Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Sambata, 3 iunie 2006
Stirile TVA aici
  • Cinci locatii, o singura Unire - Unde punem monumentul ?!

Piata Avram Iancu ar putea deveni locul de amplasare a Monumentului Marii Uniri - Virtual Arad News (c)2006Piata Avram Iancu, Piata Primariei, Piata Drapelului, Cetatea Aradului si Zona Lac Padurice
Pana la urma Aradul va avea un monument al Marii Uniri. Unde va fi amplasat el, insa, nu se stie. Cel putin nu deocamdata. 
Cert este ca Primaria a elaborat un proiect de hotarare privind stabilirea amplasamentului "Monumentului Marii Uniri de la 1918" si a stabilit si cinci locatii posibile din care consilierii municipali vor trebui sa aleaga una. 
Cele cinci variante sunt: Piata Avram Iancu, Piata Primariei, Piata Drapelului, Cetatea Aradului si Zona Lac Padurice.
Momentan, proiectul trece prin etapa de "transparenta decizionala" si se poate urmari la avizierul Primariei Arad. "Avand in vedere interesul public exprimat cu fermitate de comunitatea locala pentru edificarea unui monument evocator al Marii Uniri din 1918, evenimentul istoric cu cea mai adanca rezonanta in constiinta nationala, in implinirea caruia Aradul a avut meritul incontestabil de a fi fost principalul organizator, dar si concluziile consultarii societatii civile, a asociatiilor profesionale de specialitate, propun Consiliului Local desemnarea prin vot a uneia din locatiile pentru care s-au formulat optiuni in cadrul dezbaterilor si intalnirilor publice", spune primarul Gheorghe Falca in expuncrea dc motive a proiectului de hotarare. 
Piata Palatului Administrativ - o alta posibilitate de amplasare a monumentului - Virtual Arad News (c)2006 Acesta mai precizeaza ca are convingerea ca edificarca unui monument de mare amploare, raportat la valoarea investitiei si la conotatiile sale istorice, trebuie sa dea expresie vointei alesilor locali mandatati sa reprezinte comunitatea locala, dar numai dupa cunoasterea prealabila a vointei acesteia.
Monumentul Marii Uniri este, poate, cea mai dezbatuta initiativa locala. 
Totul a inceput prin anul 2002 cand a aparut pentru prima data ideea. 
A urmat apoi o intreaga sarabanda de declaratii de bune intenjii care a culminat, in iarna anului 2003, cu venirea presedintelui Romaniei de la acea vreme, Ion Iliescu. 
Atunci a fost pusa piatra de temelie a monumentului in Piata Drapelului sau Piata Podgoria, asa cum este cunoscuta ea.
Ulterior nu s-a mai intamplat mare lucru. 
Abia anul trecut, o data cu votarea bugetului de stat pe anul in curs, s-au reaprins sperantele. 
Asta pentru ca Ministerul Culturii s-a angajat sa vireze o suma importanta de bani.
In 18 ianuarie 2006, prin adresa nr. 182, Ministerului Culturii si Cultelor anunta ca asigura finantarea realizarii obiectivului, dar si necesitatea organizarii unui concurs cu tema amintita, cu un regulament in care sa fie precizate conditiile de participare, amplasamentul, etapele concursului, cat si calendarul acestuia. 
Piata Podgoria a fost aleasa initial pentru locatia monumentului - Virtual Arad News (c)2006 Pentru a demara aceasta procedure este necesar ca autoritatile locale sa transmits Ministerului Culturii si. Cultelor datele privind amplasamentul pe care urmeaza sa fie realizat monumentul, precum si certificatul de urbanism, pentru ca Ministerul sa organizeze concursul.
Municipalitatea nu a ramas indiferenta si a organizat, in data de 13 aprilie 2006, o dezbatere publica, la care au participat 60 de persoane. 
Au dorit sa-si spuna parerea cetateni ai Aradului, personalitati ale vietii publice, profesori de istorie, reprezentantii Asociatiei "Vatra Romaneasca", precum si presedintele Asociatiei "Monumentul Marii Uniri din Decembrie 1918", rectorul UWG, Aurel Ardelean. 
Ulterior, in cadrul intalnirilor cu cetatenii din cartiere, s-au stabilit, in ordinea urmatoare, cele cinci amplasamente: Piata Avram Iancu, Piata Drapelului, Piata Primariei, Cetatea Aradului si Zona Lac Padurice.
Un alt loc de amplasare a monumentului ar putea deveni Cetatea Aradului - Virtual Arad News (c)2006 Pentru Piata Avram Iancu s-au pronunjat cei mai multi, insa o amplasare in zona aceea ar presupune ridicarea si mutarea actualului monument, cel al ostasului roman. 
Este nevoie asadar de o cheltuiala suplimentara, dar si de avizul Oficiului National pentru Cultul Eroilor. 
Cu toate acestea, Muzeul Judetean considera ca este solutia cea mai buna din punct de vedere istorie, simbolic si urbanistic. 
Piata Drapelului este varianta initiala, insa cheltuielile pentru sistematizarea zonei si mutarea tuturor retelelor implica sume uriase. 
Pentru aceasta optiune s-au pronuntat cei care au initiat demersul pentru ridicarca monumentului si Ordinul Arhitectilor - Filiala Arad. 
Cea de-a treia varianta este Piata Primariei, insa si aici este o situatie similara celei de la Podgoria. 
In plus, acolo mai exista un monument, chiar daca neterminat, cel al Revolutiei. 
Pentru aceasta varianta s-a pronuntat doar Uniunea Artistilor Plastici. 
In fine, ultimele doua optiuni sunt mai noi si ele sunt roadele consultarilor cu aradenii. 
Varianta Cetatii este, poate, cea mai potrivita date fiind conditiile istorice si simbolistice ale acesteia.
Asadar, ecuatia implica mai multe date si o singura necunoscuta. 
Avem o singura unire, un singur monument, cinci locatii posibile si 23 de consilieri. 
Unde punem monumentul?!

Calin Ghinaciu - Agenda zilei

  • Detector de minciuni la IPJ - Investitie de peste 350 de milioane de lei

IJP s-a dotat cu un detector de minciuniInspectoratul de Politie al judetului Arad se poate lauda cu un modern labotator poligraf, in denumire de specialitate, Laborator de detectie a comportamentului simulat.
Laboratoml poligraf a fost inaugurat ieri de catre conducerea IPJ.
Acesta a fost avizat, in cursul zilei de miercuri, de catre seful Laboratorului poligraf, din cadrul Institutului de criminalistica.
Aparatul propriu-zis a fost primit de la Institutul National de Criminalistica al Inspectoratului General al Politiei Romane.
Pentru instalarea acestuia si folosirea lui conform standardelor Internationale, IPJ Arad a investit suma de 350 de milioane de lei in amenajarea unei sali speciale de testare cu instalatie de climatizare, unde se afla instalat aparatul poligraf.
Pentru ca testele sa fie veridice, temperatura in incaperea de testare nu trebuie sa depaseasca 24 de grade.
Mai mult, sala de testare este izolata fonic, conform cerintelor in domeniu, iar langa aceasta a mai fost amenajata o sala de observatie, unde anchetatorii pot asista la testul cu poligraf.
La aparatul poligraf se vor efectua testari exclusiv in cazurile aflate in cercetarea politiei si se va incepe cu cazurile de furturi.
Din cele afirmate de specialisti, testele la poligraf vor fi folosite ca probe la dosar, doar daca instanta judecatoreasca va dispune acest lucru.
Geanina Alexa, ofiterul psiholog criminalist, care se va ocupa de realizarea testarilor, a fost specializat in aplicarea acestei tehnici poligraf, denumita "tehnica de detectie psihofiziologica a minciunii".
"Este o realizare deosebita din punct de vedere al importantei, dar si din cel al investitiei, investitie exclusiva a IPJ Arad. Aparatul poligraf reprezinta o necesitate pentru cresterea operativitatii si profesionalismului. Prin darea in folosinta a acestui laborator ne aliniem la standardele impuse in acest domeniu. Mai mult, pana acum, anchetatorii erau nevoiti sa se deplaseze la Cluj sau la Bucuresti pentru catestele la poligraf si fie efectuate",
a declarat inspector de politie Camelia Tuduce Berar, purtator de cuvant al IPJ Arad.

Camelia Catean - Informatia Aradului

  • Liceenii propun ore anticoruptie

Tinerii din doua judete propun ore anti coruptieElevii de la mai multe licee din Timisoara si Arad vor sa invete la scoala cum se poate combate coruptia.
Liceenii banateni vor sa inceapa lupta cu coruptia chiar de pe bancile scolii. Ei cer masuri impotriva "protocolului" organizat in prag de bacalaureat, precum si introducerea unei materii optionale in programa scolara.
Mai mult, elevii propun si organizarea de flagrante in mediul universitar, indreptate asupra dascalilor care sunt cunoscuti ca obtin foloase necuvenite.
Toate aceste propuneri au rezultat in urma proiectului "Banat versus Coruptie" lansat la Timisoara de catre Asociatia Regionala de Dezbateri, Oratorie si Retorica (ARDOR).
Acesta vizeaza atragerea elevilor de liceu in actiunea de combatere a fenomenului micii coruptii.
Coordonatorul proiectului, Victor Nechifor Vostinariu, spune ca initiativa este o continuare a unui proiect derulat anul trecut in toata tara, pe baza informatiilor colectate in timpul bninecunoscutei campanii "Nu da spaga".
Cursuri optionale la scoala
Proiectul a avut doua componente. Una a fost de informare, elevii din sase licee luand parte la o sesiune de workshop-uri pe tema coruptiei. Alta a fost de formare, adica fiecare echipa a lucrat pe un caz, a identificat cauzele si a oferit, in cadrul unei dezbateri competitive, solutii.
Au participat elevii de la Colegiul "CD Loga", Liceul "Grigore Moisil", Liceul "Nikolaus Lenau" si Colegiul Banatean din Timisoara, precum si de la Colegiul "Moise Nicoara" si "Liceul Pedagogic" din Arad.
Acestia si-au prezentat propunerile intr-o dezbatere publica, organizata saptamana aceasta la Prefectura.
Problema identificata de grupa condusa de Florina Avramut, eleva in ultimul an la Colegiul "Moise Nicoara" din Arad, a fost lipsa concentrarii sistematice a luptei anticoruptie pe noile generatii.
Elevii aradeni au propus ca in programa scolara sa fie introduse cursuri optionale in acest sens.
Stimularea curajului la tineri
Planul lor este ca, prin intermediul ARDOR Banat, sa se organizeze, in primul rand, un training pentru reprezentantii fiecarei scoli (presedintele, vicepresedintele si secretarul), in care acestia sa fie informati si antrenati in scopul de a promova in fiecare institutie de invatamant, prin intermediul sefilor de clasa, problema combaterii coruptiei.
"Aceasta promovare va fi in scopul de a convinge cat mai multi elevi sa propuna un optional bazat pe lupta anticoruptie. Odata ce va fi implementat, va fi tinut de catre profesorii de cultura civica sau de stiinte socio-umane. Se va preda o ora pe saptamana, timp in care acestia vor incerca atat sa informeze tinerii in legatura cu fenomenul coruptiei, cat si sa-si formeze elevii (prin studii de caz, dezbateri) in spiritul anti-coruptie", spune coordonatoarea grupului aradean, Florina Avramut.
Elevi de la Liceul "Moise Nicoara" au venit cu propuneri constructive - Virtual Arad News (c)2006 Ea adauga ca a pornit de la faptul ca toate sondajele arata ca pana si copiii recunosc coruptia drept cea mai mare problema a Romaniei.
Initiatorii spera ca, prin aceste ore optionale, elevii care constata astfel de fapte sa capete curajul de a se adresa sau de a colabora cu presa in vederea dezvaluirii lor.
Flagrant cu profesori spagari
Un alt proiect, apartinand elevilor Liceului "Grigore Moisil", coordonati de Sergiu Scripca, vizeaza spaga din mediul universitar.
Echipa a propus depistarea si prinderea in flagrant a tuturor profesorilor care primesc atentii printr-un sistem bine pus la punct.
Astfel, organizatiile neguvernamentale care functioneaza in universitati ar trebui sa faca o baza de date cu toti dascalii despre care se stie sau se aude ca trec examenele pe bani sau pe alte foloase.
Elevii au propus ca, in timpul sesiunilor, celor suspectati sa li se organizeze flagrant, cu participarea Politiei si DNA.
Initiativa vine dupa ce, tot in aceasta saptamana, Centrul Euroregional pentru Democratie a lansat un numar de telefon anticoruptie destinat tocmai reclamarii profesorilor spagari.
Masuri contra "protocolului"
Elevii de la Liceul "CD Loga" din Timisoara sustin, la randul lor, ca "protocolul dauneaza grav educatiei" si propun masuri anticoruptie chiar in prag de bacalaureat.
Ei cer depistarea parintilor care strang bani si a dascalilor cu care se aliaza, pe care vor sa ii dea pe mana legii.
Proiectul ar urma sa inceapa cu o informare, la inceputul clasei a XII-a, asupra impactului negativ pe care il are pregatirea "protocolului".
"Scopul nostru, din start, a fost informarea si gasirea solutiilor care rezulta din faptul ca tinerii constientizeaza amploarea coruptiei, isi dau seama ca pot avea o gandire activa. E clar ca dupa aceasta dezbatere s-a ajuns la o mai buna constientizare a fenomenului. Acum urmeaza ca noi sa luam legatura cu Inspectoratul Scolar si cu organizatiile universitare, pentru a pune aceste proiecte in practica. Pentru a avea cursuri optionale anti-coruptie, trebuie ca 25 la suta dintre elevii timiseni sa isi manifeste acordul in acest sens", a mai precizat Victor Nechifor Vostinariu, director executiv al ARDOR Banat.
Implicare prin dezbatere
ARDOR Banat este o filiala a Asociatiei Romane de Dezbateri, Oratorie si Retorica, infiintata in 1998, prin institutionalizarea unui program al Fundatiei pentru o Societate Deschisa.
Misiunea organizatiei este de a educa tinerii din Romania si de a le oferi posibilitatea sa se implice in problemele sociale.
Metodele utilizate pentru atingerea acestor obiective sunt: dezbaterea (ca exercitiu de retorica, gandire critica si comportament democratic), jocul de rol (ca mod de internalizare a unor valori si comportamente) si simularea unor procese decizionale specifice mecanismelor democratice.

Georgeta Petrovici - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Vinga - soseaua mortii

In aceasta curba au murit mai multi conducatori autoIn ultima saptamana, pe soseaua nationala ce strabate comuna Vinga au avut loc o serie de accidente grave de circulatie, soldate fie cu morti, fie cu raniti grav si, de fiecare data, cu insemnate pagube materiale
Blestemul accidentelor din jurul Vingai a inceput marti, 30 mai, cand, in urma a doua accidente consecutive, un barbat si-a pierdut viata, iar alti trei au fost raniti; miercuri 31 mai, pe aceeasi portiune de drum, un agent de circulatie si-a pierdut viata, in timp ce isi facea datoria, tocmai in locul in care, cu doar cateva minute inainte de tragedie, un TIR s-a rasturnat in santul din proximitatea soselei; ieri dimineata, chiar in Vinga, un al treilea barbat si-a pierdut viata, iar la numai doua ore de la tragedie, pe aceeasi portiune de drum s-a mai produs un accident de circulatie, la "indigo", in urma caruia doua autoturisme au fost facute praf, fara a exista insa si victime umane.
Marti, 30 mai 2006. Noapte, ploaie torentiala.
Vasile M., de 34 de ani, din judetul Cluj, in timp ce conducea un autotir cu semiremorca, nu a adaptat viteza la conditiile de drum, iar intr-o curba periculoasa la dreapta a franat, semiremorca a intrat in balans, ajungand pe contrasens si acrosand o autoutilitara marca Fiat, condusa regulamentar, din sens opus, de Gheorghe M,, de 49 de ani, din Arad. In urma impactului, soferul Fiatului a decedat pe loc.
Cu doar trei ore inainte de accidentul mortal descris anterior, pe aceeasi portiune de drum s-a produs un accident "la indigo", in care a fost implicat tot un autotir cu semiremorca. Şoferul acestuia, croatul Gricin Zeljko, de 37 de ani, a procedat in acelasi fel; neadaptand viteza la conditiile de drum, in aceeasi curba periculoasa la dreapta a franat brusc.
Semiremorca TIR-ului a derapat si a intrat pe contrasens, izbindu-se de un Ford Focus condus regulamentar, din sens opus, de aradeanul Vlad P., de 23 de ani.
Din fericire, tanarul sofer al Fordului a scapat cu viata, la fel ca si ceillalti doi pasageri ai autoturismului. Fordul insa a fost distrus in proportie de 80 la suta.
Miercuri, 31 mai 2006. Noapte, ploaie torentiala.
Şoferul unui TIR cu semiremorca, neadaptand viteza la conditiile de drum, intr-o curba periculoasa la dreapta a franat brusc; semiremorca a patruns, balansandu-se, pe contrasens, tragand dupa sine intregul autotren si proiectandu-l in santul de pe marginea carosabilului.
Pagubele au fost doar de ordin material...
Solicitat la fata locului pentru a gestiona situatia, agentul de politie Ioan Neculcea, de 35 de ani, si-a pierdut viata.
In urma numeroaselor accidente curba de la Vingae numita "curba mortii" Incercand sa opreasca circulatia (pentru scoaterea TIR-ului din sant), respectiv un autotren cu semiremorca, desi a efectuat manevrele necesare si era echipat corespunzator, cu vesta si baston reflectorizante, viteza l-a impiedicat pe soferul slovac al TIR-ului sa poata opri la semnalul politistului.
Astfel, a franat brusc, semiremorca vehiculului a intrat si de aceasta in balans, ajungand pe contrasens, unde se afla politistul, ucigandu-l pe loc.
Martorii evenimentului au mai vazut doar un baston reflectorizant, zburand prin aer...
Ioan Neculcea a fost facut, post-mortem, subinspector. A lasat in urma doi copii, de 5, respectiv 3 ani...
Vineri, 2 iunie 2006. Dimineata, ora 9,20.
Ploaie, carosabil ud. Pe chiar portiunea de drum din comuna Vinga, cunoscuta drept extrem de periculoasa (soseaua coboara, pret de circa 60 de metri, urmand o curba periculoasa la dreapta), un barbat si-a pierdut viata intr-un accident copiat, parca, dupa cele de mai sus. In timp ce Marcel C., de 37 de ani, din Satchinez, judetul Timisoara, conducea un autotren cu semiremorca din directia Arad - Timisoara, in curba pomenita, abordata cu viteza si neatentie, a franat brusc; semiremorca, si de data aceasta, a derapat pe contrasens, unde a izbit autoturismul marca Dacia, cu numarul de inmatriculare AR 02 KBU, condus regulamentar, din sens opus, de Viorel P., de 59 de ani, din Vinga.
Şoferul Daciei si-a pierdut viata pe loc.
La doar o ora de la accidentul mortal, istoria s-a repetat in exact acelasi loc.
Şoferul unui autotren cu semiremorca a condus cu viteza, a franat apoi brusc, in curba periculoasa, semiremorca derapand pe contrasens, unde a secerat, pe rand, un Jeep si un Opel Astra.
Şoferii celor doua autovehicule au scapat, din fericire, cu viata. Masinile insa au fost distruse...
Inspectorul principal Doru Ivan, din cadrul SPR Arad, a declarat:
"Acea portiune de drum este extrem de periculoasa si este abordata, cu toate acestea, de catre soferi (in special de catre conducatorii masinilor de mare tonaj) cu foarte multa imprudenta. In mod evident, nu se tine seama de recomandarile noastre repetate privind prudenta la volan, adaptarea vitezei la conditiile de drum, atat in localitati, cat si in afara lor s.a.m.d..."
Comisarul-sef Gheorghe Calb, seful Serviciului Politiei Rutiere Arad, a declarat:
"Toate, dar absolut toate accidentele petrecute in jurul Vingai, in ultima saptamana, s-au produs pe fondul vitezei excesive. Suntem si noi, la fel ca toata lumea, mahniti de cele intamplate, cu atat mai mult cu cat efectuam actiuni repetate de depistare a vitezomanilor, cu ajutorul aparatelor radar... Unora dintre soferi insa (si in special celor ce conduc autotrenuri) se pare ca nu le pasa. De aici... tragedii incomensurabile... In ceea ce ne priveste, am luat legatura, constatand evenimentele rutiere grave care au avut loc, inclusiv cu responsabilii Directiei de Drumuri Nationale, spre a analiza daca nu cumva, dincolo de imprudenta, de neascultarea conducatorilor auto, nu concura, cumva, la comiterea accidentelor rutiere de la Vinga si declivitatea soselei, atat in curba periculoasa de la intrarea in aceasta comuna, cat si in aceea de la iesire. Aceste doua curbe au devenit, iata, puncte negre pentru circulatia din judetul Arad."

Eugenia Pantea - Adevarul

  • Peste 140 de operatori germani au oferta turistica pentru Romania, nici unul pentru Arad!

Peter Hugel a prezentat la CJA activitatea din GermaniaConsiliul Judetean s-a saturat ca Aradul sa fie un judet necunoscut!
Peter Hugel, directorul Muzeului Judetean Arad, a prezentat ieri, in detaliu, activitatea intreprinsa la biroul de prezentare a CJA de pe Aeroportul din Frankfurt Hahn, in cele 30 de zile in care a reprezentat Aradul in Germania.
Lucru care nu a fost chiar usor, daca ar fi sa amintim faptul ca mai marii judetului au fost criticati de unul dintre consilieri tocmai pentru faptul ca l-au trimis pe Peter Hugel in Germania, sugerand ca directorul Muzeului nu are cum sa se priceapa la promovarea Terminalului Cargo.
Presedintele Consiliului Judetean, Iosif Matula, a tinut sa precizeze ieri, inca o data, faptul ca biroul de la Hahn este unul de prezentare a judetului si nu a aeroportului sau terminalului, iar alegerea lui Peter Hugel i-a apartinut.
In fapt, presedintele CJA cauta ca si pe viitor cei care vor reprezenta Aradul pe Aeroportul din Frankfurt sa fie, pe cat posibil, de structura intelectuala a directorului Muzeului.
Cat in priveste pe Peter Hugel, acesta a prezentat cele 10 obiective urmarite de-a lungul celor 30 de zile petrecute in Germania: rezolvarea problemelor curente, o documentare asupra activitatii specifice a Centrului pentru Europa Centrala si de Est, stabilirea unui calendar de colaborare cu Ministerul Economiei, Transporturilor, Agriculturii si Viticulturii al landului Mainz, stabilirea de contacte cu ONG-urile care promoveaza proiecte regionale, contactarea factorilor de turism din Germania, institutii de cercetare academica, asociatiilor si firmelor, consultarea si mobilizarea emigrantilor romani din Germania in privinta proiectelor importante ale Aradului, actualizarea legaturii cu Institutul Arheologic German etc.
Rezultatele au fost si ele prezentate de directorul Muzeului: prezenta unei delegatii ministeriale a landului Rheinland- Pfalz la Arad in iulie, o vizita care are ca tema principala de dezbatere problema gestionarii deseurilor dar si dezvoltarea turistica, organizarea vizitei unei delegatii a Centrului pentru Europa Centrala si de Est (institutie prezenta activ pe Aeroportul din Frankfurt), la Arad, in septembrie, in scopul relansarii Aeroportului Arad si a Terminalului Cargo, vizita unei delegatii formata din reprezentanti ai ONG-urilor de promovare a turismului gastronomic si viticulturii, in octombrie.
Dar, mai ales, o prezenta importanta a Consiliului Judetean, cu un stand de prezentare, la Targul International de la Mainz, ce va avea loc in martie 2007, si prezenta Muzeului la Targul Mondial al Muzeelor, Exponatec, ce va avea loc, tot in 2007, la Koln.
Dupa ce a analizat activitatea celorlalte birouri de reprezentare prezente pe aeroportul german, Peter Hugel a ajuns la concluzia ca e absolut necesara construirea unei baze de date cu cei 143 de operatori de turism din Germania care au Romania in oferta lor.
O a doua concluzie a fost legata de faptul ca Aradul e o necunoscuta pentru mai toti.
Iar un exemplu numai bun a fost dat tocmai de directorul Muzeului, care a precizat ca din cei 143 de operatori germani care au oferte turistice in Romania, 107 au inclus in oferta lor Banatul, dar nici macar un operator nu are in oferta sa Aradul.
In fapt, Aradul este privit doar ca un judet de tranzit, iar, potrivit lui Iosif Matula si lui Peter Hugel aceasta imagine nu poate fi schimbata decat de aradeni, printr-o prezenta masiva si agresiva pe piata occidentala.
"Suntem prea necunoscuti peste tot, Romania si Aradul si depinde doar de noi sa ne facem cunoscuti. Trebuie sa fim mult mai agresivi pentru a incerca sa devenim parteneri egali cu celelalte state din Europa", a punctat Iosif Matula .
Cat despre operatorii germani, acestia nu au inca incredere in firmele din tara.
Interesul e totusi mare, caci potrivit directorului Muzeului, "sunt extrem de multe solicitari de informare legate de judetul nostru: cum se poate ajunge aici, ba chiar si despre cum e drumul spre Moneasa".
In atare situatie, Peter Hugel crede ca se impune constituirea unei asociatii judetene de turism care sa posteze pe internet cat mai repede posibil informatii complete despre Arad.

Adriana Barbu - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]