Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 18 august 2006
Stirile TVA aici
  • Avem Municipal occidental

Directoarea Spitalului Municipal - Teodora Olaru prezinta noile realizariSpitalul Municipal se poate lauda cu o zona de primire urgente amenajata la standarde occidentale. 
Conducerea unitatii medicale a facut o scurta prezentare a intregii zone din Spitalul Municipal.
A fost amenajat, cu ajutorul unei sponsorizari, un compartiment de primire urgente, birou de internare, intreaga zona avand 7 incaperi. 
Cel mai important lucru realizat este, conform directorului Teodora Olaru, faptul ca s-au facut circuitele medicale conform standardelor.
"Totdeuna aveam probleme cu Sanepidul, deoarece circuitele erau vechi si necorespunzatoare. Acum si un Sanepid din strainatate nu ar avea cum sa nu ne dea avizul"
Noua unitate se va inaugura peste cateva zile. 
Lucrarile au cuprins si reabilitarea canalizarii si a instalatiilor sanitare precum si a instalatiei electrice. 
"Nu vom mai avea intreruperi de curent din cauza sarmelor vechi", spune Teodora Olaru. 
Primarul Gheorghe Falca a subliniat ca investitia este in valoare de 5 miliarde lei. 
Fondurile au fost atrase dintr-o sposorizare acordata de unul dintre supermarketurile din Gradiste.
Investitii
Municipalitatea are in bugetul pe acest an alocata suma de 4,17 miliarde lei vechi cu destinatia modernizarii Spitalului Municipal. 
Insumate cu sponsorizarea amintita, infuzia de bani in unitatea medicala se ridica la aproape 10 miliarde. 
In cursul anului trecut, Primaria a investit in Spitalul Municipal 6,7 miliarde lei vechi.

Simona Mazare - Adevarul

  • Vacutele pictate vor ajunge, in curand, in curtile gradinitelor si scolilor din municipiu

Vacutele pictate vor impodobi locurile populate de copiiIn cursul zilei de ieri, o cititoare a cotidianului nostru ne-a sunat la redactie pentru a ne sesiza o problema, legata de vacutele care au impanzit in urma cu cateva luni Aradul. 
Domnia-sa ne spunea ca locuieste in zona Podgoria, aproape de sediul Gospadaririi Comunale si ca de pe geam vede curtea acestei societati, in care zac vacutele. 
"Stau intre tot felul de resturi si nimeni nu pare sa faca nimic cu ele. Iar ele au fost facute pe cheltuiala banului public", ne mai spunea cititoarea noastra.
Pentru a vedea care este "soarta" vacutelor pictate, ne-am adresat Primariei municipiului Arad. 
De la Biroul de presa al primariei am aflat ca vacutele au fost luate din centrul Aradului si, intr-adevar, depozitate in curtea Gospodaririi Comunale, dar ca nu vor ramane o vesnicie acolo. 
Vacutele urmeaza a fi reconditionate si apoi mutate. 
"Multe dintre ele au fost vandalizate pe timpul cat au fost expuse in centrul orasului" – ni s-a comunicat de la primarie, subliniindu-se faptul ca multe dintre ele necesita reparatii destul de serioase. 
"Nu este vorba despre reconditionarea desenelor facute pe ele, ci despre interventii la structura din fibra de sticla", ni s-a mai precizat.
Ca atare, vacutele vor fi reconditionate intr-un timp cat mai scurt, dupa care vor fi oferite – in mod gratuit – unui numar de scoli si gradinite de pe cuprinsul municipiului Arad. 
Primaria a lansat o oferta catre institutiile de invatamant preuniversitar din Arad, scolile si gradinitele interesate sa primeasca o astfel de vacuta depunand cereri la Inspectoratul Scolar Judetean, care le centralizeaza. 
Cand centralizarea va fi incheiata si dupa ce vacutele vor fi reconditionate, acestea vor fi donate solicitantilor, care le vor expune in curti.
Am dorit sa fotografiem vacutele depozitate in curtea Gospodaririi Comunale, dar fotoreporterului nostru i s-a interzis acest lucru de catre directorul societatii. 
Insistentele colegului nostru au ramas fara nici un rezultat, directorul societatii nepermitandu-i accesul, invitandu-l sa fotografieze din strada si spunand, la un moment dat, in zeflemea, ca vacutele sunt "secret de stat"
Asa ca, ii cerem cititoarei noastre care ne-a sesizat problema sa ne permita sa fotografiem vacutele de pe fereastra apartamentului sau. 
Domnia-sa doreste chiar sa faca o sugestie primariei: poate ca ar fi potrivit ca doua - trei vacute sa isi gaseasca locul in curtea Spitalului de Pediatrie, acolo unde, poate, vor aduce un dram de bucurie copiilor suferinzi.

Mihaela Cerna - Observator

  • Aflat in umbra Aradului, Vladimirescu respira aer de oras!

In comuna Vladimirescu se construiesc noi blocuri de locuinteDrumurile ne-au purtat de-a lungul timpului prin mai toate asezarile judetului. 
Dincolo de frumusetea si bogatiile naturale care se afla pe raza fiecarei comune, in marea lor majoritate neexploatate - cu toata bunavointa edililor, de un singur lucru ne-am convins: cu cat departarea fata de municipiu e mai mare, cu atat nivelul de trai al locuitorilor si numarul utilitatilor de care beneficiaza este mai mic. 
In cele mai indepartate localitati, sa ai apa curenta este un vis care se incapataneaza sa nu devina realitate. 
Despre drumuri, gaz, canalizare, iluminat public corespunzator, spatii verzi, zone industriale, magazine, farmacii sau locuri de joaca pentru copii, ce sa mai vorbim. 
Doar de cateva dintre aceste conditii minime ale unui standard de viata normal sa beneficieze marea majoritate a locuitorilor judetului, ca oamenii se declara multumiti, iar primarii isi umfla pieptul de mandrie, avand certitudinea ca pot obtine un nou mandat.
Crescand in umbra orasului...
Contrar legilor biologiei, care spun ca daca sunt crescute la umbra, plantele nu se dezvolta normal, Vladimirescu infloreste de la an la an tocmai pentru ca se afla in umbra orasului si este taiat de drumul national. 
La marginea asezarii vezi cum se ridica una dupa alta case noi, iar investitiile se dezvolta incet, dar sigur. 
De cum parcurgi cateva sute de metri in localitate, iti dai seama ca Vladimirescu a devenit ca un fel de magnet si pentru micii intreprinzatori, magazinele de tot felul, cu o fata moderna, occidentala, facandu-ti cu ochiul la tot pasul. 
In centru, blocurile noi, spatiile verzi frumos ingrijite, ii fac invidiosi pe multi dintre aradenii care locuiesc la periferia municipiului. 
Desigur, mai sunt multe de facut, mai ales la capitolul strazi laturalnice, care dau in centrul localitatii si, sa nu uitam de satele apartinatoare comunei, insa impresia generala pe care ti-o lasa intreaga asezare este una pozitiva. 
Si in continua schimbare, dovada ca aceasta comuna de gradul unu are toate sansele sa devina oras in acest ritm alert de progres. 
Si nu ne-am mira daca acest lucru se va intampla cat de curand, daca ne gandim ca, prin grija administratiilor care s-au succedat la carma comunei, in privinta standardului de viata al locuitorilor din Vladimirescu si cei din Arad, nu este mare diferenta. 
Sa ai de toate cele pentru un trai confortabil, nu este tot una. 
Practic, la Vladimirescu, oamenii beneficiaza de tot ce e mai bun de la oras, dar si de la tara. 
Vladimirescu ar putea face parte din viitoarea zona metropolitana - Virtual Arad News (c)2006Este vorba de utilitatile care dau masura statutului de locuitor al unei urbe, dar si de avantajele vietii la tara cum ar fi casa, curtea, spatiile verzi, pomii fructiferi, gradina de legume si, sa nu uitam, linistea aceea placuta de care beneficiezi doar daca locuiesti pe micul tau domeniu.
Toate aceste lucruri au facut ca pretul terenurilor si caselor sa explodeze la Vladimirescu, fara zeci de mii de euro in buzunar neavand nici o sansa sa-ti gasesti un acoperis deasupra capului, cu toate utilitatile necesare. 
Iar acesta este doar inceputul, pentru ca, odata intrati in Uniunea Europeana, cu certitudine preturile nu se vor duce in jos, inca dimpotriva. 
Iar daca mai punem la socoteala proiectul cu Zona Metropolitana a Aradului, fantezist la prima vedere, dar care are toate sansele sa se realizeze, nu credem ca gresim pronosticand ca aceasta comuna din marginea Araduiui va cunoaste un boom ecnnomic si de dozvoltare pana la identificare cu municipiul. 
Exista toate premizele sa se realizeze acest proiect, pentru ca nu trebuie sa fii mare specialist ca sa-ti dai seama ca si la modul fizic, datorita investitiilor din Zona industriala Est a Aradului, distanta dintre municipiu si Vladimirescu se micsoreaza, la propriu.
In loc de concluzii
Reporterul nu a dorit sa despice firul in patru cu acest articol. 
Cu siguranta ca lucrurile sunt mai complicate decat la prima vedere. 
Si la Vladimirescu exista lupte interne in plan politic, interese care se intrepatrund cu patriotismul local, pandite la randul lor de alte interese si mai mari, care se revarsa dinspre Arad. 
Dar, dincolo de toate acestea, instantaneele surprinse ne demonstreaza ca mersul societatii are grija sa taseze toate asperitatile, deschizand calea bunastarii si cresterii nivelului de trai. 
Si racit sa fii si tot iti dai seama ca la Vladimirescu se respira aer de oras... 

Andrei Crisan - Informatia Aradului

  • "Temerarii" castigatori

Clubul sportiv "Temerarii" si-a sarbatorit doi ani de existentaUnul dintre cele mai tinere cluburi sportive din Arad si-a serbat, cei doi ani de existenta. 
Cei 10 sportivi legitimati la Clubul sportiv TEMERARII au participat la 7 concursuri internationale, organizate in tara pentru persoanele cu dizabilitati fizice.
Ultima competitie a sezonului, a fost si cea mai fructuoasa pentru sportivii in scaune cu rotile - ei au castigat nu mai putin de 25 de medalii, dintre care 4 de aur. 
Sportivii clubului aradean au ganduri mari. 
Ei doresc sa ajunga la olimpiada pentru persoanele cu dizabilitati care va avea loc anul viitor la Beijing.

Izabela Vekas  - Televiziunea Arad

  • Ineul va avea peste o mie de locuinte noi

In curand Ineul nu va mai avea probleme locative - Virtual Arad News (c)2006In cativa ani, Ineul nu va mai avea probleme locative, iar proiectele accesate vor rezolva multe din problemele orasului.
Astfel, la Ineu vor fi aproape o mie de noi locuinte, laboratoare noi, o scoala generala noua, dar si o groapa ecologica la standarde europene, care va aduna gunoiul din comunele din zona.
Locuinte pe terenul de la armata
Dupa trecerea unitatii militare in circuitul civil, primarul orasului Ineu, Nicolae Mehelean, a decis sa rezolve situatia locativa.
Primaria va construi in fosta unitate militara apartamente luxoase si case moderne. 
Pe langa acestea, ANL va ridica patru blocuri de locuinte, care, dupa cum spune Mehelean, nu vor fi vandute, ci inchiriate.
Valoarea investitiei se ridica la 6,8 milioane de lei noi , iar Primaria Ineu va contribui cu 800 000 de lei noi, bani care vor fi folositi pentru utilitati.
La ora actuala, exista cereri pentru 129 de locuinte, insa majoritatea vor sa le primeasca si sa le cumpere.
Vor fi vandute 350 de locuri pentru case si tinerii vor primi gratuit terenuri daca vor sa-si construiasca o vila.
Au fost depuse pana acum sapte solicitari de catre tinerii care vor case.
Cartierul va avea supermarket, cresa si gradinita, dar si spatii pentru mestesugarii din zona
Bani din proiecte
Pentru ca Ineul este o localitate relativ mica, de doar 10.000 de locuitori, primarul Mehelean a inteles ca numai din fondurile orasului, acesta nu se poate dezvolta.
Asa ca a trecut la scris proiecte. Astfel, Ineul va avea statie de epurare proprie.
"Este o investitie de 4,02 milioane de lei (40,2 miliarde ROL). 2,464 milioane sunt de la Fondul National de Mediu, iar completarea vine din fonduri proprii".
In prezent, este finalizat proiectul tehnic pentru statia de epurare, urmand sa se scoata lucrarea la licitatie.
Senatorul Nicolae Iotcu a declarat ca Ineul este unica localitate din judet care a castigat un proiect pe Fondul National de Mediu.
In domeniul infrastructurii, soseaua de centura a orasului reprezinta una dintre cele patru mari proiecte ale judetului Arad, selectate de Ministerul Integrarii Europene, investitia fiind de 2,47 milioane de euro.
Si in invatamant au fost accesate fonduri din proiecte.
"La Liceul Mihai Viteazul dorim sa construim o cladire noua pentru laboratoare, valoarea totala fiind de un milion de euro. De asemenea, la Grupul Scolar Sava Brancovici se va investi tot un milion de euro, pentru realizarea unei scoli de arte si meserii", a afirmat primarul Mehelean.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]