Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 27 octombrie 2006
Stirile TVA aici
  • Veste proasta pentru agentii care nu au apucat inca sa isi construiasca vile si sa-si ia masini de lux
    Vamuirea de la granita inceteaza, pasapoartele se vor controla la un birou unic!

Vamile din judetul Arad se vor transforma in vami europeneControlul vamal la frontiera dintre Romania si Ungaria va fi eliminat la 1 ianuarie 2007. Pasapoartele se vor controla la un birou unic
Controlul vamal la punctele de trecere a frontierei romano-ungare va fi eliminat la 1 ianuarie 2007, atat in cazul mijloacelor de transport marfa, cat si la transportul de calatori, odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.
Decizia este inclusa intr-o declaratie comuna incheiata ieri, la Bucuresti, intre Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV) din Romania si Garda Vamala si Financiara din Ungaria.
Autoritatile vamale ale celor doua state vor lucra la punctele de trecere a frontierei, in schimburi, pana la 7 ianuarie, pentru incheierea evidentelor potrivit reglementarilor interne, dar nu vor mai controla turistii si transportatorii.
Incepand cu 1 ianuarie 2007, mai multe brigazi mobile vor efectua controale, in cele doua state, in incercarea de a limita contrabanda si traficul ilegal de bunuri.
Astfel de controale se efectueaza si in acest moment, de catre vamesii aradeni, pe Drumul National 7, in preajma Hanului de la Rascruce.
Si activitatea politiei de frontiera se reduce drastic.
"Cu siguranta, vom lucra in comun cu colegii din Ungaria. Nu stim nimic oficial, insa va fi ceva in genul controlului dintre vamile maghiara si austriaca, la Hegyeshalom" – ne-a declarat comandatul Politiei de Frontiera Arad, Ioan Handra.
La sfarsitul acestei saptamani are loc un instructaj la Satu-Mare, unde se vor comunica detaliile activitatii politistilor, dupa data de 1 ianuarie.
Surse neoficiale din politia de frontiera ne-au comunicat insa intentia autoritatilor.
Astfel, controlul pasapoartelor celor care ies din tara pe la Varsand se va realiza la Gyula, al celor care parasesc Romania pe la Turnu – la Battonya, iar actele celor care ies pe la Nadlac se vor verifica la Nagylak.
Situatia e inversa la intrare: cei care vin dinspre Ungaria vor fi verificati (la pasaport) numai la Nadlac, nu si pe partea maghiara, iar aceeasi procedura se aplica si in restul punctelor de trecere a frontierei.
In ceea ce priveste Curticiul, aici politistii de frontiera vor verifica actele in timpul mersului trenului, pana la Lökösháza, urmand sa se intoarca in tara cu urmatoarea garnitura.
Acest aspect va aduce ameliorari in mersul trenurilor, eliminandu-se intarzierile traditionale legate de vamuire si controlul pasapoartelor.
"Se vor desfiinta, in vamile romanesti, controalele la sensurile de iesire din tara. Aceasta va fi cea mai importanta diferenta in activitatea noastra. Vor fi birouri unice, noi le vom pune la dispozitie colegilor maghiari camere, tonete cu toate utilitatile. In acelasi timp, vom beneficia de aceleasi facilitati in Ungaria", ne-au declarat surse din cadrul politiei de frontiera Arad.
In urma restructurarii activitatii de la frontiera, se va reduce si numarul de personal care deserveste vamile aradene.
Potrivit informatiilor noastre, o parte dintre vamesi si politistii de frontiera din Arad vor fi dirijati pe granita romano-sarba.

Andrei Ando - Observator

  • Doliu in Piata Soarelui

Mesele comerciantilor decedati din Piata Soarelui sunt idoliateLocul de munca al celor opt persoane decedate, in urma tragediei rutiere ce a avut loc, luni seara, la Odvos, a fost transformat intr-un sanctuar de durere si lacrimi.
La fiecare masa ramasa acum fara stapan, colegii au aprins lumanari si au pus flori.
Chipurile lor erau impietrite de durere si abia isi puteau opri lacrimile cand se uitau la standurile ramase libere.
"Este o durere imensa, iar sentimentele nu se pot descrie in cuvinte. Ii cunosteam pe toti de 10 ani, eram ca o familie si o durere mai mare ca aceasta nu cred ca exista. Eu, de marti noaptea, de cand am aflat de tragedie, nu mai am liniste si nici nu mai pot dormi. Acum cateva zile i-am vazut, am vorbit, iar acum nu mai sunt printre noi. Si cand te gandesti ca mai aveau cativa kilometri pana ajungeau acasa... Si sincera sa fiu, prima data m-am gandit la colegele de langa mine. Cea din spate, ce se afla acum in coma la spital, are doua fete de 16 si 18 ani, care acum au cea mai mare nevoie de ea. Sa dea Dumnezeu sa isi revina. Iar vecina de dincolo era in floarea varstei si dorea sa se casatoreasca anul viitor. Asteptau sa termine de renovat apartamentul pentru a se putea muta impreuna, iar acum nu mai este. Prietenul ei este distrus. Am ramas socata in urma accidentului, nici macar nu am putut sa ma uit la televizor cand au difuzat stirea. In urma unei asemenea tragedii nu ne-a mai ramas decat durerea si amintirea clipelor pe care le-am petrecut impreuna", spune Lenuta Ciornei, una dintre colegele celor decedati.

C.T. - Adevarul

  • Butoaiele la control!

Langa vama turistii isi pot cumpara diferite obiecte de artizanat - Virtual Arad News (c)2006Inspectorii din cadrul Administratiei Finantelor Publice a Municipiului Arad au desfasurat o actiune de verificare si control a persoanelor fizice care desfasoara activitati comerciale cu obiecte din lemn pe soseaua de centura a municipiului.
S-a constatat ca trei persoane nu aveau autorizatie pentru desfasurarea de activitati comerciale, iar o persoana, membra a unei asociatii familiale, nu avea registru jurnal de incasari si plati.
Pentru nerespectarea prevederilor legale s-au aplicat sanctiuni contraventionale si a fost confiscata contravaloarea produselor comercializate.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Cu un primar harnic si plin de initiativa, comuna Varfurile intra cu fruntea sus in Europa

Primarul comunei Varfurile - Radu Giurgelea isi prezinta realizarilePrimarul comunei Varfurile, dl. Radu Giurgelea, ne-a prezentat cateva dintre obiectivele propuse si realizate de catre conducerea administratiei locale in ultima perioada.
Astfel, am aflat ca au fost demarate lucrarile de reabilitare si asfaltare a unor importante cai de acces de pe raza comunei.
In primul rand, domnia sa s-a referit la asfaltarea drumului DC 41A, care leaga satul Avram Iancu de limita cu judetul Bihor, spre Manastirea Izbuc.
Fundatia drumului a fost deja facuta, urmand ca, in urmatoarea perioada, daca timpul va permite, sa se toarne si covorul de asfalt.
In celelalte opt sate apartinatoare comunei, vor fi pietruite o serie de drumuri, iar santurile decolmatate.
Un alt subiect abordat a vizat lucrarile la institutiile de invatamant si asigurarea combustibilului pentru iarna.
La capitolul reparatii capitale, primarul Radu Giurgelea ne-a dat exemplul scolii generale din Varfurile, care, cu importante sume de bani, provenite din bugetul central si local, va fi modernizata exemplar, la standardele europene, avand tot ceea ce este necesar desfasurarii unui invatamant modern.
De asemenea, edilul sef al comunei a subliniat ca aprovizionarea cu lemne a scolilor si gradinitelor s-a efectuat peste tot si la timp.
Nu in ultimul rand, tanarul si dinamicul primar aflat in fruntea comunei Varfurile ne-a dezvaluit cateva dintre intentiile sale pentru revigorarea turismului in zona, cum ar fi pe Valea Tacaselelor.
Dintr-un inceput, lucrarile se vor axa pe regularizarea cursului de apa, pentru a proteja viitoarele investitii de urgia naturii, urmand sa faca apoi toate demersurile pentru atragerea investitorilor straini, mai alesm perspectiva aderarii tarii noastre la Uniunea Europeana.
"Este pacat sa nu ne implicam in dezvoltarea turismului in zona noastra, mai ales daca tinem cont ca Dumnezeu ne-a harazit cu unele dintre cele mai frumoase locuri din Tara Motilor. Tocmai de aceea, trebuie sa ne axam pe dezvoltarea turismului, care, implicit, va duce la cresterea nivelului de trai a populatiei si a veniturilor la bugetul local, venituri de care, indirect, prin proiectele de infrastructura ce le avem, vor fi tot in folosul oamenilor", a conchis plin de speranta primarul Radu Giurgelea.

Sida Voicu - Informatia Aradului

  • Handbalistii viseaza la Europa

Handbalistii aradeni tintesc cupele europeneNoul investitor al echipei masculine a Aradului tinteste cupele europene in urmatorii cinci ani.
"In 5 ani de zile vrem sa jucam in cupele europene!".
Aceasta este dorinta investitorului de la H.C. Arad, Octavian Molnar, director al firmei IFB Finwest, dorinta impregnata si jucatorilor.
Pana atunci, insa, drumul e lung, dar important e ca gruparea si-a revenit, a renascut.
Actualmente, HC Arad se pozitioneaza pe locul 3 in liga a doua, iar sambata, de la ora 10,30, are programat derby-ul seriei, acasa, cu liderul neinvins Romvag Caracal, proaspat retrogradat din Liga Nationala.
"Ne-am dori ca suporterii sa ne sustina, mai ales ca jucam, in sfarsit, la Polivalenta. Va fi un meci adevarat, cum n-am avut de mult timp, cu o formatie foarte bine legata. Atuul nostru e tineretea. Speram sa ne impunem, mai ales ca nu intampinam probleme de efectiv. Doar Bistrian e usor accidentat" - spune antrenorul-jucator Adrian Dreghici, veteranul echipei.
Despre proiecte, respectiv recompense a vorbit presedintele Mihai Petrica:
"Obiectivul din acest sezon e clasarea pe locul 2 si participarea la turneul de baraj. Nu vrem acum promovarea, ci in stagiunea viitoare. De fapt, nici nu s-a stabilit o prima de promovare. Daca reusim patru-cinci achizitii in iarna (handbalistii sunt din zona, nu ii pot dezvalui inca), nu ne vom da la o parte de la prima divizie. Recompensele se dau in functie de aportul fiecarui sportiv, fiind urmatoarele: 5.000 euro de echipa pentru obtinerea locului secund, 5 milioane ROL/echipa pentru victorie acasa si 10 milioane ROL/echipa pentru succes afara".

A.H. - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]