Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Joi, 4 mai 2006
Stirile TVA aici
  • Helmuth Duckadam presedinte la Steaua?

Helmuth Duckadam este posibil sa devina noul presedinte al echipei Steaua Bucuresti"Eroul de la Sevilla" e foarte aproape de a prelua postul de presedinte al echipei Steaua Bucuresti. 
Postul a ramas vacant dupa demisia lui Marius Lacatus, instalat in octombrie anul trecut, cam in acelasi timp cand Duckadam devenea manager general al FCM UTA. 
Aradeanul a renuntat in urma cu cateva saptamani la Batrana Doamna si pare favoritul lui Gigi Becali pentru a conduce Steaua, cei doi avand relatii si pe linie politica. 
Duckadam e prim-vicepresedinte al PNG, condus de patronul Stelei si conduce filiala aradeana a formatiunii politice amintite. 
Marius Lacatus a decis sa paraseasca echipa din Ghencea, motivand ca doreste sa antreneze din nou, iar munca din birouri nu il atrage. 
Motivul neoficial al despartirii a fost pus pe seama neintelegerilor cu Mihai Stoica, managerul general al ros-albas-trilor. 
"Deocamdata, ce stiti voi stiu si eu. Mai multe nu pot spune acum. Probabil ca totul se va clarifica in aceste zile", a comentat Duckadam.
Originar din Semlac, Helmut Duckadam a ajuns de la UTA la Steaua in 1983, contribuind decisiv trei ani mai tarziu la cea mai mare performanta obtinuta vreodata de o echipa de club din Romania, castigarea Cupei Campionilor Europeni. Duminica, se implinesc exact 20 de ani de la acel moment. Din postura de manager general al FCM UTA, Duckadam s-a ocupat mai mult de aspecte care tineau de administrativ, fara a intra prea mult in partea sportiva. 
Principala sa preocupare a fost Centrul de Copii si Juniori, a carui infrastructura necesita o dezvoltare urgenta, in special in ceea ce priveste baza materiala. 

R. R. - Agenda zilei

  • Cursuri de calificare

Somerii pot beneficia gratuit de cursuri de recalificareSomerii care urmeaza cursuri de calificare, recalificare sau perfectionare beneficiaza de o serie de avantaje. 
Au abonament gratuit pe mijloacele de transport pana la locul unde desfasoara cursurile, si, in unele situatii, beneficiaza de cazare si bani pentru mancare. 
Cursurile se desfasoara prin furnizorii de servicii de formare profesionala autorizati. 
Ele asigura initierea, calificare, recalificarea, perfectionarea si specializarea persoanelor care doresc sa se angajeze, prin ore de teorie si stagii de practica. 
In afara de someri, mai beneficiaza in mod gratuit de aceste cursuri persoanele care realizeaza din activitati autorizate venituri mai mici decat ajutorul de somaj, absolventii care nu au reusit sa se angajeze, cei care au terminat stagiul militar, refugiatii si persoanele eliberate din detentie. 

Nicoleta Belean - Televiziunea Arad

  • A demarat programul Samtid

La Santana a demarat programul SamtidCurtici, Lipova, Nadlac, Pancota, Pecica si Santana vor beneficia de investitii de 8 milioane de euro, pentru reabilitarea si modernizarea sistemelor de alimentare cu apa.
Programul Samtid a demarat, ieri, la Santana, in prezenta presedintelui Consiliului Judetean Arad, Iosif Matula, a primarului Viorel Enache, a reprezentantilor firmei care va executa lucrarile, precum si a reprezentantilor diferitor institutii si societati implicate in proiect.
In cadrul acestui program, numai Santana va beneficia de o investitie de 1,5 milioane de euro, urmand sa se reabiliteze 7,4 kilometri de retea de apa, pe 9 strazi din oras. 
"E o zi imbucuratoare pentru locuitorii Santanei, chiar daca in urmatoarele luni vor fi cateva probleme cauzate de aceste lucrari. Locuitorii orasului asteapta, insa, de multa vreme acest program. Este o lucrare importanta si din punct de vedere valoric, dar mai ales pentru ca vom asigura alimentarea cu apa potabila a localitatii. Pana acum aveam probleme mari pe acest domeniu, insa, dupa o investitie de 2 miliarde de lei la Uzina de Apa, prin sprijinul pe care l-am primit de la Consiliul Judetean, pentru a fi inclusi in programul Samtid, speram sa rezolvam alimentarea cu apa", a spus primarul Viorel Enache, acesta facand un apel catre cetateniii orasului sa inteleaga si sa suporte problemele care vor aparea pe parcursul lucrarilor, cu circulatia, cu noroiul etc.
Presedintele CJA, Iosif Matula, a subliniat importanta acestui proiect, dar si a altor investitii care se vor face in acest an, cu bani de la Guvern sau din bugetul judetului, investitii de care vor beneficia aproape 20 de localiti aradene.
"Astazi demaram acest program la Santana, iar saptamana viitoare vom continua cu celelalte locatii. Judetul Arad va arata ca un santier, pentru ca pe langa orasele beneficiare ale programului Samtid, mai avem lucrari in alte comune si sate, in total fiind aproape 20 de localitati unde se va lucra pe apa-canal. Sper ca cei prezenti sa constituie o echipa care sa reuseasca sa respecte graficul, astfel incat la finele celor 540 de zile sa putem participa la receptia lucrarilor", a spus Iosif Matula.
Valoarea totala a proiectului este de 8 milioane de euro, iar perioada de finalizare a lucrarilor este de 18 luni.

Cosmin Mihuta - Adevarul

  • Zilele Statiunii Moneasa – trei zile de distractii si voie buna

Peste putin timp vor incepe zilele Statiunii Moneasa - Virtual Arad News (c)2006Daca e primavara, daca am inceput deja sa ne facem planuri de concedii sau macar pentru cateva zile libere, atunci inseamna ca ne gandim si la statiunea Moneasa
Si, pentru a veni in intampinarea turistilor, SC Statiunea Moneasa SA si Primaria din localitate ii invita pe aradeni la trei zile de distractii si de petreceri, cu ocazia celei de a V-a editii a Zilelor Statiunii Moneasa.
Zilele Statiunii se vor desfasura la finele saptamanii viitoare, intre 12 si 14 mai, iar ele vor deschide seria manifestarilor cu care, de ani de zile, aceasta statiune ne-a obisnuit: Festivalul Gemenilor, Festivalul Clatitelor, Festivalul international al catlanelor si multe altele. 
Sarbatoarea statiunii de la poalele Muntilor Codru Moma va cuprinde un program divers, relaxant, plin de surprize. 
Printre evenimentele ce vor marca aceste zile se va afla un simpozion dedicat lui Czaran Gyula, spectacole de muzica populara cu Ansamblul "Zarandul" al Casei de Cultura a Municipiului Arad si cu invitati din localitatea Elek, din Ungaria. 
Nu vor lipsi nici demonstratiile culinare si nici un concurs de echitatie, la care vor participa echipaje din Arad, Izvin si din Ungaria, si unul chinologic. 
Pentru cei care vor onora invitatia de a participa la Zilele Statiunii Moneasa vor canta formatiile "Daniel’s Band" si "Mircea Rusu Band".

M.C. - Observator

  • La Taut, frumusetea locului risipita de gropile din asfalt

In curand va fi inaugurat noul sat de vacanta de la Taut - Virtual Arad News (c)2006Satul de vacanta din Taut va fi inaugurat la jumatatea lunii in curs.
Dupa incendiul care a mistuit majoritatea casutelor, Consiliul Local a concesionat unei firme 3,80 hectare teren, aceeasi societate cumparand de la Astra Vagoane si resturile ramase din constructii.
Spatiul situat pe o colina, la doar cativa pasi de lacul de acumulare, creeaza o imagine mirifica, farmecu-i aparte atragandu-si turistii in orice sezon.
In primavara insa perfectiunea naturii si rezultatul muncii omului creeaza un peisaj de poveste.
Constienta de darul care le-a fost oferit de catre Natura, administratia locala intentioneaza sa faca tot ce se poate pentru dezvoltarea turismului in zona, de altfel singura cale de a creste nivelul de trai al comunitatii.
"Din fericire, experienta incendiului care a ars cea mai mare parte a casutelor de vacanta a ramas doar o amintire urata. La vremea aceea, in 2002, nu imi puteam imagina ca vreodata satul va putea ajunge sa arate asa. Lucrurile insa s-au schimbat in bine. Asadar, firma care a preluat satul de vacanta isi va organiza investitia la jumatatea lunii mai. Pana la ora actuala au finalizat 48 de casute din cele 103 proiectate. Investitia este insa de exceptie, fiecare casuta avand grup sanitar propriu, incalzire... E cu adevarat un lucru minunat", afirma primarul Gheorghe Ples.
Primii pasi spre dezvoltarea turismului se observa si prin vilutele care au fost deja ridicate in imediata vecinatate a lacului de acumulare.
Constructii nu exagerate in dimensiune, dar toate cochete cu utilitati care a tot confortul.
Daca anul trecut consiliul local a concesionat 32 locuri de casa, in acest an se vor mai concesiona in acelasi scop inca 40 de locuri.
"Este vorba de spatiul din vecinatatea satului de vacanta, pe care le vom concesiona. Urmeaza sa facem parcelarea in loturi de cate 300 mp. fiecare," afirma primarul Ples.
Din pacate insa, frumusetea locului si intentiile autoritatilor locale nu, sunt suficiente pentru dezvoltarea reala a turismului in zona.
Iar unul dintre obstacolele cele mai serioase care stau in calea acestei dezvoltari este starea deplorabila a drumului pe o suprafata de peste 14 kilometri.
O distanta semnificativa, investitia necesara reconditionarii sale ridicandu-se la zeci de miliarde, bani pe care autoritatile judetene nu dau semne ca i-ar aloca prea curand.
"Am tot incercat sa fac demersuri pentru refacerea drumului, dar... Nici legea nu imi permite ca macar in interiorul localitatii sa pot investi bani de la buget pentru refacerea lui. Bineinteles ca din buget nu ne-am permite sa asfaltam drumul, dar macar sa il pietruim. Insa fiind drum judetean, nu avem acest drept. Asa ca indiferent de conditiile pe care le oferim aici prin investitiile private care se ridica aici, turistii nu se prea incumeta sa parcurga acest drum pe care gropile abia pot fi ocolite", sustme Gheorghe Ples.

Diana Micu - Informatia Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]