Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 13 februarie 2006
Stirile TVA aici
  • Fara turbulente, prima cursa aeriana Arad-Verona a fost inaugurata sambata

Plecarea spre Verona cu prima cursa Blue AirDupa mai multe saptamani de tatonare si chestionare a posibililor clienti, din punctul de vedere al rentabilitatii, cursa aeriana Arad - Verona (Brescia) - Arad a devenit realitate, incepand cu ziua de sambata, ora 14.30. 
Atunci, primul avion cu aceasta destinatie al companiei Blue Air si-a luat zborul spre Italia. 
"Cum in judetul nostru sunt foarte multi cetateni italieni, s-a optat pentru Italia. Pretul este cel mai mic posibil, incepand de la 38 de euro la care se adauga taxele de aeroport. Cursele aeriene sunt posibile datorita Companiei Blue Air Transport Aerian, care a decis sa vina cu zboruri low-cost pe Aeroportul Arad, de fapt prima companie low-cost si zboruri charter din Romania", ne-a declarat directorul Aeroportului din Arad, Dan Balacel.
Zbor la 10.000 metri altitudine
Prefectul Cristian Stragea, presedintele CJA, Iosif Matula au fost printre primii pasageri ai acestui zbor, alaturi de o echipa de jurnalisti aradeni, pentru care conducerea companiei a organizat acest zbor inaugural. 
Printre personalitatile care s-au imbarcat sambata, s-a aflat si omul de afaceri aradean, George Medintu, care ne-a declarat: 
"Am ales aceasta cursa aeriana pentru ca doresc sa ajung la Milano, iar de acolo la Tel Aviv. Este o calatorie de afaceri"
La ora 15.30, s-a dat "adunarea" pentru toti invitatii, alaturi de ceilalti pasageri care au ales aceasta cursa. 
Dupa formalitatile de verificare a bagajelor si a actelor de calatorie, a urmat o ora de asteptare ca avionul sa aterizeze. 
Ne-am imbarcat la bordul aeronavei si am asteptat momentul decolarii. 
Pentru multi dintre noi, a fost chiar primul zbor. Asadar, emotiile au fost mari. 
Totul a decurs in cele mai bune conditii, fara turbulente, fara incidente, cu alte cuvinte un zbor lin si reusit. 
Timp de o ora si 30 de minute, cat a durat cursa, toti ne-am simtit bine, chiar si novicii in ale zborului. 
Cel mai greu moment a fost cel al decolarii, cand pur si simplu te afunzi in scaun, dar trece repede. 
Am zburat la 10.000 metri altitudine, cu o viteza de 800 km/ora, iar, acolo sus, temperatura exterioara era de –54 de grade Celsius.
"O pasagera a nascut la bordul aeronavei"
Pilotul, Dorin Furmuzachi are 20.000 ore de zbor, iar copilotul 1300. 
Cabina acestora este un adevarat labirint de luminite, butoane si manete.
Intrebat daca de-a lungul carierei sale a avut si momente mai neplacute, pilotul ne-a raspuns: 
"Absolut nici un incident, in afara de obisnuitele turbulente. A fost totusi o intamplare mai iesita din comun. Intr-o cursa aveam o pasagera insarcinata, foarte aproape de nastere. La un moment dat, in cabina vine insotitoarea de zbor si imi spune ca s-a rupt apa. Eu am intrebat atunci de la care toaleta. Apoi, am aflat ca i s-a rupt apa pasagerei, care a nascut la bordul aeronavei, in timpul zborului. A fost o nastere reusita".
Dupa aterizare, care a fost la fel de reusita ca si zborul sau decolarea, ajunsi in Italia, pe aeroportul care deserveste doua orase: Brescia si Verona, am stat 45 de minute pe pamant italian, dupa care ne-am reintors in tara. 
Servirea la bord a fost la fel de ireprosabila ca si deplasarea: patru stewardese, frumoase si elegante, au incalzit atmosfera. 
Doua dintre acestea, inainte de decolare au prezentat toate masurile de precautie care trebuie luate in cazul unor incidente, precum si modul de inchidere al centurilor de siguranta. 
"Urmatoarea destinatie: Arad, unde temperatura este de –9 grade Celsius. Vom ateriza in 20 de minute, va rugam sa va puneti centurile de siguranta. Comandantul Furmuzachi si echipajul sau va multumeste ca ati ales Compania Blue Air", asa s-a incheiat prima cursa aeriana Arad - Verona (Brescia) - Arad. 
Mai trebuie spus faptul ca peisajele admirate de acolo, de la 10.000 metri altitudine, sunt superbe: munti, sate, orase, masini minuscule, Marea Adriatica, Venetia etc.
Spre Verona cursele vor pleca de trei ori pe saptamana. 
Putem opta pentru zilele de marti, joi si sambata, ora de plecare fiind 16,30, aterizarea fiind programata pentru 17,15 (ora Italiei). 
De la Verona ne putem intoarce in aceleasi zile, diferind doar ora de plecare si sosire. 
Astfel, avionul isi va lua zborul din Peninsula la ora 18 si va ateriza pe Aeroportul Arad la 20,40.

Anca R. Badila - Observator

  • A revenit iarna

Pe multe drumuri circulatia a fost anevoioasaRevenita in forta, iarna nu a mai luat pe nepregatite autoritatile locale. 
Societatea raspunzatoare de starea carosabilului a lucrat toata noaptea, iar vizate au fost podurile, caile de acces in municipiu, centrul si arterele adiacente. Se circula greu, insa, in cartiere. 
In ceea ce priveste judetul, drumurile sunt acoperite cu un strat gros de zapada de pana la 8 cm. 17 utilaje curata sosele in asa fel incat autoturismele sa poata circula normal. 
Primele utilaje au iesit pe strazi chiar dupa miezul noptii. 
Lucratorii societatii Polaris au imprastiat material antiderapant, un amestec de sare cu nisip si au nivelat drumurile cu plugurile din dotare. 
Primaria si Consiliul judetean sunt multumite de felul in care societatile din subordine au actionat pentru curatarea drumurilor muncipale si judetene. 
In municipiu au avut loc peste 10 tamponari iar politistii avertizeaza soferii sa circule cu prudenta si sa isi doteze masinile cu lanturi antiderapante.

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • Iesiri in decor, pe soselele judetului

Accident in apropiere de localitatea Andrei SagunaZiua de ieri a fost paguboasa pentru cativa dintre participantii la trafic, care au iesit in decor datorita, in special, neadaptarii vitezei la conditiile de drum acoperit cu zapada sau cu polei si a manevrarii imprudente a vehiculelor.
Astfel, la ora 09:30, B.M., de 45 de ani, din Zabrani, conducand autoturismul Dacia 1310 (cu numarul de inmatriculare AR-03-EBK) in afara localitatii Fantanele, a pierdut cotrolul vehiculului si a derapat, lovind un arbore de pe acostament. 
In urma accidentului, pasagera din dreapta, B.L., de 42 ani, din Zabrani, sora conducatorului auto, a suferit lovituri usoare. 
S-a impus insa internarea sa in spital, pentru mai multe investigatii clinice.
O ora mai tarziu, N.L.E., de 45 ani, din Chisineu-Cris, conducand autoturismul Peugeot-405 (cu numarul de inmatriculare AR-05-WLA) in afara localitatii Andrei Saguna a pierdut controlul vehiculului si a derapat, lovind doi arbori de pe acostament. 
In urma impactului, conducatoarea auto s-a accidentat usor; din fericire, nu a avut nevoie de ingrijiri in conditii de spitalizare.
Un Opel Corsa (cu numarul de inmatriculare AR-06-TVR) condus de aradeanca M.M., de 33 ani, a derapat si s-a rasturnat in santul din partea stanga a directiei de mers, in jurul orei 11:30, intre localitatile Siria si Horea.
Subinspectorul Nicolae Crainic, din cadrul Serviciului Politiei Rutiere Arad, le reaminteste participantilor la trafic: 
"Avand in vedere starea actuala a soselelor judetului, in mare parte acoperite cu zapada batatorita, iar in unele locuri chiar cu polei, este indicat sa se acorde o atentie sporita modului in care se manevreaza volanul, respectiv, este obligatorie reducerea vitezei, in asa fel incat sa se poata redresa vehiculul, in cazul unor derapari usoare. Nu in ultimul rand, este recomandata folosirea cu predilectie a franei de motor, pentru o mai mare siguranta."

Eugenia Pantea - Adevarul

  • Directia Silvica se pregateste de disponibilizari

Directia Silvica urmeaza sa faca disponibilizariProgramul de restructurare a Romsilva include, la nivel national, disponibilizarea pana la sfarsitul anului, a 7.048 de salariati, actiune care se va face treptat, pe masura ce padurile vor fi retrocedate fostilor proprietari. 
Angajatii disponibilizati vor beneficia la momentul concedierii colective de o suma egala cu de doua ori salariul mediu pe economie din luna ianuarie, de indemnizatia de somaj si de un venit lunar de completare. 
Venitul de completare este egal cu diferenta dintre salariul individual mediu net pe ultimele trei luni inainte de disponibilizare, stabilit pe baza clauzelor din contratul individual de munca, dar nu mai mare decat salariul mediu net pe economie din luna ianuarie si nivelul indemnizatiei de somaj.
Venitul lunar de completare se acorda lunar de la data stabilirii indemnizatiei de somaj, dupa cum urmeaza: pe o perioada de 12 luni pentru personalul disponibilizat cu vechime in munca de pana la 12 ani, pe o perioada de 16 luni pentru personalul disponibilizat cu vechime in munca cuprinsa intre 12 si 16 ani, pe o perioada de 20 luni pentru personalul disponibilizat cu vechime in munca cuprinsa intre 16 si 20 ani si pe o perioada de 24 luni pentru personalul disponibilizat cu vechime in munca dmai mare de 20 ani. 
Protectia sociala a personalului disponibilizat va fi asigurata din bugetul asigurarilor pentru somaj. Daca in termen de 9 luni de la data concedierii colective la Regia Nationala a Padurilor - Romsilva apare necesitatea reangajarii de personal ca urmare a solicitarilor proprietarilor de paduri de a incheia contracte de administrare a padurilor sau de prestari servicii silvice cu Romsilva, Regia este obligata sa reangajeze salariati din randul persoanelor disponibilizate prin concediere colectiva. 
Reangajarea se face fara concurs sau perioada de proba daca salariatul este reangajat la aceeasi unitate teritoriala de unde a fost disponibilizat. 
In situatia in care persoanele disponibilizate care au dreptul sa fie angajate refuza locul de munca oferit, Regia Nationala a Padurilor - Romsilva poate face noi angajari pe locurilc de munca respective.

Cristian Videscu - Agenda zilei

  • Baschetbalistele aradence, in fruntea clasamentului


Baschetbalistele de la ICIM au avansat in clasamentAradenii le-au intampinat cu flori pe senegalezele Selimata Diatta si Kane Fatou Kine, cele doua baschetbaliste ajunse la echipa BC ICIM de la Dakar.
Alaturi de ele, Parau, Nagy si capitanul Dragus au format echipa de start, din care doar ultima avea sa mai fie pe teren la finalul primului sfert. 
Acomodarea "stranierelor" s-a lasat asteptata, mai ales in cazul pivotului Fatou, care nu a reusit sa marcheze la debutul in randul galben-albastrelor.
Diatta si-a intrat in mana pe final, cand a reusit inclusiv o "tripla" si zece puncte in total, spre deliciul publicului. 
In cele din urma, baschetbalistele aradence s-au impus in fata lui Magic Sibiu cu 97-66 (48-38), intr-un meci in care a debutat si Alexandra Uiuiu, venita tocmai de la partenerele de intrecere. 
Intrucat Biandra Targoviste a stat, echipa pregatita de Dan Moraru s-a instalat in fotoliul de lider al ierarhiei.

Bogdan Cioara - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]