Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Miercuri, 15 noiembrie 2006
Stirile TVA aici
  • Marea Unire la Padurice!

Zona verde de langa lac ar putea fi locatia pentru Monumentul Unirii - VIrtual Arad News (c)2006Monumentul Marii Uniri va fi amplasat intre Catedrala noua si zona Padurice, pe spatiul verde de langa lac. 
Viceprimarul Levente Bognar a punctat, dupa sedinta, faptul ca e nevoie aici de sfatul arhitectilor pentru a vedea care este pozitia cea mai buna pentru amplasarea monumentului in vecinatatea pietonalului.
Intelegerea dintre consilieri a mers si mai departe, asa ca celelalte doua proiecte aflate pe ordinea de zi a sedintei extraordinare (rectificarea de buget si cofinantarea unui proiect pentru invatamant) au trecut fara nici un comentariu.
Edeleni vrea auditul
Şedinta ar fi putut dura chiar mai putin de 9 minute, daca nu ar fi fost vorba de interventiile viceprimarului Levente Bognar (care si-a chemat colegii la strangeri de maini la Gyula, vineri) si de consilierul Coloman Edeleni (care a cerut sa vada auditul de la GCA). 
"Am inteles ca s-a finalizat auditul de la GCA si as vrea si eu un exemplar din audit pentru ca vreau sa vad ce s-a mai intamplat in ultima perioada la aceasta societate", si-a motivat Edeleni cererea. 
Aceasta a fost singura interventie a vreunui consilier in cadrul sedintei de ieri, daca nu amintim de amendamentul lui Gheorghe Schill.

Adriana Barbu - Adevarul

  • Strada Unirii - un santier permanent

Pe strada Unirii circulatia este anevoioasaNoiembrie. Mijlocul lunii, se intra in Postul Craciunului, dar vremea inca tine cu noi. 
E rece, dar acceptabil pentru 15 noiembrie. 
Covorul de frunze aramii inca ne intampina prin parcuri, soarele mai incearca sa-si arate fata rotunda, se lupta cu norii, chiar daca cel mai des iese invins. 
In jurul nostru insa, mizerie, moloz, santuri, nisip, praf, asfalt spart cu pickhammer-ul, eternele santiere.
La fel cum este si strada Unirii, una dintre cele mai inguste si intens circulate din municipiu. 
S-a decis ca ea sa fie modernizata si s-a trecut la treaba. 
S-a spart si carosabilul pentru introducerea unor cabluri, s-a spart si asfaltul pe trotuare. 
O bucata de timp a fost inchisa total pentru ca oamenii sa-si poata face treaba in liniste. 
S-a lucrat mai repede sau mai incet, depinde de "cine intreaba". 
S-a inlocuit asfaltul de pe trotuar cu deja foarte cunoscutele dale. 
Tn plus, trotuarul de pe ambele parti ale strazii a fost latit cu vreo jumatate de metru. 
Si pentru ca pietonii sa poata circula mai bine si mai in liniste s-au montat si stalpi la marginea trotuarului pentru ca autoturismele sa nu mai poata fi parcate decat pe carosabil. 
Masura benefica pentru pietoni, dar nu prea placuta pentru conducatorii auto. 
Pentru ca in acest fel strada a devenit si mai ingusta decat era inainte. 
Daca cumva vreo masina mai lata decat normal apare prin zona, blocajul nu mai poate fi evitat. 
Se parcheaza, in portiune dinspre Bulevardul Decebal pe ambele parti ale strazii, astfel ca mai exista loc exact cat sa se strecoare un autoturism pe acolo.
Nici in portiunea dinspre bulevard situatia nu este mult diferita, doar ca aici nu se poate parca decat pe o parte a strazii, fiind si mai ingusta. 
In ceea ce priveste santierul Strada Unirii, lucrarile se pare ca s-au incheiat, pentru ca nu se mai vede nici un muncitor pe acolo, ca sa nu mai vorbim de vreun utilaj. 
Insa santul din carosabil a ramas. 
Poate ca amintire a faptului ca nu cu prea mult timp in urma, acolo s-a muncit. 
Norocul posesorilor de autoturisme este ca, data fiind ingustimea strazii nu pot circula cu viteza prea mare, astfel ca si riscul sa-si rupa ceva pe la suspensii sau directie este redus. 

Marius Herta - Informatia Aradului

  • Moldovence frauduloase

Prin termoviziune a fost descoperit grupul de moldovencePolitistii de frontiera aradeni, in cooperare cu omologii lor unguri, au retinut sase moldovence care intentionau sa ajunga ilegal in Spatiul Schengen, precum si pe calauza lor, un aradean in varsta de 31 de ani. 
Moldovencele, cu varste cuprinse intre 28 si 54 de ani, au intrat legal in tara pe la Vama Albita, cu un autovehicul cu care s-au deplasat pana in municipiul Brasov, iar de aici cu trenul pana la Arad. 
Aici, femeile au fost asteptate de Mihai F., au fost imbarcate in doua autoturisme si transportate pana la intrarea in orasul Nadlac. 
In continuare, insotite de calauza lor, s-au deplasat pe jos, aproximativ 30 de minute, dupa care au urcat intr-un camion care le-a transportat pana in apropierea frontierei. 

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Simpozion stiintific international

UAV organizeaza la Arad un simpozion stiintificManifestare academica de exceptie in orasul nostru! 
Universitatea "Aurel Vlaicu" organizeaza in perioada 16-18 noiembrie in parteneriat cu Societatea de Chimie din Romania si Consiliul Judetean Arad un important simpozion siintific. 
Evenimentul este cu atat mai important datorita faptului ca va fi prezent in Arad si un ofiter stiintific al Comisiei Europene. 
Simpozionul are loc sub genericul "Cercetare si Educatie in Era Inovatiei"
La manifestare vor lua parte reprezentanti de la numeroase universitati din tara. 
De asemenea, vor veni personalitati academice din 14 tari. 
O prezenta remarcabila la simpozion este cea a ofiterului stiintific al comisiei Europene, Gisele Roesems- Kerremans, care va sustine o prelegere despre nanotehnologii. 
Prezenta la Arad a ofiterului stiintific ofera o deosebita perspectiva Universitatii Aurel Vlaicu de a accesa pe viitor fonduri europene pentru cercetare. Simpozionul stiintific este a doua manifestare de anvergura organizata de Universitatea aradeana in acest an, dupa Scoala de Vara dedicata inteligentei artificiale, organizata in colaborare cu Universitatea York din Toronto.

Adrian Moldovan - Televiziunea Arad

  • Italienii vor stadion nou la Arad

Firma care a construit stadionul din Brescia vrea sa construiasca si in AradFirma care a facut stadionul la Bari si la Brescia, vrea sa construiasca unul si la noi!
O firma italiana vrea sa construiasca la Arad un stadion municipal.
Este vorba despre societatea "Pizzarotti", dispusa sa investeasca bani intr-un asemenea demers.
Italienii vin in aceasta dimineata la Arad cu un avion special, ca sa se intalneasca cu presedintele Consiliului Judetean, Iosif Matula, si cu primarul Gheorghe Falca, pentru a discuta despre proiectul stadionului municipal pe care vor sa il realizeze.
Ei vor fi insotiti de deputatul Constantin Igas, presedinte de onoare al clubului de fotbal UTA.
"Stiu ca oamenii acestia de afaceri au avut deja discutii cu domnul Nicolae Bara, investitor la UTA. De altfel, dansul i-a si gasit. Italienii au "antecedente" in constructia de stadioane, realizand arenele sportive ale oraselor Bari si Brescia, in Italia" -spune deputatul Igas.
Tot in aceasta seara, cu acelasi avion special, italienii se vor intoarce la Bucuresti, unde sunt implicati in proiectul construirii stadionului National, cu 80 000 de locuri.
Ei s-au intalnit ieri cu Adriean Videanu, primarul general al Capitalei, pentru a discuta despre pretentiile municipalitatii.
Potrivit informatiilor noastre, la Arad, firma "Pizzarotti" ar avea nevoie pentru demararea investitiei de un teren de 30 de hectare.
Aici s-ar realiza nu numai stadionul, ci si un complex comercial, dupa modelul occidental.

Andrei Ando - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]