Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 25 august 2006
Stirile TVA aici
  • Din octombrie, Marius Lazurca - ambasador la Vatican

Din octombrie Marius Lazurca preia postul de ambasador la VaticanAradul va avea al doilea ambasador. 
Marius Lazurca va pleca la Vatican, peste aproximativ o luna de zile, dupa ce judetul nostru are un reprezentant diplomatic in Letonia si Estonia, ambasadorul Tokay Gyorgy.
La inceputul acestui an, actualul director al Centrului Cultural Judetean, Marius Lazurca, a fost propus de catre prim-ministrul Calin Popescu Tariceanu pentru postul de ambasador la Vatican. 
In data de 20 iunie, conform legii, fostului ambasador ii expira mandatul de patru ani, astfel incat acesta a fost rechemat in tara.
"Conform legii, fostul ambasador are la dispozitie trei luni de zile pentru a se intoarce in tara. Cum mandatul sau a expirat in luna iunie, in iulie Parlamentul a fost in vacanta, astfel incat nu am putut fi audiat de catre comisiile de specialitate. La sfarsitul acestei luni, va avea loc reuniunea anuala a diplomatiei, ocazie cu care se va stabili data exacta a plecarii mele. Cert este ca va fi in luna octombrie. La Vatican voi avea o dubla calitate: cea de ambasador, dar si de acreditat pe langa Ordinul Suveranilor din Malta", ne-a declarat Marius Lazurca. 

A. P.- Observator

  • Schelete umane gasite langa Arad

Constructorii au gasit oseminte pe terenul unde trebuiau construite caseVestigii ale trecutului descoperite pe parcela unui procuror DIICOT
Bucati din schelete umane, fragmente de ceramica si un varf de lance. 
Asta au descoperit niste muncitori care lucrau la constructia unei case intre Arad si Vladimirescu. 
Parcela pe care se construia apartine lui Marie Dan, procuror in cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism Arad, care nu demult demarase lucrarile pentru constructia casei. 
Bucatile de oase, cele mai multe sfaramate, doua cranii si obiectele de ceramica au fost gasite, ieri, in timp ce se efectuau sapaturile pentru fundatie.
Speriati, constructorii au sesizat imediat Politia, care a venit la fata locului pentru demararea cercetarilor. 
Presupunand ca este vorba despre vestigii ale trecutului, politistii au anuntat arheologii de la Complexul Muzeal Arad si care au confirmat ca in zona au mai fost facute astfel de descoperiri si ca obiectele gasite au valoare istorica, urmand a fi inventariate si studiate. 
"Ne-a atras atentia un varf de lance de fier din perioada antichitatii", a declarat Florin Marginean, arheolog. 
Cu toate acestea, specialistii criminalisti au retinut cateva oseminte pentru analize in laborator. 

C.C. - Informatia Aradului

  • Uriah Heep canta sambata la Arad

Uriah Heep va concerta sambata in AradSambata seara, pe strandul Neptun din Arad, canta o trupa care isi merita pe deplin apelativul de legenda vie a rock-ului. 
Uriah Heep a fost invitata de Primarie sa fie "cireasa de pe tort" cu ocazia Zilelor Aradului.
Uriah Heep, trupa rock britanica, s-a format in 1969, din initiativa producatorului Gerry Bron. 
Numele formatiei a fost ales dupa cel al unui faimos personaj din cartea "David Copperfield", a lui Charles Dickens.
Trupa, despre care se spunea, in gluma, ca este "un fel de Beach Boys din heavy metal", este cunoscuta pentru cantecele melodioase si pentru multiplele influente muzicale, incluzand rock progresiv, hard rock, jazz si chiar country.
In ciuda uriasei popularitati de care s-a bucurat in Marea Britanie si in Europa, Uriah Heep nu a reusit niciodata sa faca senzatie in America.
Doar trei piese ale lor au reusit sa intre in topurile de peste ocean: "Easy Livin’" si "Sweet Lorraine", in 1972, si "Stealin’", un an mai tarziu. 
In anii ’70, Uriah Heep a lansat mai multe albume, care au avut vanzari record, dar popularitatea trupei a scazut treptat incepand din deceniul al optulea al secolului trecut.
In Marea Britanie, Uriah Heep este, in prezent, ceea ce se numeste "formatie-cult"
Muzicienii englezi continua insa sa umple stadioanele in Germania, Olanda, Peninsula Scandinava, Japonia si Rusia.
Uriah Heep a lansat, pana acum, 20 de albume de studio si 13 albume live. 
Ultimul album a fost lansat in acest an si este un "very best of". 
In fiecare an, in luna noiembrie, Uriah Heep organizeaza, la Londra, un eveniment care se numeste "The Magician’s Birthday", dupa unul dintre cele mai populare albume ale trupei. 
Cu aceasta ocazie, au loc intalniri cu fanii si, evident, se canta.
La intalnire participa fosti componenti, totul fiind filmat si lansat, ulterior, pe CD si DVD. 
Uriah Heep canta acum in formula: Mick Box - chitara solo si vocal (din 1969), Lee Kerslake – tobe si vocal (1972-1979, 1982-prezent), Trevor Bolder -chitara bass si vocal (1976–1981, 1983-prezent), Bernie Shaw-vocal, (din 1986), Phil Lanzon-keyboards si vocal (din 1986).

Georgeta Petrovici- Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Triplu eveniment la Teatrul Ioan Slavici! 

Lansari de carte a unor scriitori aradeniO lansare de carte, vernisajul unei expozitii si extinderea unei edituri aradene. 
Protagonisti au fost - un scriitor canadian de origine romana care a implinit 80 de ani, un pictor de numai 13 ani si un jurnalist aradean care coordoneaza o editura si o revista pentru diaspora de pretutindeni. 
Cele 3 evenimente au fost organizate de asociatia non- profit de cultura "Viata de pretutindeni" care isi desfasoara activitatea in Arad, dar se pregateste sa isi deschida filiale in alte 10 localitati din tara si care are o revista pentru diaspora. 
Extinderea activitatii a fost sarbatorita alaturi de lansarea cartii scriitorului canadian George Tautan – Cermeianu. 
Cartea "Un destin pe muchie de cutit" este a 14 a a scriitorului de origine romana, care, in Canada este vicepresedinte al Uniunii scriitorilor. 

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • Un aradean spre Himalaya - Premiera pentru alpinismul orasului nostru

Alpinistul Zsolt Torok in ajunul plecarii in HimalayaAradeanul Zsolt Torok pleaca in aceasta dimineata intr-o expedite de doua luni in Muntii Himalaya, pentru escaladarea varfului Cho-Oyu de 8201 metri, unul din cei 14 optmiari ai lumii (situat intre Nepal si Tibet).
Impreuna cu ceilalti coechipieri - Cristian Tecu din Timisoara, Catalin Neacsu din Pitesti, Sergiu Matei si Alex Gavan din Bucuresti - Zsolt va ajunge in tabara de baza la inceputul lui septembrie si va incerca ascensiunea dinspre Tibet pe "Zeita de Turcoaz" (aceasta este traducerea varfului) in perioada 10 septembrie - 5 octombrie, dupa cateva zile cu ture de aclimatizare.
Ieri, Zsolt Torok a prezentat programul expeditiei, avand mai multi invitati: primarul Gheorghe Falca, deputatul Kiraly Andras, consilierii locali Cristian Moisescu, Nagy Gizella, reprezentanti ai firmelor sponsorizatoare, numerosi prieteni. Din palmaresul lui de alpinist - sport pe care il practica din 1988 - amintim varfurile Matterhorn, Grossglockner, Pits Boe, Mont Blank, Monch, Jungfrau, Eiger, toti muntii inalti din tara, numeroase trasee extrem de dificile din Romania, in ultimii ani a castigat mai multe concursuri nationale de alpinism.
Ii uram succes lui Zsolt si ii dorim sa se intoarca teafar acasa.
Daca va ajunge pe varful propus, reusita lui va fi o premiera pentru alpinismul aradean.

Gerlinde Knap - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]