Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Miercuri, 24 mai 2006
Stirile TVA aici
  • Nu se mai zboara spre Verona!

Au fost sistate din nou cursele spre VeronaMinunea n-a tinut mult!
Compania care opereaza curse internationale pe Aeroportul Arad si-a schimbat politica, fapt care nu are de ce sa ii bucure pe aradeni.
De luna viitoare, adica peste cateva zile, aradenii nu vor mai putea lua avionul ca sa ajunga in doua ore in Italia, ci vor trebui sa aleaga (ca pana nu demult) aeroporturile din vecini - Timisoara, Budapesta, Bucuresti.
Potrivit zvonurilor de pe piata, compania Blue Air are de gand sa se retraga de pe aeroportul din Arad.
Desi zvonul nu a fost confirmat, directorul Aeroportului International Arad, Dan Balacel, a recunoscut ieri faptul ca societatea a suspendat zborurile spre Verona, dar ca cele spre Valencia opereaza in continuare.
Managerul aeroportului nu a dorit sa faca nici un alt comentariu vizavi de cursele sau intentiile viitoare ale companiei private.
In alta ordine de idei, aeroportul vrea oricum sa-si asigure spatele, iar cel mai bun mod e de a avea la dispozitie mai multi operatori pe aeroportul din Arad.
Managerul bazei aradene ne-a deconspirat faptul ca se afla in tratative avansate cu doi operatori internationali, care au confirmat faptul ca vor opera pe Arad. Totul, insa,... din 2007.
Sau, mai exact, doar din momentul in care Romania va intra in Uniunea Europeana.
Pana atunci, compania Blue Air este singura care opereaza in baza aradeana, iar suspendarea curselor ar fi o lovitura puternica data aeroportului, care parea ca se revitalizeaza cu adevarat pentru prima data, dupa ani lungi de incercari nereusite.
Iar toate acestea, in conditiile in care nu de mult se spunea ca toate cursele spre Verona si Valencia sunt rezervate pana in septembrie.
La momentul respectiv nimeni nu a insistat insa prea mult pe faptul ca avioanele in cauza fac escala la Arad si ca mare parte din locuri sunt destinate celor care pleaca din Bucuresti.

Adriana Barbu - Observator

  • Strada Voinicilor - un nou santier al Aradului

Strada Voinicilor a ajuns un imens santierZona Voinicilor, la fel ca multe alte parti ale orasului nostru, era intr-o stare jalnica.
Circulatia a fost inchisa pe respectiva strada de ceva timp, tramvaiele care treceau pasajul trebuie sa intoarca la Billa, respectiv la Vama Micalaca, iar locuitorii respectivei zone sunt nevoiti sa parcurga ceva distanta pe jos pana la cea mai apropiata statie de tramvai.
Locuitorii nu cracnesc insa, pentru ca ei si-au dorit cel mai mult modernizarea strazii.
Nemultumirea lor se refera insa la alte aspecte.
Ieri, la ora la care am trecut noi prin zona, se lucra dar nu cu foarte multi oameni si fara prea mare tragere de inima.
S-a decopertat zona, s-au scos liniile de tramvai, din apropierea pasajului si pana in capatul strazii, dar deocamdata lucrarile au ramas cam in acest stadiu.
Acest lucru se poate observa destul de usor dupa "peisajul" care se arata in zonele in care s-a sapat cu excavatorul.
Pamantul iesit la iveala cu aceasta ocazie intr-un loc in care era piatra cubica in urma cu nu prea mult timp este uscat si crapat, semn ca a trecut ceva timp de cand soarele incearca sa-l transforme in peisaj...selenar.
Oamenii se bucura ca, in sfarsit se misca lucrurile de acolo, dar ar dori ca ele sa se miste cu o alta viteza: "E bine ca s-a trecut la refacerea strazii, dar ar trebui sa se lucreze intr-un ritm mai sustinut. Nu de alta, dar acum au venit deja temperaturi de peste 30 de grade si, e mult mai bine sa stai la umbra decat sa muncesti in soare", crede Petru P., un pensionar care locuieste la un bloc din vecinatate.
Locuitorii zonei, in special cei mai in varsta, sunt nemultumiti pentru ca traverseaza cu dificultate strada.
Trecerea de pe o parte a strazii pe cealalta reprezinta o adevarata cursa cu obstacole pentru locuitorii din zona.
"Trebuie sa mai mergem la piata sau la posta, suntem batrane, este destul de greu. S-a sapat, tuburile asteapta cuminti sa fie...asezate la locul lor dar nu s-au prevazut si niste locuri de trecere mai accesibile pentru persoanele in varsta. Am vrea sa se urgenteze lucrarile si sa se termine odata totul", spunea si Maria Gheorghies.
In aceste zile s-a inceput saparea santurilor pentru introducerea tuburilor de canalizare, dar eficienta muncii este "maxima".
Tuburile de canalizare asteapta cuminti la marginea santului sa-si "gaseasca locul" in peisaj.
Se pare ca vom mai avea ceva de asteptat pana cand vom vedea acea parte a orasului pusa la punct, insa fata de strada Padurii sau Kogalniceanu. doua exemple luate aleatoriu, pe Voinicilor s-a inceput lucrarea de modernizare.
Poate va tine mai mult decat si-au facut oamenii sperante ca va dura, dar se face si, cand totul va fi gata, aspectul zonei si circulatia vor fi cu totul altele decat ne-am obisnuit sa fie.
Adica mult mai bine!

Marius Herta - Informatia Aradului

  • Acte false la banca

Politia Arad a prins in flagrant tineri care incercau sa fraudeze o bancaOfiterii Politiei de Investigare Fraude din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Arad i-au prins in flagrant pe George Trifan, de 30 de ani, din Bucuresti, si Stana Dobre de 21 de ani, din judetul Olt, ambii locuind fara forme legale in municipiul Arad, in timp ce incercau sa incheie un contract de credit folosind acte false.
Stana Dobre a indus in eroare functionarul bancar cu privire la calitatea si o parte a datelor de identitate ale acesteia, incasand suma de 20.000 RON.
Din cercetarile efectuate s-a stabilit ca George Trifan a falsificat o carte de identitate, o adeverinta de salariu, un contract individual de munca, in numele lui Stana Dobre, inmanandui-le acesteia pentru a le folosi la contractarea unui credit bancar.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Protest al pietarilor

Vanzatorii din Piata "Mihai Viteazul" au inceput noi proteste - Virtual Arad News (c)2006Circa 50 de aradeni care-si desfasoara activitatea in sectorul bazar al pietei Mihai Viteazul au protestat in fata halei agroalimentare impotriva intentiei de demolare a pietei.
"Nu se poate sa se desfiinteze aceasta piata. Aici e slujba noastra, de aici ne castigam painea. Sa se faca in afara orasului complex comercial sau altceva. Nu poti face un oras european cu un salariu de 50 de euro pe luna", s-au plans pietarii.
Oamenii isi vad in pericol locuri de munca si lupta astfel pentru pastrarea lor.
In sectorul nealimentar al Pietei Mici sunt 43 de gherete si 220 de mese; tinand cont ca fiecare mic patron are cate 2-3 angajati, in bazar muncesc circa 700 de oameni.
Liderul Asociatiei Micilor Intreprinzatori, Comercianti si Prestatori de Servicii Arad, Aurel Toma, spune ca din decembrie 2005, cand a fost votata hotararea CLM cu privire la demolarea pietei si construirea, in locul ei, a unui mall, pietarii au facut mai multe demersuri, care insa au ramas fara rezultat.
"Am solicitat anularea acelei hotarari. Ne-am adresat pe plan local parlamentarilor aradeni, consilierilor, apoi Comisiei de abuzuri din Camera Deputatilor, presedintiei. Doar de la presedintie am primit raspuns ca solicitarea noastra a fost trimisa spre rezolvare Ministerului Administratiei si Internelor".
Contracte prelungite
Cele mai multe contracte de inchiriere ale pietarilor din sectorul bazar expira la 1 iunie, dar sunt cateva care expira la 1 septembrie.
"Nu cu mult timp in urma, Consiliul de Administratie de la TOP a incercat sa sisteze activitatea din bazar, dar a fost doar un singur vot pentru. Patru membri ai CA au votat impotriva. Exista si o hotarare a Curtii de Apel Timisoara prin care se suspenda construirea mall-ului, care expira la inceputul lunii august. Pana atunci s-a decis prelungirea contractelor din luna in luna", spune Toma.
Protestul comerciantilor din Piata Mihai Viteazul a avut loc la ora cand s-a desfasurat AGA a SC TOP SA.
Unul din punctele de pe ordinea de zi a fost discutarea situatiei comerciantilor din sectorul bazar.

Gerlinde Knap - Adevarul

  • Pledoarie pentru Casa memoriala a lui Ioan Slavici

Castelul Bohus adaposteste si Muzeul memorial "Ioan Slavici" - Virtual Arad News (c)2006Sub dealul cetatii Siria se poate vizita castelul Bohus, construit in prima jumatate a secolului al XIX- lea
Aradenii care nu au avut ocazia sa vada aceste locuri sau turistii aflati in vizita prin judet pot alege sa viziteze Casa memoriala a lui Ioan Slavici, din comuna Siria.
Sub dealul cetatii Siria se poate vizita castelul Bohus, construit in prima jumatate a secolului al XlX-lea.
Castelul consta dintr-un singur corp de cladiri cu 30 de camere, din care partea principala are o fatada si terasa prevazute cu coloane dorice.
Castelul reprezinta tipul conacului de campie, construit in stil neoclasic.
In aceasta cladire au fost duse tratativele intre generalul Gorgey, comandantul suprem al armatei revolutionare maghiare din 1848-1849, si generalul Frolov, imputernicitul tarist in preajma capitularii neconditionate din 13 august 1849.
Convorbirile au avut loc in actuala sala a bibliotecii comunale.
In castel este instalat muzeul memorial inchinat marelui scriitor roman Ioan Slavici (1848-1925), nascut la Siria.
Muzeul, inaugurat in 1960, prezinta momente din copilaria, anii de scoala primara petrecuti la Siria, apoi din anii studiilor de la Arad, Timisoara, Budapesta si Viena.
Vizitatorul poate cunoaste astfel aspecte din vasta activitate literara, politica si pedagogica a lui Ioan Slavici.
O serie de obiecte ale scriitorului sunt pastrate aici, cum ar fi biroul sau de lucru, mobila din sufrageria locuintei sale de la Bucuresti, manuscrise, editii din operele sale.
Tot in castelul Bohus se gaseste si o expozitie permanenta consacrata compozitorului Emil Montia (1887-1965).
Nascut la Sicula, cea mai mare parte a vietii sale a petrecut-o in comuna Siria, traind in casa din strada Spiru Haret nr. 130.
Expozitia prezinta o serie de exponate care oglindesc viata si prodigioasa lui activitate muzicala, inspirata din nesecatul izvor al creatiei populare.
Se poate vedea aici mobilierul camerei de lucru, pianul si violoncelul compozitorului, ca si diferite editii ale principalelor sale lucrari: "Fata de la Cozia", "Cercel", "Mostenitorul", "La fantana cu galeata".
Castelul este incadrat de trei monumente artistice: bustul lui Ioan Slavici (1848-1925), executat de Ioan Tolan, bustul lui Mihai Eminescu (1850-1889), de acelasi sculptor si statuia lui Ion Russu-Sirianu (1864-1909), opera sculptorului C. Balacescu.
Va aflati prin imprejurimi si aveti cateva ore libere?
Mergeti si vizitati toate aceste locuri pe care le-am descris in scurte fraze.
Nu costa mult, doar 10.000 lei vechi biletul pentru elevi si 20.000 lei vechi pentru adulti, insa impresiile sunt unice si pot fi imortalizate intre amintirile cu locuri frumoase ale Aradului.
Muzeul este deschis de marti pana vineri intre orele 9-17, iar sambata si duminica intre orele 9- 15,30

N. Pop - Agenda zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]