Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 20 octombrie 2006
Stirile TVA aici
  • Fabrica Sanevit 2003 SA va fi privatizata

Fabrica de seringi Sanevit urmeaza sa se privatizeze - Virtual Arad News (c)2006Ministerul Sanatatii Publice vrea sa transfere actiunile detinute la cea mai mare fabrica de seringi de unica folosinta din tara - Sanevit 2003 SA Arad - in portofoliul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), in vederea privatizarii. 
In acest sens, ministerul intentioneaza sa initieze un proiect de lege conform caruia ar urma sa transfere cele 13.842.499 de actiuni, in valoare de 27.684.998,98 RON, catre portofoliul AVAS. 
Masura este necesara pentru ca intregul pachet de actiuni detinut de stat la aceasta firma sa fie administrat de o singura institutie in vederea privatizarii.
Conducerea firmei considera ca intentia Ministerului Sanatatii de a transfera actiunile societatii la AVAS, in vederea privatizarii, este foarte buna. 
"Este decizia actionarului majoritar si noi ne vom supune. Este o treaba foarte buna, pentru ca trebuie sa vina un investitor care sa fie disponibil sa relanseze productia", a declarat Pavel Negru, directorul Sanevit 2003. 
In prezent, actionarul unic al celui mai mare producator de seringi de unica folosinta din tara este statul, reprezentat prin Ministerul Sanatatii Publice, care detine 84,7 la suta din capitalul social, si AVAS, care detine 15,3 la suta din capitalul social, aceasta institutie participand in 2004 la o majorare a capitalului social al societatii cu 4 milioane RON.
Daca proiectul de lege al Ministerului Sanatatii va primi girul parlamentarilor, transferul actiunilor se va face pe baza de protocol de predare-preluare, care va fi incheiat intre institutiile implicate in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a legii, aflate in prezent in stadiul de propunere legislativa. 
Capitalul social al SC Sanevit 2003 este de 32.684.998 RON, divizat in 16.342.499 de actiuni nominative, cu valoarea nominala de 2 RON/actiune.
Transferul actiunilor de la Ministerul Sanatatii la AVAS are ca scop unificarea pachetului de actiuni detinut de stat in vederea abordarii unitare a valorificarii acestuia.
SC Sanevit SA a fost infiintata in 1995, printr-un credit extern garantat de Guvern. 
O perioada, fabrica a lucrat la capacitate maxima, fiind principalul furnizor de seringi si ace de unica folosinta pentru piata interna. 
Problema privatizarii firmei este, de multa vreme, in vizorul Ministerului Sanatatii si AVAS. 
Cele doua institutii de la Bucuresti nu au facut, insa, nimic concret pentru a atrage investitorii la societatea aradeana.
De altfel, si intentia unui grup de oameni de afaceri italieni de a investi in cel mai mare producator de seringi de unica folosinta din tara a ramas, cel putin deocamdata, in faza de proiect. 
Conducerea grupului Genko a sustinut, in urma cu cateva luni, ca a purtat discutii cu ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, pentru preluarea fabricii, insa pana acum nu s-a concretizat nimic.

Anca Pascutiu - Observator

  • Probleme de sanatate

PNL face control medical aradenilor80 % dintre aradeni au probleme de sanatate! 
Aceasta este concluzia PNL care timp de 5 zile a masurat tensiunea arteriala si a cantarit peste 1.000 aradeni.
La finalul actiunii PNL atrage atentia asupra necesitatii supravegherii starii de sanatate.
Interesul aradenilor pentru actiunea PNL a determinat organizatia sa o extinda prin initierea unei caravane intitulate sugestiv ca fiind a sanatatii. 
Peste 1.000 de aradeni au apelat la asistentii si medicii care timp de 5 zile au fost la dispozitia lor in centrul municipiului. 
La cortul PNL specialistii au masurat tensiunea arteriala, stratul adipos si au cantarit aradenii.
Un sfert dintre ei sunt supraponderali, iar 80 % au diverse afectiuni, incepand de la hipertensiune arteriala, lipsa de calciu si pana la aritmie. 
PNL intentioneaza,ca de luna viitoare sa organizeze in judet caravane ale sanatatii, prin intermediul carora sa ofere consultatii aradenilor din mediul rural.

Televiziunea Arad

  • Prevenirea inundatiilor

Pentru ca Teuzul sa nu inunde este nevoie de amenajari - Virtual Arad News (c)2006Sintea Mare - Pentru ca Teuzul sa nu se mai reverse la Sintea Mare, sunt necesare lucrari urgente.
In conditiile in care raul Teuz creeaza, an de an, probleme deosebite pentru oamenii din Sintea, fiind neindiguit de la kilometrul 16,6 pe tot parcursul sau prin localitate, edilii comunei au solicitat sprijin din partea autoritatilor judetene pentru prelungirea digului existent.
In perioadele cu multe precipitatii apa se scurge pe la capatul de amonte al digului, prin locurile joase si prin cele doua canale de desecare, care neavand capacitatea de a prelua intregul debit de apa inunda suprafetele agricole din zona.
Pentru a preveni astfel de evenimente nedorite, autoritatile locale sustin ca se impune prelungirea digului de pe malul drept, infundarea canalelor de desecare din apropierea Teuzului, pe o lungime de aproximativ 100 de metri, repunerea in functiune a statiei de pompare, decolmatarea si curatirea de vegetatie a retelei de desecare.
Programare
"In urma solicitarilor pe care le-am facut de-a lungul timpului, ni s-a raspuns de la Prefectura ca reprezentantii «Administratiei Nationale a Imbunatatirilor Funciare» au prins canalele de desecare in programul de decolmatare pentru anul 2007, iar in functie de fondurile suplimentare ce vor fi alocate anul acesta, lucrarile pot fi facute si mai repede. In ceea ce priveste prelungirea digului, se impune efectuarea unui studiu facut de «Apele Romane». Chiar zilele acestea responsabilii Oficiului de Gospodarire a Apelor se afla in zona, voi purta o discutie cu ei, si daca vremea va fi buna muncitorii se vor putea apuca de lucru cat mai curand posibil", afirma primarul Mihai Ban.

L.Ş.- Adevarul

  • Incepe Festivalul International de Teatru Francofon de la Arad

De maine incepe a XIV-a editie a Festivalului de Teatru Francofon "Amifran"In perioada 21-26 octombrie va avea loc la Arad Festivalul International de Teatru Francofon AMIFRAN. 
Aceasta a XIV-a editie reuneste aproape 300 de tineri cu varste cuprinse intre 15 si 19 ani din Romania (Dej, Suceava, Iasi, Timisoara, Brasov, Constanta, Bucuresti (doua trupe), Baia-Mare, Targu-Mures, Bistrita, Cluj-Napoca, Piatra-Neamt, Arad), precum si din Rusia (Smolensk si Perm), Cehia, Ungaria, Spania, Republica Moldova, Austria si Franta (doua trupe). 
Intregul festival este plasat sub semnul aniversarii a 15 ani de la infiintarea Asociatiei culturale non-guvernamentale Amifran.
Cele 22 de spectacole ale liceenilor sunt programate in dupa-amiezele si serile zilelor de duminica 22, luni 23, marti 24 si miercuri 25 octombrie intre orele 14.00 - 8.00 si 20.00 - 22.00 pe scena mare a Teatrului de Stat "Ioan Slavici" din Arad.
Pe parcursul a trei dimineti, participantii, constituiti in 15 ateliere internationale, vor lucra impreuna cu animatori profesionisti francofoni pe diverse teme legate de teatru: miscare scenica, expresie corporala, vorbire scenica, jocuri teatrale, improvizatie, clovn, marionete, scriitura dramatica, scenografie, etc. 
Cu rol de evaluare va fi organizat un spectacol al atelierelor. 
Acestea vor fi animate de profesionisti din Franta, Belgia, Rusia, Quebec, Burkina Faso, Republica Ceha si Romania. 
Tot cu rol de evaluare vor fi organizate si 8 mese rotunde ("en coulisses") in care vor fi analizate spectacolele vizionate.
Traditionalul concurs pe teme de cultura franceza din finalul festivalului isi propune sa evoce doua mari nume ale dramaturgiei universale, aniversate in anul 2006: Pierre Corneille si Samuel Beckett. 
Iata de ce concursul se numeste "Asteptandu-l pe…  Rodrigue, Cidul".
Ca noutate in festival, vor fi lansate doua carti: Vietile insingurate, o talmacire in limba romana a Ligiei Holuta a poemului Les vies encloses a poetului belgian de expresie franceza Georges Rodenbach, precum si o carte aniversara dedicata sarbatoririi a 15 ani de la crearea Asociatiei Amifran.
In cadrul festivalului vor fi prezentate si doua spectacole profesioniste: o coproductie Teatrul "Ioan Slavici" din Arad - Amifran (Sous les draps de Pascal Coulan, regia Liana Didilescu) si un spectacol al Teatrului "Ion Creanga" din Bucuresti (Rumeurs de Jean-Michel Ribes, regia Cornel Todea).
Nu vor lipsi nici doua momente muzicale sustinute de reprezentanti ai muzicii tinere franceze contemporane: cantaretul Xavier Machault din Grenoble, care isi va lansa cu aceasta ocazie in Romania discul Demain c’est bleu, precum si grupul "Empoigne" din Saint-Malo, care a pregatit special pentru festivalul aradean un spectacol-concert cu specific breton.
Invitatul special al serii de adio pe care organizatorii o ofera tuturor participantilor, joi 26 octombrie ora 20.30, va fi solistul Mircea Baniciu.
Festivalul AMIFRAN 2006 este sustinut financiar de Consiliul Judetean Arad, de Consiliul Local Arad, de Ministerul Afacerilor Externe, de Serviciul Cultural al Ambasadei Frantei la Bucuresti, de Autoritatea Nationala pentru Tineret, precum si de urmatorii sponsori: BRD - Groupe Société Générale, Hotel "Ardealul", Contor Group, Proiect S.A., Arad Leasing, Securotec, Grup SRL, Aradeanca S.A.

Florin Didilescu - Presedintele AMIFRAN Arad

  • Baschet italian la Arad

Proiect italian la West Petrom baschet clubProiectul italian, inceput de Vali Viski, la West Petrom, incepe sa functioneze.
Viski a plecat in Italia dupa doi jucatori de liga a doua, care sa intareasca formatia aradeana. 
"La Treviso este o echipa profesionista, care are peste 100 de jucatori, cu contracte de zeci de mii de euro. Vom aduce doi jucatori de acolo", a spus vicepresedintele clubului.
Viski a avut un rol demn de luat in seama in convingerea lui Pierangelo Mazzeto, un om de afaceri italian, ajuns intre timp manager general la West Petrom, sa investeasca in baschetul aradean.
"Exista premise favorabile pentru a forma la Arad o echipa buna. S-a studiat si aspectul financiar si cu ajutorul grupului de firme din Italia, vom reusi", a declarat Dan Boric, presedintele clubului.

Bogdan Cioara - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]