au fost rasplatiti cu diplome, doanele si domnisoarele au devenit "Miss Pistol", iar castigatorii primelor trei locuri au primit cate un trofeu.

L.S.- Adevarul

  • O zi cu primarul la Primarie continua!

Izabela Vekas a efectuat o noua extragere la PrimarieCampania ,"O zi cu primarul la Primarie" continua! 
Dupa ce miercurea trecuta o tanara vanzatoare de 26 de ani si-a petrecut ziua insotindu-l pe primar la toate intrunirile si intalnirile, astazi au fost trasi la sorti urmatorii aradeni care isi vor petrece o zi alaturi de edilul sef.
Ei sunt Bogdan Boci, Sergiu Madalin Marienutz si Cornelia Chis.
Pana acum 63 de aradeni si-au dorit sa participe la campanie.
Ei si-au depus solicitarile la Primarie si au participat la extrageri.
Veteranul de varsta este Livius Akoni Vartaci, care anul trecut l-a insotit pe primar la o serie de intruniri.
Cel care va avea posibilitatea sa isi petreaca ziua de miercuri cu primarul iar intamplarea face ca acesta sa ia parte si la sedinta de consiliul local este Bogdan Boci, care ocupa functia de viceprimar in Consiliul local al tinerilor. 

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • Urmarire ca in filme prin Arad

Vitezomanul din Aradul Nou a fost prins de politistiUn sofer a refuzat sa opreasca la semnalul Politiei si s-a lansat prin oras intr-o cursa de evadare, insa a sfarsit "infipt" in poarta unei case din Aradul Nou, dupa ce-a retezat un stalp!
Lucratorii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Vasile Goldis" Arad au fost anuntati, ieri, in jurul orei cinci dimineata de necesitatea unei interventii pe strada Ady Endre, la numarul 29. 
Echipajul descarcerarii a ajuns la fata locului la 5.18, cand a realizat ca pasagerul unui autoturism care se oprise intr-o poarta era blocat in masina. 
A fost scos, transportat la spital, insa n-a ramas internat, nefiind grav ranit.
Toata povestea a inceput in jurul orei patru, in dimineata zilei de duminica, cand o patrula a Politiei a incercat sa opreasca un autoturism Seat Cordoba, pentru un control. 
Politistii au ramas surprinsi cand au realizat ca soferul masini, Stefan Iona, de 42 de ani, nu avea de gand sa opreasca si a accelerat. 
Urmarirea s-a derulat timp de aproximativ o ora, pe strazile din municipiu, soferul Seat-ului incercand cu disperare sa-si piarda urma. 
La un moment dat, in timp ce se afla in cartierul Aradul Nou, soferul a incercat sa se ascunda pe o straduta laturalnica, respectiv pe Ady Andre, strada asfaltata pe jumatate. 
Soferul a realizat tarziu ca nu mai este pe asfalt si, din cauza vitezei extrem de mari, a pierdut controlul volanului si s-a izbit de poarta imobilului de la numarul 29, dupa ce-a rupt un stalp! 
A iesit din autoturism, dar pasagerul din dreapta, ranit usor, a ramas blocat pana la sosirea echipajului descarcerarii. 
Oamenii legii si-au dat seama imediat ca aveau de-a face cu doua persoane, de etnie rroma, vechi cunostinte. 
In urma accidentului, poarta a fost usor lovita, in schimb, un stalp de curent s-a prabusit. 
Locuitorii din zona au declarat oamenilor legii ca s-au speriat cand au auzit o bubuitura puternica. 
Cei doi vor avea de platit in jur de 300 de milioane de lei vechi, pagube produse in urma incidentului.
Cand totul parea sa se sfarseasca cu bine, politistii l-au verificat pe sofer si au stabilit ca acesta nici macar nu avea permis. 
Mai mult decat atat, in autoturismul Seat Cordoba, anchetatorii au descoperit haine second-hand, despre care acestia cred ca au fost furate. 
Proprietarii hainelor au declarat ca marfa era adusa legal si ca erau destinate vanzarii. 
Politisti i-au retinut pe cei doi vitezomani si vor continua cercetarile pentru a stabili daca hainele erau furate.

Camelia Catean - Observator

  • Cartierul Alfa, izolat

Circulatia in zona Pietii Sarbesti a fost blocata completFoarte multi dintre locuitorii din Alfa nu au cu ce ajunge dimineata la serviciu si dupa-masa acasa, din cauza lucrarilor demarate pe Kogalniceanu si Condurasilor. Consilierul Ionel Costin a cerut o linie de autobuz provizorie pentru elevii din cartier.
Problemele au pornit odata cu schimbarile pe care CTP a trebuit sa le opereze in circulatia tramvaielor. 
Solutiile impuse odata cu demararea lucrarilor de societatea Primariei sunt, insa, departe de a-i multumi pe locuitorii din cartier, care sa simt izolati de restul lumii.
Problema din Alfa a ajuns si pe masa de discutii a consiliului local. 
Consilierul Ionel Costin a prezentat colegilor, pe scurt, situatia din cartier si le-a cerut celor de la CTP sa intervina. Ionel Costin a cerut conducerii CET sa introduca pentru elevii din Alfa, care sunt nevoiti, in aceste luni, sa mearga pe jos la scoala, o linie de autobuz provizorie, pe perioada cat vor dura lucrarile de reabilitare. 
In viziunea alesului, macar problema unui grup din cartier ar fi astfel rezolvata.
Alte propuneri
De problemele din Alfa a vorbit si consilierul Corneliu Padurean, acesta referindu-se insa la circulatia insuportabila provocata de lucrarile demarate pe cele doua strazi. 
"Circulatia in zona Pietei Sarbesti e blocata de tot. Pe perioada in care se lucreaza, pe unele strazi ar trebui sa se circule pe ambele sensuri, iar parcarea sa se faca pe trotuar", a propus consilierul Padurean.
Declaratie: "Ar trebui introdusa o linie speciala pentru elevi cat se lucreaza in Alfa" – Ionel Costin

Adriana Barbu - Adevarul

  • Dealul Viilor - veritabil sat de vacanta

Zonele de agrement de la deal sunt tot mai cautate de orasenii dornici de liniste - Virtual Arad News (c)2007Zona cunoscuta sub titulatura de Dealul Viilor s-a transformat de-a lungul timpului intr-un veritabil sat de vacanta, care numara in prezent circa 200 de proprietati.
Considerat de autoritatile locale din Ineu drept un cartier al orasului, Dealul Viilor, sau colnele de acolo reprezinta pentru unele persoane chiar domiciliu permanent.
Totusi acestea sunt cazuri izolate, in zona aflandu-se in principal case de vacanta.
Interesant este faptul ca nu doar ineuanii si-au facut acolo adevarate oaze de liniste si relaxare, imprejmuite de vii si de livezi, ci si o serie de alti oameni chiar si din municipiul Arad.
Asta in ciuda distantei de circa 50 de kilometrii care desparte Ineul de Arad!
La sfarsit de saptamana, locul se umple de viata, aproape toate casutele, unele dintre ele vile in toata puterea cuvantului, cu tot confortul, fiind luate cu asalt de catre proprietari insotiti de prieteni dornici de a petrece cateva ore in aer liber.
Şi trebuie sa recunoastem ca este vorba despre un aer foarte curat, asa cum de mult nu mai avem parte in Arad sau in imprejurimi.
O alta atractie a zonei o reprezinta numeroasele pescarii amenajate in apropiere sau celebra Poiana a Narciselor, o splendoare in aceasta perioada a anului.
Nici preturile practicate in zona nu sunt dintre cele mai mici, ramanand insa la un nivel relativ acceptabil pentru multi.
Astfel pentru un teren de circa 3000 de metrii patrati care cuprinde si o vila mobilata si utilata in suprafata de 100 de mp, pretul poate ajunge undeva in jur de 19.000 de euro.
Daca mai pomenim si ca in pret sunt incluse si culturile de vita-de-vie si de pomi fructiferi, oferta e din ce in ce mai atractiva.
Singura problema ar putea fi reprezentata de starea drumului care strabate zona, accesul fiind relativ greoi.
Este vorba despre cativa kilometrii de drum de pamant de la iesirea din soseaua principala catre zona de deal.
Se pare ca acest aspect nu ii deranjeaza insa foarte tare pe cei care isi doresc sa petreaca cateva ore in natura, la aer curat si liniste.
Intr-o perioada in care agitatia zilnica face ravagii printre multi dintre noi, zonele de agrement de acest gen devin din ce in ce mai cautate si mai apreciate, aceasta fiind si explicatia pentru numarul tot mai mare de vile care au rasarit pe Dealul Viilor in ultimii ani.

Claudia Adjudeanu - Informatia Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]