Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Sambata, 25 noiembrie 2006
Stirile TVA aici
  • Fara miracole la patrimoniu

Aradul a fost gazda reprezentantilor oraselor culturale AVECAradul a fost gazda presedintelui Asociatiei Oraselor Culturale Europene (AVEC), Christian Mourisard. 
Cel mai important reprezentant al Asociatiei Oraselor Culturale Europene (AVEC), din care face parte si Aradul, Christian Mourisard, presedintele acestui organism (si viceprimarul de Arles) a fost prezent in Arad. 
Oficialul francez a prezidat sedinta AVEC, la care au participat, pe langa oficialii aradeni, reprezentantii Primariei (sectorul Cultura) si directorii de institutii culturale aradene, si oficiali din Brasov si Constanta, singurele doua orase ce si-au facut loc alaturi de Arad in AVEC.
Discutiile purtate cu aceasta ocazie s-au axat, asa cum era si normal, pe incercarile autoritatilor locale de a salva patrimoniul cultural al orasului, pe planurile si strategiile elaborate in acest scop si, desigur, pe zecile de probleme cu care se confrunta in aceasta incercare.
Viceprimarul Levente Bognar a prezentat si un bilant al activitatilor intreprinse de Arad din momentul in care orasul a devenit membru AVEC si pana in prezent, bilant care, din pacate, a trecut in contul Aradului mai multe incercari nefinalizate si putine reusite. Lupta e grea pentru toti, fapt recunoscut si de Christian Mourisard, care sustine ca problema in aceasta chestiune e cu atat mai dificila cu cat aici ar trebui sa fie vorba de "o lupta comuna si o viziune comuna, ceea ce e greu de atins".
Bilant "greu"
Bilantul aradean la patrimoniului suna cam asa: s-a propus elaborarea unui regulament local privind protectia monumentelor, care nu s-a realizat, pentru ca Aradul nu are inca PUG-ul finalizat, iar zona protejata nu este delimitata; s-a propus stabilirea prioritatilor si elaborarea strategiei privind conceptia protejarii, dar nu s-a reusit inca stabilirea efectiva a prioritatilor; a inceput inventariarea patrimoniului cultural si este in curs de elaborare un catalog privind acest patrimoniu; este in curs de elaborare o strategie culturala a municipiului etc.
Principala problema in salvarea cladirilor de patrimoniu o reprezinta, potrivit viceprimarului, proprietarii acestora, care intrevin in structura imobilelor stirbindu-le valoarea. In cadrul intrunirii, membri AVEC au stabilit si un program de actiune pentru 2007.

A.B. - Adevarul

  • Liceul Teoretic "Vasile Goldis" a imbracat haina de sarbatoare

La Liceul Teoretic "Vasile Goldis" a fost mare sarbatoareIeri, Liceul Teoretic "Vasile Goldis" a fost in mare sarbatoare. 
Invitati de seama, parinti, elevi, fosti absolventi au fost prezenti la sarbatoarea scolii. 
Deschiderea festiva a inceput prin intonarea imnului national si a rugaciuni "Tatal Nostru", apoi a urmat cuvantul de deschidere adresat de prof: Doina Cheta, directorul Liceului Teoretic "Vasile Goldis" urmand dupa aceea un program artistic sustinut de elevii liceului. 
A urmat inaugurarea amfiteatrului, a bibliotecii si a laboratorului de ecologie. 
In Sala de sedinte, a avut loc un concurs istoric purtand titlul "Vasile Goldis", urmand lansarea carti'i "Criza(n-tema)" in detalii de Rafaela Guran, eleva in clasa a XII a D. 
Pe tot parcursul zilei au urmat si alte activitati desfasurate de catre fiecare clasa in parte. 
De asemenea cu aceasta ocazie s-a lansat si revista Liceului Teoretic "Vasile Goldis" - Lyceum. 
Pentru ca totul sa iasa ca la carte, atat cadrele didactice cat si elevii s-au pregatit cum se cuvine. 
S-a amenajat un amfiteatru, s-au facut ultimele retusuri la noua sala a bibliotecii, cabinetului de chimie amenajat si dotat. 
Corul, grupul vocal si solistii liceului au facut repetitii indelungate pentru a fi la inaltimea la care au fost, la fel si echipa de dansuri populare. 
In tinuta de sarbatoare, cu cocarde in piept, cu realizari remarcabile si demne de toata lauda s-a sarbatorit 13 ani de patronaj spiritual "Vasile Goldis".
"Doresc ca bunul Dumnezeu sa fie alaturi de noi toti in tot ceea ce intreprindem in continuare pentru a ne mentine in topul scolilor aradene"
, a declarat prof. Doina Gheta.

Claudia Untaru - Informatia Aradului

  • Bani pentru invatamant

Senatorul Nicolae Iotcu raspunde criticilor aduse de PSDPD Arad raspunde criticilor aduse de PSD si sindicatele din invatamant cu cifre! 
Senatorul Nicolae Iotcu spune ca invatamantului romanesc i s-a alocat anul acesta cel mai mare buget post-revolutionar. 
Numai prin ultima rectificare bugetul invatamantului a ajuns la 5 % din produsul intern brut, valoare fara precedent in ultimii ani. 
Pana in prezent Guvernul a platit mare parte a restantelor salariale a cadrelor didactice din perioada 2001-2004. 
Senatorul aradean precizeaza ca actuala guvernare trebuie sa plateasca 6.700 de miliarde de lei restante salariale pentru profeori din perioada 2001-2004. 
Peste 4.000 de miliarde au fost deja platite. 
In ultima sedinta de Guvern din aceasta saptamana, Aradul a primit 23 de miliarde de lei, bani din care se vor face investitii in invatamant la 17 licee si scoli, dintre care liceul pedagogic, Dimitrie Tichindeal, Grupul scolar din Sebis si scoala generala Beliu. 

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • Social-democratii si-au desemnat delegatii la Congresul National PSD

Conferinta Judeteana Extraordinara a PSD s-a desfasurat in sala mica a Casei SindicatelorLa Conferinta Judeteana Extraordinara de ieri, au mai fost exclusi din Consiliul Judetean al PSD 17 membri, pentru ca au ales alte partide
Desi ieri, la Conferinta Judeteana extraordinara a PSD, trebuiau sa se organizeze alegeri, asa cum se stia saptamana trecuta, conducerea centrala a hotarat sa se desemneze doar delegatii pentru Congresul National al PSD, din data de 10 decembrie. 
Conferinta a fost supervizata de la Bucuresti, de catre senatorul de Cluj, Vasile Dancu, din partea Biroului Permanent National si sef al Departamentului National de Cultura si Culte, care a si condus lucrarile. 
Au fost prezenti, in sala mica a Casei Sindicatelor, 154 de delegati, din 174 convocati. 
Principalele puncte fierbinti de pe ordinea de zi s-au referit la desemnarea delegatilor pentru Congresul Extraordinar al PSD, la desemnarea candidatilor pentru organele centrale ale partidului, dar si unele masuri organizatorice de completare a organelor de conducere judetene. 
Dupa votarea membrilor care sa faca parte din prezidiu (Vasile Dancu, Florin Remetan, Parv Alexandru, Rodica Herlo, Dorel Caprar, Alexandra Braica si Anghel Radulescu), s-a trecut la citirea mesajului trimis de catre Mircea Geoana, presedintele PSD, urmand completarea organelor de conducere judetene.
"Avand in vedere ca, in ultima perioada, a avut loc trecerea unor membri ai Consiliului Judetean PSD la alte partide, propunem eliberarea din acest for a unui numar de 17 membri si cooptarea altor 21 de membri de la Comitetul Executiv la Consiliul Judetean", a spus presedintele interimar al PSD, Florin Remetan. 
Senatorul Vasile Dancu impreuna cu presedintele interimar Florin Remetan Printre numele cunoscute care au fost exclusi din Consiliul Judetean se afla Pavel Tica-Beliu, Iosif Retter-Pancota, Nicolae A. Anitei-Curtici, Terente Condea - Moneasa, Petrica Moldovan-Conop. 
Propunerile de delegati pentru Congresul National, 17 la numar, au fost votate in unanimitate de cei prezenti. 
Astfel, la Bucuresti ne vor reprezenta Alexandra Braica, Constantin Buzatu, Dorel Caprar, Gheorghe Chiper, Avram Craciun, Ioan Cuzman, Ionel Dat, Rodica Herlo, Teodora Hotaran, Marian Melinte, Dimitrie Musca, Alexandru Parv, Florin Remetan, Gheorghe Sabau, Dan Vasile Ungureanu, Pavel Sarbu si Ioan Vodicean, dar si Sergiu Nicolaescu, care si-a inaintat deja cererea catre Biroul Permanent Judetean, in cursul zilei de joi. 
La fel a stat si situatia in ceea  ce privestg desemnarea candidatilor pentru organele centrale ale PSD, 11 la numar: Alexandra Braica, Constantin Buzatu, Gheorghe Chiper, Dorel Caprar, Avram Craciun, Rodica Herlo, Alexandru Parv, Florin Remetan, Gheorghe Sabau, Pavel Sarbu si Dan Vasile Ungureanu.
De asemenea, s-a hotarat pastrarea fostului presedinte Dimitrie Musca, drept membru in Consiliul Judetean al PSD, dar si numirea unor doi noi vicepresedinti, Ioan Crisan si Marian Melinte.
In discursul de final, de concluzionare a conferintei judetene, senatorul Vasile Dancu a spus: 
"Alegerile pentru sefia PSD Arad le putem face si imediat dupa Congresul din 10 decembrie, daca vreti si daca ati inteles care vreti sa va fie conducerea.Unul dintre criterii ar putea fi acesta: sa-i alegeti pe cei care au curajul sa umble o saptamana cu un tricou rosu pe care sa scrie sunt pesedist. Oricum ultimul termen pana la care se pot organiza alegeri este 10 februarie 2007. In alta ordine de idei, am observat ca organizatia aradeana a inceput sa se dezghete, are o strategie noua de relansare, caracterizata prin expresia «sa aratam ca suntem frecventabili»".

Anca Pascutiu - Observator

  • Duelul legendelor

Jucatorul Bogdan Mara de la UTA si-a revenit in urma accidentariiUTA si Universitatea se intalnesc duminica intr-un meci de orgoliu.
Ultima etapa din prima jumatate a campionatului le aduce fata in fata pe "Batrana Doamna" si "Campioana unei mari iubiri", asa cum sunt alintate UTA si Universitatea Craiova.
Zilele trecute, Adrian Mititelu, finantatorul echipei oltene, a facut galceava pe tema palmaresului celor doua echipe, desi statistica nu ii da dreptate. 
Nu vrea polemica
In timp ce UTA a cucerit de sase ori laurii de campioni ai Romaniei, Craiova se poate lauda cu patru astfel de performante.
De asemenea, aradenii au atins primavara europeana cu un deceniu inaintea doljenilor, care insa au ridicat stacheta performantelor internationale de la noi.
"Respect prea mult traditia Craiovei ca sa intru in polemica cu domnul Mititelu. Nu as vrea sa ii jignesc pe fostii mei colegi de la echipa nationala si de aceea nu doresc sa creez subiecte de scandal", a declarat Lacatus, inaintea partidei de duminica.
Mititelu a petrecut un an in orasul de pe Mures, in timpul efectuarii stagiului militar. 
Joaca Mara
Problemele nu i-au ocolit pe aradeni in aceasta saptamana.
Suspendarii lui Rusu, pe baza analizelor video, i s-a adaugat accidentarea lui Mara, de la calcai, din timpul meciului de la Timisoara, insa situatia lui s-a ameliorat.
"Mara a facut antrenament normal si nu cred ca vor fi probleme medicale in ceea ce il priveste", a spus Lacatus, dezvaluind modul in care UTA poate sa obtina victoria.
"Daca atitudinea si mobilizarea jucatorilor va fi cel putin ca si cea din meciul cu Poli, cand am fost in inferioritate numerica, rezultatele nu vor intarzia sa apara. Avem nevoie de victorie, ca sa nu ne complicam situatia din clasament", a mai spus "Fiara", nu inainte de a cere maxima atentie elevilor sai, in fata unei echipe macinata de indisponibilitati. 
Oltenii, pe val
Dupa un inceput dezastruos de campionat, Craiova a revenit miraculos, obtinand 16 puncte din ultimele sapte runde, in care a pierdut o singura data.
In deplasare, oltenii au facut furori, dupa ce s-au impus de trei ori consecutiv, la Urziceni, FC National si Jiul Petrosani, cu acelasi scor, 2-1.
"Odata cu venirea lui Fane Stoica, Craiova a reinviat. Jucatorilor tineri li s-a dat multa incredere, insa o echipa tanara poate gresi cand este pusa sub presiune. Cat priveste absentele lor, de multe ori rezervele reusesc sa-i suplineasca pe cei indisponibili, prin dorinta de a fi titulari", a completat Lacatus despre alb-albastri care nu vor juca.
Suspendatii Velcovic, Dananae si accidentatii Gargalie, Craciunescu, Ciuca, Costea, Stoica ofera tot atatea motive de ingrijorare pentru echipa pregatita de Stefan Stoica.
Istorie
Marcator pentru ambele echipe
UTA nu a invins-o pe Universitatea Craiova de 27 de ani.
In compania formatiei din Banie, aradenii au un palmares total defavorabil, castigand de noua ori din totalul de 38 de intalniri directe.
Adrian Ungur a jucat si a inscris pentru ambele formatii, chiar in confruntarile directe.

Bogdan Cioara - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]