Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Marti, 6 iunie 2006
Stirile TVA aici
  • Sindicalistii din invatamant acorda guvernului un ragaz de 10-12 zile sa aplice obligatiile pe care si le-a asumat!

Sindicalistii din Invatamant ameninta cu noi protesteDupa mai multe luni de tacere, sindicatele din invatamant incep din nou sa-si faca auzita vocea. 
Reprosurile la adresa Guvernului au inceput sa se auda o data cu data de 1 iunie, zi in care trebuia analizat stadiul in care s-a ajuns cu implementarea prevederilor cuprinse in Acordul incheiat intre sindicate si Executiv la incheierea grevei generale, din toamna.
Sindicalistii din invatamant, mai precis membrii Sindicatului Liber din Invatamantul Aradean, si-au exprimat ieri totala nemultumire fata de "atitudinea de profund dispret pe care Alianta D.A. si coalitia de guvernare continua sa o manifeste fata de invatamantul romanesc".
Potrivit punctului VII din Acordul incheiat in data de 28 noiembrie 2005 intre federatiile sindicale reprezentative din invatamant si reprezentantii Guvernului Romaniei, in data de 1 iunie a acestui an trebuia sa fie evaluat modul in care prevederile Acordului au fost indeplinite, evaluare la care ar fi trebuit sa fie prezenti toti semnatarii. 
Dar, neparticiparea premierului Calin Popescu Tariceanu, a vicepremierului Marko Bela, a ministrului Finantelor la intalnirea din 1 iunie, i-a facut pe sindicalisti sa considere ca "semnarea Acordului a fost pentru factorii principali de decizie de la nivelul Executivului o gluma".
Reprezentantii SLI Arad apreciaza ca nerespectarea clauzelor Acordului privind finantarea proiectelor si investitiilor, neelaborarea proiectului legii salarizarii personalului din sistemul bugetar, neacordarea diferentelor salariale pentru toate persoanele indreptatite demonstreaza "incapacitatea si neputinta actualului Guvern de a solutiona problemele reale ale sistemului educational si salariatilor sai, dar si de a-si respecta programul de guvernare".
Lidera SLI Arad - Maria Buruc anunta ultimatum pentru GuvernLiderul SLI Arad, prof. Maria Buruc, precizeaza ca, la nivelul judetului Arad, sindicatele nu au fost consultate in problema elaborarii proiectelor de dezvoltare si reabilitare la nivelul unitatilor de invatamant, desi una dintre principalele revendicari din perioada grevei generale a fost tocmai acordarea sumelor necesare pentru investitii. 
"Nu putem uita nici faptul ca vizita secretarului de stat Paloma Petrescu a fost una mai mult de natura politica, nici unul dintre reprezentantii sindicatelor nefiind invitat sa participe la discutii, pe temele Acordului incheiat cu Guvernul", mai precizeaza liderul Maria Buruc.
In ultimele zile, se vehicula chiar posibilitatea ca profesorii sa boicoteze desfasurarea testarilor nationale si a examenului de bacalaureat, daca Executivul nu isi va asuma pana la capat prevederile Acordului. 
Referindu-se la aceasta posibilitate, prof. Maria Buruc ne-a declarat: 
"Noi acordam Guvernului un ragaz de 10 – 12 zile, perioada in care asteptam raspunsuri concrete. Numai dupa scurgerea acestui termen, in cadrul Colegiului Liderilor ce se va intruni in Capitala, si in functie de semnalele pe care le vom primi din teritoriu vom lua o decizie in acest sens. Nimeni nu isi doreste sa se ajunga la boicotarea examenelor, dar dorim ca semnatarii Acordului sa isi asume in totalitate prevederile lui si, mai ales, sa le si puna in practica".
Ca atare, SLI Arad adreseaza un apel presedintelui Romaniei, Traian Basescu, si reprezentantilor Guvernului, care au girat si semnat Acordul, sa intervina pentru aplicarea integrala a prevederilor acestuia, pentru a se evita orice tensiuni sociale in sistemul de invatamant romanesc.

Mihaela Cerna - Observator

  • Iau lectii de la FBI

Delegatia din SUA face informari pentru prevenirea coruptieiTrei agenti ai Biroului Federal de Investigatii vor sustine la Arad, timp de o saptamana, un seminar dedicat luptei impotriva coruptiei in administratie.
 Manifestarea a fost organizata de Inspectoratul Judetean de Politie cu sprijinul Ambasadei SUA. 
La cursuri vor participa politisti, procurori si judecatori din judetele din vestul tarii. 
"Pe masura ce Romania se va dezvolta economic, va putea aloca mai multe fonduri structurilor anti-coruptie", a declarat Gary Dickson, atasat FBI pe langa Ambasada SUA din Bucuresti. 

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Spital judetean nou la Arad

Aradenii vor solicita ministrului construirea unui nou spital judeteanUn nou spital judetean pentru Arad - acesta este mesajul care va ajunge, la urechile ministrului Sanatatii, cu ocazia vizitei pe care Eugen Nicolaescu o efectueaza, la Timisoara, pentru a se intalni cu medicii din vestul tarii.
Conform declaratiei directorului Directiei de Sanatate Publica (DSP) Arad, dr. Nicolae Marza, ministrul are cunostinta deja de dorinta aradenilor, chiar a inteles necesitatea construirii unui (nou) spital judetean la Arad, ba, mai mult, si-a dat acordul pentru un asemenea demers.
Dar... "sigur ca mai dureaza pana se intampla asa ceva. Insa noi vom sustine din nou, la Timisoara, propunearea de a se construi un spital judetean la Arad" - spune dr. Marza.
Actualul Judetean nu (mai) corespunde
Sunt voci care se intreba la ce ne-ar mai folosi un spital judetean, cand avem deja unul si nici pe acesta nu prea suntem in stare sa-l administram. Directorul Directiei de Sanatate Publica, dr. Nicolae Marza, contraataca:
"Acest spital (Spitalul Clinic Judetean de Urgenta - n.r.) este construit pe o structura modulara de beton, in urma cu 25 de ani, pe baza unui proiect standard. De atunci s-au modificat si standardele, si circuitele de acordare a asistentei medicale si spitalul nu mai corespunde. Ar trebui modificata structura sa. Or, acest lucru nu se poate face. Asta nu inseamna ca-i punem o bomba si facem implozie. Un nou spital judetean, la standarde, ar putea prelua cele peste 500 de paturi care functioneaza acum in locatii retrocedate sau revendicate si inca jumatate din Spitalul Matern este cerut de vechii proprietaripaturile pe care le avem aici. Şi acestei unitati i-am da destinatie de spital, fie de monospecialitate, fie de doua specialitati - astfel incat sa se poata acredita. Asa ar fi perfect. Construirea unui nou spital este, deci, singura noastra sansa de a iesi din acest marasm al cladirilor revendicate."
Cladirile revendicate
Nu mai putin de cinci imobile din municipiu in care functioneaza sau isi au sediul unitati sanitare sunt revendicate de fostii proprietari.
Este vorba despre: Sectia oncologie a Spitalului Municipal (str. Şt. Augustin Doinas nr. 17), Laboratorul de analize medicale al Spitalului Municipal (Str. Aviator Sava nr. 9), Sectiile ginecologie, obstetrica fiziologica, obstetrica patologica si ATI ale Spitalului Matern (str. Episcopiei nr. 5 si B-dul Revolutiei nr. 86), Sectia boli infectioase a Spitalului Judetean (str. Şt. Cicio-Pop nr. 13) si Sectia TBC a Spitalului Municipal (retrocedata Episcopiei Aradului).
Toate aceste sectii sunt de interes judetean, cu profil unic pe judet si cu indicatori de eficienta situati peste valoarea medie pe tara.
In cadrul lor functioneaza, in total, 576 de paturi care asigura, anual, asistenta medicala pentru un numar de peste 13.500 de pacienti.
Este posibil ca noul spital judetean care ar putea prelua activitatea medicala desfasurata, acum, in spatiile revendicate, sa fie construit pe un teren aflat in P-ta M. Viteazu nr. 7-8.
Este un teren proprietate publica, nu e grevat de sarcini si, deocamdata, este dat in administrarea operativa a unei unitati sanitare.

Diana Dutu - Adevarul

  • Jumatate de milion de euro - valoarea tigarilor contrafacute descoperite in vami

Tigarile contrafacute retinute de Politia de frontiera sunt verificate de ParchetPolitistii de frontiera impreuna cu procurorii si reprezentantii Autoritatii Nationale a Vamilor au depistat in Zona Libera Curtici-Arad si in magazine duty-free din sase puncte de trecere a frontierei, aproximativ 400.000 pachete de tigari.
Marfa este susceptibila a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuala a unei marci protejate de tigarete.
Aceasta captura se adauga celor aproximativ 2 milioane de pachete de tigari contrafacute, depistate de politistii de frontiera, in luna ianuarie, in alte 9 magazine duty-free.
Astfel, echipe formate din politisti de frontiera si lucratori vamali, coordonate de ofiteri din cadrul Directiei de Combatere a Infractionalitatii Transfrontaliere si insotite de reprezentantul unei companii producatoare de tigari din Marea Britanie au efectuat verificari in magazinele tip duty-free, aflate in Zona Libera Curtici, precum si in punctele de trecere a frontierei Nadlac, Turnu, Varsand, Salonta, Cenad si Moldova Veche.
In urma verificarilor, reprezentantul companiei a constatat ca tigarile ce purtau insemnele firmei din Marea Britanie nu sunt conforme cu standardele celor originale, fiind posibil a fi contrafacute.
In urma actiunii, autoritatile au indisponibilizat 393.000 pachete de tigari, presupuse a fi contrafacute, a caror valoare in vama se ridica la aproape 500 de mii euro iar administratorilor societatilor le-au fost intocmite dosare penale pentru savarsirea infractiunii de punere in circulate a unei marci contrafacute.
Politistii de frontiera continua cercetarile sub coordonarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru documentarea tuturor activitatilor infractionale pe linia contrafacerii unei marci inregistrate.

Cristian Videscu - Agenda zilei

  • Transport - Ar la Expo Arad

La Expo Arad International se va dechide o noua expozitie - Virtual Arad News (c)2006Joi, unul dintre cele mai mari targuri isi deschide portile la Expo Arad International - Directia specializata a Camerei de Comert, Industrie si Agricultura a Judetului Arad.
Targul este organizat in perioada 8-11 iunie si este cea de-a XIII-a editie a manifestarii expozitionale TRANSPORT-AR - targ international de transporturi profesionale, rutiere, feroviare, servicii conexe si salon auto.
Obiectivul organizatorilor este de a reuni producatori si dealeri auto din toata tara si din strainatate.
"Pentru aceasta editie avem confirmata prezenta a unui numar de 111 de firme, atat pentru spatiul interior de 1400 mp cat si pentru cel exterior de 7.000 mp. Structura pe judete este urmatoarea: Arad - 37 de firme, Bucuresti - 36 de firme, Timisoara -10 firme, Oradea -6 firme, Bistrita, Sibiu, Cluj Napoca, Plopeni, Craiova, Targu Mures. In cadrul acestui targ participa si 10 firme din strainatate: Austria-1, Germania - 2, Italia -3, Olanda-1, Ungaria-3. Plus si firme Grecia, Turcia, Bulgaria, republica Moldova, Slovacia" a declarat Letitia Buibas, manager proiect.
Firmele expozante vor prezenta urmatoarete produse servicii: - Autoturisme si autoutilitare: VOLKSWAGEN, MERCEDES, BMW, AUDI, RENAULT, SKODA, LAND ROVER, DAEWOO, PEUGEOT, FORD, NISSAN, DACIA, MAZDA, SEAT, MITSUBISHI, OPEL, CRYSLER, CHEVROLET, SAAB, TOYOTA, CITROEN;
Autovehicule, autocare, semiremorci, caroserii: MAN, IVECO, VOLVO, DAF, MERCEDES, RENAULT, SCHWARZMUELLER, SCHMITZ & CARGOBULL, KRONE, MEILLER, FLIEGL, STAS, MENCI, SCANIA; autocare NEOPLAN, VOLVO; motociclete, motorete si motoscutere; remorci auto, caroserii metalice, trailere; usi pentru garaje, automatizari porti de fier forjat; lubrifianti, anvelope de toate tipurile si dimensiunile, piese de schimb, componente si accesorii; expeditii si servicii de leasing si comisionare vamala, transport international si intern auto si combinat; sisteme de securitate si localizare prin satelit, comercializare si asistenta; alarme auto, sisteme audio pentru autoturisme, montaj ABS, limitatoare de viteza; transportatori de persoane si marfa; asistenta rutiera, scoala de soferi, burse de transport; reparatii si modernizare vagoane marfa; inchiriere material rulant; echipamente electronice de reglaj si control pentru vagoane de calatori; echipamente de comunicare vocala si sisteme de afisare pentru mijloacele de transport in comun; echipamente si accesorii profesionale pentru curatenie, institutii si asociatii profesionale din do-meniu, reviste de specialitate.
In cadrul targului se va desfasura si un Programul conex oferit de organizatori care se va desfasura dupa cum urmeaza: joi 8 iunie 2006, ora 10,00 - Deschiderea oficiala a targului, ora 11.00 - Quark Motors prezinta in premiera in Vestul Romaniei, noul model Volkswagen EOS, ora 11,30- Sectorul transportului rutier din Europa de Sud- Est in perspectiva unei noi largiri a granitelor U.E.
Intalnirea dintre Asociatiile profesionale ale trarisportatorilor rutieri din; Ungaria, Romania, Grecia si Turcia.
Targul "Transport-Ar" se afla la a XIII-a editie Organizatori: M.T.C.T, UNTRR, ARTRI, ora 16,30 tur de oras cu mijloacele de transport expuse. Organizatori: Politia Rutiera si CCIA Arad. Vineri 9 Iunie 2006 ora 11,30 are loc intalnirea intre autoritati cu transportatorii din Romania, Organizatori: Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, ARR, UNTRR, ARTRI.
La ora 15,00 Piata electronica a transportului rutier.
La ora 16,00- TRACKS TRACE: Instrumente avansate de logistica (Bursa Autotrans-portatorilor) si managementul prin satelit.
Sambata 10 Iunie 2006 ora 11,00 are loc un concurs de Tndemanare autoturisme pe 3 clase CUPA TRANSPORT - AR 2006. Organizatori sunt: Politia Rutiera Arad, Auto Expert Onciu si Expo Arad - Etapa Nationala a concursului Mondial a soferilor profesionisti.
Vor fi si - demonstratii offroad. Organizator: Quark Motors.
La ora 13,30 are loc sedinta de lucru regionala cu sefii de agentii ARR. Organizatori: ARR Bucuresti ora 15,00:
Prezentare terminal Cargo Arad. Prezinta: Director Adrian Nasui.
La ora 16,00 "De zece ani aproape de voi". Organizatori sunt: Revista Cargo& Bus.
Duminica 11 Iunie 2006 ora 13,30 are loc o extragere concurs, unde se va castiga un VOLKSWAGEN CADDY FURGON oferit de: dealer autorizat VOLKSWAGEN- QUARK MOTORS, UNTRR si CCIA ARAD, 2 bilete pentru doua persoane dus/ intors Germania oferite de PLETL si scolarizare gratuita 1 persoana -Auto Expert Onciu S.R.L.
La organizarea acestui eveniment si-au adus contributia Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismuiui, ARR Buc, A.C.R, Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania, prin aportul deosebit in recompensarea vizitatorilor, Compania de Transport Public Arad, Politia Rutiera Arad, Quark Motors si Pletl.
"In cadrul targului Transport-AR va fi pus la dispozitia celor interesati informatii oficiale despre Uniunea Europeana, institutiile, politicile si programele comunitare, precum si despre procesul de aderare a Romaniei la U.E.
Prin acest punct de informare se va oferi acces gratuit la site-ul www.infoeuropa.ro din care se poate ajunge la site-urile oficiale ale U.E, precum si la publicatiile gratuite in limba romana si in limbile oficiale ale statelor membre ale U.E.
Intrarea in targ se va face atat pe baza taloanelor de vizitatori distribuite in numar de 70.000 atat in judetele Arad cat si in judetele limitrofe cat si pe baza biletelor de intrare in valoare de 2 RON, doar acestea din urma participand la concursul cu premii organizat cu ocazia targului Transport AR 2006"
a declarat Nicolae Grosan, director EXPO.
 Program de vizitare: Joi, 9 iunie 10.00-19.00, Vineri,10 iunie 11.00-19.00, Sambata, 11 iunie 11.00-19.00, Duminica, 12 iunie 09.00-14.00.
Pe perioada targului se asigura transport GRATUIT pentru vizitatori, cu autobuze pe traseul: Podgoria - Gara CFR - UTA - Fortuna - Expo Arad International si retur.

Claudia Untaru - Informatia Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]