Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Sambata, 4 martie 2006
Stirile TVA aici
  • Patru ani la Harvard

Elevul Andrei Boros, multiplu medaliat la olimpiadele de matematicaAndrei Boros este unul dintre tinerii exceptional cu care Aradul se mandreste.
In urma cu patru ani, Andrei Boros pleca spre America beneficiind de o bursa integrala (40.000 $ pe an) - ca tanar boboc.
Acum el termina cea mai prestigioasa universitate din lume.
Bacalaureat
Imi amintesc ce faceam noi cu o saptamana inainte de bac.
Ne trezeam in fiecare zi la sapte dimineata, beam o cana de cafea tare si pana noaptea la 12 invatam.
Nici eu nici prietenele mele nu stiam exact incotro sa ne indreptam, dar stiam sigur ca trebuie sa luam nota mare la bac. Ah! Si ne era frica!
In timpul acesta, Andrei Boros batea mingea pe terenul de baschet si se bucura de vara...era deja admis la patru dintre cele mai ravnite universitati din lume Harvard, Princeton, Stanfort si Yale.
Nu mai trebuia decat sa aleaga...teoretic. Pentru ca practic, alegerea lui Andrei fusese facuta de mult.
Drumul spre Harvard incepe cu mult timp inainte de liceu.
E un drum al constiinciozitatii, al rigorii, al inteligentei si nu in ultimul rand al ambitiei.
"In ceea ce ma priveste a fost drumul inspre a fi cel mai bun si am incercat sa-l urmez".
Spirit competititv, preocupat si pasionat de scoala, Andrei s-a remarcat mereu ca fiind printre primii.
Despre cum s-a descurcat ca elev Andrei spune zambind: "Am luat note bune la scoala".
Cel putin extraordinare am spune si noi si drept dovada stau rezultatele academice si extra-curiculare pe care le-a obtinut ca elev.
Premiant ai tuturor celor patru ani de liceu, Andrei a mai obtinut in aceasta perioada locul 1 la Olimpiada Nationala de matematica, iar apoi argint la Olimpiada Balcanica.
"Traian Lalescu" este un concurs interjudetean de matematica la care Andrei a participat in fiecare an luand de doua ori premiul 1 si o data premiul 2.
Acceptat la facultate cu opt luni inainte de terminarea liceului, Andrei a abordat bacalaureatul cu multa dezinvoltura si un usor dezinteres.
Interviu cu Andrei Boros la redactia Virtual Arad - Virtual Arad News (c)2006Ce mai...era student deja si asta indiferent de rezultatul de la bacalaureat.
In conditii de relaxare maxima, Andrei a obtinut nota 9.87, nota care in acel an era cea mai mare din orasul nostru.
Per total, anii de la Colegiul National "Moise Nicoara" s-au dovedit a fi pista de lansare a avionului care in august 2002, il aduce pe Andrei 10 ore inspre America.
La aeroport il astepta antrenorul de polo.
Jucator de polo inca de la opt ani, Andrei a continuat sa practice acest sport pe parcursul celor patru ani de facultate, participand la diverse campionate si calatorind in multe locuri: California, Las Vegas, Aspen, New York, Chicago, etc.
Ajuns in campus, Andrei i-a avut alaturi pe cei de la Asociatia de Studenti internationali, precum si echipa de advisori si proctori care s-au asigurat ca nimic nu le lipseste.
"Cand ajungi, sunt o gramada de persoane care te ajuta, te dadacesc de parca ai avea cinci ani, se asigura ca te integrezi si ca ii intrebi orice nu ti-e clar", isi reaminteste Andrei.
"Intregul sistem e asa facut inceat nu prea te lasa sa fii trist sau nostalgic, intri direct in viata de Harvard unde totul se intampla foarte repede si e foarte organizat, deci nu te simti singur deloc".
A reusit imediat sa-si faca prieteni printre colegii de echipa,multi dintre ei devenind prietenii lui cei mai buni.
Tot "viata de Harvard", i-a deschis lui Andrei si mai departe drumurile.
Ultimul an de facultate
In timp ce, din nou, noi schitam mental potentialele directii, Andrei semneaza deja un contract de angajare ca si trader la JPMorgan, cea de-a treia banca din America si lideri mondial!
In tradingul de derivative pe actiuni, aceasta fiind si cea mai mare realizare a lui dupa parerea lui Andrei.
Pentru acest job au aplicat cam 200 de studenti de la Harvard, au fost chemati vreo 20 la interviu, si acceptati 5.
Si sa nu uit! JPMorgan are sediul central in New York, pe Wall Street, punctul zero al afacerilor din intreaga lume!
Studentul aradean Andrei Boros spunandu-si parerile despre viata la Harvard Calitati ca si ambitia si optimismul, spune Andrei, l-au ajutat mult sa ajunga pana aici.
"Am incercat sa obtin totul prin munca proprie si am invatat sa imi cunosc calitatile si sa le folosesc cat mai bine ca sa imi ating scopurile".
Dar tot aici mai trebuie sa amintim pe cineva.
"Parintii sunt modelul meu in viata, pentru dragostea, educatia si suportul pe care mi le-au oferit. Sper sa fiu si eu un parinte la fel de bun cand va veni vremea si sa pot si ofer ca model valorile pe care mi le-au oferit ei... Caldura sufleteasca si prezenta de spirit in interactiunea cu oamenii a mamei mele si cinstea si determinarea in luarea deciziilor a tatalui meu", marturiseste cu drag Andrei.
"Cel mai mult imi lipseste aici viata din Romania. Imi place si am familia si prietenii aproape, acea liniste sufleteasca pe care simplul fapt ca esti "acasa" ti-o da. Insa la Harvard ti se deschide practic lumea. Oportunitatile sunt infinite. Diferenta esentiala cred ca e etica muncii. Americanii sunt in extrema cealalta fata de Romania. Ei de mici sunt invatati cu munca. Daca reusesti sa imbini educatia noastra cu perspectiva de aici si sa iei lucrurile pozitive din amandoua, mi se pare ca e situatia ideala si poti sa faci orice in viata mai departe".
Andrei Boros este un tanar aradean la inceput de drum.
Realizarile lui sunt pana acum realizarile unui adolescent care se pregateste la finalul celor patru ani de facultate sa faca pasul definitiv spre maturitate, undeva la mii de kilometri de casa.
Din fericire, despre acest etern elev eminent putem spune cu certitudine ca va porni la drum cu bagajele si temele facute de nota 10.

Cristina Tudorache & Teodora Toma - Informatia Aradului

  • Ghiocelul de argint

Concursul "Ghiocelul de argint" desfasurat la AradAproape 400 de copii din tara (Arad, Baia Mare, Brasov, Bucuresti, Barlad, Craiova, Oradea, Timisoara, Targu Mures, Targu Jiu, Onesti, Petrosani, Slatina) si de peste hotare (din Ungaria, Republica Moldova, Serbia, Bulgaria, Croatia) si-au etalat talentul in cea de-a XI-a editie a Festivalului international de dans si muzica pentru copii "Ghiocelul de argint".
Concursul s-a desfasurat ieri, inainte de amiaza, pe doua scene. 
In sala mare a Teatrului "Ioan Slavici" s-au intrecut artistii din sectiunea dans, dans sportiv, aerobic ( cu un juriu format din prof. Francisc Schmidt, prof. Hortensia Jucotinschi, asistuniv. Georgeta Simonca, prof. Andreea Toth, prof, coregraf Ioan Hategan); 
La Palatul Copiilor au evoluat participantii la sectiunea muzica ( in juriu fiind prof. Silvia Demian, prof. Dan Boar, prof. Lucia Florescu, prof.Mario Florescu, Costi Florescu, Teo Boar). 
In cele doua jurii au fost inclusi si ziaristi de la cotidianul "Adevarul", Info TV si TV Arad. 
A fost un "maraton" de cantec, joc si voie buna organizat ireprosabil de Palatul Copiilor si Elevilor Arad (prof. Ecaterina Gerold - director, prof. Mirela Cosma - coordonator dans modern, prof. Ioana Lung -coordonator dans sportiv, prof. Elsa Farcuta - coordonator aerobic, prof.Cristian Fleter - coordonator muzica usoara), cu sprijinul unor generosi sponsori.
Cu premii si impresii de la acest festival, vom reveni in numarul urmator al ziarului nostru.

Vasile Filip - Adevarul

  • Expozitie florala

Artista plastica Flory Takacs si-a expus lucrarile la sala "Clio"La sala "Clio" din cadrul complexului Muzeal Arad s-a deschis o expozitie florala apartinand artistei plastice Flory Takacs. 
Peste 60 de lucrari reprezentand flori au fost expuse. 
56 dintre acestea au fost realizate de la inceputul anului si pana acum. 
O performanta greu de realizat tinind cont ca in fiecare zi artista a reusit sa picteze o lucrare. 
Lucrarile sunt facute printr-o tehnica inedita, culorile sunt puse pe panza cu ajutorul cutitului si nu cu pensula. 
Artista a avut numeroase expozitii in tara si strainatate unde a obtinut numeroase premii. 
Expozitia de la sala "Clio" este deschisa pana in 1 martie.

Liviu Dugheniuc - Televiziunea Arad

  • Desi cu masa saraca, pensionarii au demonstrat ca stiu sa se distreze

Balul Martisorului la pensionarii aradeniPentru mai mult de doua sute de pensionari din Arad, ziua de ieri a fost una speciala. 
Acest lucru s-a datorat organizarii, de catre cele patru organisme reprezentante ale pensionarilor din municipiul si judetul Arad – a Balului Martisorului. 
Inca de la ora 16,00, la Cantina municipala (locul in care a avut loc balul) au inceput sa vina foarte multi dintre varstnicii Aradului, pentru care o asemenea petrecere este un eveniment aparte. 
Sala cantinei a fost neincapatoare pentru cei aproximativ 220 de varstnici care au dorit sa aiba parte de o zi in care uita de cozile la medicamente si de toate neajunsurile vietii de pensionar.
Organizarea balului a fost posibila datorita unor oameni de suflet care, prin intermediul firmelor pe care le conduc, au sponsorizat organizatorii. 
Atmosfera a fost intretinuta de orchestra pensionarilor, condusa de Florina Gogoasa, invitatii balului demonstrand din plin ca nu au uitat ce bine si placut este sa dansezi, cu mici pauze intre reprizele de dans. 
Organizatorii le-au oferit pensionarilor un bufet de la care putea cumpara cateva produse la preturi foarte mici: coniac (8000 lei/100 g), vin (5000 lei/200 g), cafea (5000 lei), sucuri (3000 lei/200 g), apa minerala (2000 lei/200 g) si pogacele cu jumari (6000 lei/bucata).
Balul Martisorului a ajuns acum la cea de a VI-a editie, iar pentru acest an reprezentantii pensionarilor mai doresc sa organizeze inca doua manifestari de acest gen: una in vara, cu ocazia zilei mamei si copilului, si una de 1 octombrie – Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice. 

M.C. - Observator

  • Utisti cu acte in regula

Marcel Coras - antrenorul echipei UTA a fost ieri la Federatia Romana de FotbalMarcel Coras s-a aflat ieri la sediul FRF din capitala pentru a inregistra contractele jucatorilor de la UTA pentru returul acestui campionat.
Dumitra, Orlando, Miclea, Cozma, Bota si Bogosel au putut sa semneze cu "Batrana Doamna", deoarece zilele trecute au fost achitate datoriile de 4.000 de euro catre jucatorul Hexan si antrenorul Dan Manaila.
"Mai avem de platit 6.000 de franci elvetieni din transferul lui Njock, dar acestea sunt cheltuieli de judecata. Alti 10.000 de franci au fost platiti catre impresarul jucatorului, Constantin Dumitrascu, astfel ca nu mai avem niciun litigiu", a declarat Tiberiu Dekany, presedintele clubului. Desi a cautat pe ultima suta de metri un inaintas, Gigi Boruga nu a avut la dispozitie alti bani necesari pentru transferuri.
"Nu l-am mai luat pe Panaitescu, a ramas la Lupeni. Daca mai aveam 4.000 de dolari, il aduceam imediat pe Mircea Voicu, de la Jiul. Nu am avut bani si lui ii trebuiau imediat", a spus Boruga, convins ca UTA va face un parcurs bun in primavara. "Si asa, am adus destui fotbalisti si sper sa batem sambata, la Campia Turzii", a mai spus consilierul presedintelui.

Bogdan Cioara - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]