Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 14 iulie 2006
Stirile TVA aici
  • Vecinii maghiari vor sa bea apa din Canalul Morilor

Apele romanesti vor stinge setea maghiarilor - Virtual Arad News (c)2006Prefectura Judetului Arad a gazduit ieri intalnirea primarilor din noua localitati de pe raza judetului Arad cu reprezentantii Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare (ANIF) Arad si o delegatie din Ungaria, formata din doamna Melinda Varga, reprezentanta Directiei Apelor Bekescsaba si domnii Vegh Laszlo si Janos Sztanko, ambii in calitate de reprezentanti ai Asociatiei Okoviz djn Bekescsaba, asociatie care urmareste imbunatatirea calitatii apei furnizata consumatorilor.
Partea maghiara a propus infiintarea unei asociatii similare in Romania, cu participarea ANIF Arad si a administratiilor locale din Buteni, Barsa, Bocsig, Ineu, Seleus, Zarand. Chisineu Cris, Socodor si Pilu, localitati pe raza carora trece Canalul Morilor. 
Viitoarea asociatie va putea sa obtina fonduri structurale destinate mediului si sa participe astfel in comun cu Asociatia Okoviz la proiectele Inter-Reg, incepand cu anul 2007.
Asociatia Okoviz, foimata din consiliile locale ale localitatilor Gyula, Bekescsaba si Bekes si din Directia Apelor Crisuri - Bekescsaba, a castigat un proiect prin Programul Inter-Reg 3, proiect ce vizeaza ecologizarea Canalului Morilor (pe portiunea care strabate Ungaria), introducerea in circuitul turistic si amenajarea lui pentru alimentarea cu apa a localitatilor pe care le strabate. 
Astfel, in cadrul intalnirii s-a discutat pe marginea studiului care urmeaza sa fie intocmit de partea romana cu finantarea partii maghiare, urmand ca la viitoarea intalnire, programata pentru data de 20 iulie a.a, sa fie dezbatut graficul si etapele care trebuie urmate pentru realizarea proiectului. 
La inceputul anului viitor, partea romana trebuie sa fie in masura sa solicite finantarea proiectului din fondurile structurale care vor fi puse la dispozitie de Uniunea Europeana.

Cristian Videscu - Agenda zilei

  • Renovare pe buzunarele locatarilor

Fatada blocului din Gradiste reparata pe banii locatarilorDin dorinta de a da un exemplu cetatenilor din municipiu, locatarii blocului A (nr. 5), de pe str. Petru Rares, din cartierul Gradiste, au avut o idee costisitoare, dar singura in masura sa le rezolve problema fatadei cladirii in care locuiesc.
Acestia s-au hotarât sa renoveze, din surse proprii, blocul in care locuiesc.
Costul lucrarii de amenajari exterioare a fost de 18.000 de lei noi, fiind finalizata la sfârsitul lunii mai, anul acesta.
O parte din bani au fost adunati anul trecut si o a doua transa anul acesta.
Administratorul blocului, Pavel Dascau, a declarat:
"In primavara anului trecut am apelat la ajutorul financiar al primariei si mi s-a spus ca beneficiem de o reducere de 30% din impozitul pe acest an, dar trebuia sa facem dosare pentru fiecare apartament; nu era insa deloc avantajos, deoarece costul dosarelor era prea mare".
Pentru aceasta lucrare toti locatarii, din care 16 pensionari si 4 cu locuri de munca, au adunat suma de 900 de lei noi de persoana.
Insa proprietarii nu au avut nevoie, pentru a putea demara lucrarea, de autorizatie de la primarie.
"Am avut incredere in ideea administratorului, de a imbunatati fatada blocului nostru. Sunt foarte mandru de ceea ce am facut", a declarat locatarul Petru Darabut.
In final, acestia au reusit sa fie un model pentru ceilalti cetateni; ca urmare, proprietarii apartamentelor din blocul vecin le-au urmat exemplul.

Corina Ponta - Adevarul

  • Accident de circulatie pe drumul spre Zadareni

Pe drumul de la Zadareni un Tico a ajuns in pomDoua persoane, o femeie si un barbat, au scapat doar cu rani usoare, din ceea ce se putea transforma intr-o noua tragedie, pe soselele aradene.
Cei doi se aflau intr-un autoturism Tico, apartinand firmei Astral Distribution si care s-a izbit putemic intr-un copac de pe marginea soselei.
La volan se afla femeia, Gabriela B., de 24 de ani, din Arad, care a pierdut controlul volanului datorita conducerii imprudente si a neadaptarii vitezei si s-a oprit direct in copac.
La fata locului a ajuns de urgenta masina descarcerarii, pentru a-i putea scoate pe cei doi dintre fiarele contorsionate ale autoturismului distrus in proportie de 70 la suta.
Cele doua victime au fost transportate la Spitalul Clinic Judetean, unde se afla sub supraveghere medicala.
Politistii au demarat cercetarile pentru a stabili conditiile clare in care s-a produs accidentul si conform procedurilor, soferitei se vor preleva probe de sange pentru a se constata daca a condus sau nu sub influenta bauturilor alcoolice.

Camelia Catean - Informatia Aradului

  • Papagalul Iacob nu s-a lasat salvat de pompieri

Cu toate eforturile pompierilor papagalul de la Turnu nu s-a lasat prinsPompierii aradeni au primit ieri un apel din localitatea Turnu, unde erau chemati pentru a salva... un papagal.
Cum misiunea lor este aceea de a veni in slujba comunitatii si a semenilor lor, pompierii au raspuns apelului disperat ai unei femei din Turnu si s-au deplasat cu o masina speciala, pentru a incerca sa prinda pasarea ce se incapatana sa ramana intr-un copac.
Papagalul Iacob a fost primit de stapana lui in urma cu cinci ani, ca dar din partea fiicei stabilite in Danemarca.
Iacob nu este un papagal oarecare, el impresionand tot satul atat datorita infatisarii si, marimii sale (fiiind din specia Amazon), cat si datorita faptului ca vorbea.
Stapana lui spune ca Iacob stie sa-si spuna numele, sa strige "Mami", dar marele lui farmec consta in faptul ca le imita intotdeauna pe vecinele care calca in curtea stapanei sale.
Fiind dresat, Iacob iesea la plimbare, "prin ograda", stand cuminte pe umarul stapanei sale, dar ieri dimineata, niste porumbei ce n-au avut altceva mai bun de facut decat sa falfaie din aripi in apropierea lui l-au speriat asa de tare, incat si-a luat zborul si s-a protapit intr-un plop inalt de 15 metri.
Dcgeaba a incercat stapana sa il cheme si sa il momeasca cu mancarea lui prferata, ca nu a mai vrut sa se intoarca pe umarul ei.
Disperata, femeia a chemat pompierii care, tot degeaba, au intins scara si au incercat sa il prinda.
Nici vecinii, nici pompierii nu au reusit sa il induplece pe Iacob sa revina la sentimente mai bune.
Dupa cateva ore de incercari, pompierii s-au lasat pagubasi, intorcandu-se la Arad.
Au ramas sa incercc sa il prinda pe Iacob stapana lui si cativa vecini, care erau ingrijorati ca papagalul speriat, infometat si insetat ar putea sfarsi in ghearele unei pisici mai sprintene decat el.
Necazul stapanei este cu atat mai mare, cu cat in aceasta vara ea va pleca definitiv in Danemarca, tara unde, doreste sa il  duca si pe Iacob, de care nu se poate desparti.

Mihaela Cerna - Observator

  • Fara muzica pe terase - Primaria ne scapa de poluarea sonica

Un nou regulament afecteaza terasele de pe strand - Virtual Arad News (c)2006La propunerea primarului Gheorghe Falca, Consiliul Local Municipal a adoptat o serie de masuri in ceea ce priveste desfasurarea activitatilor comerciale in municipiu.
Mai multe reglementari se refera la "Servicii de alimentatie publica prestate pe terase sezoniere", problema care, de altfel, a suscitat si cele mai aprinse dezbateri in sedintele CLM.
Printre masurile adoptate de Consiliul Local Municipal, una extrem de importanta se refera la interzicerea difuzarii muzicii pe terase, aici fiind incluse si terasele de pe strandul Neptun, care, se stie, an de an dadeau batai de cap (prin galagia provocata noaptea) locuitorilor de pe Malulul Muresului si nu numai.
Desi nepopulara printre comercianti, masura adoptata la propunerea primarului Gheorghe Falca va multumi, cu siguranta, atat pe locuitorii din apropierea strandului, cat si pe cei care frecventeaza zona de agrement si care s-au saturat sa asculte, la maximum o amestecatura de manele, house si rock.
Printre masurile referitoare la terase se mai regasesc si obligatia ca amplasamentul sa fie in imediata apropiere, de regula alipit, de unitatea de alimentatie publica; zona publica destinata functionarii teraselor sezoniere sa se delimiteze cu elemente decorative, plante ornamentale, panouri din materiale transparente, etc., avand inaltimea maxima de 80 cm (se interzice utilizarea panourilor din materiale opace pentru delimitarea amplasamentelor teraselor); iar solicitantul acordului de functionare a terasei sezoniere este obligat sa adopte solutia constructive impusa prin avizul arhitectului sef.
Terasele sezoniere se pot amplasa doar cu acordul primarului si cu avizul de specialitate al arhitectului sef.

Cosmin Mihuta - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]