Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 27 noiembrie 2006
Stirile TVA aici
  • Voturile aradenilor l-au ajutat pe Daniel sa recastige DREPTUL LA VIATA!

Voturile aradenilor i-au ajutat pe Carmen si VictorAradeanul Daniel Boariu a devenit, prin castigarea Marelui Premiu al concursului "Dansez pentru tine", vedeta incontestabila a intregii tari. 
Chiar daca perechea concurenta Carmen-Victor a intrat de patru ori in duel, vointa aradenilor, a tuturor celor care i-au votat - a aratat indubitabil, ca lumea a ramas impresionata de povestea lui Daniel si a iubitei sale, Carmen. 
Visul celor doi tineri s-a implinit vineri, la miezul noptii. 
Cosmarul celor aproape noua ani de nemiscare se va spulbera in primavara anului viitor, cand Daniel va fi operat. 
Pana atunci, continuam campania de strangere de fonduri necesare recuperarii postoperatorii care se va face tot in China.
Suferinta grea, vegheata de mama
In urma cu peste opt ani, viata lui Daniel Boariu, un tanar de 23 de ani, proaspat venit din armata. 
Indragostit de jurnalism - s-a infundat in cel mai intunecos cotlon, intr-un unghi mort din care ne priveste, inca. 
Un accident rutier stupid avea sa-i sechestreze tineretea, dinamismul, puterea, inteligenta, vointa, dragostea - pe un pat din care nu s-a mai ridicat. 
A fost colegul nostru, al ziarului "Obsevator"
Cunoscandu-l, am fost miscati de frumusetea acestui tanar, de vointa sa de a se face bine, increderea in Dumnezeu si semeni, de inalta sa moralitate si demnitate. 
Are niste parinti minunati, iar mama sa este un monument de dragoste si devotament pentru fiul rapus la pat. 
Este mama, sfetnic, infirmier, prieten, de toate... 
Suferinta ei este fara margini, mii de lacrimi au curs pe obrajii paliti, iar inima i-a slabit de atata suferinta izbucnita in hohote de plans, doar acolo, undeva, intr-un altar de manastire, unde doar ingerii mangaie nevazut, aprinzand tainic nadejdea pierduta. 
Zeci de manastiri, mii de lumanari, posturi grele, milioane de rugaciuni, o inima batand necontenit la Poarta Sperantei pentru fiul ei - mama lui Daniel, Eugenia.
Cei vinovati pentru producerea accidentului nu au platit nici in ziua de azi! 
Ne intrebam si ii intrebam: acum, cand cazul lui Daniel a fost facut cunoscut intregii tari, celor vinovati li s-a miscat, cat de cat, constiinta murdara? 
Au votat, ei, oare, pentru Daniel?!
Dragoste si Speranta
Daniel a cunoscut-o pe Carmen cand inca era sanatos. Atunci totul era o simpla amicitie. 
Timpul a trecut, fata si-a vazut de scoli, lipsind multa vreme; intamplarea a facut sa se reintalneasca dupa mai bine de un an, cand tanarul era deja tintuit la pat. 
Revederea a marcat-o definitiv, si, in scurt timp, prietenia s-a transformat in cea mai curata Dragoste. 
Au trecut ani, suferinte, greutati. 
Tineretea lui Dani s-a scurs pe acelasi pat al lui Procust, iar Carmen si-a pierdut la un moment dat, speranta ca iubitul ei va mai fi vreodata in picioare.
Dragostea celor doi a trecut prin cea mai grea incercare! 
Cate cupluri ar fi rezistat in aceste conditii extrem de vitrege?!... 
Dragostea neconditionata a lui Carmen l-a motivat pe Daniel sa lupte, sa nu se dea Tnvins, chiar daca nimeni nu i-a mai dat vreo sansa de vindecare.
Dumnezeu a pus la grea incercare acesti oameni, dar si rasplata lor va fi glorioasa... 
Intr-o noapte (Dani lucreaza pe calculator cu singurul sau deget "viu", numai noaptea) cerul inchis al vietii sale s-a luminat brusc. 
Tanarul a gasit adresa unei clinici din Beijing care opereaza astfel de cazuri, asa cum este cel al sau. 
Bucuria a fost fara margini, dar si tristetea la fel de nemarginita. De unde atatia zeci de mii de euro, plus drumurile, plus recuperarea postoperatorie?! S-au scris articole in acest scop, dar banii adunati au fost foarte putini...
De unde atatia bani?!
"Aceasta operatie m-ar putea scoate din cosmarul anilor de plumb!"- ne spunea, cu ochii umezi, Dani. 
"Este minunea lui Dumnezeu pentru mine, mai ramane doar ca oamenii cu suflet sa o implineasca... Viata mea depinde numai de ei!". 
Din pacate, desi Aradul are 174 de miliardari, asa cum s-a scris la un moment dat, nimeni, nici o firma, mai ales cele prospere, premiate la Targul Expo pentru beneficii substantiale - nu au onorat cu donatii, nenorocirea lui Daniel. 
Nici unul din miliardarii orasului nu a deschis punga pentru ca Dani sa se poata ridica din pat.
Dumnezeu nu a uitat pe cel care L-a chemat in mii de nopti pe patul de suferinta. 
Concursul "Dansez pentru tine" a deschis portile Vietii pentru Daniel. 
Carmen s-a prezentat la preselectii, dupa care, timp de 7 saptamani a muncit, alaturi de Victor Slav, vedeta Pro Tv - de multe ori cu lacrimi in ochi, pentru a trece de exigentele unui juriu dovedit subiectiv. 
Toate cazurile au fost impresionante, dar publicul telespectator a inteles ca votul trebuie sa se indrepte spre cel mai grav: Daniel Boariu din Arad!
Cuplul Carmen-Victor a trecut, in aceste saptamani, prin Iad, Purgatoriu, si, in final, in Paradis! 
Au depasit...4 dueluri, ultimul, cel mai greu, luptand impotriva cuplului Elena-Cornel, in conditiile in care Elena a facut ani de scoala de dans. 
Intrand, nesperat, in finala, i-au intalnit ca adversari pc Adriela - Smiley, cuplul preferat al juriului; sperantete lui Carmen au fost mici, iar Daniel s-a resemnat. 
Acest cuplu care a intrat direct in finala, fiind mereu notat cu 10 pe linie a fost extrem de sigur pe reusita, Adriela, de asemenea, avand scoala si ani de dans in spate.
Dar Dumnezeu este DREPT si nu dezamageste niciodata. 
Desi notele juriului aratau, indubitabil, ca Adriela si Smiley vor fi cuplul castigator, votul telespectatorilor, al aradenilor - a hotarat soarta concursului.
Cu un procent de 57 la suta fata de 43 al cuplului Adriela -Smiley, CARMEN STEPAN a castigat Marele Premiu de 50.000 euro!
"N-am sa uit niciodata ce ati facut pentru mine!"
"Viata incepe sa aiba din nou sens pentru mine! Pot sa ma operez, sa ma casatoresc, sa am copii!"-izbucneste in plans, Dani. 
Votul aradenilor i-a redat speranta si viata! 
Juriul a fost invins de votul hotarat al celor care au votat pentru CARMEN si VICTOR! 
Linia sms 1776 -VICTOR -a inrosit ecranul! 
Daniel, Carmen, intreaga familie, multumeste din suflet tuturor celor care i-au ajutat: Bancii Transilvania, oamenilor anonimi, copiilor de la Scoala Ajutatoare, majoretelor din Nadlac, presei, televiziunii locale si nationale, celor care au votat pentru Viata sa!
Ziarul "Observator" continua campania de strangere de fonduri pentru ca Dani sa aiba posibilitatea recuperarii postoperatorii la Clinica din Beijing, acolo unde va avea loc si operatia, in martie 2007.
CONT LEI-BRD Arad: RO60BRDE 020SV 1663.628.0200
CONT VALUTA: RO 31 BRDE 20SV 1661.358.0200 pe numele de BOARIU GHEORGHE DANIEL.

Felicia R.Gheorghe - Observator

  • Teatrul in Scolile Europene

Liceul de Arta a fost gazda proiectului international Comenius - Virtual Arad News (c)2006"Teatrul in Scolile Europene" este titlul unui proiect international Comenius care se desfasoara si in Arad. 
Liceul de Arta "Sabin Dragoi" a fost astazi gazda a numeroase cadre didactice din Italia, Franta si Turcia implicate in acest proiect. 
Ideea care a stat la baza proiectului a fost "prin teatru se pot rezolva problemele tinerei generatii"
Astfel, cei implicati isi propun sa identifice problemele cu care se confrunta tinerii din ziua de astazi si sa transpuna aceste probleme intr-o piesa de teatru. 
Tot in scenariul acestei piese vor fi oferite si solutii pentru problemele propuse. 
Piesa care va fi scrisa in cadrul proiectului va fi interpretata de elevii Liceului de Arta si va fi prezentata in premiera in luna martie, la Florenta. 
La finalul celor 3 ani, cat dureaza proiectul, se va pune in scena un specatcol la care vor colabora elevi din cele 4 tari implicate.

Adrian Moldovan - Televiziunea Arad

  • Platforma, lansata si la Arad

Platformistii aradeni au cerut demisia premierului TariceanuIn lipsa lui Theodor Stolojan, platformistii au cerut demisia premierului Calin Popescu Tariceanu si au recunoscut pentru prima data deschis ca se doreste realizarea unei constructii politice impreuna cu PD
Din cauza unei intalniri de natura politica, Theodor Stolojan nu a mai putut sa vina.
Sala de sedinte a Consiliului Judetean a fost, sambata, umpluta pana la refuz de catre aradeni, membri sau fosti membri PNL, care au dorit sa ii vada si sa-i asculte pe Theodor Stolojan si ceilalti promotori ai platformei liberale la nivel national.
In lipsa lui Theodor Stolojan, retinut la Bucuresti de o intalnire de natura politica de ultima ora, la Arad au sosit Valeriu Stoica, Radu F. Alexandru, Cristian Boureanu, Mircea Cinteza si Mircea Iustian. 
Au fost prezenti, de asemenea, sustinatori ai platformei liberale din mai multe judete, inclusiv de la Arges, Bacau si Galati.
Recuperarea PNL-ului, constructie politica impreuna cu PD
Intalnirea nu a diferit prea mult de cele din alte judete, vorbitorii pedaland in special pe obiectivele platformistilor si pe incapacitatea lui Calin Popescu Tariceanu de a conduce la nivelul cerut PNL-ul dar si guvernul, motiv pentru care i se cere sa isi dea demisia.
O nota aparte a constituit-o faptul ca s-a recunoscut pentru prima data la modul explicit dorinta realizarii unei constructii politice impreuna cu PD, insa nu doar de catre platformisti, ci de catre intregul PNL, care trebuie "recuperat" din mainile lui Tariceanu si ale sustinatorilor sai. 
Valeriu Stoica a tinut, de asemenea, sa demonteze acuzele conform carora Traian Basescu ar fi in spatele initiatorilor platformei liberale. 
"Va spun foarte limpede ca ideile acestei platforme au aparut cu mult inainte ca Traian Basescu sa fi fost macar candidat la Presedintia Romaniei. Am putea spune ca nu platforma liberala este un instrument pentru Traian Basescu, ci Traian Basescu este un partener firesc, impreuna cu PD, pentru sustinerea ideilor si valorilor noastre. Proiectul unificarii fortelor de centru-dreapta este un proiect care are nevoie de parteneri. Platforma liberala este un partener, Presedintele Romaniei poate sa fie un partener in sensul in care ii da voie functia prezidentiala pe care o are".
Cat despre transformarea platformei in partid, Stoica a subliniat ca deocamdata nu se pune problema, eforturile fiind canalizate doar spre implementarea platformei in randurile PNL. 
Daca, insa, PNL nu va putea fi "recuperat" pana spre sfarsitul lunii ianuarie, se va face o analiza si se va hotari care va fi pasul urmator. 
Deocamdata, conform declaratiilor senatorului Radu F. Alexandru, se deruleaza operatiunea de strangere a adeziunilor, pana la mijlocul saptamanii trecute numarul acestora depasind zece mii.

S.T. - Adevarul

  • Tirurile au blocat din nou drumul spre vama Nadlac 

Din nou cozi interminabile de TIR-uri la vama NadlacPrimarul Ciceac face pe politaiul de circulatie
Drumul DN 7 care duce spre vama Nadlac a fost din nou blocat, la sfarsitul saptamanii trecute din cauza TIR-urilor care stationeaza la intrarea in localitatea Nadlac. 
Randul de tiruri s-a intins pe o distanta de sase kilometrii, ceea ce a facut ca nervii soferilor sa se incinga la maxim.
Vasile Ciceac, primar al orasului Nadlac, ne-a declarat ca tirurile stau la rand, dar cand vine un autocar, drumul DN 7 se blocheaza automat. 
"Si acum este o coada de sase kilometri si politia orasului ne ajuta foarte putin, iar politia de frontiera deloc. De multe ori fac eu pe politaiul. Chiar daca intram in Uniunea Europeana de la 1 ianuarie, cozile si ambuteiajele nu vor disparea din cauza tirurilor".
Intrebat de ce nu sunt indrumate tirurile in parcarile particulare care se afla in apropierea localitatii Nadlac, Vasile Ciceac a precizat: 
"Nu se poate intra in ele, deoarece intr-o parcare se lucreaza la benzinarie, iar
cealalta este insuficienta".
La randul sau, subcomisar Cosmin Boldis, seful punctului de trecere de frontiera Nadlac, ne-a declarat ca sambata seara au fost 120 de automarfare in afara localitatii Nadlac. 
In ceea ce priveste declaratia primarului Ciceac precum ca politia de frontiera nu ii ajuta, Cosmin Boldis a subliniat: "Noi fi sprijinim numai cand sunt blocaje. Pe coloane, atributiile revin gardienilor publici".
P.S. 
Totusi, din analiza facuta de noi, la fata locului, am constatat ca se poate intra in cele doua parcari cu atat mai mult cu cat una este aflata la intrarea in Nadlac, iar alta la intrarea in vama. 
De asemenea, parcarile sunt dotate cu paza, magazine, si restaurante. 
Astfel, in cazul in care ar fi indreptate spre parcari, tirurile care opresc si pornesc motorul cand inainteaza un metru pe ora, nu ar mai polua aerul si ar face economie la consumul de carburanti. 
Deci, solutia exista. Ar trebui doar vointa din partea autoritatilor locale si judetene, iar drumul bN 7 nu ar mai fi blocat. 

Daniel Albu - Informatia Aradului

  • Victorie smulsa cu forcepsul

Hidisan a marcat golul victoriei in meciul UTA - Universitatea Craiova"Batrana Doamna" a reusit sa invinga la limita Universitatea Craiova.
UTA a incheiat turul cu o izbanda obtinuta greu, in compania Universitatii Craiova, pe care nu a mai invins-o din 1979. 
Rolul de marcator al lui Marcel Coras de acum 27 de ani a fost preluat de Florin Hidisan, care a consfintit a cincea victorie cu 1-0 din actuala stagiune, din care patru in fata propriilor suporteri. 
Mijlocasul de buzunar al aradenilor a inscris in minutul 83, cu un sut sec cu piciorul drept, din interiorul careului, dupa o deviere a lui Danalache. 
Scorul a fost ghicit de Gyuri Vaczi junior, fost jucator si presedinte la UTA, in ciuda faptului ca nu ii place sa dea pronosticuri. 
Peste 5.000 de spectatori, imbiati de vremea primavaratica au luat cu asalt arena din Calea Aurel Vlaicu, in speranta unui galop de sanatate al favoritilor, in fata unui adversar pus in dificultate de numeroasele absente din lot. 
Nu a fost nici pe departe asa, oltenii fiind o echipa artagoasa pana la limitele regulamentului, care s-a inchis bine in aparare si a incercat sa loveasca pe contraatac. 
Dupa ce Apostu a ratat din pozitie ideala, la o asezare cu capul a lui Mara (7), dominarea aradenilor a fost sterila, fara ocazii de poarta. 
Intrucat Mara a fost preocupat de artificii tehnice, iar Miloslavljevic de pase laterale si inapoi, aradenilor le-a fost greu sa construiasca. 
Un plus ar putea primi stoperii Balint si Chirita, atenti cand Baird sau Parvu ajungeau in preajma careului propriu. 
Nu la fel s-a intamplat in repriza secunda, cand inaintasul australian a scapat singur spre poarta, dar Tudor s-a dovedit a fi un zid de netrecut (73). 
Asediul aradenilor a fost invaluit de precipitare, insa Hidisan a devenit al optulea marcator pentru UTA in acest sezon si, cu 23 de puncte, un prim obiectiv a fost atins. 
Danalache putea sa majoreze diferenta dupa o cursa solitara pe partea stanga (84) sau in prelungiri, cand l-a tintit pe Mitchell, de la marginea careului mic. 
Anti-Mititelu
Suporterii aradeni au afisat un banner cu inscriptia "Mititelule sa stii, mic ai fost, nimic vei fi", dupa ce patronul Universitatii a privit-o cu superioritate pe UTA, in zilele de dinaintea partidei. 
Oltenii au fost incurajati de 50 de suporteri carora nu li s-a acordat reciprocitate la bilete. 
Cele doua galerii s-au "impuns" de mai multe ori pe durata meciului, iar la final oaspetii au fost escortati de jandarmi pana la gara.   
Tensiuni
Nervi intinsi

Doua momente mai tensionate au avut loc in timpul meciului. 
In minutul 37, Stefan Stoica, antrenorul oaspetilor, a aruncat pe marginea terenului cu un flacon cu apa, la un banal aut. 
Intrucat oltenii au protestat la orice decizie a brigazii de arbitri, cel mai vehement fiind Silvian Cristescu, delegatul echipei, Marcel Coras, omologul sau de la UTA, a incercat, verbal, sa ii calmeze.
"Poate ca in timpul meciului tensiunea creste, dar inainte si dupa joc nu am nimic cu nimeni", a spus Stoica, dupa ce Lacatus a intervenit sa faca pace pe marginea terenului. 
Un alt conflict, care i-a avut in prim plan pe Mara si Mitchell, a cuprins de aceasta data aproape toti jucatorii celor doua echipe. 
Cei doi s-au imbrancit si au primit cate un cartonas galben, cele doua tabere fiind despartite inainte ca lucrurile sa degenereze.

Bogdan Cioara - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]