Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 18 decembrie 2006
Stirile TVA aici
  • A fost maratonul donatiilor

Regele Mihai al Romaniei a participat la deschiderea Balului de CristalBalul de Cristal a strans lumea buna a Aradului intr-un singur loc si pentru un singur scop: donatiile.
Agitatie mare, lume buna, toalete care iti fura ochii si "decoruri" vii.
Asa a inceput sambata seara, la Teatrul Ioan Slavici, Balul de Cristal, eveniment de caritate organizat de Primaria Arad, cluburile Rotary si Lions si fundatia Concordia, sub Inaltul Patronaj al Majestatii Sale, Regele Mihai I al Romaniei si al Majestatii Sale, Regina Ana a Romaniei.
Toata lumea buna a Aradului s-a ingramadit sa ia parte la eveniment, asa ca sala a fost arhiplina.
Si mai nimeni nu a parasit-o pana cand evenimentul - acordarea donatiilor - nu s-a sfarsit, desi acesta a durat aproape trei ore.
Printre acorduri muzicale, arii de opereta, recilaturi ale arhicunoscutilor Maia Morgenstern si Ion Caramitru, proiectii video, donatiile catre cei mai necajiti dintre aradeni si institutiile care se ocupa de cei cu probleme au curs.
Au primit ajutoare in bani Adapostul de noapte, Azilul de batrani, Asociatia Handicapatilor Neuromotori, Spitalul de Boli Infectioase, Spitalul Judetean, Scoala de nevazatori, Serviciu de urgenta etc.
Opt aradeni talentati au primit si ei premii. A fost vorba de veteranul Mihai Botez, Cetatean de Onoare al Aradului, multiplu premiat la concursuri de judo, Dan Antoci, actor, fostul director al Teatrului de Marionete, Onisim Colta, artist plastic, Cetatean de Onoare al Aradului, Carmen Vlaga, tanara si talentata actrita a Teatrului "Ioan Slavici", Ioan Peter, tanar dramaturg aradean, remarcat datorita talentului sau deosebit, dar si patru tineri cu merite deosebite la invatatura.
Proba de solidaritate
Andra, cazul ales de organizatorii evenimentului pentru donatii, in fapt proba de solidaritate la care au fost provocati aradenii cu ocazia acestui bal, a primit o donatie de 10 mii de dolari, bani care vin sa completeze suma de care aradeanca, in varsta de doar 17 ani, are nevoie pentru o operatie complexa in China.
La eveniment a participat si dansat si perechea care a castigat consursul "Dansez pentru tine", Carmen venind insotita si de Daniel.
Dupa proba de solidaritate, provocarea Balului de Cristal, politicienii si oamenii de afaceri din Arad au luat parte, alaturi de Regele Mihai si regina Ana la dineul oferit de organizatori, iar atmosfera s-a destins.
Declaratie: "S-au strans din donatii aproape doua miliarde de lei" - viceprimar Tiberiu Dekany, organizator al Balului de Cristal

A.B.- Adevarul

  • Euronavetistii se intorc in tara

Reintoarcerea euro-navetistilorPrincipalele puncte de trecere a frontierei din vestul tarii sunt luate cu asalt, in aceste zile, de romanii care muncesc in strainatate si se intorc in tara pentru a-si petrece Sarbatorile alaturi de rude si prieteni.
Potrivit statisticilor Politiei de Frontiera, numai in ultimele 48 de ore au intrat in Romania, prin vamile din Vest, peste 30.000 de persoane.
"In vamile aradene, traficul s-a triplat in acest weekend, insa ne asteptam ca, in aceasta saptamana, numarul celor care intra in Romania sa creasca de cinci-sase ori fata de media normala (peste 50.000 de persoane pe zi, fata de numai 10.000 in mod normal)", sustin surse din cadrul Politiei de Frontiera.
Evident, cele mai aglomerate puncte de trecere a frontierei sunt Nadlac - Arad si Bors - Bihor.
"Am suplimentat numarul de benzi de intrare in tara folosind si o parte din cele de iesire. La Bors se lucreaza pe 13 benzi, in timp ce la Nadlac numarul acestora a ajuns la sapte", spun politistii.
Cu toate acestea, aici, oamenii asteptau ieri aproximativ 20 de minute pentru a intra in Romania. 
Pentru a evita blocajele, politistii ii sfatuiesc pe romanii care se intorc in tara sa foloseasca si celelalte puncte de trecere a frontierei.
Astfel, daca vreti sa intrati in Romania prin judetul Arad puteti folosi cu incredere Vama Varsand (aflata la doar zece kilometri de Nadlac) sau Turnu, precum si Valea lui Mihai ori Salonta - judetul Bihor, Urziceni, Petea ori Halmeu - judetul Satu-Mare.

Georgeta Petrovici & Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Magazinele ,"duty-free" vor fi desfiintate

Magazinele duty-free din vami vor fi desfiintateMinistrul de Interne Vasile Blaga a declarat, la sfarsitul saptamanii, ca si magazinele "duty-free" de pe granita de est si de nord trebuie desfiintate de la 1 ianuarie, nu numai cele din vestul tarii.
Guvernul a decis sa desfiinteze magazinele ,"duty-free" existente in punctele de trecere ale frontierei, acestea urmand sa isi intrerupa activitatea de la inceputul anului viitor.
Adoptarea noilor reglementari aliniaza legislajia romana la practica existenta in statele membre ale Uniunii Europene.
Potrivit datelor Ministerului Finantelor si Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, exista persoane fizice si juridice care incalca legislatia privind comercializarea de marfuri in regim "duty-free", introducand si punand in circulatie produse in mod fraudulos, fara plata taxelor vamale, a accizelor si a taxei pe valoare adaugata.
Aceste produse sunt ulterior valorificate fara documente de provenienta, prejudiciind bugetul de stat, afirma oficialii Finantelor.
Desfiintarea magazinelor va afecta bugetele consiliilor locale pe raza carora functioneaza.
Primaria orasului Pecica va pierde, de exemplu, 11 miliarde de lei anual, bani incasati numai din chiria pe spatiul ocupat de magazinele "duty-free".
Din 11 miliarde de lei, de exemplu, se pot pietrui toate strazile unui oras de dimensiunea Pecicai.
Pierderi vor suferi, in judetul Arad, si orasul Nadlac si Varsandul.

Andrei Ando - Observator

  • Evreii au aprins prima lumanare de Hanuka

Presedintele Ionel Schlessinger vorbind despre importanta sarbatorii HanukaComunitatea evreilor din Arad a sarbatorit, vineri seara, aprinderea celei dintai lumanari, din cele opt, cu ocazia sarbatorii Hanuka, numita si sarbatoarea Luminilor.
"De-a lungul celor opt zile, cat dureaza sarbatoarea de Hanuka, fiecare familie de evrei are datoria spirituala de a aprinde cate o lumanare, pentru a comemora victoria repurtata de oastea condusa de Iehuda Macabi, impotriva armatelor elene conduse de generalii Nikanor si Gordias", a spus presedintele Comunitatii Evreilor din Arad, ing. Ionel Schlessinger.
Rascoala macabeilor impotriva lui Antiohus Epifanus, cel care stapanea atunci Ierusalimul, a izbucnit in anul 167 I.H..
Dupa ce a cucerit orasul, acesta a interzis cultul mozaic si a atacat si pangarit Templul, pe care l-a transformat intr-unul inchinat lui Zeus.
In anul 167 I.H., a fost terminata construirea unui altar in Templu, peste altarul traditional evreiesc, dupa care comandantul Ierusalimului a sacrificat aici un porc, provocand cel mai mare sacrilegiu.
Cel care a aprins flacara rascoalei a fost un preot care traia in Modiin, Matitiahu Hashmonaitul, care impreuna cu cei patru fii ai sai, printre care si Iehuda Macabi, l-au atacat pe ofiterul elen, pe care l-au ucis impreuna cu garda sa.
Cand preotii au intrat in Templu, au gasit atata ulei sfintit cat sa lumineze Templul o singura noapte.
S-a intamplat, insa, o minune si uleiul a ars opt zile si opt nopti, adica atatea zile pana cand prima amfora cu ulei de masline a ajuns la Templu.
In amintirea acestei minuni, evreii din intreaga lume aprind lumanarile de Hanuka, timp de opt zile, in fiecare an.

Informatia Aradului

  • Porcul din batatura prohibit

De anul viitor taierea porcului va trebui facuta dupa norme europeneVanzarea carnii de porc din gospodariile agricultorilor care detin cel mult trei animale interzisa.
Autoritatea Nationala Sanitar Veterinare si Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a anuntat ca vanzarea carnii de porc din gospodariile taranilor care detin cel mult trei animale va fi interzisa in perioada sarbatorilor de iarna, aceasta fiind destinata doar consumului propriu.
ANSVSA a stabilit ca "porcii proveniti din exploatatiile nonprofesionale pot fi taiati sub supraveghere sanitar-veterinara si cu efectuarea examenului trichineloscopic. Carnea provenita de la acestia poate fi utilizata numai pentru consumul familiei, in exploatatiile de origine". ANSVSA grupeaza crescatoriile de porci in trei categorii, in functie de numarul animalelor.
Va fi ultimul Craciun in care taranii care cresc porci ii mai pot injunghia in mod traditional.
De la 1 ianuarie, porcul va muri in conformitate cu normele europene, taierea fiind precedata de anestezierea animalelor.
Reamintim ca de Ignat incepe si campania de vaccinare a porcilor din gospodariile populatiei, cat si in microferme si mari exploatatii.
Pesta porcina dar si vaccinarea au impus interdictia de export carne si preparate din carne in Uniunea Europeana.
Categorii de crescatorii de porci:
- exploatatii nonprofesionale (gospodarii)- pana la 3 porci. Carnea nu se poate vinde
- microferme - cel mult 20. Carnea vanduta exclusiv in judetul respectiv
- exploatatii profesionale- peste 20. Comercializeaza pe piata nationala
Reglementari comercializare: carnea porcilor care se va comercializa la nivel national trebuie sa fie marcata cu o stampila de forma rotunda, cu diametrul de 3,5 centimetri.
Stampila contine: numele tarii, codul judetului, numarul autorizatiei sanitar-veterinare si numarul de identificare al medicului veterinar care a realizat inspectia carnii.

D.S. - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]