Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Sambata, 25 martie 2006
Stirile TVA aici
  • Politistii s-au sarbatorit prin diplome demonstratii si... expozitie de pictura

Demonstratii de forta si agilitate la Ziua Politiei RomaneZiua Politiei Romane a inceput cu discursuri si festivilati de premiere la sediul IJP, cu invitati din Italia si Ungaria. 
Festivitatile de la sediul IJP au debutat cu vernisajul unei expozitii de pictura abstracta a unui tanar student la Arte Plastice in Cluj, Bagu Mihai, fiu al unui agent de politic de la Ordine Publica. 
"Picturile acestea, din cate am inteles, reprezinta o premiera care incalzeste acest spatiu al rigorii, al celor care se ocupa de igiena morala a noastra, a tuturor", a spus artistul plastic Onisim Colta, cel care a deschis vernisajul. 
Dupa citirea mesajelor venite de la mai-marii din Bucuresti: Traian Basescu, Calin Popescu Tariceanu, ministrul Internelor Vasile Blaga si seful Inspectoratului General al Politiei Romane, chestorul principal Dan Valentin Fatuloiu, au fost premiati politistii anului, in numar de doi: inspector Cojocaru Dan, de la Serviciul Investigate Criminale si agentul sef Ardelean Marin de la Politia Rutiera, poreclit si "Filosoful"
A mai fost acordata si diploma de excelenta campionului mondial la judo, comisar sef Lazar Loghin. 
Au fost avansati in grad la termen 44 de ofiteri de politie si 85 de agenti, dintre care cinci inainte de termen. 
Tot demonstratii spectaculoase inainte de expirarea stagiului au mai fost avansati patru ofiteri, pentru excelenta si merite deosebite. 
Este vorba despre avansarea de la subcomisar la comisar a otiterilor Halmagean Pavel si Balc Romulus; de la subinspector la inspector a ofiterilor Camelia Tuduce Berar si Rotaru Constantin. 
Subcomisarul Ioan Dascalu a discutat cu reprezentantii mass-media Au mai fost premiati si cei mai buni sportivi, castigatorii competitiilor sportive la fotbal, tir, tenis de masa, sah (la acest concurs fiind premiati si politisti din cadrul DPIR, dovedind ca pe langa muschi au si minte), judo si conducere caini de urmarire si insotire, organizate de UP cu aceasta ocazie. 
Seria activitatilor a continuat cu pe platoul din fata hotelului Parc, unde lucratorii Detasamentului de Politie pentru Interventie Rapida si-au aratat calitatile la intervenirea in cazul unei spargeri la o casa de schimb valutar. 
Trei caini special dresati au atacat si imobilizat un infractor deosebit de periculos, iar apoi cei de la DPIR si-au demonstrat si calitatile de luptatori.
In jurul orei 15.00, toti directorii de institutii publice, auloritati locale si judetene, conducerea IJP, politisti, procurori, deputati si senatori de Arad etc. s-au intalnit la un cocktail, la un pahar de vorba, la poze de grup si la "o mica barfa", cum spunea un oficial. 
Organizati pe grupuri, grupulete, dupa un bufet suedez, spiritele s-au eliberat. 
Procurorul Vlai intretinea atmosfera unui grup cu bancuri, deputatul Lia Ardelean discuta cu delegatia maghiara, spunand faptul ca UDMR nu are nici un parlamentar femeie, si ca aceasta formatiune politica isi tine femeile la cratita etc. 
Seful IJP, subcomisar Ioan Dascalu, a venit si a discutat cu reprezentantii mass-media povestindu-ne un adevarat jurnal de front, dupa doi ani si o luna petrecuti in Kosovo, admirandu-i pe soldatii americani pentru deschidere si pe cei germani pentru profesionalism.

Anca R. Badila - Observator

  • Aradul va avea SIAMUD

DSP se pregateste sa infiinteze si la Arad serviciul Siamud - Virtual Arad News (c)2006Zece Mercedes-uri donate de Ambulanta Budapesta vor intra luna viitoare, in parcul auto al statiei
Conducerea Directiei de Sanatate Publica (DSP) se pregateste sa infiinteze in Arad un centru SIAMUD. 
Adica o Statie de Interventie si Asistenta Medicala de Urgenta si Descarcerare, asa cum exista in mai multe orase din tara.
Intentia oficialilor locali ar avea sanse de concretizare gratie unei donatii substantiale venite tocmai din Ungaria. 
Este vorba de zece masini de salvare Mercedes 210 (an de fabricate 1994-1995, rulaj intre 150.000-400.000 de kilometri) care ar urma sa intre, luna viitoare, in vistieria sanitara aradeana.
 Donatia "vine" de la Serviciul National de Ambulanta din Budapesta. 
"Nu stim inca exact ce tip de ambulante sunt, ca si dotare interioara. In functie de asta, le vom distribui in mai multe localitati din judet" - spune dr. Angela Cionca, director adjunct al DSP din Arad.
"Cu aceste masini, noi speram sa rezolvam o mare parte din deficientele sistemului de acordare a primului ajutor din judetul Arad, incercam sa revitalizam putin acest sistem, nu numai in sensul serviciilor pe care le presteaza Ambulanta, ci in sensul realizarii unor servicii de tip SIAMUD, cu unitati mixte sanatate-pompieri. Colaborarea SIAMUD-ului cu serviciul de ambulanta nu este nici in detrimentul bolnavului, nici al serviciului de ambulanta. Dimpotriva" - tine sa precizeze dr. Nicolae Marza, directorul DSP Arad.
In acest moment, conducerea DSP "pregateste terenul" pentru donatia ce va veni de la Budapesta. 
Dr. Angela Cionca - cea care se ocupa direct de aceasta actiune - a luat deja legatura cu dr. Raed Arafat, coordonatorul SMURD Targu Mures, pentru a-i solicita sprijinul in incropirea SIAMUD-ului aradean. 
La invitatia Consiliului Judetean, acesta a promis ca vine in orasul nostru pentru a ne impartasi din experienta pe care a acumulat-o in ultimii ani, in acest tip de serviciu.

Diana Dutu - Adevarul

  • Nu traficului de fiinte umane

Program educational anti trafic de persoane tinut la Colegiul de Protectia MediuluiZeci de elevi de clasa a 12-a iau parte la un program educational privind traficul de fiinte umane. 
Proiectul apartine unei organizatii nonguvernamentale, si urmareste constientizarea tinerilor absolventi fata de pericolul de a deveni marfa pe piata interna sau externa. 
Reprezentantii asociatiei, tineri la randul lor, iau legatura cu liceele din municipiu si judet si stabilesc mai multe intilniri cu elevii. 
Acum a fost randul colegiului tehnic si de protectia mediului, unde a fost prezentat un studiu de caz si s-a comentat pe marginea acestuia. 
Intalnirea cu elevii este neconventionala, discutiile sunt libere, fiind vorba de un dialog. 
Saptamana viitoare, la acelasi liceu, va fi prezentat un film document despre traficul de fiinte umane. 
Mesajul proiectului este "Nu toate drumurile duc unde crezi".

Nicoleta Belean - Televiziunea Arad

  • Plecati legal in Franta, au ajuns ilegal in Anglia

Purtatorul de cuvant PCTF - Florin Oprisa relatand despre noi cazuri de trecere ilegalaDoi romani care se intorceau dintr-un periplu european au fost retinuti in PTF Varsand dupa ce politistul de frontiera a sesizat lipsa vizei de intrare in Anglia, tara de unde cei doi declarasera initial ca se intorc.
Cristian P., in varsta de 31 de ani, din Ploiesti si Ramona B., in varsta de 22 de ani, domiciliata pe raza judetului Iasi s-au prezentat joi dimineata la Vama Varsand pentru a intra in Romania.
Acestia au prezentat la controlul de frontiera doua pasapoarte romanesti valabile, in care nu se regaseau insa vizele de intrare in Anglia.
In schimb, existau doua stampile de intrare in Franta, aplicate intr-un punct de trecere comun anglo-francez.
Intuind faptul ca romanii "au ceva de declarat", politistul de frontiera roman le-a intrerupt calatoria si a efectuat verificari amanuntite ale documentelor, reusind sa-i determine pe cei doi sa declare varianta reala si amanuntele calatoriei din care se intorceau.
Astfel, Cristian P. si Ramona B. au recunoscut ca au plecat din Romania in cursul anului trecut, cu destinatia Franta.
Dupa o saptamana, au parasit Parisul cu un avion care efectua o cursa catre Spania, cu escala in Londra.
Vazandu-se in capitala Angliei, romanii au coborat din aeronava si s-au facut nevazuti, parasind aeroportul folosind iesirea de incendiu.
Ei au ramas pe teritoriul englez pana in data de 23 martie anul acesta, interval in care au prestat diferite munci la negru.
Conform purtatorului de cuvant al IJPF Arad, comisarul Florin Oprisa, cetatenii romani sunt cercetati sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei unui stat strain, urmand sa fie prezentati Parchetului.

Cristian Videscu - Agenda zilei

  • Zona rezidentiala - la Ineu

In locul vechilor cazarme la Ineu se va construi o zona rezidentiala - Virtual Arad News (c)2006Vechea unitate militara a orasului va deveni un cartier modern.
Autoritatile locale spera ca in urmatorii ani, cele 24 de hectare sa aiba o cu totul alta destinatie.
Primarul Nicolae Mehelean a conceput deja un plan urbanistic de detaliu care cuprinde mai multe blocuri, post de politie, locuri de casa, complex sportiv, gradinita, centru de afaceri, supermarket, cele trei cladiri ale vechii unitati militare urmand sa incadreze un loc de... promenada, cum il numeste edilul sef al urbei.
Primul pas spre concretizarea proiectului consta in demararea, in acest an, a lucrarilor pentru ridicarea a patru blocuri ANL, cu 64 de apartamente.
"Este vorba despre apartamente cu cate doua camere, baie, bucatarie si balcon. Problema e ca au doar 54 mp, ceea ce mi se pare un spatiu extrem de redus pentru pretentiile de azi ale tinerelor familii. Blocurile au parter plus patru etaje, la etajul I fiind instalata o centrala de incalzire pe gaz. Investitia este a ANL-ului, din buget trebuind sa asiguram doar infrastructura, ceea ce implica o cheltuiala de aproximativ 1,2 miliarde de lei. Deja am alocat din buget 900 milioane de lei cu care vom efectua caile de acces la bloc, vom introduce reteaua de apa, parcarea...", afirma primarul Mehelean.
In privinta celorlalte obiective prevazute in proiect, Nicolae Mehelean sustine ca a luat legatura deja cu mai multe concerne din Olanda, Italia si Spania.
Ideea este ca firmele straine sa investeasca in amenajarea zonei, fie ca achizitioneaza terenul cu pricina respectand PUD-ul, fie incheind un parteneriat cu administratia publica locala.
In aceeasi locatie se vor aloca si spatii pentru tineri in vederea construirii unei locuinte.

Diana Micu - Informatia Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]