Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 2 iulie 2007
Stirile TVA aici
  • Datoriile de la Judetean si mizeria de la Matern - in atentia consilierilor judeteni

La Spitalul Matern conditiile de igiena mai trebuiesc imbunatatiteSituatia a doua spitale care functioneaza in Arad ii pune pe jar pe consilierii judeteni, tot mai multi dintre acestia solicitand o lista clara cu prioritatile celor doua unitati medicale de mare impprtanta. 
Este vorba despre Spitalul Judetean Arad si Spitalul Matern, despre a caror soarta s-a discutat ieri in cadrul sedintei Consiliului Judetean Arad. 
Astfel, consilierul Attila Duka a subliniat faptul ca Spitalul Clinic Judetean Arad "are datorii enorme la furnizorii de medicamente, la energie, telefoane si altele, aflandu-se intr-o situatie foarte grava,"
Consilierul local a cerut imperios din partea conducerii CJA stabiliiea unei intalniri de urgenta cu conducerca acestui spital, pentru a se intocmi o lista cu prioritatile imediate ale unitatii. 
"Dupa ce avem aceasta lista, vom putea stabili cati bani vom aloca Spitalului Judetean Arad pentru a mai iesi din datoriile enorme pe care le are". 
Demersului facut de Attila Duka i s-au mai alaturat si alti consilieri judeteni, unul dintre ei avertizand asupra conditiilor igienice din Spitalul Matern, pe care le-a catalogat ca fiind "dezastruoase"
"Conditiile igienice din acest spital, mai ales din sectia de nou - nascuti, pun in pericol viata copiilor si a mamelor, deoarece oricand pot izbucni infectii intraspitalicesti foarte grave. Nu se poatc ca o unitate ce este maternitatea judetului sa functioneze in-conditii igienice atat de proaste" a aratat consilierul care a cerut, de asemenea, stabiliiea dc urgenta a unei intalniri cu conducerile celor doua spitale, pentru a se gasi solutii pentru iesirea din criza.

M.C.- Observator

  • Parcul Copiilor

Parcul Copiilor este complet renovatUnul dintre cele mai cunoscute parcuri din Arad devine pe zi ce trece tot mai atractiv pentru aradeni.
Parcul copiilor, este complet renovat iar in scurt timp va deveni locul preferat al micutilor.
Numai in acest an, Primaria a investit aici aproximativ 2 miliarde de lei.
In parcul copiilor sunt noi locuri de joaca pentru copii iar cele existente au fost reparate.
Bancile, aleile dar si spatiile verzi sunt modernizate in cea mai mare parte.
Asa ca nu este de mirare ca aici, vin zilnic sute de copii insotiti de parintii lor.
Locuri de joaca pentru copii vor fi instalate si in alte zone ale orasului.
Apopierea alegerilor locale scoate la rampa reprezentantii autoritatilor locale.
De aceasta data, cel mai tanar primar al Partidului Conservator, Radu Blaga a prezentat strategia de dezvoltare a localitatii dar si un bilant al celor 3 ani de mandat.

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • Stadionul UTA devine Francisc Neumann

De anul viitor Stadionul UTA isi va schimba numeleStadionul UTA isi va schimba numele, de anul viitor.
Primarul Gheorghe Falca a anuntat, ieri, ca vara viitoare, cand, cel mai probabil se va inaugura nocturna terenului, arena sportiva din centrul Aradul va primi numele de Francis Neumann, pentru ca stadionul a fost construit de familia Neumann, care a ridicat in Arad mai multe fabrici.
Nocturna va costa administratia locala aproximativ un milion de euro.
Dezvoltarea Aradului se leaga in mod direct de numele familiei Neumann, care a dat orasului cei mai renumiti industriasi.
Urmasii baronului Francis Neumann au recuperat deja mai multe proprietati confiscate de comunisti, printre care si o resedinta situata in centrul orasului, care fusese casa de protocol a lui Nicolae Ceausescu.
In Arad exista un liceu care poarta numele industriasului.

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • La Sebis... nu in alta parte

De "Zilele Sebisului" au fost organizate numeroase actiuniJoi a fost o zi deosebita in cadrul manifestarilor prilejuite de ceea ce s-a numit generic „Zilele Sebisului”, zile insumand practic o saptamana intreaga. 
Timp in care s-au trecut in revista si bifat prin vernisaje, inaugurari, sfintiri, simpozioane etc. realizarile actualei administratii orasanesti si ai carei principali autori sunt primarul Gheorghe Feies si viceprimarul Radu Demetrescu.
Joi, Sebisul a fost intesat de lume si fiindca era zi de targ si era ajunul sarbatorii sfintilor Petru si Pavel.
Asa ca elevii profesorului I. Ilica, de la Clubul de carting de pe langa Palatul copiilor, au beneficiat de o asistenta numeroasa, in fata careia au putut "sa se sparga-n figuri", taind cu gratie viraje periculoase si dribland cu dezinvoltura jaloane, pe o pista ce se intindea din sensul giratoric pana la intrarea in piata, practic un carosabil proaspat dat in folosinta si care ar face cinste oricarui oras european.
Parade, calusari si rapsozi
A urmat, pe acelasi traseu, o pitoreasca parada a portului popular, cu Ansamblul "Doina Muresului" din Arad, cu echipa de dansuri mixte si calusaresti din Bocsig, cu cea de dansuri populare romanesti din Aletea (Ungaria), sau cele bulgaresti din Vinga, cu ansamblul folcloric "Rapsozii Zarandului" si "Junii Crisului" din Dieci, teleghidate toate subteran de legendarul dresor al coregrafiei populare, fabulosul Viorel Nistor.
Parada s-a incheiat in fata Primariei, unde fiecare echipa a executat o suita de "jocuri" populare specifice zonei, dansuri care au fost completate dupa amiaza cu un spectacol folcloric la fel de variat.
Intrebat despre rostul acestor manifestari, primarul Gheorghe Feies s-a explicat: "Consideram ca prin aceste activitati aducem un plus de bucurie in sufletul oamenilor, a lucuitorilor nu numai din orasul nostru, ci si a vecinilor si a oaspetilor din judet."

A.B - Adevarul

  • "Temerarii" invingatori la Brasov

"Temerarii" aradeni au avut o comportare meritorie la BrasovClubul Sportiv "Temerarii" Arad, grupare care reuneste persoane cu disabilitati neuromotorii, a participat recent la Brasov la o competitie de baschet in fotoliu rulant, derulata sub genericul "O viata fara bariere".
Reprezentantii Aradului au avut o comportare meritorie reusind sa se claseze pe prima pozitie devansand CCSH "Lamont" Cluj, "Maraton 93" Lugoj, "AJIF Motivation" Bucuresti (doua echipe) precum si reprezentantele oraselor Constanta si Galati.
Si-au adus contributia la cucerirea cupei puse in joc Gabriel Dronca (capitanul echipei), Constantin Bracon, Gelu Vrabie, Alexandrus Oneata, Mircea Onita, Endy Conrad, Simion Popa, Ioan Talpa si Anca Madalina Palaie (antrenoare).
"Am dori sa le multumim pentru sprijinul acordat catorva persoane deosebite: Maria Pascalau – director al Scolii Generale nr. 2, Lizica Mihut – rector al Universitatii "Aurel Vlaicu" Arad, Silvia Demian – director al Liceului de Arta "Sabin Dragoi" si nu in ultimul rand sponsorului nostru Marco Pisani. Urmatoarea competitie de acest gen, la care ne-am dori foarte mult sa participam, se va desfasura la Galati, in 18 iulie.
Din pacate nu avem un mijloc de transport, un microbuz, pentru deplasarea de la Brasov fiind sprijiniti de un prieten al nostru, Erich Merche, care acum este plecat in Belgia. Poate vom gasi sprijin si prin intermediul acestor randuri…"
ne-au declarat "temerarii" Aradului.

F.C - Informatia Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]