Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Marti, 31 octombrie 2006
Stirile TVA aici
  • Aradenii - atrasi de destinatii exotice

De Revelion, cu acelasi pret, aradenii pot sabatori noul an la ParisUn sejur la Paris costa la fel ca unul la... Moneasa
Desi mai sunt inca doua luni pana la noaptea dintre ani, aradenii au inceput deja sa-si faca planuri pentru locul in care isi vor petrece Revelionul. 
Cu fiecare an trecut, acestia demonstreaza un interes tot mai intens spre zonele exotice, in defavoarea statiunilor romanesti. 
Pe de o parte, motivul consta in conditii, in diversitatea programului, iar pe de alta parte de oferta extrem de atractiva din punctul de vedere al tarifelor practicate de marile lanturi hoteliere si pensiuni de peste hotare. 
Despre oferta si tendintele pentru Revelionul 2007 am stat de vorba cu domnul Onu Tone, din partea firmei Romania Travel & Vacances.
- Domnule Tone, ce destinatii ii atrag in acest an pe aradeni, referindu-ne la Revelionul 2007?
- In acest an, aradenii se arata mai interesati de destinatiile exotice precum Dubai (in special pentru shoping) Thailanda, Kenya. 
In special zone unde este foarte cald.
- Care este media tarifelor practicate in aceste zone?
- Spre exemplu, in Tunisia, pretul, insemnand transport cu avionul, cazare, masa, masa de Revelion - asta pentru sapte zile, se situeaza intre 450 de euro pentru hotel de patru stele, si 650-700 euro, pentru hotel de cinci stele. 
In Egipt oferta variaza intre 500 euro - 800 euro; in Thailanda 1200 Euro - 1.600 Euro; Kenya intre 1650 Euro - 1800 Euro, iar in Dubai-900 EURO-1200 Euro.
- Care sunt noutatile in domeniu?
- Noutatile din acest an ar fi pe individual la ski pentru apartamente, asta pentru ca sunt cele mai accesibile la pret la conditii bune. 
Pregatirile de Revelion la Moneasa - Virtual Arad News (c)2005 De exemplu, in Austria, preturile se situeaza intre 350 euro - 500 euro / persoana / 7 nopti - cazare, masa; in Slovacia - 200 euro - 350 euro; Italia 300 euro - 550 euro...
- Cat costa, spre exemplu un sejur la Paris?
- La Paris, cu transportul cu autocarul, un sejur costa 300 de euro.
- Care este oferta interna, referindu-ne la pret?
- Pentru a incepe cu Aradul, la Moneasa spre exemplu, cinci nopti costa intre 880 si 1000 RON, la Felix, intre 590 si 1620 RON, la Stana de Vale intre 1.495 si 1.710 Lei, la Herculane intre 695 si 1160 RON, la Slanic Moldova 900 lei; la Baile Tusnad -980 Jei;  la Govora 510 lei, laVatra Dornei intre 895 si 1130 lei. 
La pensiunile agroturistice din Moieciu, cinci nopti costa 300 de euro, patru nopti la Sucevita costa 750euro, la Predeal costa pana la 540 euro, iar la Sinaia, patru nopti pot ajunge la 2100 de lei pe persoana, in timp ce in Poiana Brasov, oferta se situeaza intre 300 de euro si 3160 de lei.
- Mai exista inca locuri pentru Revelion in statiunile din tara?
- Da, pentru ca in contextul preturilor destul de mari, oamenii nu se prea inghesuie, preferand dupa cum spuneam alte tari. Desi exista deja facute rezervari, inca aradenii vin sa caute oferte care sa-i multumeasca. Dupa cum e romanul obisnuit, lasa totul pe ultima zi, asadar ne asteptam la o perioada mai aglomerata intre 15 noiembrie si 15 decembrie.
- Va multumim!

Madiana Mican - Informatia Aradului

  • Terminalul Cargo absorbit de Aeroportul Arad

Terminalul Cargo a fuzionat prin absorbtie cu Aeroportul AradConsilierii judeteni aradeni au aprobat, vineri, fuziunea prin absortie a aeroportului local cu societatea Cargo, care detine terminalul aerian de marfuri si care se afla tot in proprietatea Consiliului Judetean.
Poiectul fuziunii celor doua unitati a fost promovat de conducerea judetului imediat dupa alegerile locale din 2004, motivul fiind rezultatele financiare slabe ale SC Cargo, dar si reducerea, in ultimii ani, a numarului de curse aeriene civile si comerciale de pe aeroportul local. 
Proiectul a iscat discutii aprinse in sedinta, consilierii opozitiei reprosand prostul management de la Cargo administratorului Ciprian Luca, seful de cabinet al presedintelui CJA. 
Unii alesi au mai afirmat ca investitia sustinuta financiar de Comunitatea Europeana a fost inutila.
Potrivit CJ Arad, terminalul a lucrat in toti acesti ani la o capacitate cuprinsa intre 10% si 15%, singurul operator aerian de marfa important fiind DHL.
Terminalul de pe aeroportul local are platforme de operare si stationare pentru aeronave de dimensiuni mari, hale de depozitare unde se realizeaza si controlul vamal si platforme pentru camioane si TIR-uri la preluarea marfii. 
Hala de depozitare are o capacitate de 700 de tone si de manevrare a 300 de tone de marfuri pe zi, fiind echipata cu cantare si camere frigorifice.
Consilierii au aprobat si o majorare de capital la SC Aeroportul Arad, cu 3.000.000 de lei. 
Aici a intervenit un alt consilier judetean, Zoe Rotaru. 
Aceasta a propus ca acesti bani, pentru investitii sa fie recuperati ulterior, dupa o eventuala privatizare. 
Presedintele CJA, Iosif Matula, a spus ca se va tine cont de aceasta propunere.
Terminalul Cargo din Arad a fost inaugurat la jumatatea anului 2003, fiind al doilea din tara, insa activitatea sa a inceput abia un an mai tarziu.
Comunitatea Europeana a acordat pentru proiect suma de doua milioane de euro, in timp ce restul bugetului, de circa 500.000 de euro, a fost asigurat de catre Consiliul Judetean Arad. 
La inaugurare, autoritatile estimau ca, in primii ani de activitate, traficul aerian de marfuri se va situa la un nivel de 400 de milioane de euro pe an, asteptandu-se ca terminalul sa deserveasca tot vestul tarii.

Anca Pascutiu - Observator

  • Un plop a ucis un om

La strandul termal prin ruperea unui plop a fost ucis un om - Virtual Arad News (c)2006Vantul puternic a facut, ieri, o victima. 
Un barbat de 66 ani, angajat al unui strand pentru pensionari, a fost ucis de un plop de aproximativ 10 metri inaltime, care a fost rupt de vant si a cazut peste el. 
Barbatul, care tocmai venise la lucru, vroia sa se adaposteasca de frig intr-o magazie de scule.
Pe drum, a fost lovit in plin de copacul care a cazut exact peste el. 
Batranul a murit pe loc in urma leziunilor provocate de caderea plopului. 
Victima a fost gasita de colegii de serviciu, care au alertat ambulanta si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. 

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Disputa de la Vasoaia

Desi Vasoaia este inconjurata de paduri, localnicii sunt in criza de lemne de foc - Virtual Arad News (c)2006Desi au padurea lor, satenii din Vasoaia risca sa ramana, la iarna, fara lemne de foc. 
Despre Composesoratul din Vasoaia, despre problemele pe care acesta le are cu Primaria din Chisindia (Vasoaia apartine din punct de vedere administrativ de comuna Chisindia) ati putut citi pe larg in paginile ziarului nostru. 
Insa, lupta dintre reprezentantii celor doua, haideti sa le zicem, institutii fiind mutata o buna perioada de timp pe la diverse instante de judecata, ne-am abtinut sa intram in miezul problemei. 
Cum nici acum procesele nu sunt gata, va prezentam parerile celor doua parti, asa cum ne-au fost ele transmise.
"Primarul este un om incapatanat"
"Din cauza domnului Ioan Stan, primarul comunei Chisindia, si din cauza altora de la Primarie, composesoratul nostru a fost pagubit cu un volum de material lemnos de calitate, circa 743 mc, cu o valoare de aproape doua miliarde de lei vechi. Dar i-am dat in judecata.
Vine iarna si nu putem da lemne pentru foc membrilor nostri. Asta, pentru faptul ca nici la aceasta data nu suntem pusi in posesie de catre Comisia Locala Chisindia, cu cele doua suprafete de 228,5 ha, respectiv 623,5 ha, cu toate ca ambele suprafete au fost validate de catre cele doua comisii, locala si judeteana. Ne-am adresat Ocolului Silvic Privat Codrii Iancului din Sebis pentru a veni sa ne marcheze lemne de foc, dar pana nu suntem pusi in posesie nu procedeaza la marcare. Ne-am adresat firmei Terra - Silva Proiect Bucuresti, pentru a veni sa ne faca amenajarea si masuratorile, caci fara aceste lucrari nu avem voie sa exploatam masa lemnoasa, insa si aceasta firma tot asa ne-a raspuns. Dupa cum vedeti, din cauza unui om incapatanat, primarul Ioan Stan, vedeti cate greutati ni se ivesc, sa ramana un sat intreg peste iarna fara lemne pentru foc, desi avem atata padure. Eu am fost ales de catre oameni, acum sunt la al doilea mandat, si trebuie sa apar drepturile satenilor mei, ale membrilor composesori. Trandafir Oprea, presedintele Composesoratului Urbarial Vasoaia"

"Inca ne mai judecam!"
Referitor la acuzatiile care i se aduc - "mai blande ca altadata", dupa cum ne-a spus chiar Ioan Stan - primarul Chisindiei, acesta ne-a declarat: "Vor fi pusi in posesie. Noi nu suntem contra, nu ne impotrivim. Insa dumnealor, si in special domnul Trandafir Oprea, nu vor sa inteleaga ca pentru asta dumnealor trebuie sa faca, cu o firma autorizata, masuratorile topografice. Asa spune legea, si doar in urma acelor masuratori noi ii vom putea pune in posesie. Cat priveste procesul pe care-l mai avem noi, ca suntem mai multi de aici, din Primarie, dati in judecata de catre presedintele Composesoratului Vasoaia, zilele trecute instanta de judecata a fixat un nou termen pentru data de 7 noiembrie. Zilele trecute am primit o adresa de la Parchetul de pe langa Judecatoria Gurahont, prin care mi s-a adus la cunostinta ca am fost scos de sub urmarire penala, deoarece nu mie imi revenea sarcina sa le pazesc padurea celor din Vasoaia - asa dupa cum a zis si mi-a facut plangere penala Trandafir Oprea, presedintele celor din Vasoaia."

R.D. - Adevarul

  • EDITORIAL: Enigma de la Arad

Numarul spectatorilor la meciurile echipei UTA este redusM-am intrebat care ar fi cu adevarat motivul pentru care aradenii nu mai sunt interesati de fotbal.
Este o mare enigma pentru mine de ce nu se umple acel stadion mic. 
Pur si simplu lumea nu se mai inghesuie la meciurile de fotbal. Nici macar cand a fost intrarea libera nu era plin, astfel ca pretul ridicat al bilietelor nu tine. 
Pretentia ca spectatorii sa aiba intrare gratuita la meciuri nu este de luata in serios. 
Se stie ca echipele de fotbal traiesc si din incasari.
Stiu ca s-au plans ca abonamentele si biletele sunt scumpe, dar sa fim seriosi. 
Cu atat este mai surprinzatoare aceasta problema cu cat aradenii au fost mereu mari iubitori de fotbal, iar UTA are in spate o traditie de invidiat. 
Acum au din nou echipa, au antrenor, baza materiala buna la nivelul acesta, dar nu au public. 
Nu stiu ce se intampla, de ce nu se inghesuie lumea la stadion. 
Un motiv ar putea fi acela ca ei considera ca actuala UTA nu este echipa lor. Ca nu s-au ridicat din fortele lor proprii. 
In acest caz, ar fi exact opusul Timisoarei, unde actuala Poli a fost adoptata imediat. 
Cred insa ca exista si un motiv mai sumbru.
Se pare ca noua generatie are alte preocupari. Nu-i mai intereseaza fotbalul! 
Nu stiu cati din acesti tineri cunosc istoria fotbalului aradean. 
Fotbalul aradean merita o soarta mai buna.

Emerich Dembrovschi - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]