Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 28 august 2006
Stirile TVA aici
  • Inaltarea crucii Noii Catedrale

A fost montata si crucea pe cea mai inalta cupola a noii catedraleDoua sunt momentele cruciale din zidirea unei catedrale. 
Atunci cand se pune piatra de temelie si ziua cand deasupra cupolei sfantului lacas se tintuieste crucea, cel mai limpede simbol al credintei in Isus Cristos. 
Un astfel de moment s-a savarsit ieri in crucea amiezii la noua Catedrala ortodoxa.
In prezenta episcopului Aradului, dr. Timotei Seviciu, a primarului municipiului, Gheorghe Falca, a constructorului, director general "SC ICIM", Faur Ioan si a mai multi credinciosi, o macara imensa de 400 tone a ridicat crucea grea de 1,5 tone pana la o inaltime de 51 metri, fixand-o definitiv deasupra celei mai inalte dintre cele trei cupole. 
Iata, pe scurt, si datele tehnice, furnizate de "Mesterul Manole", ing. constructor Ioan Faur: 
"Crucea are sapte metri si jumatate inaltime, lungimea bratului este de trei metri si jumatate si este din inox placat cu aur de 24 de carate, asternut prin procedeul de electroliza."

V.S. - Adevarul

  • A cazut, sub lama buldozerului, un simbol al Secolului XX - fabrica UTA!

A inceput actiunea de demolare a fabricii textile UTALocul care, altadata, reprezenta nucleul afacerilor Baronului Neumann, este astdzi, simbolul "noii directii": imobiliare plus cartier industrial"
Din intrarea in fostele Uzine Textile Arad n-au mai ramas decat ghiseele si camerele dimprejurul cabinei portarului - in partea de nord a Coloniei UTA, la intersectia cu Strada Poetului si vizavi de somptuosul si postmodernul sediu al Directiei Regionale Vamale, urmand sa se afle sediul birourilor noului mini-cartier de locuinte sau ale (la fel de) mini-zone industriale. 
Nostalgicii nu au decat sa suspine dupa ce "a fost odata UTA" - o fabrica cu mii de angajati, un adevarat "imperiu textil", din care a mai ramas doar blazonul folosit, speram, vesnic, de echipa de fotbal-fanion a Aradului. 
Peste cativa zeci de ani, extrem de putini vor mai sti... de la ce vine UTA - ce simbolizeaza respectivele initiale si care-i faza cu ele... 
Si e treaba istoricilor si sociologilor sa stabilesca in ce masura respectivul fapt e de bine sau de rau...
Asadar, in locul fostelor hale vor fi... alte hale, inchiriate sau in proprietatea unor firme cu nume nici pe departe atat de "puternic aradene", iar Colonia se va prelungi pana spre fosta groapa de gunoi, fostul Brown - fapt, pana la urma, la fel de firesc precum trecerea timpului, cu aceeasi tristete melancolica inclusa. 
Mai multi oameni de afaceri grupati in jurul mult-mediatizatului dar, in fond, atat de discretului Alexandru Bercea, au cumparat pachetul majoritar de actuni pe care APAPS-ul l-a tot scos la vanzare de-a lungul ultimilor ani (pana ce pretul a coborat spre derizoriu), schimband obiectul de activitate al UTA-ei in... ceea ce puteti vedea si urmari de acum incolo.

Lucian Valeriu - Observator

  • "Lady in Black" a incheiat concertul "Uriah Heep"

Zilele Aradului au culminat cu concertul Uriah HeepPentru a treia oara in Romania, legendara trupa "Uriah Heep" a sustinut, sambata noaptea, un concert de aproape o suta de minute pe strandul "Neptun" din Arad, cu ocazia "Zilelor Aradului".
Sositi in oras doar pentru acest concert, membrii trupei au fost cazati la Hotelul Continental, unde sambata, la amiaza, au sustinut o scurta conferinta de presa. 
Fara ifose de vedete, membrii trupei au raspuns la fiecare intrebare. "Uriah Heep", prin vocea lui Mick Box, a afirmat ca "va veni intotdeauna cu placere in Romania".
Trupa pregateste un turneu special in aceasta toamna, in Scandinavia, dupa care anul viitor se va concentra pe scoaterea unui nou album. 
De la Arad, la Londra
Acesta va pastra acelasi stil "Uriah Heep", pentru ca "nu putem sa ne schimbam, ne vom pierde fanii". 
Mick Box, proprietarul unei impresionante colectii de chitare, a spus ca "niciodata nu ai destule chitare", promitand ca-si va imbogati colectia.
Trupa a petrecut peste sase ore cu formalitatile vamale pentru aducerea la Arad a echipamentului de concert, dar acest lucru i s-a parut normal, pentru ca peste tot se intampla la fel. 
Dupa conferinta de presa, membrii trupei au oferit autografe si s-au fotografiat cu ziaristii prezenti. 
Concertul "Uriah Heep", care a incheiat mega-concertul de sambata de pe strandul "Neptun", a fost urmarit, conform datelor primite din partea organizatorilor, de peste 20.000 fani. 
Concertul a durat o ora si 40 de minute si a fost, asa cum era de asteptat, un succes imens. 
Trupa a reluat vechile melodii, intr-o interpretare hard. 
"July Morning', "Gipsy Queen', "Time of Revelation" si celelalte hit-uri purtand marca "Uriah Heep" au fost receptate de un public entuziast, fericit ca are ocazia de a vedea pe viu una din legendele rock-ului mondial chiar la Arad. 
"Lady in Black" a fost pastrata pentru bis-ul de final. 
Dupa concert, membrii trupei au plecat imediat spre Budapesta, la aeroport, deoarece ieri erau deja asteptati la Londra.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Congres de geriatrie

UVVG reia seria congreselor internationale de geriatrieUniversitatea de Vest "Vasile Goldis" reia congresele si cercetarea in domeniul geriatriei, un domeniu introdus in Romania de catre profesorul Ana Aslan.
Dupa 12 ani, aradenii reiau seria congreselor internationale de geriatrie. 
Timp de 3 zile, intre 15 si 17 septembrie Aradul gazduieste un congres la care si-au anuntat participarea zeci de cercetatori din 22 de tari. 
Medici, biologi, chimisti, profesori universitari de renume vor veni la Arad la congresul de geriatrie organizat in Romania, dupa o pauza de 12 ani.
Initiativa medicului Ana Aslan a fost preluata si continuata de catre universitatea aradeana. 
Datele statistice arata ca populatia Romaniei este una imbatranita cu cei peste 6 milioane de pensionari. 
Rectorul Universitatii Vasiel Goldis doreste sa continue activitatea Anei Aslan si sa sensibilizeze opinia publica asupra problemelor persoanelor de varsta a III a.

Izabela Vekas -Televiziunea Arad

  • "Batrana Doamna" a "deraiat" Rapidul - UTA – Rapid 1-0 (0–0)

Publicul aplauda meciul victorios intre UTA si RapidA marcat: I. Stefan (min. 51)
Duminica, 27 august; ora 18:00; Arad, stadion UTA; gazon excelent, spectatori 10.000.
UTA: Tudor - Balint, Rusu, Chirita, Balan – Hidisan, Oncica (’87 Jancovici), I. Stefan, Simion (’77 Nadaban) – Mara, Apostu (’59 Danalache). Rezerve: Mirne – Vasiljevici, Cotan, Costisor.
Antrenor: Marius Lacatus.
Rapid: Coman – M. Constantin, Maftei, Rada (’71 N. Constantin) – Badoi, Sapunaru, Grigore (’56 Negru), Karamian – Buga, Moldovan (’46 Griffiths), Zicu. Rezerve: Minca – Tincu, I. Stancu, Perja.
Antrenor: Razvan Lucescu.
Arbitri:  Sorin Corpodean (Alba Iulia), Ioan Onicas (Zalau) si Dorin Mudura (Oradea).  Rezerva: Lucian Dan (Aiud).
Observatori federali: Viorel Boit (Timisoara) si Cornel Sorescu (Pitesti).
Daca nu a fost sa fie cu Steaua, a fost cu Rapid!
UTA a invins pe Rapid cu 1-0, prin golul reusit de Iulian Stefan in minutul 51.
Marius Lacatus a spus ca-si doreste mai multa agresivitate, in sensul bun al cuvantului, de la elevii sai, si acestia si-au ascultat antrenorul.
Astfel ca, la finalul a 90 de minute de lupta sportiva UTA a incheiat partida victorioasa, aratand tuturor ca la Arad, incet-incet, se formeaza o ECHIPA!
UTA incepe "tare" meciul si se arunca in atac, Simion expediind primul sut spre poarta lui Coman in chiar intaiul minut de joc.
Dupa alte doua minute si Hidisan isi incearca sansa, dar sutul este deviat in corner.
Rapidul raspunde imediat, sut la coltul lung Rada, apara Tudor (min. 6), pentru ca acelasi Rada sa reia din 6 metri cu capul o centrare din lovitura libera dar Tudor respinge in transversala (min. 11).
Jocul pare apoi sa se calmeze, dar Zicu loveste cu cotul la un duel aerian si vede direct cartonasul rosu (min. 14).
Badoi executa destul de bine o lovitura libera, Tudor retine cu siguranta (min. 18), dupa care jocul se disputa mai mult la mijlocul terenului.
UTA nu se arunca in atac, asteapta greseala Rapidului, care apare in minutul 42, cursa Mara pe dreapta, centrare pe fruntea lui Apostu, dar acesta trimite peste din 8 metri, 0-0 la pauza.
Repriza secunda incepe cu UTA fortand golul, in minutul 46 Mara ii paseaza lui I. Stefan, sut al acestuia din 14 metri, in plasa laterala.
A fost actiunea care a prefatat golul din minutul 51: cursa impetuoasa Balint pe partea dreapta, pasa pentru Mara, care vrea sa suteze dar nu face altceva decat sa-l deruteze pe Coman, mingea ajunge la Iulian Stefan care o impinge in plasa, 1-0 pentru UTA.
Rapidul nu poate reactiona si "Batrana Doamna" trece pe langa desprindere.
Actiune colectiva de toata frumusetea care se incheie cu o "asezare" pentru Oncica care trimite o torpila de la 20 metri la incheietura barelor de si acum vibreaza poarta.
Rapidul ataca cu mingi lungi, dar alb-rosii sunt bine asezati in aparare, resping tot si contraataca periculos.
In minutul 66 Mara are o actiune superba, trimite un lob din coltul careului mare, dar mingea trece peste, dupa care echilibrul numeric este restabilit.
Hidisan sare la cap cu un adversar, acesta se prabuseste iar Corpodean ii arata cartonasul galben aradeanului.
Cum mai avea unul, automat il vede si pe cel rosu.
Moment in care iese la rampa publicul.
Minute intregi, intreg stadionul este in picioare si isi incurajeaza favoritii.
Astfel ca nu mai este nimic de consemnat in teren pana in minutul 90 3, cand Rapidul rateaza din cativa metri ocazia de a egala, Tudor facandu-si din nou datoria.
Partida se incheie cu victoria UTA-ei, meritata pana la urma, 10.000 de oameni aplaudand la scena deschisa prima victorie de pe teren propriu din aceasta editie de campionat.
Pentru UTA urmeaza un stagiu de pregatire la Moneasa, Lacatus profitand de intreruperea campionatului pentru partidele echipei nationale.
Peste doua saptamani, UTA va juca la Bucuresti, impotriva lui Dinamo.

Marius Herta & Florin Coita - Informatia Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]