Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Joi, 21 septembrie 2006
Stirile TVA aici
  • Parcam cu plata, din octombrie

Din luna octombrie parcarea se va face din nou contra costProiectul privind infiintarea Parkar va fi supus votului consilierilor.
Aradenii isi vor lua adio de la gratuitatea la parcari in octombrie, dupa mai bine de un an de "libertate"
Proiectul privind noul regulament de functionare a sistemului de parcare cu Plata din Arad (intitulat Parkar) se discuta de astazi in comisii si va fi supus votului consilierilor locali in jedinta din 27 septembrie. 
Desi regulamentul are prevederi dure, cum ar fi de pilda faptul ca locuitorii de pe centru nu vor avea nici macar o facilitate pentru a-si parca masina aici (pretul rezervarilor, oferite doar bancarilor, fiind de peste 200 de milioane pe an), amendamentele nu curg. 
Cel putin connform declaratiilor primarului Gheorghe Falca, care a punctat ieri faptul ca, "nu am avut interventii la proiectul privind parcarile".
Edilul local nu a uitat insa sa precizeze ca, "la 15 zile dupa aprobarea proiectului de catre alesii municipali va intra in practica noul regulament"
Altfel spus, tinand cont de faptul ca sedinta CLM a fost programata pentru 27 septembrie, undeva prin 11 octombrie parcarea pe central Aradului va fi contra cost. 
Totusi, o veste cat de cat buna pentru buzunarele aradenilor cu masini a fost facuta publica ieri, tot de primarul Falca. 
Oficialul a sustinut faptul ca in primele saptamani nu se vor imparti amenzi. 
"Se va face o campanie de informare pentru a se obisnui cetatenii cu prevederile noului regulament. Ca atare, nu se vor aplica amenzi in primele saptamani".

Adriana Barbu - Adevarul

  • Primaria a obtinut 29 de hectare in Subcetate

Compania americana Casarom a cedat primariei jumatate din terenDupa negocieri indelungi cu compania CASAROM, municipalitatea a castigat un teren valoros, estimat la 50 de euro metrul patrat
Luni s-au incheiat negocierile prin care compania americana "CASAROM" a cedat Primariei aproape jumatate din terenul cumparat cu 16.000 de dolari in 2001, de la fosta administratie locala. 
Discutiile dintre cele doua parti au inceput in urma cu o luna, la final firma straina cedand 29 de hectare de teren din totalul de 60 primite cu titlu de inchiriere si concesiune. 
Contractul semnat atunci a fost unul dintre cele mai controversate documente incheiate de fosta administratie locala. 
In 2001, compania multinationala "CASAROM" a castigat o licitatie pentru ridicarea unui cartier de locuinte in zona Subcetate, pe o suprafata de 68 de hectare. 
Mai mult de jumatate din teren a fost vandut ulterior de municipalitate firmei, la pretul simbolic de doar 5 centi pe metrul patrat, restul fiind concesionat investitorilor pe o perioada de 50 de ani. 
In schimbul parcelei ultracentrale obtinute, compania s-a obligat sa construiasca in total 900 de locuinte la bloc si in case individuale. 
Primele 72 de locuinte trebuiau terminate in 2002, insa in prezent acolo exista doar o casa si un bloc.
Totodata, americanilor li s-a iertat depasirea termenelor, primarul Gheorghe Falca anuntandu-si ieri noua achizitie foarte triumfator, spunand ca este o mare victorie: o parcela de teren compacta de 29 de hectare, care valoareaza 50 de euro pe metru patrat acum, terenul avand si utilitati.
Falca a spus ca dupa studierea contractului s-au descoperit o serie de ilegalitati. 
"Printre cele descoperite de noi la contract este si faptul ca nu exista un sistem de creditare. Totodata, am aflat ca nu sunt respectate mai multe termene de finalizare. Primaria a avut de castigat prin aceste negocieri. Si inainte aveam tot 29 de hectare, dar erau imprastiate, reprezentau practic drumurile si spatiile verzi. Acum avem o parcela compacta. S-au unificat parcelele. Dupa unificare, reparcelare si iesirea din indiviziune, se va realiza un nou plan urbanistic".
Primarul a subliniat ca inca nu s-a luat decizia privind ce se va construi in zona, dar ca terenul este foarte valoros. 
Rezultatele negocierii vor fi supuse aprobarii consilierilor locali, in sedinta de saptamana viitoare.

Anca Pascutiu - Observator

  • Cazier la minut

Eliberarea cazierului se face in mai putin de un minutIncepand de luni, persoanele din municipiul si judetul Arad care solicita cazierul judiciar vor fi servite pe loc in mai putin de un minut in schimbul unei taxe de urgenta de 5 RON. 
Toate acestea ca urmare a informatizarii integrale a sistemului. 
IJP Arad a introdus un nou sistem de informatizare care permite obtinerea pe loc a cazierului pentru persoanele nascute in jud Arad, iar pana la sfarsitul anului 2006 toate persoanele indiferent de localitate, domiciliu sau locul de nastere vor putea beneficia de acest sistem. 
Acest proiect de prelucrare a cererilor de eliberare a certificatelor de cazier juridic a inceput in urma cu 3 luni. 
Prin acest proiect se are in vedere imbunatatirea serviciilor prestate de catre politie respectiv reducerea timpului de asteptare, eliminarea cozilor interminabile.
Zilnic la politia aradeana sunt 400 de solicitari de cazier. 
Pana acum aceste cereri erau rezolvate intr-un timp destul de mare, aproape o saptamana. 
Minorii care au nevoie de cazier si vor sa plece afara din tara sunt obligati sa prezinte si cazierul insotitorului, care pana acum era valabil o luna dar termenul a fost prelungit la 6 luni. 

Vasile Obsitos - Televiziunea Arad

  • Nici dupa integrare aradenii nu au de gand sa plece la munca in strainatate!

Numarul aradenilor dornici sa lucreze in strainatate este redusIncepand cu 1 ianuarie 2007, ziua in care speram ca si Romania sa fie acceptata in marea familie europeana, se vor schimba foarte multe lucruri pentru tara noastra.
Printre modificarile care vor avea loc se pot numara probabil si majorarea salariilor, desfiintarea vamilor precum si liberul la munca in oricare dintre statele europene.
Cu privire la aceasta ultima schimbare, am hotarat ca in sondajul nostru de astazi sa-i intrebam pe aradeni daca vor alege incepand de anul viitor sa plece in strainatate la munca sau nu.
Iata care au fost raspunsurile oamenilor intervievati:
Ion Astefanoaia: "As pleca, dar nu cred ca la 50 de ani ma va mai primi cineva. M-am obisnuit deja cu ritmul acesta de lucru de la noi din tara si nu cred ca as renunta. Poate, tinerii vor fi mai dornici sa paraseasca tara. Acestia inca mai au sanse sa se realizeze peste hotare."
Lucian Codesc, mecanic agricol: "Nu as pleca nicaieri, nu ma pasioneaza acest lucru. De cand ma stiu nu am visat niciodata sa plec dincolo sa lucrez, desi am auzit ca se castiga mult mai bine. Eu unul m-am obisnuit aici si aici voi ramane."
Cristian Niculita, asistent financiar: "Da, as pleca si probabil ca in viitor voi face acest pas. Imi doresc de ceva timp sa plec dincolo asa ca, ma voi gandi mai mult la acest lucru. Este vorba si despre o chestiune de viitor. Este bine si la noi in tara insa este mult mai greu."
Ecaterina Fluieras, agent comercial: "Nu as pleca niciodata. Nu-mi place sa plec intr-o tara straina asa, fara sa nu cunosc pe nimeni. M-am obisnuit aici, intre prietenii si cunostintele mele asa ca, nu voi renunta."
Teodor Bulboaca, sudor: "Nu as pleca, este bine si la noi in tara. Asta este parerea mea! Pentru ce sa pleci undeva printre straini si sa nu cunosti pe nimeni! In astfel de conditii, ti-ai gasi mult mai greu un loc de munca. Şi va dati seama ca am fi tratati cu totul altfel, caci provenim din alta tara."
Sorin Iag, zidar: "Am fost deja si am muncit in strainatate. A fost mai rau ca aici! Cel putin asa mi s-a parut mie. Eu am lucrat in constructii si in strainatate si pot sa va zic ca la noi in tara aceasta meserie este mult mai bine platita. Un meserias bun, castiga foarte bine si in tara. Pentru cei tineri poate a lucra in strainatate este un vis cu totul deosebit…"

Ana-Maria Stoica, Claudia Untaru - Informatia Aradului

  • Preturi reduse, dar fara gratuitati

FC UTA doreste sa reduca pretul biletelor pentru spectatoriDeclinul "Batranei Doamne" in campionat si preturile mult prea mari la bilete si abonamente, comparativ cu celelalte echipe din primul esalon si chiar cu nivelul de trai al oamenilor, a pus pe ganduri conducatorii de la UTA.
Startul bun de campionat prevestea o reteta de minune cu 30, 40 sau 50 de lei pretul unui bilet la meci sau 200, 400 ori 500 de lei abonamentul pe doar jumatate de sezon. Insa lucrurile au luat o alta intorsatura, cand prea putini se asteptau. 
Castig pentru toata lumea
Perspectiva unui aport tot mai firav din partea publicului la meciurile aradenilor, culminand cu cei aproape 3.000 de spectatori, dintre care majoritatea abonati, cu Gloria Bistrita, i-a aratat conducerii ca cele 7.000 de locuri de pe stadionul UTA nu sunt deloc putine, asa cum se credea initial.
O idee imbratisata in prima faza de conducatori si care ar multumi pe toata lumea, este reducerea la jumatate a tuturor preturilor de pana acum. 
Pentru a exista echilibru, abonamentele ar fi valabile tur-retur, din primavara s-ar vinde la 100, 200 si 250 de lei, pentru a doua jumatate a campionatului, iar pretul la bilete sa fie 15, 20 si 25 lei. "Am studiat o astfel de solutie si ni s-a parut realista. Totusi, nu pot sa spun sigur daca si cand va fi pusa in practica.
O injumatatire a preturilor poate ar fi benefica pentru UTA, dar e greu de stabilit pe loc, in conditiile in care avem gratuitati pe zece la suta din capacitatea stadionului, cu pensionarii si o parte a galeriei",
a explicat presedintele Bara, convins totusi ca, la un pret mai mic al biletelor ar veni mai multi spectatori. 
Suporterul ar da mai usor banii de intrare la meci, incasarile nu ar fi diminuate, iar echipa ar beneficia din plin de aportul publicului.
"Daca vom micsora pretul la bilete, nu vom mai da nicio gratuitate, pentru femei sau copii. Oricum, vreau sa fac un test – dar meciul cu CFR Cluj iese din discutie. Am discutat cu reprezentanti ai galeriei si vom lasa intrarea libera la un meci. Atunci vom sti daca, intr-adevar, banii sunt o problema", a completat Bara.
In returul sezonului trecut, cand UTA era cu un pas in Divizia C, au venit 6.000 de oameni la un meci cu U Cluj, cand a fost lasata intrarea libera.
Pretul obisnuit al unui bilet era de patru lei.

Bogdan Cioara - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]