Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 3 aprilie 2006
Stirile TVA aici
  • Dorel Popa va suferi marti trei operatii, dupa accidentul de vineri!

Fostul primar Dorel Popa a suferit un grav accident de masinaZeci de persoane ne-au sunat sambata, dupa ce ziarul Observator aradean a publicat in exclusivitate stirea ca fostul primar Dorel Popa a fost implicat intr-un grav accident de circulatie!
Intamplarea a facut ca difuzarea stirii sa coincida cu ziua de 1 aprilie, multi crezand ca a fost vorba despre o farsa. Nu este asa. Vestea accidentului este reala. 
Dorel Popa rula spre Timisoara, in masina condusa de fratele sau, cand in fata lor a aparut un caine. Conducatorul auto, Ovidiu Popa, a incercat sa il evite, a trecut pe contrasens si a izbit frontal un Volkswagen, care circula regulamentar. 
Pentru ca pasagerul si soferul nu aveau cuplate centurile de siguranta, airbagul masinii nu s-a deschis. Trebuie remarcat faptul ca nu erau cu BMW-ul lui Dorel Popa, ci cu o masina mult mai mica.
Fostul primar Dorel Popa si fratele sau au suferit leziuni multiple. 
Dorel Popa este in stare mai grava, cu femurul rupt in doua locuri, coaste rupte si un plaman afectat (din fericire, nu perforat, doar lezat usor). 
El va fi supus marti la trei interventii chirurgicale (doua la picior si una la stern) si ar putea parasi spitalul judetean din Timisoara, unde este tratat, peste cateva saptamani. 
Popa va fi operat la acelasi picior cu care a mai avut probleme si in trecut, fiind nevoit sa se opereze si sa umble cu carje cateva luni de zile.
Starea generala a pacientilor este buna. Medicii ii tin insa sub observatie, pentru a evita eventualele complicatii. 
Dorel Popa a fost vizitat sambata si duminica de mai multi prieteni, insa i s-a recomandat multa liniste, motiv pentru care cadrele medicale au si insistat sa isi inchida telefonul mobil. 
Nu e mai putin adevarat ca au fost ziaristi care, fara sa afle despre accident, cu multa competenta profesionala si-au informat sambata cititorii ca Popa si-ar fi inchis telefonul in week-end ca sa faca pe... zana surprizelor, pentru a nu se afla ca negociaza cu PNL; un comentariu de prost gust si de o enormitate rusinoasa, cand omul a scapat ca prin minune de o tragedie si zace in stare critica pe patul de spital.

Andrei Ando - Observator

  • Memoria revolutiei anticomuniste

La Complexul Muzeal Arad a fost deschisa expozitia dedicata Revolutiei romane"Un moment al unei regenerari nationale" - asa s-ar putea defini expozitia deschisa la sectia de istorie contemporana a Complexului Muzeal Arad.
Este vorba, de fapt, despre doua expozitii, avand aceeasi tematica: revolutia anticomunista. 
"Strigat de libertate" prezinta un eveniment mai putin cunoscut, prima revolutie anticomunista, 17 iunie 1953, Turingia (Germania). 
Cea de-a doua se refera la revolutia romana, decembrie 1989, la Timisoara si la Arad. 
Ţinta organizatorilor expozitiei este de a aduce elevii si studentii in fata acestor momente esentiale din trecutul nostru recent.
O expozitie similara, itineranta, se afla in Germania, unde se bucura de interes din partea publicului larg. 
Şi expozitia prezenta de la muzeul aradean va calatori in orasele romanesti, majoritatea din Transilvania. 
Expozitia este organizata de Consulatul German – Timisoara, Fundatia Ettersberg, Institutul de Istorie Jena, Asociatia Memorialul Revolutiei 16-22 Decembrie 1989 Timisoara, Centrul National de Documentare, Cercetare si Informare Publica despre Revolutia Romana si Complexul Muzeal Arad.

Cosmin Lungu - Adevarul

  • Valuta falsa confiscata de la clanul Dobozi

Politia a descoperit bancnote false la Chisineu CrisPolitistii aradeni au retinut un barbat care detinea 27 de bancnote false de 50 de euro.
Banii aveau aceeasi serie si numar si au fost cumparati din Ungaria. 
In urma unor informatii detinute de catre ofiterii de politie din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Arad si in  urma investigatiilor efectuate, a fost retinut Geza Novak de 29 de ani din localitatea Chisineu Cris. 
El i-a vandut unei femei de 48 de ani din aceeasi localitate patru bancnote contrafacute din cupiura de 50 Euro.
Inselaciune cu repetitie
Femeia i-a dat banii unei vecine sa-i cumpere cafea de la magazinele free-shop din Vama Varsand, dar cand a luat bancnota aceasta a observat ca este falsa. 
Cele doua femei au verificat cu ultraviolete banii la o casa de schimb valutar si au constatat ca sunt falsi.
Desi stia ca a fost escrocata, ea nu i-a reprosat nimic lui Geza Novak. 
Acesta a venit din nou, pentru a cincea oara sa-i mai vanda o bancnota de 50 de euro, dar cum femeia stia ca fusese inselata, l-a refuzat, dar  nu l-a denuntat.
Deoarece politistii aradeni aveau informatii ca la domiciliul lui Geza ar exista mai multe bancnote de valuta falsa, impreuna cu efective din cadrul D.P.I.R. Arad s-a efectuat o descindere la locuinta acestuia.
"L-am intrebat daca detine droguri sau arme. El ne-a spus ca nu are asa ceva. In camera unde dormea, intr-un portmoneu rosu am gasit 23 de bancnote de 50 de euro, false. Ne-a spus ca sunt ale lui, dar ca nu stia ca sunt false, ca le-a cumparat de la niste bisnitari din Ungaria", a declarat procurorul Dan Ilarie din cadrul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Arad.
Traficant inarmat
In urma perchezitiei domiciliare a mai fost ridicat un pistol cu capse marca "Jelly", in incarcator aflandu-se patru capse percutate. 
El le-a spus ca l-ar fi gasit in discoteca Galaxy din Chisineu Cris acum 5 sau 6 luni, dar nu este exclus ca arma sa fi fost folosita pentru amenintari sau santaj.
Geza face parte din clanul de rromi denumit "Dobozi" care domiciliaza pe raza orasului Chisineu Cris, cunoscuti ca fiind violenti si imprevizibili in comportament. 
Clanul "Dobozi" este cunoscut ca fiind format din indivizi care schimbau valuta in apropiere de Vama Varsand, dar si in piata la Chisineu Cris.
Procurorii au dispus retinerea pe baza de ordonanta a plasatorului care a fost prezentat Judecatoriei Chisineu Cris, aceasta instanta eliberand pe numele lui Geza Novak un mandat de arestare preventiva pe 29 de zile pentru  falsificare de monede sau alte valori si inselaciune.

Sorin Trocan - Evenimentu Zilei (Editia de Vest)

  • Sute de oferte, cumparatori putini, privitori cu duiumul

Piata auto este locul de intalnire pentru numerosi pasionati de automobilePiata de masini s-a schimbat radical in ultimii ani.
De la cele cateva automobile ale anilor 90, ia Daciile aduse pe "pile" si, mai nou, la sutele de limuzine "de import", locul - ca, de altfel si cei care se perinda pe acolo in fiecare duminica -au cunoscut o seama de transformari.
Piata de masini din Arad a devenit un punct de reper in zona de vest a tarii pentru cei care vor sa vanda sau sa cumpere un autoturism nou ori uzat.
Poate mai multi ca de obicei, multumita vremii placute de ieri, comerciantii si-au expus oferta inca de la primele ore ale diminetii.
Asa se face ca la ora 10 (cand am trecut noi prin piata) nu mai puteai intra defel.
Asta ca sa nu mai vorbim de locuri de parcare! Oferta - extrem de diversa - a fost pe placul tuturor, fiecare putand gasi ceva anume - masini cu care puteai circula fara teama ca te va lasa in drum (cu preturi intre 4 si 6 mii de euro), masini bune (cu preturi intre 9 si 12 mii de euro) si masini adresate celor cu pretentii si, evident, bani (peste 20 de mii de euro).
Iata si cateva oferte: Renault Laguna (din anul 1996) - 6.300 euro, VW Polo TDI 1,9 (2002) - 8.950 euro, Opel Corsa (1994) - 4.000 euro, Opel Vectra (1994) - 5.600 euro, VW Bora (2000) - 10.000 euro, VW Passat (2003) - 11.500 euro, Kia Sorento (2004) - 21.900 euro, Nissan Patrol (1999) - 19.850 euro, Mercedes Sprinter (2000) - 17.000 euro, Audi A6 (2001) - 14.200 euro sau VW Touran (2004) - 16.900 euro.

Calin Ghinaciu - Agenda zilei

  • Frumusetea Vaii Muresului - atinsa de... mana omului

Privita de sus Valea Muresului pare mult mai curata decat este in realitate - Virtual Arad News (c)2006Privita de sus, DN7 pare mai degraba o "linie" serpuind, dupa traiectoria Muresului, intinzandu-se pe malul drept al acestuia.
Incadrata pe de o parte de apa si de cealalta de deal, Valea Muresului are un farmec unic. Numai al sau...
Toamna, iarna si iata, acum, primavara, zona are intotdeauna ceva de transmis trecatorului.
Traseul Arad - Savarsin, pe care l-am strabatut de atatea si atatea ori, imi arata parca de fiecare data cand il parcurg, cate o alta fata...
La finele saptamaiiii, am observat Valea Muresului trista, parca plangand.
...Plangea, sub greutatea apelor Muresului care si-a inundat malul, sub stropii reci de ploaie si sub covoarele de culoare ale peturilor si gunoaielor aruncate la intamplare, pe marginea drumurilor si prin parcari.
La iesirea din Savarsin spre Arad... o parcare acoperita de mormane de gunoi, balti, noroaie, fara pic de asfalt nici cat sa ai unde pune piciorul.
Iar descrierea este valabila pentru majoritatea parcarilor, asa-zis amenajate, de pe marginea soselei nationale.
Daca nu se poate vorbi despre un petic de beton, ce sa mai spunem despre vreo masa sau vreo banca unde trecatorii s-ar putea odihni sau lua masa.
Nu masa, nu cosuri de gunoi, nu...nu...nu, cu exceptia gunoaielor care se pare ca ne reprezinta de minune.
E adevarat ca nu sunt locuri special amenajate pentru gunoi, insa pe nimeni nu pare sa deranjeze aceste lipsuri.
Drumul National 7 va trebui sa fie mai ingrijit - Virtual Arad News (c)2006Daca e nevoie, pe nimeni nu doare mana in a arunca, fie in mers, pe geamul masinii, fie prin parcari, dupa cum spuneam, sticle goale de suc, resturi de la alimente, coji de banane si lista ar putea continua.
Astazi unul, maine altul si in timp, tot drumul parcurs de atatea si atatea sute de mii de masini a devenit incadrat efectiv de gunoaie.
Surprinzator cum conducerea Drumurilor Nationale, cele care au in administrare acest tronson precum si parcarile de pe marginea lui nu au reusit sa gaseasca o solutie.
Indiferent de motive, efectul este unul deloc favorabil pentru imaginea noastra, a aradenilor, in fata celor care trec prin zona.
Vorbind despre gunoaie... groapa de gunoi a localitatii Varadia de Mures, "amenajata" la cativa pasi de statia Meteo, creeaza o imagine nu tocmai placuta pentru ce-i care doresc sa-si scalde privirea in frumusetile naturale ale locului.
E pacat cand localitati care au atatea de oferit nu numai ca nu stiu sa profite de avantajele pe care le-au primit de la Natural de la Dumnezeu, ci, din pacate nici nu stiu sa le mentina.
Din pacate, imaginea atat de perfecta a naturii este si de aceasta data stirbita tot de mana omului.

Diana Micu - Informatia Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]