Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 10 iulie 2006
Stirile TVA aici
  • La Strandul Neptun, s-a scos taxa si s-a instaurat haosul

Liber pe Strandul din Arad - Virtual Arad News (c)2006Incepand de vineri seara, bucuria si exaltarea au cuprins Strandul Neptun din Arad
Nu s-a intamplat nimic atat de extraordinar incat si fie pe deplin justificata o astfel de stare de lucrurie, ci doar s-a suspendat taxa de intrare pe strand.
Aceasta taxa a fost de-a lungul timpului atat de des uzitata ca promisiune electorala, ca moneda de schimb sau ca metoda de santaj incat aradeanul a inceput si el si creada ca este un subiect cum nu se poate mai arzator fi si de rezolvarea acestuia depinde bunul sau trai.
Comerciantii de pe strand radiau de fericire, oamenii erau mirau cand se indreptau catre casa de bilete inchisa, iar cersetorii, neobositi si extrem de bine informati, au luat pur fi simplu cu asalt "oaza noastra de liniste".
Angajatii GCA, mai mult decat "cuminti"
O alta reactie demna de mentionat a fost cea a angajatilor GCA, care pentru a demonstra cu tot dinadinsul ca aceasta masura nu este buna au decis ca cea mai buna metoda este aceea de a trece brusc de la "nu este permis nimic fara bilet" la "este permis absolut orice, oricum, oricand". 
Este lesne de inteles ca o astfel de atitudine a creat in cel mai scurt timp un haos de nedescris, cel putin in ceea ce priveste aleea care duce spre casute, care a fost pur si simplu asaltata de masini, dintre cele mai diverse, intreg week-end-ul. 
Se puneau frane bruste, se claxona "in draci", se "baga" zgomotos in marsarier, se injura si in cele din urma se cadea la pace, ca de... cumva trebuia sa treci.
Aglomeratie la strandul din Arad, fara taxa de intrare - Virtual Arad News (c)2006Unde a disparut ,"oaza noastra de liniste"?
In aceste conditii nu e de mirare ca incepand de sambata se auzeau din ce in ce mai multe voci care isi exprimau regretul fata de taxa de intrare.
Situatia nu a fost cu nimic mai buna in cursul zilei, cand strandul a fost luat cu asalt de oameni de buna credinta, iesiti cu copiii la plaja si la baie, dar au constatat ca bazinele sunt pline de persoane... hai sa le numim frumos "pepiniere de boli de piele", a caror igiena personala nu te indeamna sub nici o forma la o baie in comun. 
Asta ca sa nu mai pomenim de agasarea la care erau supusi, din cinci in cinci  minute, de catre patimasi recitatori ai refrenului "da-mi si mie 1000 de lei".
Departe de noi gandul de a judeca in vreun fel decizia luata de GCA, cu atat mai mult cu cat la mijloc este o sentinta executorie a unei instante. 
Dar, credem totusi ca incapatanarea cu care aceasta societate a refuzat de-a lungul timpului sa gaseasca o solutie de compromis cum ar fi taxarea pand la o anumita ora, sau micsorarea preturilor la bilete, astfel incat si comerciantii si administratia sa fie multumiti, nu a facut decat a se ajunga la acest haos, previzibil de altfel atunci cand se pleaca de pe pozitii de forta.

Camelia Catean - Informatia Aradului

  • Masini noi la Politie

O noua serie de masini noi Dacia Logan pentru politistii aradeniLa I.P.J. Arad a ajuns, in cursul serii de vineri, al doilea lot de autoturisme (un numar de 59 de autoturisme) marca Dacia Logan.
51 dintre aceste autoturisme vor fi distribuite la formatiunile din cadrul Politiei Rurale, iar 8 la Politia Rutiera. 
Prin acest ultim lot de 59 de autoturisme, in acest an, Inspectoratul Judetean de Politie Arad a fost dotat de IGPR cu un total de 109 de autoturisme marca Dacia Logan.
Anul acesta, in urma unei proceduri de licitatie deschisa, Inspectoratul General al Politiei Romane a achizitionat, prin sistem de leasing financiar, 6000 de autovehicule, dintre care 2350 de autospeciale au fost repartizate structurilor de Politie Rurala. 
Acestea au fost distribuite pe etape, cate 300 de autovehicule, in perioada mai - iulie 2006, ridicandu-se astfel gradul de dotare cu mijloace auto al structurilor de ordine publica din mediul rural, de la 23,2% la 93,5%.
"Prin dotarea inspectoratelor judetene de politie cu aceste autoturisme, se urmareste adaptarea serviciului politienesc la nevoile si asteptarile cetatenilor, eficientizarea activitatii de patrulare, reducerea timpului de interventie la evenimente in zonele si locurile date in responsabilitate, imbunatatirea activitatii de prevenire si combatere a criminalitatii, respectiv, fluidizarea si supravegherea traficului rutier", informeaza Biroul de Presa al I.P.J. Arad.

E. Pantea - Adevarul

  • Pompierii i-au primit oficial in randul lor pe recrutii incorporati in luna iunie

Ultimii militari de la detasamentul de pompieri au depus juramantulInspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta "Vasile Goldis" Arad a organizat sambata ceremonialul depunerii juramantului militar. 
Incurajati de rude si prieteni, cei 39 de recruti incorporati in luna iunie a acestui an au jurat credinta patriei, angajandu-se astfel sa execute misiunile care le vor fi incredintate.
Prezent la eveniment alaturi de reprezentantii celorlalte structuri din subordinea Ministerului Administratiei si Internelor, prefectul Cristian Stragea le-a vorbit pompierilor militari despre rolul deosebit pe care il au, in conditiile in care - incepand cu anul 2005 - situatiile de urgenta au fost prezente constant in Romania. 
"Prin inundatiile provocate fie de revarsari ale raurilor, fie de ploile torentiale, natura isi cere tributul. Din nefericire, acest tribut consta nu doar in pagube materiale, ci si in vieti omenesti. Astfel, pe langa interventia la incendii si accidente, rolul pompierilor militari, este acela de a se afla in prima linie in lupta cu apele, pentru protejarea si salvarea cetatenilor si a bunurilor acestora ", a spus prefectul. 
El le-a urat pompierilor "armata usoara", dorindu-le sa-si incheie cu bine stagiul militar.
Seful ISU Arad, colonelul Marcel Lucaciu a anuntat ca festivitatea de sambata este ultima de acest gen deoarece recrutii incorporati de IJSU Arad in luna iunie sunt ultimii care efectueaza stagiul militar obligatoriu. 
Ministerul Administratiei si Internelor a renuntat la incorporari urmand sa demareze procedurile de incadrare a profesionistilor, care sa fie finalizat pana la 1 ianuarie 2007.

Cristian Videscu  - Agenda zilei

  • Presedinte demisionar

Presedintele PSD Arad - Dimitrie Musca si-a depus demisiaPresedintele organizatiei judetene a PSD Arad, Dimitrie Musca, a demisionat din functie, sambata, chiar la conferinta municipala de alegeri. 
Acesta a plecat din sedinta fara a da prea multe explicatii.
Musca a spus ca-si da demisia din functia de presedinte, motivand ca nu mai are timp sa se ocupe de filiala judeteana. 
Cu toate ca demisionarul nu a recunoscut, surse din anturajul sau sustin ca ar fi fost extrem de nemultumit de rezultatul alegerilor de sambata, unde functia de presedinte la organizatia municipala a fost castigata de Dorel Caprar. 
Musca l-ar fi sustinut pe medicul Gheorghe Furau, insa acesta a primit doar 16 din cele 84 de voturi valabil exprimate. 

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Fantana arteziana in Piata Spitalului, de 100 de mii de euro!

In Piata Spitalului va fi montata o noua fantana artezianaPrimaria pare decisa sa investeasca in fantani. 
Dupa ce a hotarat ca activitatea de intretinere a fantanilor arteziene si repararea acestora trebuie alocata unei firme specializate, acum Municipalitatea vrea sa investeasca intr-o fantana arteziana ce va fi montata in Piata Spitalului peste 100 de mii de euro. 
E vorba de restaurarea si reamplasarea fantanii neo-baroce din Piata Iacob in Piata Spitalului. 
Proiectul, care va trebui sa treaca de consilierii locali (si e posibil sa iste cateva discutii), prevede toate lucrarile necesare pentru repunerea in functiune si punerea in valoare a fantanii, folosindu-se mijloace tehnice moderne (jeturi de apa controlate, jeturi iluminate cu fibra optica, alei iluminate cu corpuri de iluminat incastrate etc.). 
Fantana existenta are o structura de beton armat alcatuita din piese modulare turnate separat, iar pe noul amplasament se va construi un bazin dreptunghiular cu o suprafata de 134 mp (suprafata luciului de apa fiind de 100 mp). 
Vor fi montate in Piata Spitalului instalatii de apa pentru jeturile decorative, instalatiile electrice pentru iluminatul decorativ al fantanii si aleilor (aleile urmand a fi luminate cu corpuri incastrate in asfalt). 
Spatiul accesibil publicului se va mobila si el cu banci din piatra naturala si cosuri metalice. 
In plus, intre fantana si pompele de colectare se doreste amenajat un perete verde din plante cataratoare, conturul parcului urmand a fi delimitat cu arbusti de inaltime joasa, de tip gard viu. 
Lucrarile sunt estimate a dura doua luni si ar urma sa schimbe fata Pietei Spitalului, in contul a peste 400 de mii de lei noi (peste 100 de mii de euro). 

Adriana Barbu - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]