Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 8 decembrie 2006
Stirile TVA aici
  • De sarbatori, Aradul a devenit un oras europe

Multime de curiosi vin sa admire bradul din fata PrimarieiGhirlande, luminite si brazi intregesc atmosfera festiva
Lumini, culori, feerie. Cam asa arata centrul Aradului noaptea. 
Vorbesc despre aceasta perioada a anului cand autoritatile au imbracat orasul in straie de sarbatoare.
Pe langa multitudinea de ghirlande care sunt atarnate deasupra bulevardului Revolutiei, si pomii de pe centru au imbracat straie lucitoare, de beculete albe sau multicolore spre, deliciul copiilor in mod deosebit, dar si al nostru, al tuturor, de ce sa nu recunoastem.
Cat priveste bradul din fata Palatului Administrativ, de cateva zile a transformat platoul rollerilor in loc de pelerinaj pentru parinti, bunici si adolescenti. 
Cei dintai cedand in fata rugamintilor nepotilor, respectiv copiilor, iar cei din urma pentru propriul deliciu. 
Se fac poze, se admira zgomotos, se rade si se schimba impresii. 
Atmosfera generala este una de uriasa bucurie, de mirare ( in ochii mari ai celor mai mici aradeni) si de caldura. 
Este drept ca si temperaturile, foarte generoase pentru aceasta data, fac posibil pelerinajul.
Dar sa revenim la aranjamentele luminoase de Craciun. 
In acest an par ceva mai generoase decat in alte dati, sau poate doar mai inspirat aranjate. 
Cert este ca, din acest punct de vedere cel putin, administratia locala a reusit se pare sa le ofere o bucurie aradenilor. 
Acest lucru este confirmat, asa cum am mai spus, de numarul mare de persoane care se aflau si aseara pe platoul din fata Palatului Administrativ.
Cei prezenti nu stiau ce sa admire si sa fotografieze mai intai: imensul brad ornat si luminat, sau fatada Palatului Administrativ a carei ferestre sunt incercuite de serpi luminosi, in diverse culori.
Singurul minus este legat de lipsa de interes a autoritatilor fata de alte zone ale orasului. 
Dar haide sa mai acordam o sansa celor responsabili cu impodobirea orasului, in aceasta perioada a tolerantei si sa credem ca totusi pana la Craciun, se vor intoarce cu privirea si spre alte zone. 
Ca vorba aia, mai sunt vreo doua saptamani pana atunci si se mai pot face multe.

Claudia Adjudeanu - Informatia Aradului

  • Un singur punct de control la vama Romania-Ungaria din 2007

Dupa intrarea in UE vamuirea se va face la intrarea in RomaniaDe la 1 ianuarie 2007, la punctele de trecere a frontierei de pe raza judetului Arad, lucrurile se vor schimba cu desavarsire. 
Conducerea Inspectoratului judetean al Politiei de Frontiera declara ca de anul viitor, pe sensul de iesire din tara, controlul se va face pe teritoriul Ungariei si nu vor mai exista doua puncte de control. 
In schimb, pentru cei care intra in tara dinspre Ungaria, controlul se va efectua de catre vama romana. 
Modelul este acelasi ca si in tarile europene. 
Cu toate acestea, mari modificari care sa dea emotii politistilor de frontiera nu vor exista. 
"La noi nu se va pune problema de restructurari, deoarece toata lumea este constienta ca din punctul de vedere al Politiei de Frontiera vor exista si pe viitor infractiuni asemenea celor cu care ne confruntam in prezent. Vor exista in continuare persoane care nu au acte in regula si vor incerca sa treaca granita cu acte false, in continuare vor exista persoane care se afla in evidentele noastre ca refugiati si care vor dori sa ajunga in tarile vestice, iar contrabanda va continua sa ne faca mari probleme dinspre Moldova", a declarat comisar sef Ioan Handra, seful Inspectoratului judetean al Politiei de Frontiera. 
Mai mult decat atat, seful inspectoratului este convins ca intrarea in Uniunea Europeana va aduce dupa sine chiar suplimentarea numarului de angajati si dotare mai buna.
" In acest moment, lucram cu aproximativ 25% din dotarea de care avem nevoie si care ar fi necesara pentru munca pe care o prestam. Speram ca alinierea noastra la Europa si ne aduca o dotare mai buna si implicit conditii mai bune de lucru pentru personalul nostru", a explicat comisarul sef Ioan Handra. 
Pana cand se vor vedea rezultatele intrarii noastre in UE, politistii de frontiera se pregatesc pentru deschiderea granitelor, fiind constienti ca acest lucru va oferi contrabandistilor de meserie un cadru propice pentru profituri din ce in ce mai mari.

Camelia Catean - Observator

  • Noi reglementari la pasapoarte

Chestorul principal Lazar Carjan a laudat Serviciul de Pasapoarte AradDupa data de 1 ianuarie 2007, daca doriti sa calatoriti in statele Uniunii Europene, puteti lasa linistiti pasaportul acasa in sertar. 
Aceasta deoarece singurul act de care veti avea nevoie la vama va fi cartea de identitate. 
Desigur, raman valabile cerintele financiare si motivul deplasarii. 
Pasaportul nu va deveni insa o amintire, deorece este necesar la calatorii in restul statelor lumii precum si in situatii speciale. 
Pasaportul va fi o necesitate pentru cazul in care va deplasati cu copiii, daca sunteti cetateni romani cu domiciliul in strainatate sau daca intrati intr-o tara care nu este membra a Uniunii Europene. 
Totusi, in perioada de inceput s-ar putea la intrarea in unele state europene sa vi se solicite si pasaportul. 
De exemplu, Cehia, Cipru si Suedia inca nu si-au dat acordul pentru accesul turistilor romani doar pe baza de carte de identitate. 
Noul pasaport romanesc va avea 50 de elemente de securitate, printre care si un microcip care va fi incorporat in principala fila a documentului. 
Cipul va contine inclusiv o poza din fata a titularului, poza care la vama va fi comparata cu fotografia din pasaport si cu posesorul actului. 
Actualele pasapoarte vor ramane insa valabile pana la expirarea lor. 
Din luna ianuarie 2007 se doreste scurtarea perioadei de eliberare a pasaporatelor, care acum este de 20 de zile lucratoare. 
Se analizeaza inclusiv posibilitatea trimiterii la domiciliul solicitantului a noului apsaport, prin serviciul de curierat rapid. 
Pentru eliberarea in regim de urgenta se doreste o perioada de maxim o ora.
Chestorul principal Lazar Carjan, directorul sectiei generale de pasapoarte, prezent la Arad a laudat activitatea Serviciului aradean de pasapoarte, pe care l-a caracterizat ca fiind unul dintre cele mai bune din intreaga tara.

Vasile Obsitos - Televiziunea Arad

  • Brazii din Danemarca au "rasarit" la piata

Brazii din Danemarca au aparut in pietele aradeneIn asteptarea sarbatorilor comerciantii au inceput sa vina pe piata cu brazi, ornamente si jucari.
Incet, incet, aradenii incep sa simta tot mai aproape spiritul Craciunului. 
Incepând cu primele zile ale lunii septembrie, autoritatile au inceput sa se ocupe de impodobirea orasului, si nici comerciantii nu au ramas mai prejos. Au inceput sa-si faca aparitia prin piete, oferind doritorilor tot felul de obiecte decorative de sezon si chiar brazi adusi de peste mari si tari.  
Oferta bogata
Cu ocazia unei scurte plimbari prin pietele Aradului am avut ocazia sa stam de vorba cu câtiva vânzatori. 
Desi mai sunt doua saptamâni pâna la Craciun, comerciantii nu se plâng de lipsa clientilor. 
"Oamenii vin sa cumpere, ca se apropie Craciunul cu pasi repezi", ne-a spus Gelu Gradinaru, unul dintre cei veniti aici cu tot felul de ornamente si jucari. 
Iar preturile sunt dupa buzunarul fiecaruia. 
Beteala care ne va impodobi bradul costa intre 5,5 lei si 6,5 lei, pretul difera in functie de lungimea si de culoarea acestora. 
Funditele, un alt accesoriu pentru brad, se vând cu preturi cuprinse intre 3,5 si 15 lei. 
De asemenea, am gasit si aranjamente de sarbatori, sub forma de coronita din brad impodobite cu lumânari, ingerasi si globuri, de toate culorile, pentru toate gusturile. 
Pretul acestor coronite, din care unele sunt confectionate manual de cei care le comercializeaza, este cuprins intre 10 lei, cele mai simple, pâna la 55 de lei, cele mai frumos aranjate. 
Ursuletii de plus au preturi cuprinse intre 5 lei si 35 de lei, in functie de marime. Cei mari sunt la 70 de lei.
In ceea ce-i priveste pe clienti, acestia si-au alocat un buget, pe care nu-si prea permit sa-l depaseasca. 
Cristina Urzica, o clienta, ne-a spus: "Am alocat pentru ornamentele de anul acesta cam 50 de lei. Dar sigur voi mai cumpara decoratiuni pâna de Craciun. Imi plac decoratiunile in mod deosebit, dar azi ma intereseaza esenta de brad pentru aromaterapie", spune Cristina Urzica.
Testeaza piata
Si brazii au inceput sa-si faca aparitia, putini ce-i drept, dar suntem doar la inceputul lunii, au fost adusi tocmai din Danemarca. 
"La 1 decembrie am iesit cu ei pe piata. Pretul unui brad este intre 50 de lei si 250 de lei. Pâna acum am vândut câte unul in fiecare zi, dar e devreme inca", ne-a spus Nelu Ardelean, cel care a fost primul care a avut curajul sa testeze... piata brazilor. 
In ceea ce-i priveste pe cei artificiali, sunt ceva mai ieftini, acestia costând doar 75 de lei.  
In conditiile in care Directia Silvica va scoate la vânzare doar 1.460 de brazi, este de asteptat ca preturile sa ramâna destul de ridicate, asta daca nu vor veni sa imbogateasca oferta cei de la ocoalele silvice private sau comerciantii de prin alte judete. 
Mai ramâne ca Mos Craciun sa aduca parintilor prime consistente, pentru a le putea oferi copiilor un brad mare si frumos impodobit.

I.C.; L.S. - Adevarul

  • "Batrana Doamna" vrea sa bata plaiesii lui Porumboiu

Antrenorul echipei UTA - Lacatus recomanda prudenta in meciul cu VasluiulIn tur, Mara a reusit un hat-trick, spulberand FC Vaslui.
Dupa ce a dat startul in Liga 1, "Batrana Doamna" incheie prima sezonul fotbalistic de toamna, completat cu doua etape din retur. 
In epilogul primei parti a campionatului, la Arad soseste FC Vaslui, o formatie revitalizata de la venirea pe banca tehnica a lui Viorel Hizo, dupa cinci victorii succesive si un rezultat de egalitate. 
Ca de obicei, ros-albii au intrat in cantonament cu doua zile inaintea partidei, pentru a se prezenta odihniti si cu mintea limpede la ultimul examen dinaintea vacantei. 
"Pentru noi, fiecare meci e un derby, dupa cel al Banatului si al provinciei, deoarece punctele acumulate nu ne permit momente de relaxare", a prefatat Lacatus intalnirea cu trupa moldava. 
"Uitati meciul din tur"
Cele doua echipe au realizat un joc spectaculos in tur, cand UTA s-a impus cu 5-2, la Focsani, pe teren neutru. 
Jucatorilor aradeni li s-au tinut teorii in vestiar, pentru a nu trata partida de astazi de la inaltimea acelui rezultat. 
"Sa nu creada cineva ca numai gandindu-ne la acel scor vom obtine de la sine victoria. Poate diferenta a fost mai mare decat realitatea din teren. Jucatorii nostri vor trebui sa dea tot ce au mai bun din ei. Avem nevoie de cele trei puncte pentru a ne pregati in liniste la iarna", a spus Lacatus, care nu va conta pe Miloslavljevic, in continuare accidentat si Tudose, trimis la un trial al echipei nationale de tineret. 
Sarcini pentru echipa
Vor reveni in schimb Mara, autorul unei "triple" in partida din tur si Rusu, in timp ce Sabin Ilie face parte din lot, dar se antreneaza si joaca gratis pana cand i se va propune un nou contract cu UTA. 
Pentru a-si apropia cele trei puncte, Lacatus a trasat cateva din sarcinile pe care echipa trebuie sa le respecte cu sfintenie.
Acestea sunt verticalizarea actiunilor, cat mai putine atingeri pentru a dinamiza si iuti atacurile, lucruri imperative in fotbalul modern. 
"Chiar daca avem de suferit la fazele fixe, ne dorim cu totul altceva, un joc in viteza, cursiv, sa verticalizam in atac mai mult decat pana acum. Nu vrem sa intram intr-un joc de lupta", au fost indicatiile "Fiarei" pentru jucatorii sai.
Targ
Lacatus se opune schimbului de jucatori

Varianta unui schimb de jucatori intre UTA si CFR Cluj, care i-ar viza pe Panin, Miclaus si Tilinca pentru Mara nu i se pare realizabila lui Lacatus. 
"Nu cred ca cei de la CFR Cluj ar putea renunta la cei trei. Eu unul nu as face-o", a conchis antrenorul. 
De cateva zile, cu UTA se antreneaza Dumitru Mitu, pus pe liber de CFR Cluj.
"Eu sunt mai sufletist si i-am permis lui Mitu sa faca antrenamente cu UTA. E greu pentru un fotbalist sa se pregateasca singur", a opinat Lacatus, mentionand ca nu se pune problema sa il transfere pe inaintasul de 31 de ani.

Bogdan Cioara - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]