Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 30 octombrie 2006
Stirile TVA aici
  • Icoana hramului pe noua Catedrala ortodoxa

Catedrala noua se apropie de finalizare - Virtual Arad News (c)2006Incet, incet, lucrarile la Noua Catedrala Ortodoxa incep sa se finalizeze. 
Astfel de cateva zile s-a ridicat Icoana Hramului, adica Sfanta Treime, executata din mozaic, de catre muncitorii unei firme din Iasi, fiind o reproducere a pictorului Andrei Rubliov. 
Despre semnificatia acestei lucrari ne-a vorbit parintele Stefan Mladin. 
"Sfanta Treime este numele lui Dumnezeu, el este unul in fiinta, intreit in persoane. Ele sunt Tatal, Fiul si Duhul Sfant. Noi avem un singur Dumnezeu, asa cum timpul are trei nuarne trecut, prezent si viitor. Reprezentarea de pe Catedrala este cea mai folosita in Biserica. Respectiva icoana reprezinta Sfanta Treime. Dupa cum vedeti sunt trei ingeri, iar in spate este o cetate si se vede un stejar. Este vorba despre o scena biblica a vechiului testament, cand Dumnezeu s-a aratat lui Avram la stejarul lui Mamfri, in chipul a trei tineri, pe care Avram vazandu-i se inchina si slavea pe un singur Dumnezeu. Este cea mai folosita, cea mai reprezentativa lucrare a Sfintei Treimi. Sigur Tatal nu se reprezinta, fiul il avem pastrat in iconografia bisericii, iar Duhul Sfant are chip de porumbel la botez, iar la Pogorarea Duhului Sfant are chip de limbi de foc. Mai exista si alte reprezentarii a Sfintei Treimi, dar am ales-o pe aceasta deoarece este cea mai folosita in cultul Bisericii Ortodoxe".

Claudia Untaru - Informatia Aradului

  • Congresul adevaratei schimbari

Congresul National al Invatatorilor a avut loc zilele trecute la AradReforma trebuie sa porneasca din fiecare om pentru a se putea produce schimbari adevarate, a fost mesajul cadrelor didactice prezente la Congresul National al Invatatorilor, ce a avut loc zilele trecute la Arad.
La deschiderea lucrarilor au participat reprezentanti ai presedintiei Romaniei, ai M.E.C, oficialitati si cadre didactice aradene din invatamantul postuniversitar. 
Intalnirea invatatorilor din tara si strainatate a fost extrem de emotionanta, in conditiile in care participantii din tarile cu probleme in predarea limbii materne si-au destainuit necazurile pe care le indura pentru simplul fapt ca sunt de alta nationalitate.
Este cazul unor scoli din Transnistria, Timoc sau Albania unde romanii nu se bucura de drepturile avute ca minoritate, iar a fi invatator este un act de curaj. 
Lucrarile congresului au continuat cu o sesiune de comunicari stiintifice ale unor specialisti de la universitatile aradene, precum si reprezentanti ai unor departamente educationale din Romania. 
Invatatorii au dovedit, si de aceasta data, creativitate si spirit de breasla, venind cu idei noi pentru eficientizarea invatamantului preuniversitar printr-o mai buna organizare si comunicare intre cadrele didactice.
Toate problemele aduse in discutie la acest congres au fost cuprinse intr-un program de rezolutie elaborat cu sprijinul reprezentantilor scolilor participante.

L.F. - Adevarul

  • Se filmeaza la semafor

Semafoarele din Arad vor fi dotate cu videocamere - Virtual Arad News (c)2006Aradeni: zambiti la semafor, fiindca va filmeaza!
Primele camere video au fost deja montate pe semaforul din intersectia cu benzinaria de pe strada Banul Maracine. 
Treptat, pana anul viitor, toate intersectiile din oras vor fi  prevazute cu camere de filmat. 
Ele sunt montate in spatele semaforului si vor fi activate doar in momentul in care se va aprinde culoarea rosie. 
Camerele vor inregistra toate masinile care trec pe rosu, iar soferii vor putea fi amendati foarte usor, pentru ca politistii vor avea proba clara a incalcarii regulilor de circulatie. 
Amenda va fi trimisa acasa, prin posta. 

Andrei Ando - Observator

  • UTA a terminat la egalitate, 1-1, meciul de acasa cu FC National

Bogdan Mara a adus egalarea pentru "Batrana Doamna"La finalul partidei dintre UTA si FC National, Ion Vladoiu, antrenorul oaspetilor, a infierat prestatia brigazii de arbitri.
Numai ca, reluarile fazelor litigioase oferite de televiziuni nu ii dau dreptate lui "Charlie", cel care si-a incheiat activitatea de jucator tocmai la Arad, in 2003.
"Mi-e teama ca Vladoiu ar putea sa inceapa campionatul cu o amenda. Nu-i doresc acest lucru, dar trebuia sa astepte imaginile de pe caseta, nu sa izbucneasca imediat dupa joc, la nervi", a apreciat Nicolae Bara, presedintele de la UTA.
Prima actiune care a starnit proteste in tabara echipei din Cotroceni a avut loc in minutul 50. 
La o actiune purtata pe partea stanga, de Liviu Rusu, acesta a centrat pentru Cursaru, care a inscris. 
Golul nu a fost validat, deoarece arbitra de linie Monica Rigo era cu fanionul sus. 
Inainte de centrare, mingea a depasit linia portii, iesind in aut de poarta. 
"Eu am facut alunecare la acea faza si sunt ferm convins ca mingea a depasit spatiul de joc", a spus fundasul lui UTA, Laszlo Balint. 
"Echipa mea nu s-a retras in aparare, ci a fost fortata de cei doi tusieri sa o faca. A fost viciere de rezultat. Nu spun ca a fost arbitraj comandat de UTA, poate de la Bucuresti. In urma declaratiilor domnului Iacov, conducatorul nostru, poate ca Dumitru Dragomir nu sta cu mainile in san", a rabufnit Vladoiu dupa meci.
Faza
Penalty acoperit de regulament
O alta faza care a incins spiritele a fost cea din care aradenii au primit penaltiul din care Mara a adus egalarea. 
Mozacu l-a lovit cu piciorul in careu pe Simion, iar tusierul Florin Buzarnescu, mai aproape de faza decat centralul Sorin Corpodean, a semnalizat infractiunea.
"A fost un penalty acordat cu usurinta. Daca arbitri vor continua asa, FC National nu are nicio sansa sa ramana in Divizia A. Imi pare rau ca il am in stanga mea pe Lacatus, care imi este idol si prieten, dar arbitrajul a fost 75 la suta pentru UTA", a mai spus antrenorul lui FC National. 
"Fiara" nu a dorit sa comenteze arbitrajul, insa a avut o remarca despre faza loviturii de la 11 metri. 
"Fundasul advers a ridicat piciorul la Simion. Se poate sau nu sa se acorde penalty. Ce m-a deranjat pe mine este faptul ca, in timp ce noi le oferim cadouri adversarilor, nu suntem in stare sa profitam de erorile pe care le fac ei si sa inscriem", a subliniat Lacatus motivele datorita carora UTA nu a reusit sa invinga.

Bogdan Cioara - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Liviu Dugheniuc a fost absorbit de Lumina

Pioasa aducere aminte pentru cameramanul Liviu Dugheniuc - Virtual Arad News (c)2006Datorita acestei indeletniciri grele si dificile - PRESA - meserie care iti absoarbe viata - am fost prezenti la numeroase conferinte de presa, intalniri, deplasari.
In tot acest segment mai mult sau mai putin indelungat - am avut prilejul sa-l cunoastem, mai mult sau mai putin pe Liviu, cameraman la Televiziunea Arad.
Timpul, putin si comprimat, nu ne-a dat ocazia sa ne cunoastem mai bine, dar am apreciat intotdeauna seriozitatea acestui baiat blond, vesnic inbujorat si tacut, zgarcit la zambet, facandu-si intotdeauna profesionist meseria.
Nu s-a certat, nu a vorbit de rau.
Era blondul care intarzia cu aparatul de luat vederi pe chipul nostru, pe pixul care scria alert in agenda.
Avea o privire deschisa, usor mirata, de parca ar fi asteptat mereu o incremenire a lumii.
Veste mortii sale a cazut ca un traznet pe un cer insorit.
De ce a plecat Liviu Dugheniuc la doar 38 de ani, stie doar Dumnezeu care l-a chemat la SINE pentru treburi mult mai importante decat ale noastre.
E prima zi de toamna.
Frunzele cad moarte la pamant, asa cum a cazut Liviu, pe strada, subit ca o frunza...verde, rupta din pomul vietii.
Drum bun, draga Liviu, fericit culegator de imagini din Rai!


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]