Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Joi, 22 iunie 2006
Stirile TVA aici
  • Nicu Iotcu a fost uns drept noul lider al grupului parlamentar PD din Senat

Senatorul Nicu Iotcu a devenit noul lider al grupului parlamentar din SenatAnuntat drept noul vicepresedinte al Senatului, Nicolae Iotcu s-a ales cu un post mult mai important din punct de vedere politic. 
Acesta a fost desemnat de catre Biroul Permanent National al partidului sa devina lider al grupului PD din Senat
Automat, el devine si membru al Biroului Permanent National al PD si va transmite, in aceasta calitate, mesajele politice ale formatiunii. 
"Am acceptat o functie politica in detrimentul uneia administrative. Consider ca este foarte important ca la varsta mea sa ocup aceasta pozitie. Lideral de grup este cel care exprima punctul de vedere al partidului in Camera din care face parte, in Senat in cazul meu. Totodata, imi confera un loc in Biroului Permanent National al PD, iar Aradul devine - dupa Bucuresti singurul judet cu doi reprezentanti in BPN", a declarat ieri senatorul Nicolae Iotcu. 
Acesta a mentionat ca alegerea sa a fost rezultatul unei evaluari foarte atente a membrilor Biroului, care i-au analizat actiunile si mesajele din ultimul an, precum si activitatea din comisiile in care a fost membru.
La randul sau, Gheorghe Falca, presedintele executiv al organizatiei judetene a PD si membra in Biroul Permanent National, a explicat ieri, intr-o conferinta de presa, care a fost ratiunea numirii lui Iotcu si de ce este mai importanta aceasta pozitie decat cea de vicepresedinte al Senatului. 
"Functia este mai importanta din punct de vedere politic decat cea de vicepresedinte al Senatului, care era mai mult administrativa. Mesajul politic si luarile de pozijie ale partidului in Senat sunt sustinute de catre liderul de grup", a spus Falca. 
Acesta a adaugat ca pozitia de vice-presedinte al Senatului se negociaza si exista riscul ca Iojcu sa o ocupe doar in cele cateva zile care au mai ramas pana la finele prezentei sesiuni parlamentare.
Initial, senatoral PD de Arad Nico-lae Iotcu a fost propus in unanimitate pentru postul de vicepresedinte la Senat, saptamana trecuta, de Biroul Permanent National al PD. 
Saptamana aceasta, insa, grupul senatorial al Aliantei PNL-PD l-a propus pe senatorul Alexandra Peres (PD) pentru functia de vicepresedinte, ramasa vacanta dupa ce Radu Berceanu a fost numit ministru al Transporturilor. 
Propunerea privindu-l pe Alexandru Peres a fost inaintata Biroului Permanent al Senatului si va prezentata plenului in sedinta de lunea viitoare.

Calin Ghinaciu - Agenda zilei

  • Evacuati din case, din cauza apelor!

Ploile de marti dupa masa au produs inundatiiBilant provizoriu: peste 50 de case inundate, aproape 500 de terenuri agricole afectate, drumuri blocate
Furtuna si precipitatiile abundente de marti dupa-masa au lasat in urma sute de hectare de terenuri agricole sub ape, un drum judetean partial inundat, unul inchis, zeci de gospodarii afectate de torenti, persoane evacuate si localitati acoperite de malul adus de pe versanti.
Iar acesta este doar bilantul provizoriu al furtunii ce s-a abatut asupra judetului.
Prefectul Cristian Stragea s-a deplasat si ieri in zonele afectate pentru a lua contact direct cu realitatile de acolo.
Cele mai mari probleme s-au inregistrat in Sebis, Paulis, Ghioroc, Covasant, Dezna, Brazii, Almas, Sintea Marea si Dieci, cei de aici spunand ca nu au mai vazut asa ceva de peste 20 de ani.
Sase case de vaiuga (doua la Lipova, una la Paulis si trei la Pecica) au fost avariate puternic.
Doisprezece aradeni (o familie cu 11 membri si un varstnic) au fost evacuati pentru ca locuintele lor nu mai ofereau nici o garantie, ci erau mai degraba un pericol.
Alte zeci de gospodarii (peste 50 luate deja in evidenta) au fost inundate de torentii care au venit de pe versanti.
Zeci de fantani au fost si ele afectate, asa cum e cazul celor din Plescuta parte din drumul ce leaga Dieciul de Revetis e sub ape, asa ca circulatia aici e aproape imposibila.
Este vorba de Drumul Judetean 708, inundat pe o portiune de 100 m (cu un strat de apa de 10 cm).
In comuna Dieci au fost inundate si 150 ha de terenuri agricole, iar alte 250 de hectare de terenuri agricole sunt sub ape in Almas.
La Sintea Mare, sat Tipari, la Pecica si Plescuta alte 30 hectare de pasuni si fanete au fost afectate.
Dupa retragerea apelor au iesit la iveala adevaratele proportii ale dezastrului DJ 309, Ghioroc - Paulis, a ramas in continuare partial blocat, pe o portiune de 300 de metri circulandu-se cu dificultate.
In zona Ghioroc, prefectul a dispus, dupa retragerea apelor, reluarea traficului, insa si aici se circula tot cu dificultate.
In schimb, pe drumul Ghioroc - Siria, organele de politie au dispus inchiderea circulatiei.
In zona Paulis-Ghioroc-Covasant a fost afectat Drumul Judetean 708 B.
Au fost colmatate si degradate partial 7 podete, carosabilul fiind degradat pe o suprafata totala de 14.800 m2, iar terasamentul fiind dislocat pe o suprafata totala de 75 m3.
Santul este colmatat pe o portiune de 20 km!
Revenind la culturile agricole afectate, in tot judetul este vorba de 460 hectare, valoare totala estimata a pagubelor fiind aici de 936.925 RON, adica de aproape 9 miliarde.
Noi avertizari
Problemele nu vor disparea insa, daca ar fi sa ne luam dupa specialistii de la mediu.
Un numar de 33 de prefecturi au primit, ieri, o noua avertizare meteorologica din partea Centrului Operativ pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor.
Pe lista neagra si-a facut loc si Aradul. Specialistii avertizeaza ca, in aceste zile, se vor putea produce ploi insemnate cantitativ si grindina.
Aversele pot avea si caracter torential, cu descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.
Cantitatile de apa vor depasi local 30 - 35 l/mp si, izolat, 50 l/mp.
Precipitatiile de marti au avut debite cuprinse intre 23 si 61 litri m/p.

Adriana Barbu - Observator

  • Amicii rozelor la Arad

La cel mai mare rozariu din tara au participat numerosi specialistiAsociatia "Amicii Rozelor din Romania", organizatie care cuprinde atat producatorii, cat si iubitorii de trandafiri, afiliata la Asociatia Mondiala a Rozelor, a avut la Arad, Adunarea Generala a membrilor filialei aradene.
La acest eveniment au dat curs invitatiei 60 de persoane, reprezentand firme de profil si producatori de pe raza judetului.
Invitat special la reuniune a fost prof. univ. dr. Stefan Wagner, presedintele filialei Bihor, domnia sa detinand si functia de presedinte al Asociatiei la nivel national, fiind si vicepresedinte al Asociatiei Mondiale a Rozelor.
Tiberiu Alexandru Dekany, Presedinte, Asociatia "Amicii Rozelor din Romania", filiala Arad, ne-a declarat ca, in acest context, au fost prezentate imagini de la Conferinta Mondiala a Rozelor care s-a desfasurat la Osaka (Japonia), din partea romana fiind prezenti 20 de delegati, din care trei din partea filialei aradene.
Dupa prezentarea noutatilor in domeniu s-a vizitat Parcul Dendro-floricol de la Vladimirescu, unde exista un Rozarium ce cuprinde 1540 de specii de trandafir, precum si o sectie cu cele 35 de soiuri romanesti, produse de prof. Stefan Wagner.

D. Albu - Adevarul

  • "Trei Insule", locul unde te poti relaxa in voie

Cabanele de la insula Muresului ofera locuri de odihna si relaxare - Virtual Arad News (c)2006Zilele calduroase ii scot pe multi aradeni din casa pentru a merge la plaja, sfarsitul de saptamana fiind cel mai prielnic pentru cei care lucreaza. 
Dar si in celelalte zile aradenii impanzesc locurile de odihna si relaxare. 
Cum in ultimele zile vremea a fost destul de favorabila plajei, multi aradeni au plecat spre diferite zone ale Aradului, special amenajate pentru clipe de liniste si relaxare. 
O parte dintre aradeni aleg padurile din jurul orasului. 
Astfel spatiul de langa Mures, de la Trei Insule a fost luat cu asalt de catre cei care au vrut sa faca plaja, sa se bucure de razele soarelui, precum si de a face o baie. 
Precum si de cei care pur si simplu au venit pentru a manca un gratar si pentru a face o baie in apa Muresului, desi aceasta este rece.
Parcarile incepand de la Ceala si pana la Trei Insule erau in weekend pline. 
De asemenea, multi au parcat masinile chiar in zona unde faceau plaja. 
Cu usile deschise, cu muzica la maxim, cu gratarul langa ei, grupuri intregi se gasesc zilnic la Trei Insule. 
Din fiecare automobil se auzea alt gen de muzica, dupa preferinte. 
Cei mai tineri ascultau "house" si manele, cei de varsta a doua muzica din anii 80 si tot asa. 
"Am venit sa ne relaxam, nu am putut veni mai repede. In fiecare zi insorita cand iesim de la serviciu ne urcam in masina si venim sa ne relaxam pana seara pe la ora 20.00. Avem trei zile de cand tot venim de dupa masa de la ora 16.00. Sambata si duminica venim de dimineata. Facem si cate o baie, chiar daca apa nu este chiar asa de curata. Nu mergem in alta parte din cauza ca este prea multa galagie. Si aici sunt multi oamenii dar loc este destul pentru toti si nu ne deranjam unii pe altii" a declarat Aurel.
Drumul spre Insula Muresului preferat de aradeniMai incolo de primul grup pe care l-am intalnit se afla un altul, format din tineri de pana la 20 de ani. 
"Am venit sa mai facem o miscare pe iarba. Mai ne jucam cu mingea, mai alergam, ne mai bronzam. Am luat vacanta si acum ne lasa parintii sa stam cat vrem la iarba verde" a declarat Ionut. 
Mai incolo, un alt grup facea gratare. Altii de jucau batminton si lista cu activitati poate continua. 
Spre deosebire de alte locuri de plaja si relaxare, aici nimeni nu ia bani pe intrare si te poti bucura te linistea de sfarsit de saptamana de care toti avem nevoie. 
Partea ceea mai proasta este ca oamenii nu au invatat sa protejeze natura si dupa plecarea lor, seara, iarba este plina de mizerii. 
Sunt unii mai ordonati care le strang intr-un loc, dar majoritatea isi lasa resturile de mancare si sticlele goale de sue sau de bere, exact in locul unde au facut plaje. 
Nu se gandesc ca a doua zi vine altcineva sau chiar ei sa faca plaja din nou. 
Dar la mentalitate mai trebuie lucrat un pic, pana ne invatam sa respectam pe cel de langa noi si sa protejam frumusetile naturii. 
Dar pana atunci sa avem parte de vreme buna de bronzat si imbaiat ca locuri frumoase avem din belsug.

Claudia Untaru - Informatia Aradului

  • Derby Poli - UTA. - Aradenii au primit, ieri, acceptul de a evolua in prima divizie

Echipa UTA va evolua in prima divizieDoar 38 de zile despart Aradul de reintalnirea cu prima liga. In 29 iulie, UTA va sustine primul meci in fata propriilor suporteri, ca urmare a cesionarii locului de la formatia Liberty Oradea, promovata in acest an din B3.
 Bara: "LPF si FRF si-au pus semnatura"
Ultimul hop a trecut ieri, la Casa Fotbalului. "Comisiile abilitate ale FRF si LPF si-au dat acordul schimbului de locuri.UTA isi pastreaza numele si palmaresul si va evolua in Liga 1, iar Liberty isi continua parcursul in Liga a treia", a declarat Nicolae Bara, principalul finantator al aradenilor.
Tehnicianul Aurel Sunda este cel care se va ocupa de pregatirea echipei. "Am avut discutii preliminare cu finantatorii de la UTA. Pot sa spun ca ne-am inteles, doar ca urmeaza ca numirea mea sa fie oficializata.Luni se merge in cantonament la Herculane, iar printre jucatorii pe care ii vrem se numara Hutan, Botis, Todea, Panin, Marginean, Ianu, Pit, Norbert Varga si Claudiu Dragan", a spus Sunda, care va fi prezent sambata la reunirea lotului si la vizita medicala.
Duru: "90 la suta vor primi licenta"
La stadion lucreaza o armata de oameni. Se pregatesc randurile din peluze la dimensiuni corespunzatoare pentru a fi amplasate scaune de plastic, se "blindeaza" tribuna a doua, iar tribuna oficiala va fi inconjurata cu geamuri termopan.
De asemenea, salile de prim ajutor, masa presei si vestiarele vor fi aduse la nivelul optim.
"Am avut experiente nefaste cu UTA acum trei si patru ani. Dar, la modul in care se lucreaza acum, la interesul manifestat de municipalitate, pot sa spun ca, pana in 15 iulie, cand este termenul la care arena sa poata gazdui un meci de prim esalon, conditiile vor fi indeplinite. Sunt 80-90 la suta sanse ca stadionul UTA sa primeasca avizul pentru a gazdui meciuri din Liga 1", a spus Viorel Duru, prezent ieri la Arad, pentru un prim studiu la arena din Calea Aurel Vlaicu.

Bogdan Cioara - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]