Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 2 aprilie 2007
Stirile TVA aici
  • Peste un milion de locuitori

Aradul - vedere aeriana panoramica - Virtual Arad News (c)2007Atat Aradul, cat si Timisul viseaza sa devina al doilea pol de dezvoltare economica!
Atat Timisoara, cat si Aradul vor sa joace un rol decisiv nu doar in regiune, ci si in tara si sa devina (singure sau impreuna) cel de al doilea pol economic al tarii. Situatia e dificila pentru ambele municipii. 
Potrivit primarului Aradului, municipiul "nu reuseste sa treaca de hopul de 180 de mii de locuitori", in timp ce oficialii timisorenii si-au propus sa incerce sa se lupte cu parlamentarii care au blocat legea privind zonele metropolitane.
Presedintele Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, le-a cerut deja parlamentarilor de Timis sa intervina pentru rezolvarea legislatiei in domeniul constituirii zonelor metropolitane, proiect de lege blocat in Parlament. 
Ostaficiuc mai e de parere ca gestionarea proiectului trebuie facuta de catre Consiliul Judetean si nu de catre primarul municipiului, asa cum se prevedea in proiectul de lege.
Presedintele CJ Timis a precizat, de curand, faptul ca intre consiliile locale, "va fi vorba despre un parteneriat, nicidecum despre o subordonare" si a amintit de "axa Timisoara-Arad", sustinand ca "orice tara trebuie sa aiba doua centre de greutate, orasul de pe Bega fiind, dupa Bucuresti, un astfel de centru. Dintre cele 12 comune limitrofe orasului, doar Dumbravita se opune proiectului timisorean". 
Timisoara - vedere aeriana panoramica Ba mai mult, timisorenii vor sa devina al doilea pol de dezvoltare al Romaniei cu sau fara sprijinul Aradului, fapt declarat de curand.
Mai greu
La Arad, lucrurile sunt si mai incurcate, caci de unul singur orasul si judetul nu vor putea juca un rol insemnat. 
"Noi nu reusim sa trecem hopul de 180 de mii de locuitori. Avem langa noi Timisoara care vrea sa joace - vrem, nu vrem - rolul de lider al regiunii, iar apoi avem Oradea. De curand, Galatiul si Braila, care s-au miscat rapid, si-au manifestat intentia de a creea un pol de dezvoltare de peste un milion de locuitori. Trebui sa hotaram daca si noi vrem un pol de peste un milion de locuitori sau sa ramanem la nivelul de acum, un oras de rangul doi", spune edilul-sef al Aradului.
Un pol de un milion de locuitori pare sa fie si tinta oficialilor din Timis
Toti la Arad
Cativa pasi mici se doresc facuti inca de acum in realizarea zonelor metopolitane. 
De pilda, primarul Aradului vrea sa-i sfatuiasca pe oficialii din Lipova sa renunte la proiectul lor de reabilitare a statiei de epurare si sa vina sa se lege la stadia de epurare din municipiu, care lucreaza acum la capacitate de 40%.

A.B - Adevarul

  • La o cafea cu Mihaela Vasil

Vasil Mihaela - o femeie care vrea sa faca multe- Cine este Mihaela Vasil?
- Mihaela Vasil este o femeie care vrea sa faca ceva pentru cei din jurul ei. Un taur adevarat, dominat de loialitate. Aceasta caracteristica ma reprezinta  atat in familie, in relatiile  de prietenie  precum si in cele politice. Nu am cochetat niciodata cu un alt partid decat cu PD, iar daca vreodata nu as fi multumita de partid as renunta la politica, dar nu as schimba partidul.
- Ati intrat serios in politica, ati fost consilier local municipal, v-ati regasit pe lista PD-ului pentru Camera Deputatilor… Acum sunteti director al Casei Judetene de Pensii…Care este totusi cea mai mare realizare?
- Desigur e vorba despre cei doi copii ai mei. Daca ne referim insa la planul profesional, consider ca fiind o deosebit de importanta realizare faptul ca am reusit sa ajung intr-un domeniu in care fac administratie publica mai aproape de sufletul oamenilor, sa  pot fi un functionar cu adevarat in slujba oamenilor. In relatia cu beneficiarii serviciilor Casei de pensii, care reprezinta un segment mai deosebit al populatiei, nu pun problema birocratic, ci uman.
- Vorbind despre relatii… Care sunt atuu-rile de care trebuie sa se foloseasca un manager in relatia cu subalternii pentru ca lucrurile sa mearga bine?
- In ceea ce ma priveste, trebuie sa recunosc ca initial am avut retineri cand am preluat conducerea institutiei. Era vorba despre o echipa gata formata, era vorba despre un domeniu cu care nu eram familiarizata. Insa, din fericire m-am convins de contrariul. Ei m-au ajutat mult sa invat sa cunosc sistemul, m-am integrat in echipa si  poate am reusit sa o consolidez. Am in subordine 82 de functionari angajati si inca 52 de persoane angajate pe perioada determinata pentru evaluare pensii si care acum se ocupa de introducerea de date din cartile de munca in sistemul informational. In ceea ce priveste comportamentul ... cred ca trebuie sa fii om, sa fii si mana de fier, sa fii si intelegator cand e cazul… Insa cu siguranta, cele mai bune rezultate sunt  date de munca in  echipa. Tot timpul avem de invatat unii de la altii…Una dintre cele mai mari greseli ale unui manager este acela de a se inconjura de „Yes men-i”,  adica oameni care ii dau dreptate tot timpul. Trebuie sa fim constienti ca nimeni nu e perfect, ca tot timpul exista loc pentru perfectionare.
- Daca vorbim de perfectionare, credeti ca succesul unui lider este castigat prin nastere,  sau este o arta care se invata?
– Cu siguranta ca exista oameni care au aptitudini in acest sens, insa e nevoie si de perfectionare. De curand am incheiat in acest sens un master in management si finantare in administratia publica, urmat la Universitatea „Aurel Vlaicu”.
- Faptul ca sunteti femeie in politica si acum in administratie, a reprezentat un avantaj sau dimpotriva?
- Sunt femeie si mai toleranta, mai zambitoare  si aspectele acestea mi-au fost de folos in unele situatii, insa cred ca important e omul, nu faptul ca esti femeie sau barbat. Sunt doar prejudecati. Dupa cum am mai declarat, unica data cand m-am simtit dezavantajata pentru simplul fapt ca sunt femeie, a fost atunci cand am ocupat doar locul IV pe listele PD-ului pentru Camera Deputatilor. Munca depusa si calitatile ma recomandau pentru un loc mai bun. Dar sunt foarte multumita, acum  considerand ca aceasta functie mi se potriveste si sunt mandra ca am facut lucruri bune pentru institutie.
Directoarea Casei de Pensii - Mihaela Vasil la locul ei de munca- Ma gandesc ca va referiti la noul sediu…
- Fara doar si poate. Achizitionarea cladirii pentru noul sediu care automat implica si schimbarea radicala a relatiei cu publicul, reprezinta un succes deosebit. Pana in noiembrie - decembrie, termen la care estimam ca vom putea da in folosinta noul sediu, se va schimba si modul de abordare a problemelor beneficiarilor, in sensul ca nu vor mai exista ghiseele acestea ci discutiile intre pensionar si functionar se vor purta fata in fata, la o masa, avand de-a face cu un sistem tip consiliere.
- Va mai ganditi sa va intoarceti vreodata in politica, in sensul de a activa in adevaratul sens al cuvantului?
- Acum  nu  fac politica datorita functiei. Insa parerile sunt aceleasi ca si pana acum,  iar daca va fi nevoie si daca imi voi gasi un culoar favorabil,  atunci voi face politica. Cu experienta acumulata in domeniul asigurarilor sociale  pot sa contribui la o noua lege sau o noua dezvoltare pe aceasta linie. Nu am nici o retinere… dar  cu siguranta ma voi intoarce doar acolo unde este cu adevarat nevoie de mine si unde pot sa fac ceva cu adevarat bun.
- Sunteti o femeie care are familie, sot, copii si care ati reusit sa va afirmati si in plan profesional. Credeti ca este nevoie de sacrificiu pentru a reusi in ambele parti?
- In cazul meu nu a fost nevoie. Am avut copiii extrem de tanara, fetita la 21 de ani si pe baiat la 25, asa ca in perioada respectiva am fost cu ei, am avut timpul sa ma ocup de educatia lor, sa ma joc cu ei, sa-i duc la gradinita, mai apoi  sa-i ajut la lectii. In perioada aceea, sotul meu era cel care se ocupa mai serios de partea profesionala, iar ulterior am intrat si eu in alt gen de activitati. Eu sunt un caz fericit atat pentru ca am avut copiii de tanara, cat si pentru ca m-am bucurat de sprijinul sotului si al parintilor. In conditiile de azi insa, observam ca femeia urmareste inainte realizarea profesionala si abia apoi familia.  In cazul lor nu stiu ce sa spun, insa cred ca o cariera intrerupta la un moment dat de nasterea copilului  te lasa cu un pas inapoi. La mine, repet, nu a fost cazul.
- Daca s-ar fi impus un sacrificiu…ce ati fi ales?
- Desigur ca nu as fi stat pe ganduri si as fi ales familia si copiii. Ei sunt adevarata realizare a unui cuplu. Ne bucuram ca fetita noastra este deja studenta la Londra, cu rezultate extrem de bune, iar baiatul e deja in clasa a IX-a… Amandoi sunt deja mari de-acum. Şi cu toate acestea  mai ales baiatul simte nevoie sa stea mai mult cu mine…Incerc sa le fac pe toate. Sa las toata oboseala si stresul la birou si sa nu intru cu el in casa. Desi va asigur ca nu e usor…
- Ce planuri aveti pentru viitorul apropiat?
- In plan profesional imi doresc sa ne mutam in noul sediu pentru a putea aplica un management in adevaratul sens al cuvantului, lucru imposibil de realizat pana acum datorita spatiului extrem de restrans pe care il avem la dispozitie. In plan personal  imi doresc in primul rand sanatate, pentru intreaga familie, sa  ne invete  bine copiii, iar sotului - sa ii mearga bine afacerile.
- Va multumim!

Madiana Mican - Informatia Aradului

  • Iata o noua imagine

Blocaj de circulatie pe strada HoriaIata o noua imagine de primavara aradeana: datorita inchiderii strazilor Horia si L. Blaga, traficul este extrem de ingreunat, masinilor trebuindu-le minute intregi sa scape de nodul sufocant din centru. 
Misiunea politistului e dificila si credem ca nimeni nu va uita sa-i acorde sporul de poluare fonica, praf, injuraturi etc. 
Cum se vede, un carnat lung din fiare motorizate face viata palpitanta in centrul orasului, celor care trag de volan. 
Cat timp va tine haosul rutier, nu putem spune, de asemeni, nici cat va tine rabdarea soferilor. 
Asa-i la noi: cum da coltul ierbii, cum se da drumul la lucrari si schimbari! 

F.R.Gh - Observator

  • Afacerea Elecon revine

Consilierul Edeleni Coloman doreste anularea vanzarii catre firma EleconAfacerea Elecon este departe de a fi terminata.
Unul dintre consilierii independeti, Edeleni Coloman nu este de acord ca autoritatile locale sa continue procesul cu privire la vanzarea terenului aflat sub fosta fabrica de zahar din Arad.
Instanta Tribunalului Arad a dat o sentinta prin care anula vanzarea acestui teren, dar sentinta  a fost atacata cu recurs la Curtea de Apel din Timisoara.
Conslierul Edeleni Coloman spune ca sentinta de anulare a vanzarii terenului catre firma Elecon, dat de Tribunalul Arad este corecta.
El spune ca terenul trebuie sa revina in proprietatea Primariei si eventual apoi sa fie vandul la pretul pietei.
Edeleni Coloman mai spune nu vrea sa fie reprezentat de primarul Gheorghe Falca la curtea de Apel din Timisoara unde se desfasoara procesul.
Contactat telefonic, primarul Gheorghe Falca a refuzat sa comenteze afirmatiile consilierului Edeleni Coloman, precizand insa ca este primarul Aradului pana in 2008.
In sedinta de joi, primarul le va cere consilierilor locali sa-i permita sa reprezinte institutia in procesul de la Curtea de Apel din Timisoara referitor la terenul fabricii de zahar.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • PLD Arad, onorabil, la congres

Sever Jurca aplaudat de delegatii la congresul PLDDelegatia aradeana la Congresul de constituire a PLD a fost alcatuita din 27 de membri si s-a intors cu un rezultat onorabil, avand in vedere faptul ca Sever Jurca a fost ales membru supleant al Comitetului Executiv National, clasandu-se pe locul cinci din totalul de opt membri (patru membri plini si patru supleanti).
Desi anuntase la modul ferm ca nu va candida pentru nici o functie, deoarece indatoririle profesionale nu ii permit sa se deplaseze foarte des la Bucuresti, Jurca a cedat presiunilor organizatiei, membrii conducerii judetene dorind neaparat sa aiba reprezentare la varf.
Laudat de Theodor Stolojan, aplaudat de delegati
Jurca a fost cel mai aplaudat dintre cei 13 candidati, discursul sau fiind apreciat de catre delegati.
Printre altele, Jurca a fost singurul care a afirmat ca PLD nu trebuie sa fuzioneze cu un alt partid decat cu PNL, pe care sa-l conduca dupa debarcarea trupei lui Tariceanu.
Evident, un rol important l-a avut si modul in care l-a prezentat Stolojan :
"Domnul Sever Jurca, un avocat de succes, care a castigat alegerile la organizatia Arad si pentru ca nu a facut parte din clica lui Tariceanu a fost exclus din PNL"
.
In discursul sau, Jurca a continuat spusele lui Stolojan:
"Asa este, domnule presedinte, dar, din punctul lor de vedere, au avut dreptate sa ma invalideze si sa ma excluda, pentru ca daca ma validau treceam cu toata organizatia judeteana la PLD, pentru ca nu mai suportam aerul irespirabil care era in PNL".

Dealtfel, Jurca isi castigase deja o oarecare notorietate, in campania pentru inscrierea partidului fiind mereu pomenit, fiind singurul presedinte PNL din tara care a fost invalidat dupa ce castigase cu circa o suta de voturi in plus fata de contracandidatul sau.
"Mi se schimba stilul de viata"
"Pe de o parte ma bucur, pe de alta parte ma gandesc cu groaza ca practic mi se va schimba stilul de viata, ajungand sa fiu foarte des pe drum intre Arad si Bucuresti.
Sper ca totusi presedintele Stolojan nu le va cere si supleantilor sa fie prezenti de fiecare data la sedinte",
spune Jurca.

Simion Todoca - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]