Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 2 martie 2007
Stirile TVA aici
  • La Arad, coalitia functioneaza

Primarul Gheorghe Falca discuta cu redactorul Ziarului AdevarulNebunia politica de la Bucuresti nu se rasfrange si la Arad, aici politicienii fiind mai echilibrati.
Adevarul:
Domnule primar, in ultima vreme Partidul Democrat pare destul de izolat pe scena politica romaneasca. Se simte acest lucru si la Arad?
Gheorghe Falca: Sa incepem cu prima parte a intrebarii. De fapt, la Bucuresti, PD-ul isi indeplineste portiunile care-i revin din Programul de guvernare aprobat in ianuarie 2005. Cred ca marea parte a cetatenilor n-au nimic de reprosat in legatura cu activitatea ministrilor democrati. Blaga, Boagiu, Macovei, Sulfina Barbu, Hardau, Berceanu sau Frunzaverde, sunt ministri care s-au implicat la modul cel mai competent cu putinta in ceea ce priveste procesul de aderare la Uniunea Europeana, activitatea acestora fiind cunoscuta si recunoscuta inclusiv la Bruxelles. Singura problema pe care o putem discuta tine de modificarea majoritatii parlamentare...
Adevarul: Nu credeti ca presedintele Traian Basescu si-a adus din plin contributia la aceasta modificare a majoritatii parlamentare?
Gheorghe Falca: Cred ca Guvernul, coalitia guvernamentala, trebuie sa guverneze pentru cetateni, nu pentru sau impotriva presedintelui Basescu. La fel si in cazul Parlamentului, unde deputatii si senatorii fac legi sau amendamente impotriva presedintelui, fara a se preocupa de votarea legilor atat de necesare Romaniei pentru absorbtia de fonduri europene, sau cele invocate de europeni pentru armonizarea legislatiei. Asta, ca sa nu mai vorbim si despre hotararile Curtii Constitutionale privitoare la neconstitutionalitatea modificarii Legii referendumului sau in legatura cu motiunea simpla a Senatului impotriva Monicai Macovei. Altfel spus, n-a fost vorba despre o pierdere de timp a parlamentarilor?
Adevarul: Poate ca a fost, dar Parlamentul, si oricare tara civilizata, reprezinta expresia democratiei. Totusi, de ce credeti ca s-a produs aceasta modiccare de majoritate parlamentara, in dauna democratilor si a presedintelui Traian Basescu?
Gheorghe Falca: Pentru ca presedintele Basescu a fost cel care a trimis toate dosarele politicienilor la CNSAS - fapt care i-a afectat pe foarte multi parlamentari sau lideri de formatiuni politice - dupa cum tot presedintele Basescu a condamnat public si definitiv comunismul, tocmai in plenul Parlamentului.
Adevarul: Revenind pe plaiurile ar&dene si la prima Intrebare a interviului, certurile din Bucuresti, de la varful coalitiei guvernamentale, nu se rasfrang si la noi?
Gheorghe Falca: Nicidecum. La Arad, coalitia isi arata responsabilitatea fata de cetateni si functioneaza in tot ceea ce inseamna administrarea judetului si a municipiului.
Adevarul: Cu toate acestea, mai sunt voci care critica administratia Falca. Numai ca, acei consilieri, sunt in mod paradoxal... independenti...
Gheorghe Falca: Doamna Borza si domnul Edeleni sunt cei mai combativi consilieri, chiar si din punct de vedere mediatic. Nimeni nu-i retine pe cei multi consilieri care aproba un proiect deosebit de necesar pentru municipiu, ci ii retine doar pe cei doi-trei care fac opozitie de dragul opozitiei sau pentru conservarea viitorului politic. Dar, asta e viata...
Adevarul: Domnule primar, credeti in votul uninominal?
Gheorghe Falca: Cand ma uit si vad cati politicieni, care n-au facut nimic in viata lor, apar pe sticla televizorului, cu o frecventa saptamanala sau chiar zilnica, atunci ma gandesc ca votul uninominal devine o necesitate. Comparati, bunaoara, de cate ori a aparut la televizor ministrul Blaga - de departe unul dintre cei mai prolifici titulari de portofoliu - si de cate ori a aparut, sa zicem, Codrin Stefanescu...
Adevarul: Cu siguranta ca ministrul Blaga a avut de lucru si n-a avut timp si apara...
Gheorghe Falca: Exact aceasta este problema pe care votul uninominal o va rezolva. Vor fi eliminati acei politicieni care se ascund, de cincisprezece ani, pe sub fustele listelor de partid.

Doru Sinaci - Adevarul

  • Imagini aradene pe internet

In Arad au fost instalate camere video in mai multe puncteDe cateva zile, imagini din Arad pot fi urmarite din orice colt al lumii. 
Cu ajutorul unor camere de supraveghere care functioneaza 24 de ore din 24, oricine are acces la internet, poate vedea imagini din fata Primariei sau chiar de la patinoar. 
Ideea apartine edililor orasului, care cred ca in acest mod pot face cunoscut mai usor, orasul peste hotare. 
In momentul de fata functioneaza numai 3 camere, insa, in curand, imaginile vor putea fi urmarite din aproape orice colt al Aradului. 
Ideea amplasarii unor astfel de camere le-a venit edililor, dupa ce au vazut imagini prin internet din alte orase din lume. 
Convins ca investitia a meritat din plin, primarul Gheorghe Falca vrea acum sa amplaseze si alte camere in cele mai circulate zone ale orasului. 
Cu o investitie mnima, primarul spune ca acum, Aradul a intrat in randul celor mai populare orase din lume. 
Si asta pentru ca, alaturi de New York, Londra sau Sidney, imaginile din Arad pot fi urmarite non-stop prin intermediul internetului.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • Adevarul - ca "declaratie neconforma" cu gaselnita consiliului local privind taxa pentru gunoi!

Disputele pentru taxa de salubritate la Directia Fiscala continuaAm vrut sa vedem cum arata ultima zi a depunerii declaratiilor de salubritate la Directia Fiscala – "eroii" fiind, de data aceasta, agentii economici.
Oamenii care stateau, ca de obicei, la coada - au fost luati prin surprindere, nestiind nimic despre "surpriza" pe care le-a pregatit-o consiliul local incepand din acest an: scumpirea taxei de salubritate de la 72 lei/mp la 90 lei/mp, si declararea obligatorie a 1 metru cub de gunoi, cantitatea de... "pornire".
La Camera 9 a Directiei Fiscale, acolo unde se platesc taxele si impozitele pentru persoanele fizice si juridice, lumea sta la coada, interminabil, cocotata si stramtorata pe balconul ingust de la etaj.
Intrebam oamenii despre parerea pe care o au privind noul pret al taxei de salubritate; multi, habar nu au, dar nu se mai mira de nimic:
"Pe noi nu ne intreaba nimeni daca suntem de acord sau nu! Pur si simplu primaria, finantele isi bat joc de noi, jecmanindu-ne la propriu! Stam la cozile astea imense, ore intregi sau venim de mai multe ori pe zi! Stai sa vezi ce fain e cand ti se inchide usa in nas pentru ca a sosit ora mesei, de la 12 la 13! Cum sa platesti mai mult gunoi daca, efectiv, nu-l produci?! Ce aberatie mai e si asta? Si-asa platim gunoi mai mult decat avem in realitate, dar acum e prea de tot! De ce sa platesti 1 metru cub obligatoriu, cand firma e la tine acasa, iar acolo platesti gunoiul de doua ori, o data pentru persoana fizica, odata ca persoana juridica?! Nu trebuia ca acest proiect sa fie supus dezbaterii publice?"
Intrebarile logice sunt preluate de aerul rece si duse in eter.
Usa se deschide sistematic, iar gardianul anunta sec intrarea unei persoane fizice / juridice.
Auzim prin ce patanie a trecut o persoana care si-a trecut pe declaratia privind taxa de salubritate o cantitate de gunoi sub 1 mc. Omul a trebuit sa stearga cifra respectiva si sa treaca acel blestemat de 1 mc, daca voia sa nu aiba probleme!
Adevarul nu este in conformitate cu HCL nr. 1/2007
Intram alaturi de o persoana juridica ce se pregateste sa declare, pe langa celelalte documente, taxa de salubritate, atat cat a declarat si pana acum! Functionara nu a comentat (contrar obiceiului!) a luat declaratia pentru taxa respectiva si a scris:
"Declaratia este in neconformitate cu HCL nr.1/2007".
Intre paranteze fie spus, totul a decurs civilizat, nervii obisnuiti cu care sunt bruftuluiti oamenii au fost ascunsi bine de presa.
In schimb, fotoreporterul a si fost luat la intrebari de catre un om de paza, suparat pe obiectivul aparatului.
Pacat ca oamenii de aici, functionarii, nu cunosc ce inseamna domeniul public, doar regimul taxelor si impozitelor!
Daca pana la venirea noastra, persoanele juridice au avut de furca privind aceste declaratii, in timpul cat am fost prezenti, hartiile au fost admise cu declaratia data pe propria raspundere, la care se adauga acel "in neconformitate...". Dupa noi, potopul!
Aflam, totodata, ca cei care nu au declarat minim 1 mc de gunoi, vor primi un raspuns din partea Directiei Fiscale in termen de 30 de zile.
E usor de ghicit ce va contine acel raspuns: "deoarece nu ati respectat prevederile HCL nr.1/2007 privind declararea taxei de salubritate stabilita la pretul... si cantitatea... veti fi amendat cu suma...". Cu semnaturile de rigoare.
Stimati cetateni, nu sunteti singuri in gunoiul asta, sute de firme si toate firmele de taxi au protestat in scris catre primarie.
La incheierea termenului legal de primire a raspunsului din partea acestei institutii, veti avea ocazia sa treceti la alta forma de protest, mai vehementa.

Felicia R.Gheorghe - Observator

  • Radar pentru cladirile din Arad

Salvarea cladirilor valoroase ale Aradului reprezinta o prioritate pentru Bujor Buda presedintele ProurbeSalvarea cladirilor de patrimoniu din Arad l-a determinat pe omul de cultura Bujor Buda sa intervina, in cadrul unei dezbateri publice, si sa ceara Primariei mai multa implicare pe subiect.
Bujor Buda a punctat faptul ca ar trebui realizata o corespondenta serioasa intre cetateni si Primarie pe tema facilitatilor oferite de lege in restaurarea imobilelor de patrimoniu, in conditiile in care aradenii nu stiu care sunt beneficiile actului normativ.
"Rog Primaria sa creeze un telefon de informatii, poate la Directia Tehnica, care sa fie bine cunoscut cetatenilor si de unde sa primeasca date concrete", a cerut Bujor Buda.
Aradeanul a punctat si faptul ca "astazi la moda sunt punctele si amenzile la circulatie, dar pentru cei care trantesc doua termopane pe fatada unei cladiri nu se dau amenzi. Desi acest eveniment nedorit este pe radar, cel putin pe radarul nostru. Ar trebui sa existe si la Primarie un «radar» care sa observe intreventiile nedorite la imobilele de valoare din Arad".

Adriana Barbu - Adevarul

  • "Batrana Doamna" incepe sa-i placa lui Lacatus

Antrenorul Marius Lacatus se simte solidar cu echipaAbia a debutat mini-returul de campionat si accidentarile sau suspendarile afecteaza lotul "Batranei Doamne".
Antrenorul Marius Lacatus i-a pierdut in aceasta saptamana pe Varga (accidentat) si pe Chirita, Vasiljevici si Hidisan, toti trei suspendati.
In plus, portughezul Diogo Andrade nu a putut fi recuperat in intregime dupa contractura musculara suferita la un antrenament saptamana trecuta, astfel ca nu putea fi vorba de a fi inclus in lotul pentru partida cu FC Arges.
Cum se stie, Codreanu, Buican si Iulian Stefan sunt in continuare in proces de recuperare dupa accidentarile suferite anul trecut, astfel ca antrenorul "alb-rosiilor" a trebuit sa lase doar doi jucatori valizi in afara lotului.
Ei sunt portarul Sebastian Hutan si juniorul Ioan Hora.
Astfel ca lotul cu care se va aborda partida impotriva pitestenilor ii cuprinde pe: Tudor, Mirne - portari; Balan, Mihut, Balint, Rusu, Tudose, Pascovici - fundasi;  Melinte, Thiago, C.Todea, Djokovici, L. Todea, Anca, Simao - mijlocasi; Apostu, Danalache, Stojanovici, Simion, Edson - atacanti. Cei 20 de fotbalisti au intrat in cantonament ieri dupa-amiaza, la hotelul Iris.
Marius Lacatus a incercat sa corecteze minusurile din jocul cu Steaua dar s-a aratat multumit de atitudinea jucatorilor:
"Trebuie sa avem constanta atat ca rezultate cat si ca exprimare in teren. Pentru asta trebuie sa facem mai mult si mai bine in faza de posesie a balonului. Cu Steaua ne-am aparat bine, am avut determinarea, indarjirea si agresivitatea pe care mi-o doresc tot timpul de la jucatorii mei, dar nu este destul. Trebuie sa facem mult mai multe in atac, sa ne cream ocazii si sa finalizam. Asta nu inseamna ca toata responsabilitatea cade pe atacanti, fiindca asa cum lor le cer sa vina in aparare sa recupereze, asa le cer fundasilor si mijlocasilor sa participe la constructia si finalizarea atacurilor" a declarat tehnicianul "Batranei Doamne".
In cazul UTA-ei nu se poate vorbi de meciuri decisive, ci doar importante.
"Suntem la mijlocul clasamentului, chiar daca destul de aproape de zona fierbinte. Castigand punct sau puncte mai ales in fata contracandidatelor la retrogradare, treptat o sa iesim din zona fierbinte si ne putem gandi la altceva. Acum insa, toti trebuie sa ne gandim sa ne indeplinim obiectivul fixat la inceput. Numai rezultatele ne vor descatusa atat pe noi, cat si publicul, care, sunt convins, va veni in numar mare langa echipa", a precizat Lacatus.
 Partida UTA - FC Arges se disputa sambata, cu incepere de la ora 15:30 si nu va fi  transmis in direct de nici un post de televiziune.

Marius Herta - Informatia Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]