Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 4 decembrie 2006
Stirile TVA aici
  • Judecat pentru doi ani de joaca

Tanarul hacker aradean Victor Faur a intrat pe sistemele unor institutii guvernamentale americaneVictor Faur sustine ca a spart, din joaca, sistemele de securitate ale institutiilor din SUA.
"Tot ce am facut in decursul acestor doi ani a fost o joaca. Niciodata nu m-am gandit sa fac acest lucru pentru a produce pagube statului american, pentru a face rau cuiva sau pentru a obtine foloase materiale. Nici nu fac parte dintr-o organizatie care se ocupa cu asa ceva", a declarat hackerul aradean, care a tinut capul de afis la stirilor nationale in ultimele doua zile. 
Victor Faur este pus sub acuzare in Statele Unite ale Americii pentru ca a spart, prin intermediul internetului, retelele informatice ale unor institutii guvernamentale americane. 
Asa cum va informam sambata, Victor Faur, in varsta de 26 de ani, a patruns ilegal in 150 de computere apartinand Agentiei Spatiale (NASA), Fortelor Navale si Departamentului Energiei. 
Tanarul, care a terminat Facultatea de Informatica, sustine ca a facut acest lucru din pasiune pentru calculatoare si ca nu face parte din nici o organizatie.
Toata aceasta "aventura" a inceput anul trecut si a durat pana acum doua luni, cand a decis sa renunte pentru a se angaja. 
"Am inceput sa sparg sistemele de securitate ale institutiilor guvernamentale americane anul trecut, dar, cum v-am mai spus, nu cu intentia de a face rau. Nu pot sa va dau foarte multe detalii despre ce s-a intamplat si ce servere am accesat pentru ca ancheta politiei este in curs de desfasurare".
"Sunt pasionat de calculatoare si ma intereseaza securitatea on-line. Tot ceea ce am facut a fost pentru a-mi dezvolta cunostintele in domeniul IT si pentru a demonstra vulnerabilitatea acestor sisteme la astfel de atacuri. De asemenea, pot sa va spun ca aceste sisteme de securitate nu sunt foarte sigure si sunt usor de spart. Dar repet: nu am modificat date, nu am sters date, nu am incercat sa distrug comunicatiile dintre sisteme, nu am facut trafic cu informatiile obtinute, nu am dat nimanui nimic si nu am facut acest lucru cu intentia de a aduce prejudicii statului american"
, a mentionat Victor Faur.
Tatal tanarului crede ca gestul nu a fost facut cu rea intentieA renuntat la "meserie"
Hakerul spune ca nu a muncit mult pentru a sparge codurile si ca nu s-a gandit niciodata ca va fi descoperit. 
De asemenea, acum doua luni, tanarul a renuntat la aceasta "meserie" si si-a depus c.v.-ul la doua companii multinationale pentru a se angaja. 
"De doua luni nu am mai intreprins nimic in acest sens. Mi-am depus c.v.-ul on-line la doua companii multinationale, am dat interviuri tehnice si am fost acceptat. Trebuia sa incep sa lucrez din aceasta luna, dar pentru ca s-a intamplat ce s-a intamplat nu mai pot face nimic", a spus hackerul. 
De mentionat ca, in cursul anului trecut, politistii de la Crima Organizata i-au mai verificat calculatorul si i-au confiscat toate cd-urile si dvd-urile gasite in casa, dar nu au descoperit nimic suspect.
Din teribilism
Tatal hackerului, doctorul Mircea Faur, sustine ca nu stia nimic de isprava copilului sau si crede ca nu a facut acest lucru cu rea intentie, ci pentru ca e pasionat de calculatoare. 
"Cand am aflat ca baiatul e cercetat, nu am stiut despre ce este vorba. Nu stiam nimic de activitatile lui, desi e foarte pasionat de informatica. Dar sunt sigur ca intentia lui nu a fost sa aduca prejudicii. Pentru ca nu a castigat nimic din aceasta actiune. Scopurile au fost cu totul altele: pentru a se juca si din teribilism, fara sa stie ca incalca legea. De altfel, nu facea parte din nicio organizatie, nu avea niciun fel de club", a mentionat Mircea Faur, tatal tanarului. 
Dupa spusele purtatorului de cuvant al procurorului general american, Tom Mrozek, aradeanul risca 54 de ani de inchisoare. 
Tot potrivit acestuia, Victor Faur ar fi cercetat si in Romania pentru astfel de fapte. 
De altfel, hackerul are interdictie de a mai iesi din tara si urmeaza sa fie prezentat in fata unui tribunal din Los Angeles, la finalul cercetarilor.
Declaratie:  "Nu am muncit foarte mult pentru a sparge acele sisteme. Va dati seama ca daca stiam ca pot afecta in vreun fel sistemele nu faceam asta"- Victor Faur

C.T.- Adevarul

  • Iar se poate circula pe Voinicilor

Primarul Falca a inaugurat prima cursa de tramvai pe strada Voinicilor refacutaInvestitia in soseaua de Centura spre Timisoara si in strazile Renasterii si Voinicilor depasesc 22 de milioane de lei noi.
Strada Voinicilor travereaza cel mai mare cartier din Arad, Micalaca, si asigura o legatura importanta pentru traficul greu pe relatia Deva - Timisoara, cu un trafic de circa 200 de camioane pe ora. 
Modernizarea sa a necesitat fonduri de 10,5 milioane de lei si reprezinta cea mai mare investitie in infrastructura finantata, dupa anul 1990, de la bugetul local, a declarat, vineri, la inaugurarea arterei, primarul Ghcorghe Falca. 
"Strada a fost complet refacuta, de la reteaua de canalizare la caile de rulare pentru tramvaie, iluminat public si retele de apa si gaz. 
Investitia a fost realizata in mai putin de un an, desi lucrarile aveau un termen de executie de 18 luni",
a afirmat Falca. 
O investitie similara s-a finalizat si in anul 2004: strada Cocorilor, care leaga cartierul UTA de strada Padurii, cu ocolirea centrului orasului.
Strada Voinicilor.
Lucrarile la strada Voinicilor au costat 10,5 milioane de lei, mai mult decat tot bugetul din 2005 pentru reparatii de drumuri in judetul Arad. 
Fondurile au fost alocate exclusiv de la bugetul municipal, in doua transe, anul trecut, respectiv in 2006.
Artera a fost deschisa doar pentru tramvaie, urmand ca traficul rutier sa fie reluat in aceasta saptamana, la finalizarea marcajelor si dupa instalarea semafoarelor. 
Falca a precizat ca autoritatilc vor inaugura, saptamana aceasta, si soseaua de centura, care va fi legata de strada Voinicilor si va asigura iesirea traficului greu din oras spre Timisoara si spre Deva. 
Investitia se ridica la circa 12 milioane de lei.

Andrei Ando - Observator

  • Monument in memoria pilotului prabusit la Beliu

Primarul Beliului - Gheorghe Tica ii va decerna pilotului cazut titlul de "Cetatean de Onoare" al comuneiAviatorul erou Dan Ghica, cel care a murit in MIG-ul prabusit in comuna Beliu din judetul Arad, a fost ridicat, ieri, de Ziua Nationala a Romaniei, la rangul de erou al comunei.
Pilotul Dan Ghica va ramane in veci in memoria localnicilor din Beliu, pentru ca, spun oamenii, aviatorul nu s-a catapultat pentru a reusi sa duca avionul in afara zonelor locuite, salvand astfel viata satenilor.
In memoria comandorului-erou, autoritatile locale au tinut un parastas. 
Slujba religioasa a fost oficiata de un sobor format din opt preoti, de la toate bisericile, indiferent de cult.
Cetatean de onoare
La slujba de pomenire au participat toti oamenii din sat, sotia pilotului si colegi militari de la unitatea din Campia Turzii, acolo unde pilotul-erou era un instructor de zbor foarte apreciat.
Prezent la parastasul ridicat in memoria fostului sau camarad, comandorul Ion Avram, comandantul bazei militare aeriene de la Campia Turzii, a spus: "suntem prezenti, aici, in comuna Beliu unde, eroul nostru, comandorul aviator Dan Andrei Ghica, si-a frant aripile in urma cu cateva zile, pentru a cinsti memoria lui si a multumi locuitorilor comunei Beliu pentru ca l-au adoptat ca membru al comunitatii lor, ca il considera eroul comunei. Vrem sa le cerem permisiunea locuitorilor comunei Beliu de a ne considera pe toti aviatorii din inima Ardealului, membri ai acestei comunitati, prin jertfa colegului nostru si unirea trupului sau cu pamantul acestei comune, consideram ca si noi suntem membri acestei comunitati".
Primarul din Beliu, Pavel Tica, a anuntat ca la mijlocul lunii decembrie, pilotului i se va conferi, post-mortem, titlul de cetatean de onoare al comunei. 
Pavel Tica apreciaza ca "pilotul este un erou local al Beliului, printre ceilalti eroi locali din cele doua razboaie mondiale, pentru ca si-a sacrificat viata pentru a lasa alte vieti in urma lui".

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • La sfarsitul lunii aradenii vor putea... patina

Patinoarul va fi functional la sfarsitul luniiInvestitie in valoare de peste 32 de miliarde de lei
Amenajarea patinoarului care va exista in municipiu este in plina desfasurare.
Prezent au fost realizate lucrari la reteaua de tevi a patinoarului; reteaua de incalzire - 2.450 ml; reteaua de racire -27.000 ml; betonarea patinoarului; beton egalizare -231 me; montat armaturi -58.520 kg.
In urma cu cateva zile a fost turnata placa de baza din beton -347 me, care va fi suportul pentru gheata.
De asemenea, a fost realizata fundatia din beton (57 mc) pentru cladirea in care vor functiona vestiarele.
In continuare, urmeaza sa fie montata mantinela de protectie in jurul suprafetei de gheata, precum si gardul in jurul terenului.
Totodatca, va fi realizata o zona de protectie si vor fi amenajate trotuare in perimetrul patinoarului, lucrare din care, pana in prezent a fost executat stratul de umplutura.
Utilajul frigotehnic urmeaza sa fie procurat in urmatoarea perioada.
"Valoarea totala a investitiei depaseste 32 de miliarde lei, iar termenul de finalizare a lucrarii este 20 decembrie 2006.As dori sa mai precizez ca in vecinatatea patinoarului va fi amenajata o parcare de 200 de locuri, lucrarile la aceasti investitie fiind deja demarate", a declarat Gheorghe Falca, primarul Aradului.

Nadia Bodran - Informatia Aradului

  • Aradul muzical

Concert la Filarmonica de Ziua nationalaConcert dedicat Zilei nationale
Orchestra Filarmonicii dirijata de Dorin Frandes a oferit publicului in preajma aniversarii Marei Uniri o lucrare romaneasca. 
Este vorba de “Nocturna pentru orchestra” a compozitorului aradean Nicolae Branzeu, creatie a anului 1949, revizuita ia 1956 si dirijta de autorul insusi trei ani mai tarziu pe scena Filarmonicii aradene. Desi potrivita programului serii, creand senzatia de varietate, ne mira ca nu a fost ales “Poemul Unirii”, un poem simfonic dedicat de acelasi autor chiar acelei sarbatoriri. Nocturna a avut priza la public. Sa fie vorba numai de accesibilitate?
Horia Maxim, solist apreciat si profesor al Universitaii de Muzica din Bucuresti, avand alaturi orchestra aradeana, a prezentat publicului “Concertul pentru pian si orchestra in la minor” de Edvard Grieg.
Sudura perfecta intre discursul solistului si cel al orchestrei a generat un flux sonor expresiv, acaparant, marcand avantul romantic al primei teme din partea I, duiosia celei de-a doua, cu iz popular, impresionanta constructie a cadentei, verva incheierii acestei prime miscari. Evidentierea delicatetii, dar si accentele solemne si patetice din partea a II-a, vigoarea, unda de melancolie si maretia finalului, au cucerit pe aradeni.
Suita de balet “Pasarea de foc” a lui Igor Stravinski programata in partea a doua a concertului a captat atentia prin redarea atmosferei de mister a unei legende rusesti, a uneoi nopti fantastice, aparitia scanteietoare a pasarii de foc cu fosnetul ei metalic si dansul sau straniu. Orchestra a reusit sa redea momentele contrastante ale unui discurs conceput, de fapt, ca un comentariu la un spectacol de dans scenic, sugerand gratiosul dans al printeselor captive, cel salbatic al regelui Kascei, cantecul vrajit al pasarii de foc, maretia finalului.
Veniturile realizate de Filarmonica vor fi daruite copiilor sarmaniSpectacol de binefacere
Catre sfarsitul saptamanii, orchestra “Schezando” din Arad a programat o prima iesire in public printr-un concert al caror realizari financiare vor fi daruite copiilor sarmani, de Mos Nicolae.
Ne oprim asupra aspectelor muzicale ale manifestarii.
Asa cum am fost informati prin invitatia tiparita, ca si cea rostita la spectacolul care a avut loc in sala mica a Palatului Cultural, "Scherzando“ este o formatie de muzica instrumentala si vocala dedicata muzicii usoare de calitate si muzicii clasice concertante, de divertisment. 
Genurile favorite sunt muzica de estrada, de film, de music-hall, swing, gospel si spiriual, ratime si shuffle, jazz si rytm ‘n’ blues, muzica usoara a secolului al XIX-lea si a anilor 1920-70, cat si prelucrari ale capodoperelor muzicale concertante si de folclor.”
Asadar, oamenii nostri au planuri mari. Ramane ca iubitorii acestor genuri muzicale sa le urmareasca evolutia, pe care le-o dorim norocoasa.
Componentii orchestrei “Scherzando” sunt (deocamdata): Elisabeta Lingurar – pian, conducere muzicala, Lucian Tica – clarinet, impresariat, Roxana Pantea – clape, Cristian Morar – bass, Sorin Tomus – percutie, Michael Szellner – chitara. banjo, Celus Ciobanu – vioara (invitat).
Probabil, formatia e receptiva la noi cooptari, in functie de calitatile muzicale ale solicitantilor, care trebuie sa fie la o cota cat mai inalta.
Citam din nou:”Orchestra “Scherzando” este o formatie artistica bazata pe initiativa privata, care se bucura de sprijinul Fundatiei Forumul Democrat al Germanilor din Arad, a Cercului Cultural Banat-JA, a Asociatiei “Valores” si a Liceului de Arta “Sabin Dragoi”. Acesta din urma si-a trimis si primii colindatori, un cor mixt dirijat de Monica Milichi, un duo vioara-pian: Radu Cristescu si Silviu Campan; un cvartet de coarde: Diana Bene, Florin Gherghel, Gabriel Cenadan, Dariana Pustea. Un alt fost absolvent, tenorul Florin Hantig de la Filarmonica si-a dat si el obolul cu arii din opere.  Lista participantilor activi este totusi departe de a fi completa.  
Important este faptul ca prima iesire in public a fost un succes. Se pare ca cei ce au umplut pana la refuz sala mica a Filarmonicii au avut o seara placuta, marcata de bucurie si lumina sufleteasca. Aceasta ar fi concluzia ecoului aplauzelor calduroase si a senzatiei ca multi s-au despartit cu greu de noii lor prieteni.

Hugo Hauptmann - Virtual Arad

Marti, 5 Decembrie, la Catedrala Catolica,
IN MEMORIAM MOZART
Requiem si Ave Verum,
cu Wolfgang Groehs
la pupitrul Filarmonicii aradene


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]