Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 31 iulie 2006
Stirile TVA aici
  • Primaria municipiului a primit "Certificat de calitate"

Primaria Aradului a primit certificatul de calitate - Virtual Arad News (c)2006Pornind de la dorinta de a identifica si satisface nevoile si asteptarile cetatenilor, de a imbunatati calitatea serviciilor in raporturile cu cetatenii, unul dintre principalele obiective strategice ale actualei administratii municipale aradene a fost implementarea si certificarea Sistemului de Management al Calitatii conform Standarduluil ISO 9001:2000.
Dupa indeplinirea tuturor procedurilor documentate cerute de ISO 9001:2000 - prin care au fost prezentate intre altele, modul in care se opereaza si se tin sub control documentele, inregistrarile, auditul intern al calitatii, actiunile corective si cele preventive - in urma auditului de certificare, Primaria Municipiului Arad a primit Certificarea ISO 9001:2000 din partea S.R.A.C. - Societatea Romana pentru Asigurarea Calitatii, acreditata de RENAR, organismul national de acreditare.
Totodata, Primaria Municipiului Arad a primit din partea S.R.A.C. si certificatul IQNet - The International Certification Network.
Standardele ISO 9001 au fost elaborate de Organizatia Internationala pentru Standardizare.
(I.S.O.), cu sediul in Geneva.
Infiintata in 1947, I.S.O. este alcatuita din comisii nationale de standardizare din 90 de tari (cate una din fiecare tara), avand ca activitate principala elaborarea unor acorduri ce sunt publicate apoi ca standarde internationale.
IQNet este o asociatie de organisme de certificare de de prima clasa, care asigura o recunoastere mondiala a certificatelor partenerilor sai, pastrand insa identitatea fiecaruia
S.R.A.C. este partener al acestei prestigioase asociatii din anul 2002.
In conditiile iminentei integrari a Romaniei in Uniunea Europeana, fapt care va duce la cresterea nivelului concurential in toate domeniile, inclusiv cel administrativ, Certificarea ISO 9001:2000 este un important instrument ce vine sa sporeasca increderea viitorilor parteneri ai Primariei Municipiului Arad, inclusiv a organismelor financiare internationale, in capacitatea institutiei de a realiza servicii de inalta calitate in conditii de competitivitate.
"Una dintre cele mai importante prioritati ale noastre a fost si este cresterea calitatii serviciilor in exercitarea actului administrativ, iar pentru noi calitati inseamna: responsabilitate, ordine, profesionalism, credibilitate, comunicare, eficienta. Obtinerea Certificatului ISO 9001: 2000 este o confirmare a calitatii serviciilor noaste si a competitivitatii actului managerial din Primaria Municipiului Arad", a declarat domnul Gheorghe Falca, Primarul Municipiului Arad.

Nadia Bodran - Informatia Aradului

  • Autogara noua la iesirea din oras

Aradul se va imbogati cu o noua autogaraPe drumul national Arad-Pecica urmeaza sa se construiasca o moderna autogara pentru transport auto international, beneficiara fiind societatea Pl Noris Lipova.
Imobilul va fi de tip parter plus etaj.
La parter vor fi birou, sala de asteptare, grup sanitar, casierie, magazie bagaje si un bar, iar la etaj birouri, sala de conferinte si un grup sanitar.
Terenul propus in acest scop, de 2450 metri patrati, este situat pe drumul national Arad-Pecica, in continuarea Caii A. Vlaicu.
In vederea indeplinirii scopului sau, autogara va avea si o platforma carosabila acoperita cu parcare betonata pentru autocare, o platforma carosabila descoperita pentru autoturisme si o zona verde.
Proiectul de plan urbanistic va fi supus spre aprobarea consilierilor locali in sedinta de joi.

Gerlnde Knap - Adevarul

  • Festivalul Clatitelor, castigat de Primarie

Festivalul Clatitelor de la Moneasa a adunat multi vizitatori - Virtual Arad News (c)2006Peste 100.000 de clatite, preparate in peste de 50 de feluri, au fost servite, la sfarsitul saptamanii, turistilor aflati in Statiunea Moneasa, din judetul Arad.
Potrivit organizatorilor, anul acesta a fost inregistrat un record in privinta numarului de clatite preparate.
Aproximativ 8.000 de turisti din mai multe judete ale tarii au participat, sambata si duminica, la cea de a IV-a editie a Festivalului Clatitelor, eveniment care a reunit la start mai multi agenti economici, dar si oameni politici si reprezentanti din mass-media.
Atractia festivalului a fost concursul de "Cea mai cea clatita", castigat de reprezentantii Primariei Municipiului Arad.
La Festivalul Clatitelor Primaria Arad a castigat concursul la "Cea mai cea clatita"Clatite cu piper
Preparatele angajatilor din primaria aradeana nu au putut fi gustate de public, din cauza ca subordonatii primarului Gheorghe Falca au castigat categoriile "cea mai cea clatita neagra", in care au amestecat o cantitate impresionanta de cacao, cea mai mica clatita, "cea mai cea puturoasa clatita", unde au folosit hamsii printre ingrediente, si "cea mai cea piperata clatita".
Concursul de originalitate a fost adjudecat de cei de la Primaria Comunei Bocsig, care s-au prezentat in competitie cu o clatita pregatita dupa o reteta traditionala, umpluta cu gem.
De Festivalul Clatitelor de la Moneasa au profitat oamenii politici si cei din administratie, care s-au ingramadit sa isi etaleze "maiestria culinara".

Printre cei care au facut clatite s-au numarat subprefectii judetului Arad, Carmen Ila si Levente Horvath, presedintele si vicepresedintele Consiliulului Judetean, Iosif Matula, respectiv Gavril Popescu, si viceprimarul municipiului Arad, Tiberiu Dekany.
Clatitele preparate de acestia au fost servite gratuit turistilor aflati in statiune.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Valuri de romani la intrarea in tara prin vama Nadlac

Valuri de romani intra in tara prin Vama Nadlac si in aceste zileAproape 20.000 de persoane au intrat in Romania, in ultimele 24 de ore, numai prin vamile aradene, de cinci ori mai mult decat intr-o zi obisnuita, marea majoritate a turistilor fiind romani stabiliti in strainatate care se intorc de la lucru pentru petrecerea concediilor alaturi de familii.
Vama Nadlac a fost foarte aglomerata in noaptea de sambata spre duminica, cand pentru controlul documentelor la frontiera se astepta pana la 30 de minute, desi trei benzi de iesire din tara au fost folosite pentru intrarea turistilor in Romania, alaturi de cele sase folosite in mod curent.
"Numai prin Nadlac au intrat in 24 de ore peste 12.000 de persoane, ceea ce a condus la cresterea timpilor de asteptare. Pana marti, asteptam mai multe valuri de turisti, iar noaptea s-a dovedit a fi cel mai aglomerat, pentru ca de obicei turistii europeni pleaca dimineata la drum si ajung la granita Romaniei seara sau noaptea", a declarat comisarul sef Florin Oprisa, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Arad.
Duminica, in vama Nadlac se lucra pe opt benzi de intrare, trei dintre acestea fiind rezervate cetatenilor Uniunii Europene si urgentelor, cum sunt bolnavii, familii care au copii mici sau persoanele afectate de caldura.
Desi vama Nadlac a fost foarte aglomerata, nu au fost inregistrate blocaje rutiere, echipe mobile fiind prezente pe tot traseul dintre vama si municipiul Arad.
Autoritatile asteapta pana marti alte cateva zeci de mii de turisti, avertizand ca vama Nadlac se va mentine foarte aglomerata, motiv pentru care recomanda intrarea in Romania si prin punctele de frontiera Turnu si Varsand.
In saptamana care s-a incheiat ieri, prin vamile din judetul Arad au intrat in tara peste 50.000 de romani, doar prin Vama Nadlac intrand, sambata si duminica, aproximativ 20.000.

Florin Marusca - Agenda zilei

  • Agnes Szatmari, merituoasa castigatoare a turneului "Ilie Nastase"

Szatmari Agnes - castigatoarea Trofeului "Ilie Nastase" la tenisTurneul international feminin de tenis de camp de la Arad, dotat cu zece mii de dolari, s-a incheiat ieri dupa amiaza, cu o finala de o buna calitate.
La fel ca si anul trecut, a triumfat tot o romanca, Agnes Szatmari castigand finala cu sarboaica Jovanovic
Timp de noua zile, Aradul a gazduit traditionalul de acum turneu international feminin "Ilie Nastase", o competitie care a putut avea loc cu sprijinul organizatorilor principali, Federatia Romana de Tenis de camp, Primaria Arad si Directia Judeteana de Sport Arad, plus o contributie substantiala din partea sponsorilor. Premiile de zece mii de dolari au adunat la baza sportiva "Fair – Play" jucatoare valoroase, care s-au intrecut pe parcursul saptamanii trecute, in cadrul unui turneu spectaculos, in care surprizele nu au lipsit.
Dupa ce vineri, perechea romaneasca Gabriela Niculescu – Laura Andrei a invins in finala de dublu, dubul Kozic – Jovanovic (Serbia) cu un sec, 6-2, 6-3, sambata si duminica, intreaga atentie a captat-o semifinalele si finala probei de simplu, acolo unde se anuntau meciuri extrem de interesante.
In prima semifinala, Karolina Jovanovic (Serbia) a depasit-o in doua seturi pe austriaca Andrea Hofinger, scor 6-3, 7-6 (6).
A fost un joc la discretia sarboaicei in primul set, dar in actul secund, Hofinger a avut 5-1 la jocuri si in tie – break a condus cu 4-1, dar revenirea senzationala a Karolinei a facut ca totul sa se incheie in doua seturi.
In a doua semifinala, conturile au fost incheiate si mai repede, micuta dar atat de precisa Agnes Szatmari reusind sa o invinga clar pe Laura Andrei, scor 6-3, 6-1.
Finala la discretia romancei
Finala de ieri se anunta una spectaculoasa, dar aceeasi fenomenala Stamari (favorita 5) nu i-a dat nici o sansa sarboaicei Jovanovic (favorita 7), intr-un meci care a durat putin peste o ora, scor 6-1, 6-3.
Chiar daca avea avantajul inaltimii, sportiva din Serbia, incurajata de mama sa, care a fost prezenta la Arad pe tot parcursul turnului, a facut multe greseli nefortate si a fost surprinsa de o tenismena in mare forma.
Szatmari, o jucatoare de statura mica, dar cu lovituri rapide si extreme de precise, foarte luptatoare si ambitioasa, a castigat fara probleme, iar la final s-a imbratisat cu adversara dar si buna sa prietena.
Victorie pentru reprezentanta Romaniei, care a bifat sase puncte in clasamentul WTA si s-a ales cu o suma in valoare de 1.500 de dolari (brut).
Turneul de la Arad a fost unul extrem de reusit, toti sportivii laudand buna organizare si conditiile de exceptie oferite de organizatori.
Marele merit il are in primul rand Anela Freer, directorul de concurs, care s-a straduit ca totul sa fie perfect si toata lumea sa plece acasa multumita.
Nu trebuie uitat nici aportul directorului DSJ Arad, Stelian Vaduva, care este artizanul acestei baze sportive cochete si foarte frumoase, dar nici cel al federatiei romane, care a fost reprezentata la Arad, din nou, de vicepresedintele Alexe Bardan.
Alaturi de cei trei enumerati mai sus, la festivitatea de premiere au mai luat parte Ovidiu Sola, arbitrul principal si viceprimarul Tiberiu Dekany.

Sorin Haut - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]