Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 5 mai 2006
Stirile TVA aici
  • Procesul UAV vs. Primarie - Gheorghe Falca: "Pentru mine Lizica Mihut nu exista pe agenda"

Primarul Gheorghe Falca si-a prezentat Presei versiunea legata de UAVRevenit din concediu, primarul Gheorghe Falca si-a prezentat ieri propria versiune a neintelegerilor iscate intre Universitatea "Aurel Valicu" si institutia pe care a reprezinta. 
Acesta a declarat ca nu doreste raul universitatii, dar ca trebuie sa se apere. 
"In instanta, Universitatea cere sala de sport in proprietate. Noi am ridicat exceptia de nelegalitate, avand in vedere ca atat sala de sport, cat si complexul M au fost atribuite prin hotarari ale CLM in folosinta gratuita, pe perioada existentei Universitatii. Ori, legea spune ca nu putem da decat in folosinta gratuita pe o perioada determinata. Instanta a acceptat solicitarea noastra si se va judeca in contencios", a spus Gheorghe Falca, care a accentuat faptul ca folosinta gratuita pe o perioada nedeterminata, echivaleaza, practic, cu o proprietate mascata.
Totodata, edilul sef a tinut sa sublinieze ca face o diferenta intre relatia cu rectorul Lizica Mihut si universitate: "Pentru mine Lizica Mihut nu exista pe agenda. Ca ea face astfel de declaratii e treaba ei. Viata va demonstra cine minte. In realitate nu noi, Primaria, am dat in judecata Universitatea Aurel Vlaicu, ci universitatea ne-a dat in judecata pe noi. In instanta, Universitatea cere dreptul de proprietate asupra salii de sport, iar o primarie responsabila trebuie sa se apere. Universitatea a depus cinci cereri de amanare, pentru ca nu poatc aduce documente care sa ii ateste dreptul de proprietate. Daca un nebun arunca o piatra in apa, va rog sa nu va aruncati dupa ea."
Pe de alta parte, trecand peste aceste declaratii, in aer a mai ramas o enigma pe care primarul a evitat s-o lamureasca. 
Desi l-am intrebat care va fi viitorul intregului complex din Micalaca daca Primaria va castiga procesul, edilul sef a evitat un raspuns transant. 
A precizat, totusi, ca acel complex va fi al Universitatii, in folosinta gratuita, pe o perioada determinata, asa cum cere legea, iar sala de sport va fi si ea data Universitatii, dar cu protocolul propus de Primarie.
In alta ordine de idei, ramanand insa in sfera actiunilor in instanta, mai putem preciza ca primarul Gheorghe Falca a castigat procesul intentat de Lizica Mihut, referitor la afirmatia "Stiu '89"
"Daca as fi dorit sa continue acest conflict, v-as fi informat ca am castigat. N-am vrut acest lucru, dar sunt obligat s-o fac", ne-a mai declarat Falca. 
Acesta a adaugat ca nu va intenta, la randul sau, un proces de calomnie rectorului UAV care "a depasit toate normele bunului simt, la cate acuzatii si mizerii a spus".

Calin Ghinaciu - Agenda zilei

  • "Ziua Scolii" la Colegiul National Economic

"Ziua Scolii" la Colegiul EconomicAstazi, Colegiul National Economic sarbatoreste prima editie a unui eveniment de exceptie, care va marca istoria liceului, si anume "Ziua Scolii"
La actiune vor participa toate cadrele didactice care au si fost principalii organizatori, precum si elevii Colegiului, fara de care nu s-ar fi putut desfasura evenimentul. 
Programul va incepe de la ora 9.00 cu deschiderea festiva dupa care elevii scolii vor sustine un program cultural artistic: vor canta, vor dansa atat pe ritmuri moderne cat si populare si vor interpreta piese de teatru. 
De asemenea, trupa de majorete a Colegiului, coordonata de doamna profesoara Olivia Brosovszki va prezenta o suita de dansuri, iar corul scolii sub indrumarea profesoarei Emilia Popa va incanta publicul cu un repertoriu propriu. 
"Activitatea se va desfasura in trei sectiuni, pe de-o parte cea stiintifica si sportiva, iar pe de alta parte cea distractiva. La sectiunea stiintifica, toti elevii isi vor demonstra talentele si abilitatile in diferite domenii cum ar fi muzica, dansul, geografia, matematica, limba romana, cultura, precum si contabilitatea. Pe de alta parte, la sectiunea sportiva, baietii vor juca fotbal, iar nu in ultimul rand, la sectiunea distractiva elevii vor juca o partida de fotbal impotriva profesorilor", ne-a marturisit doamna Monica Baltaretu, director adjunct al Colegiului National Economic.
La "Ziua Scolii", vor participa si fostii elevi ai liceului care au ajuns deja la pensie, precum si autoritatile locale. 
Sarbatoarea va fi un motiv de bucurie pentru elevii colegiului, si asta pentru ca, pe langa distractia si voia buna de care vor avea parte, ei vor fi astazi scutiti in mare parte de orele de curs. 
"Avand in vedere ca este prima editie, avem oarecum emotii. Tot ce ne dorim este sa avem parte de un program cat mai deosebit, unde toata lumea va fi multumita de prestatia elevilor nostri. Iar in anii ce urmeaza, daca de aceasta data se va dovedi a fi o reusita, dorim sa avem cat mai multe editii, sa ne sarbatorim cu fast "Ziua Scolii" in fiecare an. Iar bineinteles, ca la finalul evenimentului, fiecare elev va fi premiat in cadrul festivitatii de premiere", a conchis doamna director adjunct Monica Baltaretu. 

Ana-Maria Stoica - Informatia Aradului

  • Estival si Gardenia 2006

La Expo Arad s-au deschis Targurile "Estival" si "Gardenia"In perioada 4 - 7 mai, la Expo Arad International se vor desfasura doua manifestari expozitionale, organizate de Camera de Comert: ESTIVAL, targ de turism si petrecere a timpului liber ajuns la editia a patra, si GARDENIA , expozitie de unelte si utilaje pentru amenajarea spatiilor verzi, ingrijirea curtilor si a gradinilor, expozitie de flori, ajunsa la a saptea editie. 
In acest an, cele doua targuri vor reuni 45 de firme din domeniu, dintre care 25 din Arad, celelalte fiind din mai multe orase ale tarii: Bucuresti, Timisoara, Cluj, Oradea, precum si firme din Ungaria si Austria. 
Ca si o noutate, in acest an se organizeaza si SALONUL MESTERILOR POPULARI care va reuni atat mesteri populari din Romania cat si din Ungaria. 
In cadrul acestuia se vor regasi: sculpturi, vase de lut, icoane, obiecte de ceramica (Horezu), impletituri din rachita, instrumente muzicale, articole din piele, broderie executata manual, costume nationale, picturi pe panza, lumanari ecologice parfumate.

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • Olari si-a deschis punga mai intai pentru invatamant si biserica!

Primarul comunei Olari da dovada de realism si intelepciuneDesi bugetul s-a votat dupa vreo... cinci sedinte de consiliu local, totusi, treburile in comuna au inceput sa se miste.
Primarul Musca a dat dovada de realism si intelepciune.
A inceput cu problemele stringente legate de gradinite, scoli si biserici – reperele morale ale oricarei comunitati.
Dupa votarea tarzie a bugetului, primaria comunei Olari a trecut, in sfarsit, la treaba.
Primarul Stefan Musca este pus pe munca si vrea sa "intre in grafic" cu toate proiectele pe care si le-a propus, in functie de banii disponibili.
"Am pus geamuri termopan la gradinita, lucrare care ne-a costat 120 de milioane de lei. De asemenea, primaria a fost dotata cu un calculator cu program de contabilitate, iar biserica din Sintea Mica a fost imprejmuita cu gard. Legat de lacasele de cult, am cumparat patru reflectoare si pentru biserica ortodoxa din Olari, care, pe timp de noapte lumineaza intreaga zona."
Gandurile primariei se indreapta spre posibilitatea de a aduce incalzire centrala in gradinita, obiectiv deosebit de necesar pentru invatamantul prescolar.
"Firesc, nu vom uita de drumuri, dar, din pacate doar atat cat ne va permite bugetul alocat pentru acest obiectiv. Vacanta de vara nu e chiar asa de departe, astfel ca, imediat ce vor fi eliberate scolile, vom trece la igienizarea acestora in toata comuna si aprovizionarea cu lemne. In privinta realizarii unor grupuri sanitare la standard, vom incepe cu gradinitele. Despre acordarea drepturilor pe legea 247, spune primarul Musca, pot spune ca toate dosarele se afla la prefectura la comisia judeteana de fond funciar. Acestea vor fi analizate, si, in functie de aceasta se vor acorda si terenurile solicitate".

Felicia R.Gheorghe - Observator

  • Invazie de tantari la Pecica

Dupa inundatii orasul Pecica este invadat de tantariOrasul Pecica se confrunta cu o invazie de tantari fara precedent in zona, dupa ce apele au inceput sa se retraga dupa inundatiile din luna martie.
Orasul Pecica a fost invadat de tantari dupa recentele inundatii.
Localnicii spun ca in cartierele apropiate de raul Mures, unde au avut loc si cele mai mari inundatii, tantarii s-au inmultit foarte mult.
Ei spun ca sunt chinuiti, ca in aer se vede tot timpul o perdea de tantari si le este foarte greu sa isi faca treaba in gospodarie, iar insecticide din locuinte nu mai au nici un efect.
Responsabilii locali sustin ca nu pot face dezinsectia mai devreme de saptamana viitoare, din cauza procedurilor legale, care presupun organizarea unei licitatii publice.
"Este o invazie neobisnuita si i-am rugat pe oameni sa se protejeze cum pot pana la terminarea actiunilor de dezinsectie, care vor avea loc peste cateva zile", a declarat, ieri, viceprimarul din Pecica, Petre Antal.
La mijlocul lunii martie, in urma ploilor abundente si a topirii zapezii, cartiere intregi din orasul Pecica au fost inundate prin ridicarea la suprafata a panzei freatice.
Peste 500 de gospodarii au fost afectate, iar 12 locuinte au fost distruse de ape, proprietarii acestora fiind evacuati.

Diana Rotar - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]