Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Marti, 28 noiembrie 2006
Stirile TVA aici
  • In Arad investitiile straine sunt in crestere

Zonele industriale se vor extinde si in alte parti a municipiului - Virtual Arad News (c)2006Desi se vorbeste ca in Romania investitorii straini se tem de instabilitatea sociala, politica si legislativa existenta in aceasta perioada situatia din municipiul Arad este altfel. 
Nici macar inexistenta unei legislatii de perspectiva in ceea ce priveste functionarea zonelor industriale si libere dupa aderarea la UE nu i-a facut sa se razgandeasca pe investitori, astfel ca, in acest moment, in municipiul Arad sunt in curs de derulare, sau in curs de perfectare mai multe investitii straine.
Companiile Brosea si Webasto vor investi 60 milioane de dolari in Zona Industriala Sud din Arad. 
Producatorul german de componente auto Brosea a finalizat negocierile cu reprezentantii Primariei Arad, pentru achizitionarea a peste 50 de hectare in Zona Industriala Sud, investitia companiei germane fiind estimata la aproximativ 40 de milioane de euro. 
Astfel, Brosea va aduce in Arad si o parte dintre furnizori, unul dintre numele vehiculate fiind compania Webasto. 
Nemtii intentioneaza sa construiasca o fabrica care va produce sisteme de inchidere pentru geamuri si componente auto, motiv pentru care cele doua firme doresc sa-i achizitioneze un teren de peste 50 hectare in Zona Industriala Arad Sud, situata in apropierea comunei Zadareni. 
Compania privata austriaca Gebruder Weiss, specializata in expeditii internationale si logistica, si-a inaugurat o noua hala de productie in Parcul Industrial UTA-Arad. 
Compania austriaca Gebruder Weiss cu activitati in domeniul transporturilor si logisticii, si-a extins operatiunile din Romania, deschizand in luna august a anului trecut doua noi reprezentante, situate la Arad si la Brasov. 
Si Compania Besix este interesata sa-si dezvolte afacerile in Arad.
Conducerea companiei multinationale Besix cu sediul la Bruxelles, si-a manifestat intentia de a participa la proiectele de mare anvergura ale municipalitatii. 
Reprezentantii companiei ar fi dispusi sa ia in considerare segmentele de autostrada de pe culoarul IV Pan European, care fac legatura intre localitatile Nadlac si Arad precum si cel dintre Arad si Timisoara. 
De asemenea, belgienii s-au aratat interesati sa amenajeze doua sau trei parcuri industriale intre orasele Arad si Timisoara, fiind avansata si posibilitatea de a se construi un mare complex hotelier pe aceasta axa.
De asemenea Compania germana BOS Automotive Products, unul din cei mai mari producatori mondiali de parasolare si elemente textile pentru interioarele automobilelor, isi va extinde activitatea de productie din Zona Libera Curtici tn Arad, dupa ce va inchide o fabrica din Marea Britanie.
Astfel, activitatea din Anglia va fi preluata de halele din Romania si Ungaria, pentru a reduce costurile. 
Compania a investit la Arad peste 17 milioane de euro, iar anul trecut cifra de afaceri s-a apropiat de 40 milioane de euro. 
International Lighting Technologies S.R.L., parte a grupul Zubtobel a demarat, recent, productia pe o suprafata de 4,5 hectare, asigurand locuri de rnunca pentru 400 de persoane. 
Compania a investit 15 milioane de euro in fabrica de pe platforma de la Curtici a Zonei Libere. 
Totodata, in Zona Libera Curtici Arad se afla in derulare o serie de investitii ale firmelor Coindu, Globus International, Olimpia si Flandra. 

Claudia Untaru - Informatia Aradului

  • Decebal, in stand-by

Circulatia pe podul Decebal va mai fi intrerupta la sfarsit de saptamanaAu fost montate rosturile de dilatatie venite din Germania, insa lucrarea la podul Decebal nu s-a finalizat. 
Ultima investitie in reabilitarea infrastructurii podului Decebal a dat si cele mai multe batai de cap executantului si Primariei.
Desi week-end-ul trecut trebuia sa fie ultimul in care circulatia sa fie inchisa pentru a putea sa fie montate rosturile de dilatatie, lucrurile nu stau chiar asa. 
In week-endul ce va veni, vehiculele nu vor avea acces pe pod, pentru ca firma va executa, in continuare, lucrari aici.
Potrivit informatiilor primite de la Primarie, desi rosturile au fost montate, acestea trebuie sa se usuce, iar timpul de uscare pentru asfalt este de mai bine de 21 de zile. 
Intre 16 si 17 decembrie, circulatia va fi din nou inchisa ca atare pe pod, pentru a fi indepartate (daca lucrarea evolueaza la modul la care si-o doresc constructorii) "movilele" de beton create pentru protectia rosturilor de dilatatie.
Lucrarea de reabilitare a infrastructurii podului Decebal trebuia sa fie finalizata acum trei luni, insa comanda rosturilor (gresita initial) a facut ca termenul sa fie depasit cu mult.

A.B. - Adevarul

  • Conservatoarele nu vor nunti intre homosexuali

Deputatul Cornelia Ardelean declara ca PC este impotriva casatoriilor intre homosexualiDeputatul PC de Arad, Cornelia Ardelean, a emis un comunicat de presa in care anunta ca organizatia de femei a PC se opune legiferarii casatoriilor si adoptiilor pentru cupluri de homosexuali.
Femeile conservatoare au ajuns la acest punct de vedere dupa o sedinta la nivel national in care s-a discutat problema.
"Familia are ca prim scop asigurarea continuitatii noastre si vom sustine in continuare dezvoltarea ei, cu atat mai mult cu cat ne vom confrunta cu un proces accentuat de imbatranire si cu o scadere importanta a numarului populatiei. Respingem categoric legiferarea casatoriei intre homosexuali", a declarat deputatul de Arad.

Malin Bot - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Copiii sunt prioritatea primariei din Bocsig

Bocsig - primaria comunei - Virtual Arad News (c)2006Aflata la 65 de km de Arad, comuna Bocsig se intinde pe ambele maluri ale Crisului Alb, avand peste 2150 de locuitori iar impreuna cu satele apartinatoare Rapsig (650), Manerau (470), Bocsig Cartier (450) ajunge la 3720 de locuitori.
Despre prioritati, zestre si buna-intelegere...
Pana nu demult, despre puterea economica a comunei nu se putea spune multe lucruri, in ultimii ani insa aceasta frumoasa localitate de pe Crisul Alb a inceput sa-si sporeasca zestrea, de parca o bagheta magica a atins-o. 
Desi are doar 44 de ani si se afla la primul sau mandat, primarului Florin Ciul nu i-a fost greu sa vada inca de la inceput cate sunt de facut in comuna sa, si care ar fi prioritatile. 
N-a stat mult pe ganduri si s-a inhamat la treaba, mai ales ca parerile sale au coincis, fericit - am spune noi, cu ale viceprimarului Nicolae Batrana, barbat cu o mai mare experienta de viata.
Nici consilierii locali n-au ramas indiferenti la determinarea primarului de a face ceva, si de a face repede. 
Dimpotriva, dupa cum ne spune domnia-sa intelegerea e aproape deplina.
Imbogatirea zestrei gospodariei comunale a fost una dintre prioritati, pentru ca in felul acesta "se puteau face, la preturi suportabile, o serie de lucrari de modernize re la diferite obiective, de reparatii la scoli, primarie, la drumuri si altele, in regie proprie, costurile fiind la o treime fata de cele din anii precedenti. Astfel, de la cateva utilaje aflate literalmente pe butuci, zestrea gospodariei comunale a crescut substantial: ne-am cumparat o RABA de 10 tone, un buldoexcavator (unul dintre cele doua solicitate pentru dezgroparea MIG-ului cazut saptamana trecuta la Beliu - n.a.), un ferastrau mecanic, tractoare, remorci, cositoare si inca altele, adica un total de peste 3 miliarde de lei. Dar cea mai neasteptata achizitie este turma de 72 de oi cu care de fapt ne si mandrim, pentru ca ne simtim ca-n Miorita" - a subliniat Florin Ciul.
Copiii, in prim-planul atentiei
Pentru administratia Bocsigului o prioritate absoluta o constituie si educatia copiilor. 
Primarul Ioan Florin Ciul din Bocsig pune accent pe educatia copiilor"Viitorul nostru, trebuie sa recunoastem odata si odata, depinde (si) de felul cum ne educam si ingrijim copiii. Aici intra eforturile legate de amenajarea unui teren de sport, a unui cabinet de informatica cu 15 calculatoare, achizitionarea in proportie de 90% a unui nou mobilier scolar in 5 scoli si a unui microbuz - in viitorul foarte apropiat, reparatii si reamenajari la cladirile scolilor acolo unde e cazul. Am instituit de asemenea recompensarea scolarilor premianti cu excursii la diverse obiective din Arad, cu atat mai mult cu cat jumatate dintre ei inca n-au vazut capitala judetului nostru. Si n-am uitat nici de darurile aduse de Mos Craciun pe care tot noi il vom... sponsoriza" - ne prccizeaza dintr-o suflare primarul. 
Ne mai spune domnia-sa si despre formatiile artistice existente si unde participa multi tineri, avand in pregatire un Festival al colindelor, despre care am aflat si noi de la un localnic, despre formatia extraordinara de calusari - in care se "bat" doua generatii de dansatori si incet-incet ajungem sa vorbim si despre Caminul cultural, care are statie de amplificare profesionala achizitionata recent precum si mobilier nou.
...Si despre fotbal putin
Comuna Bocsig are din nou echipa de fotbal, deoarece pana mai ieri a fost... inexistenta. 
Conducerea comunei a facut eforturi mari si a reinfiintat-o, spre bucuria localnicilor, a tinerilor in special, sub numele "Olimpia Bocsig"
N-am intrebat unde joaca, la ce nivel; ni s-a parut important ca ca exista. 
Cu atat mai mult cu cat tinerii plecati ai Bocsigu-lui se intorc acasa iar cei care n-au plecat au ales bine.
Infratire profitabila...
Daca realizarile n-au fost putine, nici planurile de viitor nu lipsesc, mai ales ca mai este destul loc de mai bine. 
O parte din drumuri s-au pietruit, dar nu toate; apa a fost adusa, dar nu peste tot.
Prin infratirea cu doua localitati din Franta: Wignchimes si Le Pellerin sc pare ca se va putea finanta un proiect de introducere a apei in Manerau, precum si alte proiecte comune cum ar fi (poate) si o excursie a copiilor bocsigani in Franta, ca doar o luna ne mai desparte de intrarea in UE cand, vom putea merge acolo doar cu buletinul !

Florica Bunaciu - Observator

  • Prelungirea sezonului, benefica pentru UTA

Lacatus conteaza pe buna pregatire fizica a jucatorilorContinuarea Campionatului Ligii Intai, dupa incheierea turului, este privita cu optimism la Arad.
Desi UTA nu trece printr-o perioada fasta, asa cum s-a intamplat la debutul stagional, ros-albii vor sa iasa cu bine din intalnirile de la Constanta si de pe teren propriu, cu FC Vaslui.  
"Fizic stam bine"
UTA nu a obtinut doua rezultate bune consecutiv din cauza prestatiei oscilante a echipei, fapt semnalat de Lacatus in mai multe situatii. 
In mod normal, aceste conditii ar cere mai degraba intreruperea campionatului, urmata de completarea lotului cu jucatori pe posturile deficitare.
Dar, antrenorul "Batranei Doamne" mizeaza pe conditia fizica buna a echipei sale, intr-un moment in care alte formatii au obosit. 
Lacatus asteapta cu incredere ultimele doua etape programate in prag de iarna. 
"UTA sta bine din punct de vedere fizic, asa ca nu ma sperie faptul ca mai jucam doua meciuri",
a declarat Lacatus.
Deoarece a intrat in schimb de imbranceli cu Mitchell, Mara a primit al patrulea cartonas galben din acest sezon si este suspendat pentru meciul pe care UTA il va disputa la Constanta, in etapa viitoare, cu Farul. 
Mirosind ca vedeta de la UTA a incercat sa fenteze o deplasare lunga, Lacatus nu vrea sa se lase pacalit de o eventuala dorinta de escapada a jucatorului sau. 
"Nu cred ca Mara si-a programat cartonasul galben. Dar el poate sa faca deplasarea cu echipa, chiar daca nu are drept de joc. Daca si-a programat un weekend liber, s-ar putea sa se insele", a spus "Fiara" despre golgeterul echipei, cu sase reusite. 
Glume cu Sabin Ilie
Situatia lui Sabin Ilie ramane incerta pana la finalul stagiunii de toamna. 
Jucatorul exclus din lotul echipei UTA si trimis la echipa a doua, in Divizia C, dupa un scandal provocat intr-un local de noapte va fi "judecat" de conducere si stafful tehnic in pauza de iarna. 
"Vom analiza situatia lui Sabin si se va lua o decizie in privinta lui", a spus Lacatus, mentionand ca doreste sa umble la clauzele jucatorului, daca acesta va fi mentinut in lot.
Cat despre scandarile unui grup de suporteri, care l-ar fi vrut pe Ilie in teren, la meciul cu Universitatea Craiova, Lacatus a avut o remarca cel putin amuzanta: "poate Sabin s-a aflat printre acei spectatori".
Strategie
Plan de achizitii
 Aradenii pregatesc strategia de achizitii din iarna, in functie de bugetul pus la bataie de conducere si de jucatorii la care se va renunta.
"Abia la iarna tragem linie. Nu vom aduce jucatori doar de dragul de a face transferuri. Doresc jucatori tineri, din prima divizie de la noi sau din strainatate. E nevoie de aer proaspat si nu vom aduce jucatori peste 24-25 de ani. Nu vreau ca UTA sa fie un cimitir al elefantilor si nu stiu ce perspective ar avea jucatori de 29 sau 30 de ani", a spus Lacatus, care va avea ultimul cuvant la partea de transferuri.
Astfel, Todea, Ianu, Pit, din liga a doua elvetiana sau Dumitru Mitu, de 31 de ani, de la CFR Cluj, nu sunt prioritari pentru UTA.

Bogdan Cioara - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]