Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 16 octombrie 2006
Stirile TVA aici
  • Parcare fara angajati

Parcarea ramane deocamdata pe gratisParkar nu va intra in vigoare in aceasta luna, asa ca aradenii vor putea parca gratuit.
Asa cum va informam in urma cu aproape o saptamana, Primaria nu pare grabita sa puna in aplicare propriul sistem de parcare cu plata, intitulat Parkar. 
Potrivit hotararii votate de consilierii locali, sistemul ar urma sa intre in vigoare dupa 15 zile de la aducerea ei la cunostinta publica. 
Votat pe 27 septembrie, noul regulament de parcare cu plata este, insa, facut public doar azi in mass-media, asa ca va urma sa intre in vigoare doar pe 3 noiembrie (adica peste15 zile lucratoare). 
Potrivit lui Razvan Popa, directorul executiv al Primariei, "parkometrele" vor fi functionale deja la sfarsitul lunii, iar sistemul va functiona tot atunci, cel putin din punct de vedere tehnic. 
Asa cum a declarat si edilul local, Gheorghe Falca, in primele doua saptamani de aplicare a sistemului Parkar nu se vor imparti amenzi, ci doar avertismente pentru neplata parcarii, asa ca parcarea cu plata se va aplica in totalitate doar undeva dupa mijlocul lunii noiembrie.
Fara aviz
Punerea in aplicare a noului regulament este pusa sub semnul intrebarii chiar si la mijlocul lunii viitoare. 
Motivul este unul cat se poate de simplu: Primaria nu a primit aviz favorabil de la Agentia Nationala a Functionarilor Publici pentru angajarea celor 25 de lucratori din cadrul Biroului Parcari. 
Asa ca cel putin pentru moment, nimeni nu va putea urmari cum se va aplica noul sistem de parcare cu plata, pentru ca Primaria nu are oameni care sa se ocupe de acest sistem. 
Pentru angajarea personalului din cadrul "Biroului Parcari" e nevoie nu doar de avizul agentiei, ci si de concurs pe post, concurs a carui organizare va dura ceva, chiar daca e vorba de personal contractual. 
Un fapt semnalat de noi in ziar a fost luat, totusi, in seama de executiv: Primaria va incepe distribuirea de fluturasi care sa faca cunoscute noile reglementari ale sistemului de parcare.

Adriana Barbu - Adevarul

  • Regele Mihai si-a sarbatorit ieri ziua la Savarsin

Regele Mihai si-a sarbatorit ziua de nastere cu 10 zile mai devremePeste o suta de persoane, in mare majoritate simpatizanti ai fostului suveran al Romaniei au fost prezente, duminica, la Savarsin pentru a-l felicita pe Regele Mihai, care si-a serbat ziua de nastere.
Potrivit celor declarate de Ion Tuca, administratorul Domeniului Regal, Majestatea Sa a dorit sa primeasca felicitarile cu prilejul zilei de nastere la Castelul Regal din Savarsin, pentru ca se simte legat de aceste locuri.
"A sosit la Savarsin un grup de simpatizanti de la Timisoara, dupa care au venit oaspesi din Arad. Peste 100 de persoane au fost intampinate de Majestatea sa regele Mihai, Majestatea Sa regina Ana si altesele lor principesa Margareta si principele Radu", a declarat Ion Tuca.
Desi Regele Mihai va implini 85 de ani abia in data de 25 octombrie, cand este sarbatorita si Ziua Fortelor Armate, acesta a decis sa isi sarbatoreasca ziua cu zece zile mai repede, deoarece in perioada urmatoare va fi in Bucuresti, unde va participa la diverse actiuni.
Familia regala se afla la Savarsin de mai multe zile, timp in care au pregatit si serbarea zilei de nastere a suveranului. 

Nadia Bodran - Informatia Aradului

  • Scoala de abia a inceput, dar elevii s-au si pus pe lipsit!

O parte dintre elevi isi petrec orele in baruriA inceput scoala. 
Unii abia au asteptat, altii s-au intristat de-a binelea, in sensul ca nu s-au putut, inca, obisnui, cu programul "sever" de sculare si prezenta in scoala la o ora atat de... matinala, cum ar fi ora 8! 
Aerul tare al vacantei nu s-a risipit inca, gustul libertatii de toate felurile nu poate fi uitat atat de usor, drept pentru care, unii elevi nu s-au indurat sa intre in scoala, la cursuri si sa mai si ramana!
Nici bine nu a inceput scoala si sunt deja semnale certe de chiul in lege, cu grupul sau cu... clasa! 
Departamentul Politiei de Proximitate din cadrul IPJ a demarat o actiune la sfarsit de saptamana didactica - prin barurile si cluburile din apropierea liceelor de elita aradene. 
"Inarmati" (si) cu mass-media, oamenii legii au pornit agale prin mai multe baruri. 
Unele functioneaza numai in regim de seara/noapte, altele se deschid mai tarziu. 
Ideea ca elevii aradeni sunt silitori si prezenti la cursuri s-a risipit rapid in momentul in care am intrat in primul bar de langa Liceul "Elena Ghiba-Birta", unde politistii au depistat sase elevi in fata cafelei, tigarilor si sucurilor. 
Unii erau de la Colegiul Economic, altii, de la "Ghiba", in timp ce unul dintre tineri care nu mai era la scoala, nu voise sa-si deconspire identitatea, tinea mereu capul aplecat. 
Elevii au cam dat din colt in colt, incercand sa o dreaga cu arhicunoscutele texte. 
"Avem ora, dar ora este considerata libera - spune o blonda cam intepata. Sunt de la Colegiul Economic, avem sport, e ora libera si a plecat toata clasa! Nu ne prea place sportul!"
In barul urmator - la doi pasi de primul - acelasi scenariu, dar cu studenti care erau in...pauza! 
Idem la barul "Decebal" fostul "Hot Spot" si niste ciudati de la liceul profesional CFR la "Taverna Romana"
Elevii, studentii sunt plini de gaselnite, dar se vede treaba ca nu le convine deloc ipostaza in care au fost gasiti. 
E si firesc! Cum sa-ti convina cand te vad parintii, vecinii, profesorii - toti afla ca esti un chiulangiu, cel putin!
Scurtul raid a scos in evidenta faptul ca un numar de 12 elevi au lipsit de la ore - si era zi de vineri! 
Ne intrebam cati ar fi fost gasiti daca era vreo zi de luni sau marti?!
Toti elevii depistati ca fiind absenti de la ore si gasiti prin baruri au fost legitimati de catre organele de politie, urmand ca datele acestora sa fie comunicate ulterior unitatilor de invatamant de care apartin. 
Firesc, nici parintii nu vor fi uitati, acestia urmand a fi instiintati de cadrele didactice despre ispravile fiilor lor - inspectoratul scolar va avea, de asemenea, un cuvant greu de spus in aceasta privinta, dupa care se vor pune in aplicare masurile disciplinare care se impun. 
Aceste actiuni de combatere a absenteismului din scoli vor fi organizate periodic de catre organele de politie din acest departament.

Felicia R.Gheorghe - Observator

  • Vizita la Rosia Montana

Deputatul Constantin Igas a vizitat Rosia MontanaDeputatul aradean Constantin Igas a vizitat localitatea Rosia Montana. 
In calitate de vicepresedinte al Comisiei de administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic, parlamentarul aradean a facut parte din delegatia Camerei deputatilor, care va intocmi un raport oficial despre situatia localitatii Rosia Montana din judetul Alba. 
O firma canadiana intentioneaza sa exploateze aur in zona prin metoda cianurarii, care in cazul unui accident ar polua mai multe rauri si implicit Muresul. 
In acest moment parerile localnicilor si ale autoritatilor locale din toate judetele traversate de aceste rauri sunt impartite. 
Cel care va da sau nu acceptul de mediu pentru proiectul canadian va fi Guvernul Romaniei. 
Societatea canadiana intentioneaza sa inceapa exploatarea aurului din primavara anului viitor. 
Ca oras situat in zona de impact a proiectului Aradul s-a numarat printre cele 25 de localitati unde canadienii au organizat, in aceasta vara dezbateri publice.

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • Victorie obtinuta la final

Apostu a marcat golul pentru UTA in meciul cu UnireaUTA a obtinut cele trei puncte, de care avea nevoie ca de aer, in disputa cu Unirea Urziceni.
Aradenii au invins, la capatul unei partide pe care au dominat-o "da cappo al fine", printr-un gol spectaculos reusit de Bogdan Apostu (’87).
A fost primul meci din acest sezon in care UTA a avut jocul la discretie si doar nesansa a facut ca tabela de marcaj sa se modifice doar spre final, oferind mari emotii celor 3.000 de spectatori prezenti pe stadion. 
Sacrificiu si daruire
UTA a inceput din start sa isi maseze adversarul in jumatatea proprie, iar Danalache a tras semnalul ca nu mai este acel jucator greoi, de la inceputul campionatului.
Mult mai mobil, masivul inaintas a stat mereu in coasta defensivei adverse si a fost in prim-plan la cateva ocazii, cand putea sa deschida scorul. 
Mai intai cu capul, din centrarea lui Balint, apoi in urma unui sut blocat, la o minge protejata de Mara.
Perechea lui din atac, Sabin Ilie, a impresionat prin abnegatie.
Dincolo de faptul ca nu in fiecare zi ii reusesc loviturile libere, Sabin si-a aratat devotamentul pentru echipa cand a pierdut o minge la un duel banal, iar apoi a alergat treizeci de metri dupa adversar si nu s-a lasat pana nu a recuperat balonul. 
Avandu-l in spate pe Mara, dispus la efort si harnic, asa cum a fost de cand a venit la Arad, ajutat de Hidisan si Simion pe cele doua benzi si de "salahorul" Jankovic, in fata apararii, inaintasii aradeni au avut mult mai multe mingi in gura portii adverse, decat in alte partide. 
"Cu Mara si Sabin Ilie in echipa, care au alergat cat cinci jucatori de-ai mei la un loc, UTA nu va avea probleme in acest campionat. Pot sa dau in scris ca nu va retrograda", a fost admiratia lui Dan Petrescu pentru vedetele amfitrionilor. 
Dominare concretizata
Posesia a fost hotaratoare in acest meci, pentru stabilirea invingatoarei, capitol la care aradenii au excelat.
Desi au avut intentii firave de a ameninta poarta lui Tudor, prin Negoita, din lovitura libera, dupa un hent copilaresc al lui Vasiljevic si in urma a doua reluari ale nou intratului Gomez, oaspetii au venit la Arad cu gandul sa ciupeasca un punct. 
Au rasuflat usurati la lovitura libera a lui Balint, care l-a nimerit pe Grigore, la golul anulat al lui Simion, pentru un off-side la Sabin Ilie (39), la reluarea cu capul a lui Costisor, altfel exact pe zona centrala a apararii.
Apoi au fost tot mai sufocati, de pressingul celor de la UTA, care atacau si cu fundasii laterali, cu un plus pentru Ionut Balan.
A urmat o avalansa de ocazii irosite de Simion si Danalache, iar golul plutea in aer. 
Apostu a intrat hotarat sa schimbe soarta partidei.
A sutat alaturi in diagonala, a tintit transversala ('71), dar tot el le-a adus cele trei puncte ros-albilor, cu o reluare din vole, jos la colt, pentru care a primit felicitari inclusiv din partea directorului sportiv Marcel Coras.
In plus, a confirmat intuitia lui Lacatus, care i-a spus ca va marca, in momentul schimbarii.
Declaratii
"Sa castigam tot acasa"
Marius Lacatus, UTA:
"Ma bucura faptul ca jucatorii au aratat o mare ambitie, chiar daca nu toti au jucat foarte bine. Am avut multe ocazii de poarta, si poate daca inscriam mai repede, am fi reusit sa ne desprindem. Era sa fim taxati, deoarece le-am oferit adversarilor cateva cadouri si nu trebuie sa repetam acest lucru. Este importanta victoria si faptul ca am adunat 16 puncte pana acum. Ne dorim sa castigam cel putin partidele de pe teren propriu pe care le avem in acest tur de campionat, pentru a ne face returul mai usor." 
"La iarna facem curatenie"
Dan Petrescu, Unirea:
"UTA a meritat victoria, desi ne-a dat un gol divizia B, dupa un aut si o centrare. S-a vazut ca majoritatea jucatorilor de la noi nu au jucat in prima divizie. Cand la o echipa ca a noastra lipsesc Rohat, Jovanovic, Leandro, Filatov si Murgan e mult mai greu sa joci, desi nu caut o scuza. Si la noi, echipa s-a format in graba, dar la iarna voi face curatenie in lot. Am discutat cu conducerea si mi-au spus ca imi vor aduce, daca consider necesar, douazeci de jucatori, iar in retur veti vedea o alta fata a acestei echipe."

Bogdan Cioara - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]