Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 21 aprilie 2006

Sarbatori fericite! si sa va bucurati alaturi de cei apropiati. Hristos a Inviat!

Stirile TVA aici
  • CJA vrea sa reabiliteze Baile Lipova

Baile Lipova vor fi salvate cu ajutor maghiar - Virtual Arad News (c)2006Presedintele CJA, Iosif Matula, directorul ADAR, Lucia Chisbora, si Gheorghina Ribovici, director economic in cadrul Consiliului Judetean, au participat la sedinta Consiliului Director al Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontaliera Oradea pentru Granita Romania-Ungaria. 
In cadrul unei conferinte de presa organizate ieri, presedintele CJA, Iosif Matula, a declarat ca trebuie sa existe o strategie comuna in ceea ce priveste proiectele si de aceea "s-a decis ca judetele Arad, Timis, Bihor si Satu Mare sa initieze parteneriate comune cu judetele omoloage din Ungaria".
Directorul ADAR, Lucia Chisbora, a declarat ca pentru proiectele transfrontaliere vor fi alocate, in perioada 2007-2013, nu mai putin de 180 milioane de euro, din care partea romana va suporta 107,7 milioane de euro, iar Ungaria va contribui cu 79 milioane de euro. 
"Proiectele vor fi derulate in comun si vor viza infrastructura, mediul sau dezvoltarea economica. Pe baza strategiei de cooperare transfrontaliera vor fi 5-6 proiecte care vor face parte din documentul comun", a spus Lucia Chisbora.
Prin aceste colaborari transfrontaliere, Aradul a reusit sa duca la bun sfarsit mai multe proiecte, cum ar fi Centrul de Refugiati de la Horia, Terminalul Cargo, Parcul Natural Lunca Muresului etc. 
Pentru perioada urmatoare, principalele tinte ale Consiliului Judetean, in cadrul acestor proiecte transfrontaliere, este realizarea unui drum paralel cu granita, dar si reabilitarea Bailor Lipova.

Cosmin Mihuta - Adevarul

  • Medicamentele compensate reinvie cozile in Arad

Aglomeratie la farmaciile care distribuie medicamente compensateLa fiecare inceput de luna, la farmaciile din Arad se formeaza cozi interminabile.
Bolnavii sunt disperati din cauza ca nu apuca sa-si cumpere medicamente gratuite sau compensate datorita plafoanelor care se epuizeaza in cateva zile.
Pentru a fi siguri ca vor prinde medicamente, multi se trezesc cu noaptea in cap si se aseaza in fata usilor farmaciilor unde asteapta deschiderea.
Unii au noroc ca medicamentele pe care le solicita sa existe, altii pleaca suparati spre alte farmacii unde stau din nou la cozi.
Oamenii sunt obisnuiti cu acest fenomen dinainte de 1989 si parca timpul trece mai repede discutand despre bolile care ii chinuie.
"Eu sunt un om batran si bolnav. La 70 de ani, dupa ce am muncit toata viata, am o pensie de trei milioane de lei. Daca pensia ar fi mai mare, poate nu m-as chinui sa stau la coada dupa medicamente gratuite. Ce sa fac, trebuie sa ma tratez, dar asta nu-i viata! Eu tot astept reforma din sanatate de cativa ani, ca sa vin cu reteta si sa iau medicamentele, nu sa stau cateva ore pana le primesc", declara Gheorghe Ardelean, pensionar.
Un alt batran povesteste ca are probleme de prostata.
Se afla in tratament de cativa ani, iar unul dintre medicamente ar trebui sa il primeasca gratuit.
El spune ca, daca nu se trateaza, exista riscul ca boala sa se agraveze.
"Un singur medicament primesc gratuit, Cardura. Il caut deja la a treia farmacie. Pana nu s-au dat medicamente gratuite, au fost in toate farmaciile. Acum, culmea, am stat la trei cozi ca sa-l iau. Nimeni nu se gandeste la noi, batranii", a declarat Teodor Indreica, un batran de peste 70 de ani.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Un actor face sa dispara gratiile de la ferestrele Penitenciarului

Actorul Zoltan Lovasz a dat spectacol la penitenciarIn urma cu cateva zile, actorul Zoltan Lovas a jucat spectacolul sau "Apropo, ati chemat pompierii?", de Liana Didilescu, pentru detinutii din Penitenciarul de Maxima Siguranta Arad. 
In cursul zilei de ieri, detinutii au avut parte de un program special, de Pasti, in cadrul caruia cativa dintre ei au prezentat un spectacol de teatru. 
Invitatul special al serbarii a fost Zoltan Lovas, detinutii dorind sa ii arate si de ce sunt si ei in stare, in plan artistic. 
Scenariul spectacolului a fost scris de ei si, desi este dedicat Sarbatorilor Pascale, din spectacol nu au lipsit personaje celebre, precum Stefan cel Mare sau... Gigi Becali. 
Dar, pentru Zoltan Lovas, supriza cea mare nu a fost spectacolul, ci o dedicatie primita de la unul dintre detinuti. 
Acesta – caruia i se mai spune si Butelie – are de ispasit o pedeapsa grea, urmand a mai fi cativa ani de zile locatar al penitenciarului. 
Dar, intrucat a fost foarte impresionat de spectacolul "Apropo...", detinutul i-a scris lui Zoltan Lovas o poezie, pe care i-a daruit-o sub forma unei scrisori.
La randul sau, actorul aradean a fost impresionat de acest gest si, mai ales, de cuvintele acestei poezii, intitulate "Maiestrului Zoli", din care ne permitem sa va prezentam trei strofe:

"Tu esti actor, eu hot de buzunare,
Ce diferiti suntem unul de altul;
Tu esti afara, eu la inchisoare
Si-n diferite lumi ne facem veacul.

Esti hot, bandit; esti delincvent
Si stii sa furi mai repede ca mine,
Un singur lucru, dar si evident,
E ca furand, tu faci doar bine.

Si bucurie-n suflet ne-ai adus,
Chiar fericiti am fost, maiestre,
Ne-ai veselit si-ti multumim nespus,
Azi n-am avut gratii-n ferestre."

Mihaela Cerna - Observator

  • Spargere ca-n filme

Magazinul Ziridava a fost jefuit - Virtual Arad News (c)2006O spargere ca in filme a avut loc miercuri spre joi noaptea, in magazinul universal Ziridava, din centrul Aradului. 
Un barbat a ramas in incinta magazinului dupa ora inchiderii, ascuns in toaleta de la etajul trei. 
Dupa ce angajatii au plecat acasa, hotul a putut actiona in voie. 
S-a schimbat de hainele cu care venise, s-a imbracat cu un trening luat de pe raft si a dat iama printre raioane. 
A furat aparatura electronica, telefoane mobile, camere video, parfumuri de marca si mai multe perechi de pantofi sport de firma. 
Magazinul nu este dotat cu sistem de alarma sau cu camere de supraveghere. 
Exista o camera instalata la o casa de schimb valutar de la parter. 
Aceasta l-a suiprins pe hot in actiune. 
Barbatul a scos apoi marfa furata chiar pe usa de la intrarea in magazin. Valoarea marfii furate se ridica la peste un miliard de lei. 
Politistii au refuzat sa dea presei imaginile filmate de camera de supraveghere, pe motiv ca cercetarile sunt deabia la inceput. 
Aceasta nu este singura spargere de proportii din oras. 
In urma cu cateva saptamani, un alt magazin de calculatoare a fost pradat, dar autorii nu au fost gasiti nici pana acum. 
Magazinul a fost inchis mai multe ore in aceasta dimineata. 

Florin Marusca - Agenda zilei

  • Obligatii pentru proprietarii de paduri

Proprietarii de paduri vor fi obligati sa incheie contracte cu ocoalele silvice - Virtual Arad News (c)2006Proprietarii de paduri sunt obligati prin lege sa incheie contracte pentru serviciile prestate de ocoalele silvice de stat sau private. 
Acest lucru este prevazut de o hotarare de guvern aparuta saptamana trecuta si care trebuie aplicata pana in 20 aprilie. 
Conform acesteia, ocoalele silvice din judet urmeaza sa administreze sau sa presteze servicii catre cei care detin paduri. 
In judetul Arad functioneaza 12 ocoale de stat si 6 private, si sunt peste 5.000 de proprietari de paduri care detin de la 10 arii pana la cateva mii de hectare. 
Cea mai mare suprafata de padure o are regele Mihai. 
Acesta detine peste 7.200 de ha de paduri in zona Savarsin si Valea Mare. 
Amenzile pentru proprietarii de paduri care refuza sa isi dea padurile spre administrare sunt intre 10 si 50 de milioane de lei. 
Hotararea de guvern vine la doar 4 luni dupa abrogarea uneia mai vechi care a fost in vigoare timp de 2 ani, prin care Directia silvica era obligata sa pazeasca, gratuit, padurile oamenilor.

Izabela Vekas - Televiziunea Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]