Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 2 februarie 2007
Stirile TVA aici
  • 40.000 de euro, pentru luminile pe cladirea Primariei

Sistemul arhitectural de iluminare a Primariei a fost inaugurat ieriSistemul de iluminat arhitectural al cladirii Primariei Arad a fost inaugurat ieri seara, de la ora 19, de catre primarul Gheorghe Falca. 
Investitia a fost de aproximativ 40.000 de euro. 
S-au folosit 5 km de cabluri conductori, iar puterea instalata este de 12 kw, ceea ce inseamna un consum echivalent a 32 de stalpi de iluminat public cu doua felinare. 
Pentru o comparatie, in municipiu cxista 13.600 astfel de stalpi. 
Totodata, mai exista si 15 circuite, ceea ce inseamna o stingere si aprindere a becurilor secventiala.
Pentru a realiza iluminatul arhitectural al fatadei principale a Primariei. S.C.Elba S.A. a utilizat 76 de aparate de iluminat de tip proiectoare, 6 felinare, 86 de aparate de iluminat de tip bagheta de LED-uri, 2 aparate de iluminat de tip proiector cu LED-uri si 32 de aparate de iluminat de tip proiectoare. 
Au fost vizate trei obicctive pentru fatada principala: turnul central cu frontonul ce pornestc de la parter, cele doua colturi si corpul masiv, usor retras al cladirii. 
Aparatele de iluminat utilizate sunt performante, de ultima generatie, marcile Elba si Philips. 
Majoritatea aparatelor de iluminat sunt proiectoare cu descarcari la inalta presiune, cu durata de viata de peste 20 de mii de ore dc functionare si baghete si proiectoare cu LED-uri cu durata de viata de peste 10 ani de functionare la un consum energetic scazut. 
"Administratia locala si firma Elba si-au propus ca prin accst sistem de iluminare sa puna in evidenta arhitectura grandioasa a cladirii Primariei Arad, atat pentru locuitori, cat si pentru turistii care trec prin orasul de pe Mures", ne-a declarat Valer Marginean, purtator de cuvant al Primariei.

Anca Pascutiu - Observator

  • Rezultate chestionare

Rezultatele chestionarelor realizate in penitenciar au fost date publicitatiiAdministratia Nationala a Penitenciarelor a dat publicitatii rezultatele unor chestionare realizate la sfarsitul anului trecut, in conformitate cu Strategia de Imagine si Comunicare a institutiei. 
Un segment important din angajatii Administratiei au avut reticente cu privire la completarea datelor de identificare cu relevanta sociologica, desi cercetatorii au accentuat si au garantat anonimatul raspunsurilor. 
Aceasta situatie poate sa indice fie teama de a nu fi deconspirat sau comoditate si blazare, fie o neincredere generalizata in onestitatea si eficienta demersurilor sistemului penitenciar. 
Tendinta generala a celor intervievati a fost sa se declare multumiti de locul de munca - 11% in foarte mare masura si 63% in mare masura. 
Sondajul efectuat asupra reprezentantilor mass-media releva ca accesul mass-media in penitenciare in vederea realizarii materialelor de presa este considerat a fi foarte bun. 
In randul detinutilor se poate observa o nemultumire in special fata de calitatea hranei, fata de confortul din camera de detinere, fata de calitatea asistentei medicale si de conditiile de igiena si curatenie. 
Persoanele private de libertate sunt multumite cel mai mult de comportamentul cadrelor din penitenciar si de siguranta personala in camera de detinere si in interiorul penitenciarului. 
Unele din cele mai importante aspecte pentru efortul de reintegrare sociala a persoanelor private de libertate, au primit note mici sau mediocre in raport cu ceilalti indicatori ai vietii de detentie.

Adrian Moldovan - Televiziunea Arad

  • CFR justifica incompetenta

Garile CFR din judet sunt lasate in paragina - Virtual Arad News (c)2007Responsabilii companiei incearca sa explice pancotanilor motivele dezastrului de la "Gara".
Intr-unul din numerele trecute ale ziarului nostru va prezentam starea dezastruoasa in care a ajuns cladirea statiei CFR de la Pancota. 
Bucati din acoperis ce stau sa cada, cratere care se casca in pardoseala din fata cladirii, balustrade distruse, usi si ferestre fara geamuri, iar noaptea, un intuneric sa-l tai cu cutitul, pentru ca singurul bec este aprins doar in timpul programului de lucru al casierului, intre orele 6.00-18.00, cu exceptia zilelor de marti si miercuri. 
Cu toate acestea se intalnesc pancotanii, care iau trenul.
Autoritatile locale sustin ca si-au manifestat intentia de a prelua cladirea, au vorbit in acest sens cu responsabilii CFR, dar acestia nu au dat niciun raspuns concret. 
Pe de alta parte, responsabilii Regionalei CFR Timisoara i-au anuntat pe edili ca doresc sa inchirieze cladirea statiei CFR de la Seleus, dar aceasta fusese demolata, tot de ceferisti, cu vreo cativa ani in urma.
Privitor la toate aceste aspecte, am trimis responsabililor CFR de la Bucuresti (pentru ca angajatii societatii de la Arad sau Timisoara nu au voie sa vorbeasca cu presa) patru intrebari. 
Am vrut sa aflam de ce a fost lasata in parasire cladirea; de ce noaptea spatiul nu este iluminat, functionand doar un bec, si acela doar din cand in cand; daca exista posibilitatea ca imobilul sa fie preluat de Primaria Pancota, in vederea unei mai bune administrari si cum de a fost posibil ca responsabilii de la regionala Timisoara sa informeze Primaria din Pancota, pe teritoriul careia se afla si statia Seleus, cu privire la intentia de a inchiria respectivul imobil, din moment ce cladirea cu pricina fusese daramata, de Regionala, cu cativa ani in urma. 
Raspunsul a venit abia zilele trecute.
Explicatii made in... CFR
Astfel, Biroul de Presa al Companiei Nationale de Cai Ferate "CFR" SA ne-a informat ca "statia CF Pancota nu este folosita pentru nevoile de exploatare ale companiei ca urmare a reducerii activitatii de trafic. In 24 de ore, pe sectia de circulatie Santana - Ineu, pe care se afla si Punctul Oprire (PO) Pancota, circula 11 trenuri de persoane care opresc la Pancota. In aceste conditii, Sucursala Regionala CF Timisoara a inchiriat un spatiu cu destinatia casa de bilete catre S.N.T.F.C. «CFR - Calatori» - SA". 
De asemenea responsabilii CFR sustin ca PO Pancota nu are personal angajat al C.N.C.F. 
"CFR" - SA, Sucursala Regionala CF Timisoara, iar Primaria Pancota are de ales, pentru preluarea imobilului, intre incheierea unui contract de inchiriere, la nivelul taxelor si impozitelor cu obligatia autoritatilor locale de a intretine cladirea, si efectuarea unui transfer intre C.N.C.F. "CFR" - SA si Primarie, transfer care trebuie aprobat de Consiliul de Administratie al C.N.C.F. "CFR" - SA si de Guvern.
In ceea ce priveste situatia jenanta in care au fost pusi cei de la Regionala Timisoara, cand au vrut sa inchirieze un imobil responsabilii CFR precizeaza ca: "Sucursala Regionala CFR Timisoara a realizat o analiza a tuturor cladirilor de calatori neutilizate de pe raza de activitate. Urmare a acestei analize au fost informate primariile despre intentia de a inchiria respectivele imobile. Datorita numarului mare de cladiri analizate a aparut aceasta regretabila eroare". 
Fara comentarii.

Lucian Serban - Adevarul

  • Programul "Rabla" continua si in acest an

Programul de scoatere din circulatie a rablelor va continuaGuvernul a decis, in principiu, continuarea "programului Rabla" si in anul 2007, iar Ministerul Mediului a propus alocarea a 49,5 de milioane de lei pentru scoaterea din circulatie a 16.500 de masini vechi. 
Agenda de Protectie a Mediului Arad este institutia care va da acordul de mediu societatilor care se vor ocupa de dezmembrarea masinilor mai vechi de 12 ani, cele care intra in acest program.
In Arad, sunt doua societati care vor primi masinile vechi si le vor dezmembra. 
Acestea sunt Metalcomp si Remat. 
"ARR va stabili care sunt dealerii la care trebuie sa mearga oamenii pentru a-si achizitona o masina noua, din pretul careia se scad 3.000 lei pe care le da statul", ne-a declarat directorul executiv al APM Arad, Dana Danoiu. 
Aradeanul care doreste sa isi schimbe - "rabla", trebuie sa mearga cuca la Remat sau Metalcomp. 
Odata ajuns aici, o preda, va primi o adeverinta cu care trebuie sa ajunga la dealerii autorizati sa faca parte din acest program, unde isi va alege masina nou-nouta dorita, platind difcrenta.
Deocamdata, se asteapta legislatia in acest sens si stabilirea dealerilor la nivel national, dar si la nivel local.
In 2006, prin programul de stimulare a innoirii parcului national auto au fost scoase din uz 15.110 de masini vechi. 
Potrivit reprezentantilor Ministerului Mediului, anul trecut programul "Rabla" a fost realizat in proportie de 92% , pentru ca din cele 16.500 de masini cuprinse in program, 1.390 au ramas nevandute. 
Prin programul "Rabla", proprietarii de masini mai vechi de 12 ani, in stare de functionare, pot primi subventii de 3.000 de lei ca o prima rata pentru cumpararea unei masini noi de la importatorii autorizati, cu conditia casarii autoturismului vechi.
Cele mai multe autoturisme contractate in 2006 au fost de la Daewoo (5.270), urmata de Renault (4.016), Porche (marcile Audi, Seat, Porche, Volkswagen - 1.796), Dacia (1.362), si Fiat (674).

Anca Pascutiu - Observator

  • Cel mai modern poligon de tir din tara se afla la Arad

Octavian Belu a inaugurat cel mai modern poligon de tirIn prezenta lui Octavian Belu, presedintele Agentiei Nationale pentru Sport, la Arad s-a inaugurat ieri noul poligon de tir al CSM Arad, care acum poarta numele lui Sorin Babii. 
Pe langa noul sef al sportului romanesc, la festivitatea de inaugurare au fost prezenti primarul Aradului, Gheorghe Falca, conducerea clubului CSM Arad, beneficiarul noului si modernizatului poligon, oameni de sport, sportivi, oameni de afaceri, sponsori ai lucrarilor de modernizare, reprezentanti ai mass-media, precum si un invitat din Ungaria, de la cel mai important club de tir din Budapesta.
Presedintele clubului CSM Arad, Eugen Roman, impreuna cu Octavian Belu au acordat diplome si plachete celor care au contribuit la modernizarea si refacerea poligonului. 
"Inauguram acest poligon, care este cel mai modern din tara si nu numai, oaspetele nostru din Ungaria a ramas placut impresionat de ceea ce am realizat aici si a recunoscut ca asa poligoane de tir nu au in tara vecina. Multumim tuturor celor care ne-au ajutat sa realizam aceasta frumoasa baza sportiva destinata sportului cu arma, sponsori si oameni de sport din tara si din Arad", a precizat Eugen Roman in cuvantul sau de deschidere.
Primarul Gheorghe Falca, prezent si el la inaugurare, a dorit sa obtina sprijinul noului sef al sportului romanesc pentru descentralizarea actului decizional si in materie de sport, astfel incat autoritatile locale sa se poata implica mult mai rapid in rezolvarea problemelor de ordin financiar ale cluburilor si asociatiilor sportive.
Octavian Belu, presedintele ANS, a precizat ca va acorda tot sprijinul sau pentru a se putea realiza investitii importante in sportul romanesc. 
Octavian Belu a precizat ca va incerca sa schimbe optica in ceea ce priveste performanta sportiva si nu vor fi apreciate doar rezultatele la Olimpiada sau Campionate Mondiale ci si atragerea a cat mai multor tineri in miscarea sportiva.

F. Coita - Informatia Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]