Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Joi, 5 octombrie 2006
Stirile TVA aici
  • Pentru ca ne apropiem de integrare - CJA se pregateste pentru accesarea fondurilor structurale

Cooperare intre belgienii din Flandra de Vest si CJAOdata cu integrarea Romaniei in UE, administratia locala va trebui sa faca fata valului de fonduri care vor fi destinate tarii noastre. 
Din acest punct de vedere, Consiliul Judetean Arad se pregateste temeinic pentru accesarea si administrarea Fondurilor Structurale. 
Astfel, datorita Protocolului de Cooperare pe care Consiliul Judetean Arad l-a incheiat cu Provincia Flandra de Vest (Belgia), Consiliul Judetean Arad a fost invitat sa se integreze in diferite structuri internationale de cooperare, cum este, de exemplu, Reteaua Internationala de Cooperare PRAXIS, care include participanti importanti din randul tarilor membre UE.
Un alt rezultat concret al cooperarii cu Provincia Flandra de Vest este castigarea unui proiect cu finantare acordata de Guvernul Flamand, in cadrul caruia Provincia Flandra de Vest(Belgia) este coordonator de proiect, iar Consiliul Judetean Arad, impreuna cu Consiliul Judetean Békés(Ungaria) sunt parteneri de proiect.
Proiectul poarta titlul "Management fara frontiere" si se axeaza pe doua directii principale: cooperare transfrontaliera si dezvoltare regionala. 
Astfel, principalul obiectiv al proiectului consta in schimbul de experienta si transferul de know-how(cunostinte) vizavi de managementul proiectelor.
Cu alte cuvinte, 10 persoane din judetul nostru vor beneficia de training sustinut de experti belgieni, pentru accesarea si gestionarea Fondurilor Structurale, pe urmatoarele domenii: dezvoltare turistica strategica si stimularea antreprenoriatului in sectorul economic.
Proiectul va demara in acest an, in lunile noiembrie-decembrie si va avea o durata de 14 luni. 
Contributia financiara a Consiliului Judetean Arad la acest proiect se ridica la 5.864 Euro, iar finantarea pe care Guvernul Flamand o acorda proiectului depaseste suma de 17.000 Euro. 
De-a lungul celor 14 luni, vor fi organizate sesiuni de pregatire pentru participantii la proiect, vizite de teren si la secretariatele europene ale programelor, totul finalizandu-se cu tiparirea unui suport de curs care va putea fi utilizat in viitor de participanti.
Din partea Consiliului Judetean Arad, proiectul va fi gestionat de Serviciul Relatii Externe si Integrare Europeana, care s-a ocupat si de redactarea documentatiei necesare depunerii cererii de finantare.

Nadia Bodran - Informatia Aradului

  • Ziua mondiala a educatiei

Elevii au distribuit pliante de ziua educatiei"Educatori de calitate pentru o educatie de calitate" este tema zilei mondiale a educatiei, respectiv 5 octombrie. 
Anul acesta evenimentul va fi marcat prinrtr-o serie de manifestari atat in scoli cat si la nivel judetean. 
Aradenii vor primi astazi, in centrul orasului, din partea elevilor pliante legate de ziua educatiei. 
Scopul acestor manifesatri este de a constientiza opinia publica despre rolul pe care il are in formarea tinerilor. 
Reprezentantii inspectoratului scolar judetean Arad au apreciat ca educatia este o misiune care nu poate fi realizata fara sprijinul comunitatilor locale, nationale si internationale, care trebuie sa sustina cadrele didactice in lupta pentru repunerea educatiei in drepturile sale firesti. 
Astazi, va avea loc in sala mare a consiliului judetean o masa rotunda cu tema "Educatia aradeana in context european", de la ora 11. 
Tot astazi, 5 octombrie, va fi adus un omagiu carturarului aradean Alexandru Gavra, la casa corpului didactic, institutie care va si purta acest nume in viitor. 
Vineri, 6 octombrie, cadrele didactice care s-au pensionat anul acesta vor fi felicitate in cadru festiv, de la ora 17, la casa de cultura a sindicatelor. 
De asemenea in scolile din municipiu si judet se vor desfasura manifestari care marcheaza saptamana educatiei. 

Nicoleta Belean - Televiziunea Arad

  • Ultimatum pentru primari

Timp de doua zile la Sebis are loc o noua instruire a primarilor - Virtual Arad News (c)2006Primarii de comune si orase au la dispozitie 21 de zile pentru a se pune in ordine cu prevederile Ordonantei de Guvern 21 privind gospodarirea localitatilor.
Ultimatumul a fost dat de prefectul Gavril Popescu si a venit dupa o sedinta de lucru la care au participat edilii din 32 de comune, 9 orase si municipiul.
Tema intrunirii a fost legata de mediul inconjurator, de gospodarirea localitatii, de regimul gropilor de gunoi, rezolvarea deversarii apelor reziduale uzate, poluare etc. 
"S-a atras serios atentia pentru curatarea santurilor, a podurilor si podetelor, albiilor si paraurilor de resturi vegetale pentru ca vine sezonul ploilor si s-ar putea sa ne confruntam cu inundatii", ne-a declarat prefectul.
Timp de doua zile (ieri si azi) la Sebis are loc o noua instruire pe tema gospodaririi localitatilor pentru primarii din aceasta zona. 
Din acest moment, prefectul Gavril Popescu a decis sa le acorde edililor din judet 21 de zile pentru a-si indeplini obligatiile in acest sector. 
Mai exact, dupa trei saptamani, echipe mixte formate din reprezentanti ai Prefecturii, Garzii de Mediu si cei ai Agentiei de Mediu vor descinde in localitati pentru a vedea ce s-a facut si care sunt rezultatele discutiilor.
"Pe cei care si-au facut treaba ii vom felicita si le vom da medalii, iar pentru ceilalti vom dispune masurile legale (adica se vor alege cu amenzi n.r.)", a conchis Gavril Popescu.

Adriana Barbu - Adevarul

  • Schimbari la varf in Politie!

Subcomisarul Adrian Lile a preluat conducerea politiei rutiere aradeneLa sfarsitul lunii septembrie, trei sefi de servicii din cadrul IPJ Arad, respectiv, comisar sef Gheorghe Calb, seful Serviciului Politiei Rutiere, comisar sef Virgil Cotuna, seful Serviciului Cercetare Penala si comisar sef Ovidiu Turlea, seful Serviciului Criminalistica, si-au inaintat rapoartele pentru pensionare anticipata.
Cele trei rapoarte au fost aprobate de seful IPJ, subcomisar Ioan Dascalu, astfel incat, incepand cu data de 1 octombrie 2006, celor trei sefi de servicii le-au incetat raporturile de serviciu. 
In aceste conditii, la comanda Serviciului Politiei Rutiere, seful inspectoratului l-a numit direct, incepand cu data de 4 octombrie, pe subcomisar Adrian Lile, care a ocupat functia de adjunct al sefului Politiei Municipiului, urmand ca functia de adjunct sa fie ocupata de comisar Ioan Tamas, seful Sectiei de Politie nr. 1. 
Functia de sef al Sectiei de politie din Vlaicu va fi scoasa la concurs in termen de 30 de zile, la comanda acesteia, fiind numit ca interimar fostul sef al Biroului de Cercetare Penala, formatiune care s-a desfiintat, comisar Eugen Dula. 
Asa dupa cum s-a anuntat in cursul saptamanii trecute, atat Serviciul, cat si Biroul de Cercetare Penala au fost desfiintate, incepand cu data de 1 octombrie, in aceste conditii nemaifiind necesara numirea unui sef de serviciu. 
Pentru functia ramasa vacanta de sef al Serviciului Criminalistic se va organiza concurs in termenul legal de 30 de zile.

A. P. - Observator

  • UTA in cantonament la Baile Felix

Fotbalistii de la UTA au plecat in cantonament la Baile FelixDe doua zile, UTA se afla in cantonament in statiunea Baile Felix.
A fost preferata locatia bihoreana, la "baraj" cu Moneasa, intrucat imprejurimile ofera mai multe terenuri pentru antrenament, iar zona este cunoscuta in cele mai mici amanunte de Ionel Danciar, organizatorul de competitii al clubului.  
Chirita, spre Italia 
Doar nouasprezece jucatori se pregatesc sub comanda lui Marius Lacatus, Ioan Naghi si Roly Nagy pe parcursul a sapte zile, care vor fi presarate cu pregatire fizica, la sala de forta si, mai ales,sedinte tehnico tactice, intrucat jocul aradenilor din ultimele etape a lasat mult de dorit. 
Statiunea ofera conditii excelente de recuperare pentru sportivi si chiar un adversar de liga a treia, pe care UTA il va intalni duminica, Lotus Baile Felix. 
In afara lui Buican si Codreanu, aflati la Bucuresti, pentru programul de recuperare in urma operatiilor suferite la genunchi, portarul Cohan si inaintasul  Negru au ramas la Gloria Arad, satelitul "Batranei Doamne"
Cele mai mari probleme sunt, insa, cu Daniel Chirita si Iulian Stefan, piese de baza ale echipei in acest debut stagional. 
"Chirita a zburat chiar astazi (n.r., ieri) spre Italia, unde va fi consultat la o clinica din Bologna. In functie de decizia medicilor, pentru ruptura musculara pe care o are, Chirita ar mai putea sta cateva zile acolo, pentru refacere. Stefan se afla in capitala si a fost vazut de Pompiliu Popescu, medicul echipei nationale", a declarat Marius Mitran, ofiter de presa la UTA.
Verdict
Rusu, judecat azi

Astazi se va judeca la Comisia de Apel si cazul fundasului Adrian Rusu, care a primit doua etape de suspendare in urma eliminarii din meciul cu CFR Cluj.
"Sper sa obtinem o reducere de o etapa pentru Rusu", a spus Mitran, in perspectiva meciului din etapa urmatoare, cand UTA intalneste la Arad pe Unirea Urziceni.

Bogdan Cioara - Evenimentul Zilei (Edita de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]