Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 9 iunie 2006
Stirile TVA aici
  • Emil Siegmeth a fost infundat

Miliardarul Emil Sigmeth a fost ridicat de "mascati"Impreuna cu mai mulţi complici, magnatul a prejudiciat statul cu aproape un milion şi jumatate de euro.
Omul de afaceri aradean Emil Siegmeth, retinut de procurorii din cadrul DIICOT Arad (Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism) in urma cu doua zile, pentru acuzatii grave (de tipul: inselaciune cu consecinte deosebit de grave, bancruta frauduloasa, spalare de bani, respectiv constituire de grup criminal/ infractional organizat), a fost prezentat, ieri, instantei, cu propunere de arestare preventiva.
Alaturi de Siegmeth au mai fost retinute alte trei persoane, impreuna cu care se va incerca sa se demonstreze ca Siegmeth a alcatuit un grup infractional organizat, in vederea crearii de prejudicii financiare considerabile.
In fata instantei
Dupa mai bine de doua ore de dezbateri cu usile inchise, judecatorul Teodor Dascal a dispus arestarea, pentru 29 de zile, a miliardarului aradean Emil Siegmeth; de asemenea, au primit mandate de arestare, tot pentru cate 29 de zile, contabilul sef al uneia dintre cele (cel putin) patru firme care ii apartin lui Siegmeth, Vasile Gaspar pe nume si cetateanul Marius Lucian Barna, despre care se cunoaste ca a avut relatii foarte stranse de afaceri cu magnatul aradean, intre cei doi perfectandu-se, in timp, mai multe contracte, de diverse tipuri.
Cea de-a treia persoana care a fost prezentata ieri in fata judecatorului, respectiv unul dintre juristii lui Emil Siegmeth, a fost eliberata din starea de retinere, urmand a fi cercetata in stare de libertate.
"Am suparat puterea"
Inainte ca instanta sa se pronunte asupra modului (in stare de libertate sau in stare de arest) in care va continua cercetarea lui Siegmeth si a complicilor sai, am reusit sa-l abordam pe miliardarul aradean pret de cateva minute. Iata ce ne-a spus acesta:
- Ceea ce mi se intampla este o inscenare politica de mari proportii...
- Ce vreti sa spuneti?
- Am suparat actuala putere cu ceva si am ajuns aici...
- Cu ce anume ati suparat actuala putere?
- Nu stiu, poate unii sunt invidiosi pe prosperitatea mea si... De trei ani se tot incearca terminarea mea ca si om de afaceri in Arad si, de altfel, in toata tara.
- De ce de trei ani?
- Momentul coincide cu acela in care am fost cercetat de catre Curtea de Conturi. De atunci... Dar si in 2003 am fost cercetat de acuzatii tot foarte grave si nu s-au dovedit, asa cum se va intampla si acuma...
- Sunt cercetate alaturi de dumneavoastra si alte persoane, angajati ai dumneavoastra...
- Da, sunt cercetate doar pentru ca lucreaza pentru mine, pentru ca sunt angajati ai lui Emil Siegmeth.
Grup infractional organizat
Intr-o conferinta de presa organizata ieri la sediul IPJ Arad si la care au participat atat procurorii, cat si politistii (insp. Dan Cojocaru, insp. princ. Nicolae Jurca, insp. Alin Ignuta si insp. Ovidiu Stanescu) care au lucrat, de mai bine de un an incheiat, la colectarea probelor care compun dosarele de cercetare ale lui Emil Siegmeth, procurorul DIICOT Codrin Miron a precizat: "In cursul anilor 2002-2004, Emil Siegmeth, Vasile Gaspar, Marius Barna, Daniel Ciaco, Maria Iancu si Daniel Bondar s-au constituit in mai multe grupuri infractionale organizate, iar in numele unor societati comerciale, unde indeplineau diverse calitati, au actionat in mod coordonat, in scopul comiterii unor infractiuni grave de natura economico-financiara, pentru a obtine, direct, beneficii materiale. Prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala desfasurata de catre cei invinuiti este in valoare totala de 1.350.000 de euro (aproximativ 48 de miliarde de lei)."
Firma in Insulele Caiman
In cadrul conferintei de presa am mai aflat ca afacerile miliardarului Siegmeth s-au extins pana in Insulele Caiman, cunoscute ca fiind un adevarat paradis financiar; inclusiv in acest "paradis" magnatul detinea o firma; este vorba despre o societate de leasing, prin intermediul careia procurorul a relatat ca Siegmeth ar fi vandut (in acest sistem) masini (de regula de mare tonaj) tot unei firme care-i apartinea, dar din Romania, si pentru care nu (si-)a platit niciodata vreo rata, dar nici taxele vamale aferente.
In fine, inainte de expirarea perioadei de leasing, Siegmeth ar fi instrainat masinile respective unor persoane fizice sau juridice, incasand pentru ele contravaloarea lor integrala. 
Procurorul a afirmat ca, de regula, cumparatorii masinilor erau de buna credinta, fapt dovedit inclusiv prin faptul ca unii dintre ei le-au instrainat, la randul lor.
Sechestru asigurator
Asa cum consemnam la inceputul saptamanii, cand a izbucnit in presa cazul Siegmeth, pe bunurile acestuia a fost instituit sechestru asigurator. 
Este vorba de sapte imobile si un teren care ii apartin acestuia in Arad, de un cont in banca, respectiv de activele a doua benzinarii din Nadlac, al caror actionar majoritar este.
Subcomisarul Ioan Dascalu, seful IPJ Arad, a spus: "Acesta este un caz fara precedent in orasul nostru, fiind rezultatul unei conlucrari extrem de eficiente intre noi si procurorii DIICOT".

Eugenia Pantea - Adevarul

  • Transport - Ar si-a deschis portile. Preturi pe masura frumusetii

La Transport-Ar sunt expuse masini pentru toate gusturileUnul dintre cele mai vizitate si mari targuri din Arad si-a deschis ieri portile. 
Targul este organizat de Expo Arad International - Directia specializata a Camerei de Comert, Industrie si Agricultura a Judetului Arad. 
Evenimentul este la cea de-a XIII-a editie. 
TRANSPORT-AR este un targ international de transporturi profesionale, rutiere, feroviare, servicii conexe si salon auto. 
La deschidere, pe langa presedintele Camerei de Comert, directorul Expo Arad, managerul de proiect au participat si oficialitati locale in frunte cu primarul Gheorghe Falca, respectiv subprefectul Levente Horvath precum si reprezentanti ai firmelor de masini. 
Pavilioanele in care s-a oficiat deschiderea au fost neincapatoare. 
Iubitorii de automobile precum si expozantii au luat cu asalt cele doua spatii, in care erau expuse atat masinile cat si accesoriile. 
Firme atat din tara cat si din strainatate participa in aceste zile la marele targ.
Dupa deschiderea oficiala in ritmuri de muzica si aplauze la scena deschisa a fost lansat, in premiera in vestul Romaniei, de catre Quark Motors, noul model Volkswagen EOS.
Lansarea masinii a fost facuta in prezenta a zeci de vizitatori, expozanti si reprezentanti de seama ai Aradului si nu numai. 
Eos este primul cabriolet cu patru locuri din lume echipat cu un acoperis hard-top CSC, compus din cinci segmente; solutie care combina in mod ideal caracteristicile unui coupe, ale unui model targa (cu trapa de mari dimensiuni) si ale unui cabriolet. 
Eos este numele Zeitei Rasaritului din mitologia greaca si este o asociere a caracteristicilor unui cabriolet cu ideologia zeitei soarelui. 
Cu Eos, Volkswagen isi continua obiceiul de a denumi modelele cu nume ce fac referire directa la surse din mitologia greaca. 
Primul model botezat astfel a fost Phaeton. 
Noul hardtop CSC ofera un design foarte armonios; cand masina este acoperita, plafonul CSC uneste, sub forma unui arc, parbrizul masinii de partea din spate. 
Astfel, Eos are forma unui coupe elegant. 
Linia acoperisului este alungita catre partea din spate, care a fost stilizata proeminent si dinamic. 
Acoperisul este realizat din componente din otel si sticla. 
Cu acest model de masina precum si cu celelalte s-au facut zeci de poze si s-au schimbat de asemenea foarte multe impresii. 
Tntreg pavilionul B precum si pe afara era plin de masini de toate marcile si toate tipurile. 
Preturile lor sunt pe masura frumusetii.
Dupa atractia lansarii noului model Eos, in pavilionul A sunt expuse ATV si motociclete de ultimul racnet. 
Acestea au fost luate cu asalt de catre tinerii, care chiar daca nu isi permit sa le cumpere au facut poze cu frumoasele motoare. 
"Am venit sa vedem cat sunt ATV -urile. Sunt pasionat de ele" a declarat unul dintre tinerii care se aflau pe unul dintre ATV-uri pentru a face o poza. De asemenea, in pavilionul A se pot gasi tot felul de accesorii de masini de la uleiuri si pana la utilaje de curatat. Expozantii sunt din toata tara. Unul dintre standurile din pavilionul A apartine Companiei de Transport Public Arad, unde sunt expuse in miniatura vagoane de tramvai. 
De asemenea, firmele de masini care nu au avut loc in pavilion precum si cele de tonaj mare, au fost expuse afara. 
Chiar daca vremea a fost nefavorabila, iubitorii de masini nu s-au lasat si au mers sa le admire pe toate.
Astazi, targul continua cu o intalnire intre autoritati si transportatorii din Romania.
Are loc si o prezentare a pietei electronice a transportului rutier, precum si multe alte surprize. 
Targul se va incheia duminica la ora 14.00.

Claudia Untaru - Informatia Aradului

  • Specialistii au dat verdictul: La Matern este nevoie de curatenie, dar nu se impune carantina

La Spitalul Matern este necesara mai multa curateniePrefectura Arad a fost, ieri, gazda unei sedinte al carei obiectiv a fost analizarea situatiei din cadrul Spitalului de Obstetrica si Ginecologie "Salvator Vuia" din Arad. 
La intalnire au participat directorul Directiei de Sanatate Publica Arad, Nicolae Marza, .seful Serviciului Inspectiei Sanitare de Stat, Mihai Tarcus, seful Biroului Epidemiologic din cadrul Directiei de Medicina Preventiva, Pavel Vrabie, coordonatorul judetean pe linie de boli transmisibile, Dana Negru, directorul Spitalului de Obstetrica si Ginecologie "Salvator Vuia" Arad, Adrian Popa si prefectului Cristian Stragea. 
Specialistii prezenti au dat verdictul: la Matern este nevoie de curatenie, dar nu se impune carantina.
In cadrul intalnirii au fost analizate constatarile facute de coordonatorul judetean pe linie de boli transmisibile, Dana Negru, cu privire la spitalul de obstetrica si ginecologie. 
Printre observatiile prioritare au fost urgentarea lucrarilor de renovare a spatiilor de spitalizare si optimizarea circuitelor fiinctionale la nivelul spitalului. "Avand in vedere ca se constata persistenta, in anume sectoare, a unor germeni conditionat patogeni sau patogeni din grupul stafilococ si al bacililor coliformi, analiza efectuata a reliefat ca prezenta acestora e intalnita in unitatile spitalicesti si constituie preocuparea specialistilor din cadrul Directiei de Medicina Preventiva" - se arata intr-un co-municat remis de Prefectura Arad.
Masurile ce vor fi luate sunt dintre cele mai drastice avand in vedere sensibilitatea nou-nascutilor. 
Limitarile se refera, in primul rand, la interzicerea accesului apartinatorilor in spatiile de spitalizare. 
Accesul este permis in curtea interioara a spitalului si intr-un spatiu special desemnat de catre conducerea Maternului, care va fi facut cunoscut apartinatorilor, la momentul vizitei. 
Totodata, vor fi efectuate demersurile catre Ministerul Sanatatii pentru continuarea aprovizionarii spitalului Matern cu substance necesare desfasurarii activitatii pe linie epidemiologica in conditii optime si vor fi analizate nevoile financiare ale spitalului matern. 
In fine, specialistii reuniti la Prefectura au stabilit ca nu se impune introducerea carantinei.

Calin Ghinaciu - Agenda zilei

  • S-a interzis circulatia pe drumul Halmagiu – Brusturi

Circulatia intre Halmagiu si Brusturi este oprita - Virtual Arad News (c)2006Fac un studiu geotehnic pentru a stabili natura alunecarii de teren si masurilor pentru consolidarea versantului si a drumului
Nu pot sa elimine inca efectele alunecarilor de teren si, ca atare, au decis, pana una alta, interzicerea circulatiei pe drumul afectat. 
Totul a inceput in noaptea de sambata spre duminica, ca urmare a alunecarii de teren in zona drumului comunal 44 Halmagiu-Brusturi. 
S-a decis imediat deplasarea unei echipe a Inspectoratului Judetean de Constructii, care sa efectueze un control, alaturi de primarul comunei Iorga Emil Marin. 
Constatarile inspectorilor de specialitate nu aduc cu sine vesti bune. 
In raport, se vorbeste, de pilda, de faptul ca alunecarea a afectat rambleul (lucrarea de terasament executata in vederea construirii unei cai de comunicatie, deasupra terenului) pe o distanta de 60 metri, acesta prezentand fisuri pe o latime de aproximativ 1 metru. 
In plus, partea carosabila a drumului, executata cu piatra sparta, prezenta si ea fisuri si crapaturi, unele avand o latime de circa 8-10 cm, dar si alunecari in plan orizontal pe partea de debleu (sapatura sub nivelul terenului in vederea amenajarii caii de comunicatie) de circa 30-40 m, pe o suprafata de aproximativ jumatate din latimea drumului. 
Partea de debleu prezinta rupturi de cca 40 m lungime. Lungimea totala de drum afectata este, potrivit specialistilor, de 80 metri. 
La data controlului, circulatia fusese restrictionata pe un singur sens, portiunea afectata cel mai grav fiind completata cu piatra sparta.
Dupa control, masurile au fost mai radicale: s-a interzis circulatia pana la stabilirea masurilor de consolidare de catre specialisti, s-a dispus efectuarea unui studiu geotehnic in vederea stabilirii naturii alunecarii de teren si a masurilor necesare pentru consoliderea versantului si a drumului. 
Totul ar trebui executat pana la 1 iulie. 
Ca de final, s-a luat decizia obtinerii, in regim de urgenta, a unei autorizatii de construire si executare a lucrarilor de consolidare si reparatii. 
Pana atunci, nu se mai circula pe drumul in cauza. 
Autoritatile aradene isi doresc, in plus, sa includa Aradul pe lista obiectivelor care vor primi fonduri Phare, dupa evaluarea infrastructurii afectate de inundatii.

Adriana Barbu - Observator

  • La Arad unii plang, altii rad

La UTA se discuta fuziunea cu Liberty SalontaApropiata fuziune a celor de la UTA cu Liberty Salonta si accesul in Divizia A, din sezonul viitor, a scindat iubitorii fotbalului de pe Mures.
O parte din galeria ros-albilor nici nu vrea sa auda ca echipa lor sa ajunga in prima liga in urma jocurilor de culise, preferand anonimatul din Divizia C. In acest timp, majoritatea locuitorilor din Arad, oameni care probabil nici nu stiu unde e stadionul, sunt incantati de fuziune, pentru ca vor avea ocazia sa vada echipele mari ale tarii la ei in oras. Iata cateva din reactiile fanilor obtinute la cald:
"Jucatorii sunt cei mai vinovati. Au facut UTA de ras. Nu vrem fuziune, mai bine in C", spune Levi, membru in galeria Red Fighters. 
"Nu suntem de acord cu fuziunea", declara Dan Proca, din fractiunea Spetza, Ultra Rossa. "Ar fi o pata mare de rusine pentru UTA si Arad. Am fi la fel ca Timisoara. Nu vrem fuziune", crede si Adi Ardelean, suporter de la tribuna a doua. 
"Cine-a dus pe UTA in A, Petchovschi cu trupa sa; cine-a dus pe UTA in B, Ceausescu PCR; cine-a dus pe UTA in C, Boruga cu Coras"
, sunt versurile lui Nicolae Romcea, seful Politiei din Sebes-Alba, mare suporter al ros-albilor.
"Orice ar fi, numai sa nu fuzionam", spune Cristi Costea, din Deva, prezent si el la Arad, pentru UTA. 
"Daca fuzionam, venim mai des in Romania si facem in asa fel incat UTA sa aiba terenul suspendat. Vom huidui echipa acasa si in deplasare", a comentat Bruno Muller, din Germania.

Bogdan Cioara - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]