Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Marti, 7 martie 2006

Stirile TVA aici

  • Un contract de trei miliarde, la un pas de a fi sabotat de... pacura!

Poluarea cu pacura a Mureselului inca mai prezinta pericolAccidentul petrecut la CET in noiembrie anul trecut are urmari si acum
Poluarea accidentala cu pacura a canalului Muresel persista inca, iar CET s-a vazut nevoita sa recurga la firme specializate pentru depoluarea apei, dupa ce in februarie a intervenit pe cont propriu. 
Atunci s-a stabilit ca, pe masura pomparii repetate de apa fierbinte prin tubulatura canalului, vor fi efectuate masuratori ale calitatii apei, iar rezultatele vor fi comunicate factorilor de decizie. 
Problema a devenit insa cu atat mai stringenta cu cat Aradul urma sa livreze, ca in fiecare an, apa din canal vecinilor din Ungaria pentru irigatii. 
Cei de la Apele Romane (parte contractanta in cadrul livrarii de apa), au constatat ca produsele petroliere din apa din canal depasesc limitele admise, asa ca nici nu se poate pune problema livrarii de apa catre maghiari. 
Cum problema a fost cauzata de accidentul din noiembrie, CET s-a vazut nevoita sa ia masuri si a organizat la mijlocul lunii februarie o licitatie pentru depoluarea canalului Muresel. 
Castigatorul a fost stabilit deja. Ieri a expirat si termenul limita pentru contestarea licitatiei. 
Firma castigatoare are acum obligatia sa finalizeze depoluarea la data de 31 martie. 
Norocul aradenilor sta in faptul ca vecinii nu au inca nevoie de apa pentru irigatii. 
In plus, contractul anual de livrare de apa (care are la baza un contract cadru multianual intre cele doua parti) nu a fost semnat. 
Mai mult, nici nu va fi semnat pana cand Mureselul nu va scapa complet de pacura scursa de la CET. 
Eforturile depuse de CET si celelalte institutii aradene au si o motivatie financiara: apa livrata aduce Aradului, pe an, in jur de trei miliarde de lei, in functie de cantitatea de apa pentru irigatii contractata.

Adriana Barbu - Observator

  • Doua TIR-uri ticsite cu tigari, trase pe dreapta la Varsand si la Turnu

Vamesii au descoperit din nou transporturi ilegale de tigari netimbrateTigari confiscate, amenzi si dosare penale
Politistii de frontiera si vamesii aradeni au oprit in seara zilei de duminica doua transporturi ilegale de tigari, si au retinut in vederea confiscarii peste 85.000 pachete de tigari, in valoare de aproximativ 2 miliarde de lei.
La PTF Varsand s-a prezentat la iesirea din tara cetateanul roman Adrian O., in varsa de 26 de ani, care conducea un automarfar ce transporta textile pentru Germania. 
Dupa verificarea documentelor de calatorie si a celor insotitoare a marfii, s-a procedat la controlul fizic al TIR-ului. 
Astfel, pe langa marfa declarata in acte, au fost descoperite 143 de cutii carton in care se aflau 57.200 pachete de tigari netimbrate, marca Memphis, avand o valoare totala de aproximativ un miliard de lei. 
Soferul autovehiculului a declarat ca nu stie cum au ajuns tigarile in remorca masinii, intrucat a asistat doar la incarcarea partiala a marfii.
Bunurile au fost retinute de catre autoritatea vamala in vederea confiscarii, iar soferul a fost sanctionat contraventional cu suma de 50 milioane de lei, potrivit reglementarilor legale in vigoare. 
El este cercetat si sub aspectul savarsirii infractiunii de prezentare de acte nereale la autoritatea vamala, la finalul cercetarilor urmand a fi prezentat procurorilor in vederea dispunerii masurilor legale ce se impun.
Aproximativ la aceeasi ora, insa de aceasta data la PTF Turnu, s-au prezentat pentru iesirea din Romania Gabriel V., in varsta de 27 de ani, aflat la volanul unui automarfar inmatriculat in judetul Arges, insotit de pasagerul Ionut P. 
In urma controlului efectuat de lucratorii vamali si polisistii de frontiera, in afara de marfa declarata in documente - respectiv articole textile pentru o firma din Anglia, s-au mai descoperit 28.000 pachete de tigari Marlboro si L.M, avand o valoare totala in vama de aproximativ 1,08 miliaide de lei.
Atat conducatorul auto, cat si insotitorul acestuia au precizat ca au asistat la incarcarea marfii, operatie realizata in mai multe locatii, insa nici unul dintre ei nu a observat cine si cum a introdus tigarile in automarfar. 
Si in acest caz, marfa a fost retinuta de lucratorii vamali in vederea confiscarii, aplicandu-se totodata firmei transportatoare o amenda in valoare de 50 milioane de lei. 
Celor doi le-au fost intocmite actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de folosire de acte nereale la autoritatea vamala. 

Cristian Videscu - Agenda zilei

  • Un nou sediu

In 15 martie se va da in folosinta noul sediu al UDMR-uluiUDMR Arad are un nou sediu el va fi inaugurat pe data de 15 martie odata cu sarbatorirea revolutiei din 1948 ziua nationala a tuturor maghoiarilor.
UDMR Arad in data de 15 Martie va sarbatori revolutia din 1948 fiind sarbatoarea nationala a tuturor maghiarilor, printro serie de actiuni prima va fi la statuia libertati, apoi la teatrul Ioan Slavici iar apoi se va inaugura noul sediu. 
La acest eveniment sunt asteptate oficialitatile din cadrul UDMR respectiv presedintele executiv Takacs Csaba, deasemenea reprezentati din partea Ungariei si a Consulatului Maghiar. 
UDMR este pentru aderarea Romaniei la UE. 
Momentan pentru UDMR nu exista o alta alternativa decat acea de a ramane la guvernare alaturi de coalitie. 
Pe plan local relatile din cadrul coalitiei sunt bune dar la nivel national sunt proble ei spera sa se ajunga la o intelegere. 
Coalitia din Arad trebuie sa depaseasca momentul alegerilor si respectiv a problemelor legate din PNL Arad si spun ca trebuie sa se intalneasca pentru a realiza agenda propusa si a rezolva problemele bilaterale. 
UDMR are ca prioritate continuarea proiectelor pentru comunitatea maghiara, acceptarea statutului minoritati maghiare care a fost inaintat ca proiect legislativ, se constata o stagnare din partea reprezentantilor PD. 
UDMR asteapta sprijin din partea PD desi unii conducatori nu iau in calcul coalitia ci doar Alianta. 
UDMR nu este de acord cu ce se intampla si se va desfasura pe data de 15 Martie in Odorheiul Secuiesc si spune ca din partea UDMR nu va fi prezent nici un un reprezentant oficial, o astfel de manifestatie nu face decat sa umbreasca sarbatoarea nationala a maghiarilor de pretutindeni.

Liviu Dugheniuc - Televiziunea Arad

  • Un TIR a urcat peste o Dacie

Dupa cum arata masina accidentata la Zimandcuz este greu de crezut ca a existat supravietuitorSoferul autoturismului a supravietuit, ca prin minune
Un accident deosebit de grav a avut loc, ieri dimineata, pe DN 79, in apropierea localitatii Zimandcuz.
Costel Clinici, de 49 de ani, din judetul Vrancea, in timp ce conducea inspre Oradea un autotractor cu semiremorca marca DAF, cu numarul de inmatriculare BC 74 EUR, s-a angajat intr-o depasire neregulamentara, intrand in coliziune cu o Dacia 1310, cu nr. AR 01 JSD.
Autoturismul era condus regulamentar, din sens opus, de Ioan Taucean, de 47 de ani, din Andrei Saguna.
In urma impactului, deosebit de puternic, conducatorul Daciei a fost ranit foarte grav, scapand cu viata, ca prin minune, fiind transportat de urgenta la Spitalul Judetean Arad, pentru ingrijiri.
Filmul accidentului i-a uimit pe toti soferii care au trecut prin zona si au vazut Dacia (efectiv) descompusa.
Dupa ce autoturismul a fost proiectat, de catre autotren, in santul de pe marginea soselei, acesta a alunecat pana intr-un copac, pe langa tulpina caruia s-a mulat, pur si simplu.
La randul sau, TIR-ul a alunecat si el peste autoturismul Dacia, pe care aproape l-a aplatizat, fiind nevoie de interventia Serviciului de Descarcerare pentru ca barbatul sa fie scos dintre fiarele sifonate.
Totul a durat insa destul de mult, fiindca trupul victimei nu a putut fi scos decat in momentul in care autotrenul a fost ridicat, cu utilaje speciale, de deasupra Daciei.
Circulatia a fost blocata, pe sectorul respectiv de drum, timp de aproape o ora, fiind posibila rularea doar pe un singur sens.
Sinsp. Nicolae Crainic, din cadrul Serviciului Politiei Rutiere Arad, declara:
"Recomandam conducatorilor auto profesionisti sa tina seama, in permanenta, de conditiile de drum si trafic si sa nu se mai hazardeze, cu atata usurinta, in efectuarea unor manevre periculoase, bazandu-se pe prezumptia ca se afla la volanul unor masini de mare tonaj, care le-ar putea conferi superioritate si siguranta in trafic. Iata ca accidentul de ieri a demonstrat, o data in plus, ca viteza, cumulata cu neatentia in conducere, produce adevarate tragedii."

Eugenia Pantea - Adevarul

  • Filosofului orb din Moneasa i s-a daruit un calculator care citeste Kant cu glas tare!

Ioan Timis Palatinus din Moneasa a primit un premiu la emisiunea "Surprize, surprize"La "Surprize, suprize", Ioan Timis Palatinus s-a intalnit, intre altele, cu autorul cartii al carei erou este
Asa cum anticipam in ziarul nostru de sambata/duminica, emisiunea de larga audienta nationala Surprize, surprize, moderata de... la fel de surprinzatoarea "de larga audienta" Andreea Marin l-a avut ca protagonist, in ultima ei parte, pe "filosoful orb de la Moneasa", Ioan Timis Palatinus.
La randul sau protagonist al unui roman scris de un scriitor elvetian de origina romana si expresie germana, al unui film documentar (Vazduhosul) semnat de Robert Serban (presedintele filialei timisorene a Uniunii Scriitorilor), intre altele, filosoful de la Moneasa s-a intalnit cu acestia, stapanindu-si cu greu emotia, mai ales ca de fata se afla si fosta sa diriginta, din clasele gimnaziale.
Efortul insa i-a fost rasplatit pe deplin, prin aceea ca, gratie sponsorilor, i s-a daruit un calculator, conceput special pentru nevazatori, care are in componenta un program ce permite, prin simpla scanare a paginilor unei carti, citirea textului cu voce umana!
Cartea care ii este dedicata are ca subiect demersul sinucigas al unui occidental, exasperat si dezumanizat de societatea de consum al carei produs realizeaza ca a devenit si care, in cautarea unei morti spectaculos-simbolice, ajunge la... Moneasa.
Aici il intalneste pe (ati ghicit) Ioan Timis, care, vorbindu-i simplu despre suferinta asumata ca o virtute, il convinge ca viata merita traita, cu conditia sa-i gasesti un sens.
La emisiunea de sambata seara, fermecatorul personaj poreclit Vazduh a socat asistenta din platou si din fata televizoarelor socotind orbirea sa timpurie drept "un dar dat de Dumnezeu pentru a iesi din anonimat. Probabil ca daca nu orbeam, as fi avut destinul unui miner din Baia Borsa (de unde este de loc – n.red.) sau as fi sfarsit fara a ajuta pe nimeni, la modul serios" – a rostit Ioan Timis Palatinus.

Lucian Valeriu - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]