Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 23 octombrie 2006
Stirile TVA aici
  • Reconcilierea, la mana Capitalei

Extinderea Parcului Reconcilierii va trebui sa astepte aprobarea Bucurestiului - Virtual Arad News (c)2006Demolarile din Parcul Reconcilierii, pentru extinderea zonei, asteapta o hotarare de Guvern
Primaria spera ca va primi, din nou, bani de la Guvern pentru extinderea Parcului Reconcilierii. Proiectul e unul amplu si vizeaza realizarea unei legaturi (si prin demolari) intre Parcul Reconcilierii si Turnul de Apa. 
Viceprimarul Levente Bognar a sustinut, in urma cu cateva luni, faptul ca e nemultumit de modul cum arata zona din vecinatatea parcului si ca va face demersuri, inclusiv la Marko Bela, pentru ca executivul central sa aloce noi sume de bani pentru acest proiect.
In anul 2005, Primaria a inceput negocierile cu parte din proprietarii de imobile din aceasta zona (cei care detin cladiri care in viziunea executivului ar urma sa fie demolate). 
Negocieri care s-au dovedit a nu fi nici pe departe usoare, in conditiile in care proprietarii (in general, in varsta) nu doreau nici in ruptul capului sa paraseasca zona, desi Primaria le promitea, la acea data, un apartament tot in centrul Aradului. 
In cele din urma, negocierile au fost suspendate, pentru ca Municipalitatea a constatat ca nu are banii necesari pentru a duce la capat proiectul din Parcul Reconcilierii.
Prea putini bani
In bugetul din acest an, Primaria a pus deoparte o suma de bani pentru obiectivul in cauza, insa suma e mult prea mica pentru ambitiile executivului.
Mai exact, Parcul Reconcilierii si-a facut loc la fondul de rulment, avand prevazuta suma de 200.000 RON (2 miliarde lei vechi).
Daca Primaria nu considera neaparat prioritar subiectul, locuitorii zonei vor sa stie ce se va intampla cu ei. 
Vor sa afle daca e ceva adevarat din planurile Primariei (daca are aplicabilitate in viitorul apropiat) sau daca e vorba doar de o utopie. 
Pe acest subiect, Primaria sustine acum faptul ca " in vederea finalizarii proiectului s-a solicitat sprijin Guvernului Romaniei, pentru incheierea actiunii de achizitionare a imobilelor proprietate privata, care se afla pe amplasamentul parcului. Pana la adoptarea unei hotarari de Guvern prin care Primaria sa primeasca bani pentru a cumpara imobilele situate in imediata vecinatate a Parcului Reconcilierii sau unda verde pentru exproprierea pentru utilitate publica (caz in care are nevoie, de asemenea, de bani pentru expropriati), imaginea parcului ramane cea de acum. Cu cladiri care strica imaginea ansamblului, dar care vor ramane in picioare."
Proiecte fara trecere
In absenta unui sprijin financiar de la Guvern (prin intermediul unei hotarari de Guvern), singura speranta a Primariei e legata de un proiect elaborat de institutie privind reabilitarea centrului vechi al Aradului. 
Proiectul face referiri si la zona din vecinatatea pietei si la Turnul de Apa, dar nu vorbeste de demolari si exproprieri. 
In plus, proiectul nu a avut trecere la selectia nationala de proiecte pe fonduri Phare din acest an, ocupand un loc care nu asigura finantare prin fonduri europene. 
Proiectul ar putea avea sanse insa la anul, caz in care parte din bani s-ar putea indrepta spre Parcul Reconcilierii.

A.B.- Adevarul

  • Delegatie sarbeasca la Arad

Presedintele comunitatii sarbe Simion Jarko a condus delegatia orasului Vrsec prin zone importante din AradSarbii sunt interesati de turismul aradean! 
O delegatie din orasul Vrsec a vizita, orasul nostru. 
Delegatia de consilieri locali a vizitat zona industriala vest si doreste sa colaboreze cu aradenii. 
Delegatia a fost primita de viceprimarul Levente Bognar, presedintele comunitatii sarbe Simion Jarko si vicepresedintele Camerei de Comert Lucian Palcau.
Oaspetii au vizitat, apoi zona industriala vest unde isi desfasoara activitatea peste 40 de mari investitori.
Sarbii sunt dispusi sa incheie parteneriate cu aradenii si sunt interesati de turism, industrie si domeniul artistic.
Varsec,care are in subordine 23 de comune a fost declarat, recent cea mai curata localitate din Serbia.
Presedintele Consiliului de turism al Camerei regionale de comert din Banatul de Sud, in acelasi timp si consilier local in Vrsec a initiat, vrea un parteneriat in domeniul turismului.

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • S-au stabilit preturile pentru asigurarea obligatorie auto

Omniasig anunta pretul asigurarilor obligatorii pentru autoturisme pe anul viitorSocietatile de asigurari au stabilit pretul asigurarii obligatorii pentru autoturisme, valabil de anul viitor. 
Din data de 1 ianuarie 2007, in tariful RCA va fi inclusa si cartea verde pentru deplasarile in strainatate. 
In aceste conditii, conducatorii auto nu mai trebuie sa plateasca o carte verde suplimentara la fiecare iesire din tara, ci vor beneficia de acest serviciu odata cu asigurarea RCA.
Potrivit informatiilor noastre, pretul asigurarilor pentru perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2007, va oscila intre 2,5-5,5 milioane de lei, pentru persoanele fizice, cu mentiunea ca unii asiguratori vor putea cobori sub acest plafon, iar altii vor practica tarife chiar mai mari. 
Pentru persoanele juridice, asigurarea autoturismelor va costa intre 3,5 milioane lei (cele cu capacitate cilindrica sub 1200 cmc) si 14,5 milioane (peste 2000 cmc). 
Asigurarea unei Dacii clasice va costa 2,6 milioane de lei pe un an, iar pentru Loganul cu capacitate cilindrica de 1600 cmc – 3,3 milioane.
In cazul in care doriti sa schimbati firma la care sunteti asigurati, va trebui sa notificati societatea al carei client ati fost, cu 30 de zile inaintea incheierii noii asigurari.
Dumitru Pepici, directorul zonal Omniasig din vestul tarii, ne-a declarat ca preturile noi se practica deja de ceva vreme si se calculeaza fractionat pentru cei care si-au incheiat asigurari care prind si cateva luni din anul 2007.
Proprietarii de autovehicule care nu se regasesc in baza de date a Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) trebuie sa se adreseze societatii de asigurare cu care au incheiat polita de raspundere civila auto (RCA), pentru a evita radierea din circulatie a autoturismului. 
Baza de date poate fi accesata prin Internet la adresa http://www.cedam.csa-isc.ro , pentru verificare fiind necesara introducerea numarului de inmatriculare sau a seriei de caroserie, precum si a datelor prin care se dovedeste incheierea politei RCA.

Andrei Ando - Observator

  • Atac la presedinte

In timpul vizitei la Arad presedintele PNTCD - Gheorghe Ciuhandru a facut noi comunicariPresedintele PNTCD, Gheorghe Ciuhandu, crede ca multe dintre framantarile din interiorul coalitiei de guvernamant s-ar datora presedintelui Traian Basescu.
In opinia lui Ciuhandu, "presedintele Traian Basescu este un tip conflictual, fiind departe de a fi un tip consensual, asa cum ar trebui sa fie un sef al statului. Din acest motiv, cred ca multe dintre framantarile din actuala coalitie aflata la guvernare, acesta fiind un lucru evident, si chiar din interiorul PNL-ului, se datoreaza acestui mod de implicare al presedintelui Traian Basescu in jocul politic", a sustinut Gheorghe Ciuhandu. 

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Investitii majore in Arad - Prezentate de viceprimarul Tiberiu Dekany

Viceprimarul Tiberiu Dekany face precizari privind investitiile viitoareViceprimarul Aradului Tiberiu Dekany, in calitate de presedinte al organizatiei municipale a PNL Arad, a prezentat in cadrul unei conferinte de presa unele aspecte legate de proiectul bugetului national si care privesc orasul nostru.
Astfel acesta a precizat ca municipiul si judetul Arad a primit de la bugetul de stat cele mai mari fonduri din 1989 incoace.
Dekany a dat ca exemplu doar cele trei transe a cate 25 miliarde de lei fiecare pentru continuarea soselei de centura a municipiului si cele 120 miliarde de lei alocate pentru lucrari de infrastructura in zona Zadareni.
Viceprimarul a mai subliniat ca pana la finele acestui an se va mai face probabil o rectificare bugetara deoarece pentru prima data, bugetul Romanfei are un excedent de 4%, conform celor declarate de ministerul de finante, excedent care nu poate fi aruncat pe piata deoarece exista un ridicat risc inflationist si care cel mai probabil va fi redirectionat catre administratiile locale.
Tiberiu Dekany a mai prezentat presei si o serie de obiective catre care s-au alocat fonduri odata cu proiectul de buget pentru anul viitor.
 Este vorba despre tronsonul de autostrada Arad-Timisoara-Lugoj, investitie care va fi finalizata in 2012, supraetajarea corpurilor A,B si C din Complexul Micalaca al Universitatii Aurel Vlaicu, avand termen de finalizare luna octombrie a anului viitor dar si modernizarea si extinderea bazei sportive a Clubului Scolar Gloria.
In ceea ce priveste judetul Arad, au fost aprobate fonduri pentru reabilitarea liniei de cale ferata Curtici-Simeria si pentru realizarea unui spital orasenesc cu 100 de paturi in localitatea Ineu.

Claudia Adjudeanu - Informatia Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]