Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 19 mai 2006
Stirile TVA aici
  • Targul Mobilar si-a deschis, ieri, portile

La Expo Arad, Targul Mobilar si a deschis portileProduse pentru toate gusturile, pentru toate buzunarele
Aflat la a doua editie, targul expozitional MOBILAR, organizat in cele doua pavilioane de la EXPO, a fost deschis ieri, oficial, in prezenta agentilor economici si a autoritatilor locale reprezentate prin subprefectul Carmen Ila, respectiv primarul Gheorghe Falca.
Targul de mobila, accesorii pentru mobila si echipamente pentru prelucrarea lemnului este destinat tuturor categoriilor de clienti, atat din punctul de vedere ai gusturilor cat si al preturilor....
"Cresterea de la o editie la alta a numarului de expozanti, dar mai ales a diversitatii produselor expuse, indica un interes tot mai mare atat a producatorilor interni cat si externi. Mobilar a reusit sa fie o vitrina si totodata o rampa de lansare a noilor tendinte intr-un domeniu de larg interes pentru noi toti. Avem convingerea ca acest eveniment va satisface pe deplin asteptdrile expozantilor, a vizitatorilor de specialitate dar si publicul larg", afirma ing. Nicolae Bacanu, presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Arad.
Dupa cum spuneam, indiferent de gusturile si de sumele de care dispun, aradenii care doresc sa isi amenajeze caminul au de unde alege: de la holuri, la dormitoare, la sufragerii, fotolii, balansoare, biblioteci, mobile de bucatarie, mobilier pentru baruri si restaurante. Totul in cele mai diverse modele si nuante.
Targul este deschis pana duminica, 21 mai a.c. pana la orele 19.00, cu exceptia duminicii, cand inchiderea marcata de extragerea tombolei va fi oficiata la orele 14.00.
Pentru cei interesati, transportul este asigurat prin mijloacele de transport in comun, la fiecare jumatate de ora, din statia de autobuze de la Podgoria.

Diana Micu - Informatia Aradului

  • Discutii despre o preluare fireasca

Cargo ar putea fuziona cu Aeroportul International AradS.C. Cargo Arad S.R.L. va fi inghitita de S.C. Aeroportul International Arad S.A.
Aeroportul Arad ar putea inghiti o alta societate comerciala ce apartine de Consiliul Judetean: Cargo. 
Potrivit vicepresedintelui CJA, Gavril Popescu, cele doua societati au avut parcursuri diferite si numai una dintre ele a reusit sa confirme. 
In speta este vorba de SC Aeroportul International Arad SA, societate care a reusit sa se redreseze in ultima perioada si - mai mult decat atat - sa dea sperante conducerii CJA ca va rezista. 
De partea cealalta este Cargo, o societate in care si-au pus sperantele doua generatii de politicieni, respectiv cei din mandatul 2000 -2004 si cei din mandatul 2004 - 2008. 
Asta ca sa nu mai punem la socoteala Delegatia Comisiei Europene, care a finantat proiectul de constructie a terminalului Cargo la Arad. 
"La ora actuala, terminal Cargo este ocupat intr-o proportie foarte mica. Din punct de vedere economic ar fi mai bine sa fuzioneze cu Aeroportul. Dar mai intai vom face niste socoteli si vom vedea daca este bine", a precizat vice-presedintele CJA, Gavril Popescu.
Problemele la Cargo sunt mari si nu sunt chiar recente. 
Terminalul a fost construit printr-un proiect Phare, insa nu prea si-a gasit utilitatea. 
Pe de-o parte vina apartine conducerii, de la vremea aceea, care nu a gasit suficiente-firme de transport interesate. 
Pe de alta parte, intreaga constructie aeroport - cargo este oarecum atipica. 
Astfel, in loc sa existe o singura societate comerciala care sa inglobeze cele doua activitati, la Arad exista doua care fac portiuni complementare ale aceleiasi functii. 
Marfa care intra la Cargo este procesata de aceasta si dusa pana la nivelul pistei. 
Pentru ca nu are licenta si pentru alte activitati atributiile Cargo se limiteaza aici. 
De la pista pana in interiorul aeronavci, marfa este preluata de Aeroport.
Pentru acest din urma aspect, dar si pentru a clarifica problemele de management ale celor doua firme, se analizcaza fuziunea societatilor.
Deocamdata, totul este la nivel de discutii, insa in perioada urmatoare proiectul va ajunge pe masa specialistilor din Consiliul Judetean, respectiv a consilierilor judeteni.

Calin Ghinaciu - Agenda zilei

  • Greva generala la Garda Financiara

Si Garda Financiara din Arad se afla in greva generalaComisarii Garzii Financiare, membri ai Sindicatului National al Functionarilor Publici (SNFP) sunt in greva generala pe termen nelimitat.
Revendicarile comisarilor sunt: protectie in activitatea specifica desfasurata de prevenire si combatere a evaziunii fiscale; dotarea necesara pentru exercitarea sarcinilor de serviciu; plata orelor suplimentare.
Pe perioada grevei, angajatii Garzii Financiare nu vor efectua nici un control. 
Ei vor ramane la locul de munca pe durata programului. 
Prin greva generala comisarii vor sa determine Guvernul sa reglementeze "Statutul comisarului Garzii Financiare".
Protectie si dotari
Eugen Stanean, liderul sindicatului comisarilor din Garda Financiara Arad spune ca, la nivel judetean, sunt doar 22 de comisari (insemnand 11 sau mai putine echipe de control), in conditiile in care sunt circa 38.000 de agenti economici. 
"Actiunile noastre se desfasoara noaptea, sambata, duminica, in sarbatorile legale. Acesta este scopul Garzii Financiare - controlul inopinat, pentru prevenirea si combaterea actelor de evaziune fiscala. Dupa ora 16 noi nu mai suntem platiti. Asta e una din revendicarile noastre, plata orelor suplimentare. Dar cea mai importanta revendicare e legata de dotari. Din cele noua masini, sase trebuiau demult casate, dar ministerul refuza casarea lor. Aproape la fiecare control suntem nevoiti sa mergem cu masinile proprii, ne expunem la multe riscuri. Au fost situatii de masini incendiate, de cauciucuri taiate. Trebuie sa fim protejati...", spune Stanean.
Salariul mediu in GF Arad este de 900 RON, la care se adauga anumite stimulente (procente din amenzile date), insa acestea nu au caracter de regularitate.
Va creste contrabanda
Revendicarile comisarilor Garzii Financiare au fost aduse la cunostinta Ministerului Finantelor. Statutul, care e pe masa ministrului Sebastian Vladescu de doua luni, ar trebui sa fie insusit de acesta, aprobat de Guvern si apoi de Parlament. 
Comisarii continua actinuea de protest pana la adoptarea proiectului. 
In tot acest timp, asa cum am mentionat, ei nu vor efectua nici un control. 
"Fara indoiala, ne asteptam ca pe perioada grevei sa creasca numarul evaziunilor fiscale, in special contrabanda cu tigari, cu alcool, cu produse falsificate, sa fie introduse in tara bunuri fara acte", mai spune Eugen Stanean, liderul sindicatului comisarilor din Garda Financiara Arad.

Gerlinde Knap - Adevarul

  • Zilele Colegiului Elena Ghiba Birta 

Pentru prima data s-au sarbatorit "Zilele Colegiului" la Ghiba Birta - Virtual Arad News (c)2006Colegiul National "Elena Ghiba Birta" organizeaza pentru prima data "Zilele colegiului"
Manifestarea include mai multe activitati, si dureaza o saptamana. 
Ea se va incheia in mod festiv cu omagierea celei al carei nume il poarta unitatea de invatamant, Elena Ghiba Birta. 
In fiecare an, de acum inainte, ziua scolii va coincide cu sarbatoarea Sfintilor Constantin si Elena, adica 21 mai. 
Actiunile dedicate acestei sarbatori au debutat cu un concurs de desene pe asfalt efectuate de cei mai mici elevi, si o expozitie foto cu lucrari ale elevilor din clasele 6-12. 
Tema fotografiilor a fost anul acesta natura. 
Elevii s-au intrecut apoi in dezbateri academice, in cadrul unei dezbateri avind ca tema adolescenta. 
Activitatile continua toata saptamana.

Nicoleta Belean - Televiziunea Arad

  • Apa de 800 de mii de dolari la Cruceni

Si la Cruceni in curand apa potabila va curge la robinet - Virtual Arad News (c)2006Alimentarea cu apa s-a mutat la sate
Daca saptamana trecuta, parte din activitatea CJA s-a canalizat pe presarea amplasamentelor pe proiectul SAMTID in cele sase orase unde vor incepe ample lucrari de alimentare cu apa, saptamana aceasta a venit randul satelor la modernizare.
Presedintele Consiliului Judetean, Iosif Matula, a decis sa se deplaseze in judet si la momentul predarii amplasamentelor la lucrarile ce vor demara la sate, in baza unui program, de aceasta data guvernamental.
Ieri, mai marele judetului s-a deplasat in localitatea Sagu, pentru a participa la predarea amplasamentului pentru demararea lucrarilor de introducere a retelei de apa la Cruceni (sat apartinator de Sagu).
Lucrarile fac parte din programul guvernamental de alimentare cu apa la sate in localitatile Cruceni, Zadareni, Chislaca, Coroi, Madrigesti, Gurba.
Valoarea totala a proiectului este de 4 milioane de dolari, la care se adauga cofinantarea Consiliului Judetean, in valoare de 482,5 mii lei noi.
In contextul demararii acestui program, presedintele CJA a subliniat importanta actiunilor legate de alimentare cu apa la sate.
"Am ramas impresionat de modul cum s-a dezvoltat localitatea Sagu in ultima perioada. Fata de proiectele care se afla acum in derulare se are in vedere construirea unui cartier de locuinte si a unui complex comercial. Alimentarea cu apa la Cruceni vine sa contribuie la crearea utilitatilor nccesare in zona", a declarat, dupa vizita, Iosif Matula.
Cat priveste lucrarile demarate ieri la Sagu, in valoare de 800 de mii de dolari, referitoare la reteaua de alimentare cu apa, acestea vor veni in beneficiul a 360 de locuitori din Cruceni.
Primarul de Sagu, Emilia Branet, pare optimist vizavi de termenul de finalizare a proiectului: "Astazi a avut loc prima intalnire intre specialistii care vor lucra la acest proiect. Speram ca lucrarile sa sc finalizeze pana in luna septembrie".

Adriana Barbu - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]