Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni 11 septembrie 2006
Stirile TVA aici
  • Ziua pompierilor – o manifestare cu staif

Pompierii defileaza prin centrul municipiuluiProaspatul Consilier de Stat – Cristian Stragea – a promis ca… nu isi va schimba numarul de telefon
Sambata, in jurul orelor 10,00, a avut loc defilarea efectivelor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Vasile Goldis" al Judetului Arad, prilejuita de sarbatoarea zilei pompierilor ce va avea loc la 13 septembrie.
Drept semn de omagiu adus eroilor pompieri cazuti la datorie in luptele de pe Dealul Spirii, la 1848, din curtea sediului Inspectoratului au pornit in mars catre Piata Primariei Municipiului Arad, pompierii civili ai Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta din Radna, Vinga, Zabrani, Zadareni.
O contributie speciala la eveniment a avut Serviciul pentru Situatii de Urgenta al Orasului Nadlac, care a fost insotit de fanfara localitatii si de grupul de majorete, sporindu-se astfel, atmosfera de sarbatoare.
Onorati de prezenta proaspatului consilier de stat, Cristian Stragea, a subprefectului Judetului Arad Levente Horvath, a vicepresedintelui Consiliului Judetean Arad, Gavril Buza, in fata Primariei Municipiului Arad, seful inspectoratului, col. Marcel Lucaciu a dat citire mesajului Presedintelui Romniei, Primului Ministru si Inspectorului General al IGSU, transmise cu ocazia Zilei Pompierilor.  

Nadia Bodran - Informatia Aradului

  • Parteneriat maghiar-roman

Parteneriatul maghiaro-roman "Europa comuna" s-a tinut la CCIA AradFirmele unguresti au prezentat alor noastre experienta lor de dupa aderare. Aradul a fost gazda unui eveniment important pentru mediul de afaceri.
Parteneriatul maghiar-roman "Europa Comuna" a adunat in orasul nostru reprezentanti ai Camerei de Comert si Industrie a Ungariei, Camerei de Comert si Industrie Romano-Maghiara CARPATIA, CCIA Arad, Societatii Ungare de Interes Public pentru Promovarea Investitiilor si Comertului ITDH, autoritatilor locale si judetene.
In cadrul simpozionului partea maghiara au facut mai multe prezentari, referitoare la experienta firmelor maghiare dupa integrarea Ungariei in UE, dar si la experienta in activitatea lor in Romania.
S-a mai discutat despre dezvoltarea relatiilor bilaterale, dezvoltarea zonei Aradului.
"E in interesul tuturor aderarea la UE. Dar vor exista si cstigatori si invinsi. Experienta noastra dovedeste o intensificare a competitiei dupa aderare", a punctat Parragh Laszlo, presedintele CCI a Ungariei.
Autoritatile aradene s-au aratat bucuroase pentru organizarea evenimentului in Arad, "care aduce in atentie orasul nostru si ceea ce s-a realizat in oras".
In plus, ele sunt convinse ca sansele dezvoltarii colaborarii romano-maghiare si dupa aderarea Romniei sunt reale.
Relatii Ungaria-Romania
Skapinyecz Peter, consilier al ITDH, a prezentat cateva date referitoare la relatiile dintre cele doua tari:
• In ultimii ani, exportul din Romania in Ungaria a crescut cu 50%;
• Romania este principala piata de export a Ungariei in afara UE;
• Sunt 6000 de firme maghiare in Romania.

G. Knap- Adevarul

  • "Miss Arad 2006" – vacuta Helga din Santana

La Targul Agromalim vaca Helga Miss Arad 2006Expo Arad International - Directia specializata a Camerei de Comert, Industrie si Agricultura a judetului Arad a organizat, in perioada 7-10 septembrie 2006, editia a XVII-a, a targului AGROMALIM - targ international de agricultura si industrie alimentara si a VIII-a editie a targului SMART-PACK - targ de ambalaje si sisteme de etichetare.
In paralel s-a desfasurat si editia a III- a, a Expozitiei Nationale a rasei Baltata Romaneasca.
"Un numar de 6205 de vizitatori, din toata tara, au trecut pragul complexului expozitional, in cele patru zile de manifestari. Cele doua targuri au reunit 250 de firme si crescatori de animale care au expus ultimele noutati in domeniu pe o suprafata de 3.100 mp interior si 25.000 mp exterior.
Firme cu traditie, mari producatori si importatori de tractoare, combine si utilaje agricole, produse agroalimentare, echipamente, utilaje pentru industria alimentara, servicii si consultanta, firme de sisteme de etichetare si ambalaje au participat la cele doua targuri"
, ne-a declarat managerul de proiect, Cimi Enache.
In cadrul Expozitiei Nationale a rasei Baltata Romneasca au fost prezente pe langa animalele membrilor asociatiei judetene (aproximativ 100 de capete ) si 50 de capete ale unor crescatori din arealul de crestere al acestei rase – 17 judete din Romania si din strainatate precum si alte rase crescute pe teritoriul Romaniei.
Un loc aparte l-a ocupat si prezentarea raselor de carne, 30 de exemplare fiind prezente la aceasta categorie.
Expozitia Nationala a fost structurata pe patru categorii de varsta (vitele, juninci, vaci primipare si vaci multipare), celei mai valoroase bovine decernandu-i-se titlul de "Miss Arad 2006".
Pe langa acestea la targ au putu fi admirate si cabaline si ovine.
Acordarea titlului de Miss Arad 2006 si premierea animalelor prezentate in cadrul expozitiei de taurine, de ieri, a fost punctul de atractie al targului.
Zeci de vizitatori s-au adunat in jurul tarcului special amenajat pentru a asista la premierea celor mai valoroase vaci.
Titlul de "Miss Arad 2006" i-a revenit, pentru prima data, unei vitele tinere, de doar 16 luni, Helga, proprietar fiind SC Romgera din Santana.
Inginerul Nicolae Birchis, cel care a ridicat premiul, a mai primit si suma de cinci milioane lei, o sticla de vin rosu cu emblema "Asociatiei Generale a Crescatorilor de Taurine din Romnia".
Din partea presedintelui comisiei de jurizare, reprezentantul Asociatiei Crescatorilor de Taurine din Austria, Dietmar Kurthaler, vacuta Helga a primit "Clopotul geneticii".
Trebuie spus faptul ca aceasta asociatie din Austria, de foarte multi ani acorda acest clopot exemplarului castigator al acestui titlu.
La celelalte categorii, cstigatoare au fost: la vitele, Gilly, din Adea, proprietar Nicolae Toscher; la juninci, Elfride Aisa, proprietar Statiunea de Cercetare si Dezvoltare a Bovinelor Arad; la vaci primipare, Lota, din Curtici, proprietar Floare Tasadan; la vaci multipare, Perla-Thea, proprietar tot Statiunea de Cercetare din Arad.
Ocupantele locurilor I au primit cate un plic cu suma de trei milioane lei.
Tot duminica s-a mai consumat un alt moment important al targului Agromalim.
S-a decernat marele premiu, oferit vizitatorilor de catre expozanti, prin tragere la sorti.
Cstigatoare a fost Elena Bancescu, din Manastur, care a primit o moara de uz gospodaresc oferita de catre SC Azoma SA.
Firmele expozante au fost din Romania, Austria, Marea Britanie, Germania, Polonia si Ungaria.
Acestea isi vor prezenta oferta de produse si servicii att producatorilor si comerciantilor ct si intreprinzatorilor din domeniul agricol si zootehnic.
De asemenea, la targ au participat ca invitati speciali un numar de aproximativ 30 de firme din Ungaria, organizatorul acestora fiind Kőrős Trade KFT din Ungaria, precum si ITD Hungary- Societatea Ungara de Interes Public pentru Promovarea Investitiilor si Comertului.

Anca Pascutiu - Observator

  • Explozie de bucurie la Chisineu Cris

La Chisineu Cris s-a sarbatorit pentru prima data ziua orasuluiPeste sapte mii de oameni au sarbatorit prima editie a Zilelor Orasului
Pentru prima data, locuitorii din Chisineu Cris si-au sarbatorit ziua urbei.
Zi binemeritata, dupa cum spun edilii, la inceput fiind munca si apoi distractia, referindu-se la dezvoltarea economica fulminanta inregistrata in ultimii ani la nivelul localitatii, prin atragerea unui numar impresionant de investitori si prin realizarea unor obiective costisitoare care ofera insa un confort sporit cetatenilor.
Lasand insa la o parte aceste aspecte, oamenii locului, atat din Chisineu Cris ct si din satul apartinator Nadab, au avut doua zile pline.
Pline de muzica pe toate gusturile, mititei, crnaciori, bere, vata pe bat, pop corn caramelizat si tot felul de alte bunatati expuse la astfel de petreceri.
Se vede ca localnicii iubesc viata si stiu sa se distreze, realitate demonstrata de numarul impresionant al petrecaretilor care au intrat pe stadionul din Nadab sau au calcat in curtea caminului cultural din Nadab, cele doua locatii de sustinere a spectacolelor.  
Debutat  smbata dimineata, sirul manifestarilor organizate cu acest prilej, au continuat pna ieri, trziu in noapte.
Prima parte, oficiala, marcata prin discursuri ale oficialitatilor si prin dezvelirea unei placi comemorative si un Te deum la monumentul lui Mihai Veliciu.
Referindu-ne la aspectul oficial, nu au putut trece neobservati nici oaspetii de seama care au marcat evenimentul, in frunte cu noul prefect, Gavril Popescu, cu presedintele CJA, Iosif Matula.
De asemenea, partasi la bucuria autoritatilor si a localnicilor deopotriva au fost senatorul Dan Ungureanu, deputatul Gheorghe Chiper si senatorul prof. univ. dr. Aurel Ardelean care desi nu a fost prezent fizic (aflat la acea ora intr-o delegatie in Japonia) si-a exprimat, printr-un mesaj, multumirea sufleteasca data de aceasta sarbatoare, domnia sa fiind fiu al orasului Chisineu Cris.
Dupa aceste momente festive a urmat distractia.
Parada de majorete, de papusi gigant, de costume populare, spectacole folclorice, dansuri populare romnesti si maghiare, discoteca in aer liber in ritmul melodiilor formatiei BORDO, plimbare cu trenulet mecanic, cu masinute, tobogane...
Daca acesta a fost programul sustinut la Chisineu Cris, nici satenii din Nadab nu au dus lipsa de distractie, cunoscutul rapsod popular Achim Nica reunind intreaga suflare a satului in curtea caminului cultural.
Prima parte a zilei de ieri a fost dedicata unei slujbe religioase oficiata de un sobor de preoti si depunerii de coroane  la Monumentul Eroilor din centrul orasului, moment urmat de un concert de fanfara sustinut pe strazi.
Pe stadion, petrecerea s-a tinut lant. Daca, pentru unii, noaptea de sambata s-a incheiat cu discoteca despre care aminteam, au fost si cheflii carora drumul pna acasa si revenirea  in acelasi loc, a doua zi, li s-a parut mult prea istovitoare, fapt pentru care au atipit, cu cate o sticla de bere alaturi, in tribuna.
Lasndu-i sa-si traga sufletul si sa se pregateasca pentru o noua "runda", mai multe echipe de, acum mici, dar viitori mari fotbalisti, au organizat un turneu de mini fotbal.
Dupa masa, dupa cum era de asteptat, a fost dedicata, din nou iubitorilor de muzica.
Programul a inceput cu un spectacol de dans de societate sustinut de copii de la casa de cultura a orasului, urmat de prezenta pe scena a  mai mult ansambluri folclorice din Keitehaza – Ungaria, de cel al CFR din Timisoara.
De asemenea au incntat asistenta, cu cntecul lor, nume sonore ale muzicii populare romnesti precum: Florica Zaha, Florica Muresan, Liliana Btea, Vasiel Iova, Dan Nexa, Alina Ivan,  Mariana Susca, Bujor Polhac, Viorica Bradea,  Felicia Costin,  Cornelia Covaciu, Voichita Mihoc, Luminita Tomuta, Conel Borza, Leontion Ciucur, Florica Bradu.
"Prima editie a Zilelor Orasului Chisineu Cris au inregistrat un real succes.  Am dorit ca prin aceste doua zile de sarbatoare sa oferim localnicilor un prilej de destindere, de bucurie si dupa cum se observa, spre bucuria noastra, am reusit", afirma primarul Gheorghe Burdan.
"Prima data ne-a preocupat dezvoltarea economica  si acum a venit si randul distractiei.  Bineinteles ca fiind vorba de prima editie ne-am lovit de lipsa de experienta dar impreuna cu domnul primar si cu tot colectivul primariei carora le multumim, am reusit," sustine viceprimarul Dumitru Lusca.
***
Seara s-a incheiat cu un foc de artificii pe ritmurile muzicii formatiilor  Directia 5, Danger si ale Oanei Miron.

Diana Micu - Informatia Aradului

  • Muscati de caini

Portarul Tudor de la UTA a aparat numeroase situatii de golUTA a rezistat doar o ora pe terenul liderului primei ligi, Dinamo Bucuresti.
Lacatus si-a pus bine in teren jucatorii, avand in vedere ca jucau pe terenul primei clasate. 
Supusi unei puternice presiuni dinamoviste, mai ales prin Ze Kalanga, aradenii au rezistat si nu au dat semne de precipitare. 
Nadaban putea da lovitura in minutul 13, dar sutul sau de la 20 de metri a ocolit vinclul portii lui Matache. 
A fost unica ocazie a gruparii aradene, cu exceptia celei din ultimul minut al jocului.
In rest s-a jucat mai mult spre poarta lui Tudor, care a parat miraculos suturile lui Danciulescu, Catalin Munteanu, Ze Kalanga sau Moti, dar nu a putut face nimic la cele doua reusite ale capitanului "cainilor rosii" Ionel Danciulescu. 
Acesta a marcat in minutul 65, dupa o pasa perfecta primita de la Ganea, cu un sut din careu, iar in ultimele minute, cu ajutorul devierii lui Uros, a trimis de la 16 metri peste Tudor. 
Ambele goluri au venit in urma balbielilor in defensiva a lui Adi Rusu, care altfel a jucat bine.
"Una e sa vrei, alta sa poti", a concluzionat Lacatus la final de meci, el lasand impresia ca UTA putea primi doua penalty-uri la un hent al lui Blay, respectiv un fault la Simion.
DINAMO-UTA 2-0 (0-0)
Danciulescu (65, 87)
DINAMO: Matache – Blay, Moti, R. Stefan, Pulhac – Ze Kalanga (78 C. Niculescu), Margaritescu, Tames (60 D. Serban) – Danciulescu, Ganea (85 Ropotan). Antrenor: M. Rednic
UTA: D.Tudor – L.Balint, A. Rusu, D. Chirita, I. Balan – Nadaban (71 Hora), Oncica (46 Uros), I. Stefan, Simion – Mara, Danalache (60 Apostu). Antrenor: M. Lacatus
ARBITRU: V. Bratu (Amara)

Lucian Danila - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]