Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 10 martie 2006
Stirile TVA aici
  • Cel mai mare targ de constructii si-a deschis portile

Targul "Confort Construct" editia a XII-a si-a dechis portileIeri, s-a deschis cel mai mare targ de Constructii care a avut loc vreodata la Arad. 
Expo Arad International (Directia Specializata a Camerei de Comert, Industrie si Agricultura a Judetului Arad a deschis portile Targului Confort Construct (Targ de tehnologii si materiale de constructii, decoratiuni interioare). 
Targul Confort Construct se afla la a XII a editie, dar este prima data cand participa un numar de 100 de firme, iar activitatea se desfasoara in doua pavilioane. 
Deschiderea targului a fost facuta de catre ing. Nicolae Bacanu, presedintele Camerei de Comert Industrie si Agricultura Arad. 
Alaturi de dansul au luat cuvantul pe rand oficialitatile locale: primarul Falca, vicepresedintii CJA Popescu si Buza, subprefectul Horvath. 
Acestia au vizitat fiecare stand si au stat de vorba cu agentii economici. 
Standurile au oferit clientilor o gama bogata de: materiale de constructie (gresie, faianta, vopsele lavabile interior si exterior, blocuri de zidarie, cimenturi, aditivi, betoane, mortare, protectii, tigle, placaje din marmura, granit si travertin, pervaze, blaturi din marmura si granit, materiale pentru finisaje interior si exterior, piatra decorativa); balustrade i-nox si aluminiu, scari interioare lemn si metal, scule, abrazivi, elemente de asamblare, usi apartamente, usi interioare din lemn, usi blindate cu fete din lemn pentru constructii civile si industriale, automatizari usi, usi garaj , automatizari porti: materiale fono/ hidro /termoizolante, termospumante, pentru protectie la incendiu; confectii metalice, inox, fier forjat; panouri de gard bordurat, plasa impletita, sarme zincate, bare laminate, plase sudate forte, porti, usi garaj, automatizari; tub'uri din otel-inox flexibile Scena din "Balada Mesterului Manole" redata la Targul "Confort Construct"si rigide; blocuri ceramice si de zidarie; utilaje pentru productie tamplarie PVC-feronerie, utilaje pentru tencuit, betoniere, carucioare transport marfa; tamplarie din PVC, aluminiu, lemn, jaluzele, confectii metalice din fier forjat, tehnica parasolara; vopsele, zugraveli, finisaje; lambriuri, podele laminate si accesorii, tavane polistiren, panouri termoizolante, pardoseli industriale, linoleum produs natural din faina de lemn; corpuri de arderi si grile de aerisire pentru seminee; sisteme solare de incalzire si diverse modele de lampi solare si gradina; oglinzi, geamuri sablate si corpuri de iluminat tip rustic, sticla decorativa si vitralii; tehnica de piscina, echipamente si accesorii pentru piscina-proiectare, instalare, intretinere echipamente pentru curatenie, spalatorie auto; sisteme constructii metalice, hale, inchideri de diferite tipuri; finantari; case inteligente; reviste si cataloage din domeniul constructiilor.
Balada constructiilor
Unul dintre standurile care iti lua ochii a fost cel in care erau redate scene din Balada Mesterului Manole, iar cei care expuneau purtau hainele specifice epocii respective. 
Era construit chiar si zidul care se tot darama. 
Ei au vrut sa redea povestea si trecerea de la legenda de atunci la realitatea de astazi din constructii. 
"Manole a considerat ca zidirea sotiei (si implicit sacrificarea acesteia) a impiedicat surparea zidului de rezistenta, construit probabil pe un teren instabil (sedimentar, aflat pe malul unei ape curgatoare). De fapt insa, dublarea peretelui de rezistenta in acest mod extrem a permis consolidarea constructiei si efectuarea receptiei finale la termenul prevazut" a declarat Marius Grada - agent economic.
Targul v-a fi deschis pana duminica la ora 14.00. Pentru vizitatori transports este gratuit de la Podgoria.

Claudia Untaru - Informatia Aradului

  • In coma de opt luni

Octavian Jocoi are urgenta nevoie de ajutor pentru a putea supravietuiDupa ce a fost muscat de un viespe, un barbat din Arad a intrat in coma profunda si asa a ramas mai bine de opt luni. 
In prezent, singura sansa ca omul sa-si revina este un transplant de neuroni, operate care poate fi efectuata doar in China. 
Costurile sunt insa prea mari, iar familia cere acum ajutorul semenilor.
Ziua de 13 august a fost o zi cu ghinion pentru Octavian Jocoi. 
Barbatul, atunci in varsta de 49 de ani, era acasa si a mers pe balcon sa scuture un covor. 
Tocmai in acel moment, vecina de deasupra incerca sa goneasca viespii de pe acoperis. 
Fiind agitate, insectele l-au muscat pe barbat in zona umarului, fapt care i-a produs un soc anafilactic si un stop cardio-respirator. 
Din acel moment, Octavian Jocoi se afla intr-o stare vegetativa cu coma de gradul I. 
Nu a mai scos nici un sunet. "A iesit pe balcon sa scuture un pres. Nu ne-am dat seama ca ii este rau, dar la un moment dat a lesinat. Cand am vazut ca ii este tot mai rau, am mers la spital. Medicii au zis ca are sanse minime. Dupa o luna a deschis ochii", a declarat sotia Letitia Jocoi. 
"Pacientul s-a prezentat in stop cardio-respirator, iar manevrele efectuate au reusit sa-l resusciteze", a declarat medicul Gabriela Mean din cadrul Spitalului Judejean din Arad.
In prezent, Octavian Jocoi este hranit cu ajutorul unei sonde.
Singura lui sansa este acum sa fie operat in China, unde medicii ar trebui sa-i faca un transplant de neuroni. 
Familia nu poate suporta insa costul ridicat al operatiei. 
Viata unui om depinde acum de 20 000 de dolari si de vointa lui Dumnezeu. 
Colegii barbatului de la Centrul Militar Judetean Arad au incercat sa stranga bani, dar efortul lor a fost in zadar.
Operatia a fost programata pentru trei aprilie, insa familia trebuie sa confirme daca poate plati costurile pana cel tarziu la sfarsitul acestei saptamani. Cei care doresc sa-l sprijine o pot face la telefon 0257-260 266 sau in conturile:
BANCA TRANSILVANIA CLIENT: TOCOI OCTAVIAN CONT USD RO 18BTRL00202201897764xx
CONT EUR RO 8113TRL00204201897764XX 
CONT LEI RO 35BTRL00201201897764xx 

Florin Marusca - Agenda zilei

  • Casa de Pensii isi cauta sediu prin licitatie publica

Subprefectul Levente Horvath incearca sa gaseasca un nou sediu pentru Casa de PensiiPosibile solutii de compromis: rocada pentru mai mult spatiu intre Directia Muncii, ITM si Casa de Pensii
Directorii Casei Judetene de Pensii, Directiei Muncii si ITM s-au intalnit ieri cu subprefectul Levente Horvath in incercarea disperata de a gasi mai mult spatiu in care sa-si desfasoare activitatea. 
Toate cele trei institutii tin de Ministerul Muncii, toate au probleme cu sediile in care activeaza si toate isi pun sperante intr-un ajutor financiar de la Bucuresti, care sa faca posibila achizitionarea de noi sedii. 
Pana cand acesta va veni, cateva solutii de compromis trebuie insa adoptate, pentru ca activitatea institutiilor sa nu se blocheze.
Potrivit subprefectului, ITM are promisiuni din partea ministerului ca va primi bani pentru constructia unui sediu, dar inca totul e doar pe hartie. 
In prezent, institutia isi desfasoara activitatea intr-un sediul care ii apartine, ce-i drept, dar care este total insuficient pentru gama de activitati pe care o desfasoara unitatea. 
In actualul sediul nu exista nici o posibilitate de extindere pentru birouri.
Celelalte doua institutii aradene amintite mai sus o duc si mai rau. 
Imobilul in care isi desfasoara activitatea Casa de Pensii e revendicat de Camera de Comert (a apartinut in trecut Uniunii Mestesugarilor) si e aproape sigur ca institutia va merge pe restituirea in natura. 
Aceasta in conditii in care actualul sediul al Camerei de Comert este, la randul lui, revendicat de un fost proprietar de drept. 
Directia Muncii se afla si ea exact in aceeasi situatie.
Totusi, spre deosebire de ultima institutie amintita, Casa de Pensii are, potrivit reprezentantului Prefecturii, promisiunea ferma din partea Casei Nationale de Pensii de alocare de bani pentru cumpararea unui sediu. 
Potrivit subprefectului, in doua, trei saptamani, institutia va organiza o licitatie deschisa pentru a alege un imobil in care sa-si mute activitatea.
Cum toate variantele de mai sus sunt posibil de pus in practica doar in viitor, iar problemele lipsei spatiului sunt extrem de stringente, subprefectul Levente Horvath si cei trei directorii de institutii au decis ca marti sa faca o inspectie pe teren, pentru a vedea cum se prezinta acum imobilele in care isi desfasoara activitatea aceste unitatii. 
Si pentru a identifica, daca se poate, spatii noi pentru birouri. 
Vor fi luate in calcul, in atare conditii, si variante de rocada intre institutii sau, mai exact, intre diverse birouri, in conditiile in care exista ghisee si birouri supraaglomerate, care fac aproape imposibila desfasurarea activitatii. 
Din pacate, solutii, chiar si de compromis, vor fi greu de identificat in conditiile in care toate cele trei institutii au aceeasi problema.

Adriana Barbu - Observator

  • Oferte pentru Rosia Montana

Canadienii cauta colaboratori pentru exploatarea de la Rosia MontanaPrelucrarea minereurilor aurifere si oferte pentru firmele de constructii aradene! 
Cea care propune autoritatilor locale toate acestea este conducerea concernului canadian care se ocupa de exploatarea zonei Rosia Montana. 
Canadienii preconizeza sa inceapa sa extraga aur, anul viitor, iar constructorii aradeni pot pune umarul la acest proiect. 
Cel mai mare zacamant de aur din Europa este cel din muntii Apuseni, de la Rosia Montana. 
Regiunea minera este cunoscuta de mai bine de 2.000 de ani. 
Iar rezerva confirmata, in ultimii ani, in urma cercetarilor geologice si forajelor este de peste 330 de tone de aur si peste 1.600 de tone de argint, care plaseaza zacamantul printre primele 10 din lume. 
Proiectul minier de la Rosia Montana dispune de 600 de milioane de dolari si va dura aproape 20 de ani. 
Beneficiile ce revin Romaniei din proiectul canadian insumeaza aproape 600 de milioane de dolari care intra in bugetul central fara investitii guvernamentale. 

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • Pompierii ajung la Cris doar intr-o ora buna

Colonelul Marcel Lucaciu doreste sa infiinteze o subunitate la Chisineu CrisIn conditiile in care la Chisineu-Cris nu exista nici o unitate profesionista de interventie in caz de dezastre, situatia ar putea sa scape de sub control in orice moment.
Cea mai apropiata unitate de pompieri se afla la aproximativ 40 de kilometri, la Ineu, iar in conditiile carosabilului plin de gropi, autospecialele fac mai mult de o ora pe drum.
Acest lucru a atras atentia conducerii Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta, care doreste sa detaseze in zona un detasament profesionist, care ar putea face fata in conditii optime tuturor problemelor care ar putea aparea.
Autoritatile asteapta insa sa faca rost de banii necesari.
Timpi de reactie de 3 ori mai mari
Lipsa unei unitati profesioniste de interventie creaza o problema investitorilor din zona, care, pentru a-si asigura spatiile trebuie sa plateasca prime de asigurare mai mari, iar pe de alta parte, cum orasul se afla pe DN 79, una dintre cele mai circulate artere ale judetului, numarul accidentelor de circulatie ce necesita efectuarea unor operatiuni de descarcerare este foarte mare, astfel incat exista un grad de periculozitate crescut atat pentru viata, cat si pentru bunurile oamenilor.
"Investitiile facute in ultimii ani la Chisineu-Cris depasesc cateva zeci de milioane de euro, iar oamenii de afaceri au nevoie sa se simta protejati. Cea mai apropiata unitate de interventie se afla la Ineu, la aproximativ 40 de kilometri de Cris, iar drumul e atat de prost, incat trece o ora si echipa tot nu poate ajunge la locul dezastrului. In cazul unui incendiu, risti sa nu mai gasesti nimic in picioare. De altfel, fiind vorba de o artera foarte circulata, in zona au loc foarte multe accidente care necesita prezenta unei echipe de descarcerare. Unde mai pui ca trec si multe TIR-uri incarcate cu substante periculoase", afirma colonelul Marcel Lucaciu, inspector-sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Vasile Goldis" Arad.
"Intreaga zona Zerind, Sintea Mare, Misca, Chisineu-Cris, Cintei, Pilu, Varsand, Socodor, Graniceri, este supusa riscului in caz de inundatii. O unitate de profesionisti ne-ar permite sa acordam un sprijin mai mare comunitatii. Potrivit unui ordin al ministrului Administratiei si Internelor, ar trebui sa ajungem la locul incidentului in 20 de minute, dar in acest caz e imposibil", a mai spus colonelul.
Autoritatile asteapta banii...
Ajungand la un acord cu autoritatile locale, conducerea Inspectoratului doreste sa infiinteze o subunitate deservita de 40-50 de oameni, unde ar putea fi angajati si unii pompieri voluntari din oras, unitate care sa fie dotata cu doua masini de interventie cu apa si spuma si o autospeciala pentru descarcerare.
"In lipsa unui spatiu, avem doua variante. Sa construim o statie de la zero, ceea ce ar costa 70.000 de euro, sau sa primim de la Primarie un spatiu, pe care l-am identificat, de altfel, urmand a cheltui doar 30.000 de euro, pentru a construi remizele tehnice. Consilierii judeteni au promis ca ne sprijina cu fonduri, astfel incat nu asteptam decat spatiul", a incheiat Marcel Lucaciu.
La randul sau, primarul Gheorghe Burdan promite sa acorde Inspectoratului tot sprijinul, sustinand insa ca asteapta doar banii de la Consiliul Judetean.
"Inca din 1992, de cand am fost ales primar, am vrut sa aduc la Cris pompierii militari. Sigur ca voi sprijini aceasta initiativa, dar trebuie sa asteptam 800 de milioane de la Consiliul Judetean, bani necesari pentru ridicarea garajelor", a declarat edilul.

Lucian Serban - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]