Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei adresam tuturor vizitatorilor nostrii calduroase urari de bine!

Sambata, 2 decembrie 2006

Stirile TVA aici
  • Proiect Phare

La scoala generala numarul 3 se deruleaza un proiect PhareLa scoala generala numarul 3 din Arad se deruleaza un foarte interesant proiect finantat din fonduri PHARE. 
Sub genericul "Zilele Interculturalitatii", pe parcursul unui an, cu ocazia zilei nationale a fiecarei nationalitati reprezentata in randul elevilor scolii au loc actiuni specifice. 
La scoala generala numarul 3 invata copii romani, maghiari, sarbi si romi. 
Cu ocazia zilei nationale a fiecarei etnii scoala se imbraca in zile de sarbatoare. 
Au loc expozitii cu elemente specifice fiecarei culturi, se propun cele mai frumoase cuvinte ale limbilor, sunt expuse costume populare, au loc concursuri, prezentari de obiceiuri nationale si se degusta chiar preparate culinare specifice. 
Profesorii pun accent pe Trairea Impreuna a evenimentelor apartinand diferitelor culturi nationale. 
Ieri a avut loc sarbatoarea romanilor. 
In scoala si-au facut aparitia costume populare, desene, afise, au fost expuse carti representative ale literaturii romane. 
Cu aceasta ocazie elevii au efectuat vizite la Biblioteca judeteana si la Muzeul "Vasile Goldis". 
Cel mai frumos cuvant al limbii romane a fost ales "iubire" iar glasurile copiilor au rasunat in acordul instrumentelor musicale. 
Tot cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, Scoala generala nr 3 organizeaza astazi, in colaborare cu CS Pro Volei Arad un turneu traditional de volei feminin.

Adrian Moldovan - Televiziunea Arad

  • Asalt cu autobuze

Inca 13 autobuze au ajuns la Arad si alte 15 trebuie sa soseascaUn numar de 13 autobuze germane au ajuns la Arad, iar alte 15 sunt in drum spre Nadlac.
Primarul Gheorghe Falca a scos presa, din nou, prin Arad. 
De aceasta data sa vada doua investitii recente si sa afle cam cum sta treaba pe Voinicilor. 
Punctul forte l-a reprezentat vizita la Compania de Transport Public, in curtea careia erau aliniate 13 autobuze sosite recent din Germania. 
"E vorba de autobuze cu ani de fabricate 1993-1998, adica extrem de noi in comparatie cu vehlculele din parcul nostru auto, pe care am platit intre 19 si 20 de mii de euro. Au sosit acum primele 13, din lotul de 28, care vor intra in parcul auto. Celelate autobuze sunt deja in drum spre Arad". 
Edilul local Gheorghe Falca a facut un tur al autobuzelor si a tinut sa precizeze ca, luand in calcul lotul care va sosi in aceste zile in Arad, numarul autobuzelor aduse in mandatul sau din Germania ajunge la 49. 
Vehiculele de acum vor intra atat in oras, cat si pe rute interjudetene.
On-line la Sanicolau
Gheorghe Falca a participat si la inaugurarea sistemului de infromatizare al Oficiului Postal nr. 6 din Sanicolaul Mic. 
Investitia va permite, de acum, locuitorilor din Sanicolaul Mic sa-si plateasca in cartier toate taxele si impozitele locale, dar si sa trimita on-line mandate postale, sa faca tranzactii western-union, sa trimita mandate intrenationale etc. 
In fapt, cu investitia din Sanicolaul Mic, Regionala de Posta a finalizat in judetul nostru proiectul de informatizare a tuturor serviciilor postale din mediul urban, un proiect in care Aradul a reusit sa ia fata Timisoarei si celor din Oradea.
Primul tramvai pe Voinicilor
Tot ieri si tot in prezenta primarului Gheorghe Falca, primul tramvai a intrat pe liniile proaspat montate de pe Voinicilor. 
A fost vorba de o proba pentru a se vedea ce intervenfii mai trebuie facute. 
"Maine (astazi-n.r.) facem receptia tehnica. Firma mai are de executat doar lucrari la trotuare si spatii verzi si mici retusuri"
Edilul local ne-a destainuit si faptul ca, din 15 decembrie, TIR-urile vor intra pe Voinicilor, desi data inaugurarii nu a fost inca stabilita.

Adriana Barbu -  Adevarul

  • De joi, in Felnac cabinet veterinar la standarde europene

La Felnac s-a inaugurat un modern cabinet veterinarOficialitati locale, un sobor de preoti, reprezentanti ai Autoritatii Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si crescatori de animale au participat joi la inaugurarea noului cabinet veterinar deschis in localitatea Felnac.
Deschis intr-un imobil al Primariei in care functioneaza de asemenea Politia si comandamentul pentru situatii de urgenta, noul cabinet veierinar este amenajat la standarde europene.
Dr. Florian Luca, medicul veterinar care deserveste intreaga zona a declarat: "Peste tot pe unde am lucrat pe parcursul vietii mele am incercat sa fac tot posibilul pentru a imbunatati lucrurile, daca acest lucru era posibil. Asa s-a intamplat si la Felnac. Lucrez de mult ca medic in comuna, oamenii ma cunosc, le-am castigat increderea si impreuna cu ei, acest sector de activitate avea nevoie de mai mult. Si aici ma refer la acest spatiu. Pana acum, cabinetul sanitar veterinar functiona intr-un spatiu impropriu, deschis intr-o locuinta retrocedata care nu corespundea nici pe departe normelor sanitare in vigoare. Asadar, cu sprijinul Primariei care s-a aratat extrem de deschisa in acest scop, am reusit amenajarea acestui cabinet. In viitorul apropiat cabinetul va avea aparatura necesara si un mic laborator in care se vor putea efectua analizele urgente"
"Am dorit sa ducem in centrul comunei toata activitatea ce tine de relatia cu cetateanul.
Asadar am avut in proprietate acest spatiu care pe vremuri era un centru de monta si i-am dat o alta destinatie.
Aici functioneaza politia, comandamentul pentru situatii de urgenta, aici este garata masina pompierilor pentru cazuri de urgenta, iar de astazi (n.n. joi) aici este deschis si noul cabinet veterinar, amenajat, spunem noi, la standarde europene.
Pentru amenajarea intregii cladiri s-au alocat de la buget peste cinci sute de milioane de lei vechi, iar investitia, numai pentru amenajarea cabinetului veterinar, depaseste suma de doua sute de milioane de lei vechi"
, afirma primarul comunei Felnac, Nicolae Selegean.
De asemenea, prezent la inaugurare a fost si directorul Autoritatii Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Arad, dr. Viorel Agud care a tinut sa precizeze ca din cele 79 de cabinete veterinare deschise la nivelul judetului, cel din Felnac este al doilea amenajat la standarde europene.
" Sunt incantat de faptul ca inca un cabinet veterinar este amenajat conform normelor europene si care va putea primi autorizatie de functionare. Din cele 79 de circumscriptii sanitar veterinare de la nivelul judetului, acesta este al doilea pe care il inaugurez. Sediul este corespunzator desfasurarii unui act de calitate si este extrem de util in contextul in care va deservi crescatorii de animale. Si acestia nu sunt putini daca tinem cont de cele opt sute de vite, patru mii de porci si opt mii de ovine inregistrate la nivelul comunei".
Pentru ca lucrurile sa inceapa cu bine, un sobor de preoti au oficiat o slujba de sfintire a noului cabinet veterinar bin Felnac.

Madiana Mican - Informatia Aradului

  • Aradul muzical - Comemorarea lui Enescu la Liceul de Arta

George Enescu a fost comemorat la Liceul de ArtaSurprinzator, cel putin pentru mine, cartea "Muzica franceza intre cele doua razboaie 1919-1939" din colectia "Bilans", Editura "Milieu du Monde" 1946, semnata Rene Dumesil, il pune la loc de cinste si pe George Enescu, in calitatea lui de interpret si compozitor, neuitand sa sublinieze originea sa romana.
Intamplarea face ca dupa anul Enescu, 2005, cand s-a implinit o jumatate de veac de la moartea sa, sa urmeze sarbatorirea de anul acesta a 125 de ani de la nasterea marelui muzician.
Nu putem spune ca la noi s-au facut prea multe pentru aceste comemorari, exceptand festivalurile Enescu, dar romanii din Germania au organizat manifestari apreciabile in diverse centre muzicale, sub titlul de Fesdtival, manifestari in care s-au angrenat muzicieni din tara, din Germania, ca si unii straini.
La Liceul de Arta "Sabin Dragoi" a fost organizat un concert aniversar George Enescu de catre prof. Adela Molnar, cu sprijinul altor cadre diadactice: Ana Halmagean, Elisabeta Lingurar, Dulcica Florea, Felicia Fleter.
Anamaria Kaszoni (cl. a X-a) a interpretat cu energie si finete Preludiul "Suitei in stil clasic pentru pian", Andrea Leahu (IX), la care am intrevazut profilarea unei mature stapaniri a limbajului pianistic, ne-a prezentat "Vocile stepei" din Suita a III-a op. 18.
Andra Vornicu (VIII) ne-a incantat cu melodica generoasa a "Baladei pentru vioara si pian", subliniindu-i lirismul, iar Iulia Ioanas (X) a creionat cu sensibilitate partea I a "Sonatei a II-a pentru vioara si pian", una dintre capodoperele enesciene ale genului cameral.
Cuplul profesoarelor Greta Niculescu si Doriana Ormanji au interpretat "Sonata inedita pentru vioara si pian in la minor" (Mica sonata), creatie a anului 1911, ceea ce a reprezentat de fapt un eveniment muzical, cel putin pentru urbea noastra, pentru simplul fapt ca lucrarea nu e cunoscuta, ea reprezantand totusi o etapa pregatitoare pentru "Sonata pentru violoncel si pian", ce i-a urmat si pentru cea de-a III-a pentru vioara si pian "In caracter popular romanesc" de mai tarziu.
Din ciclul de "Sapte cantece pe versuri de Clement Marot", Andreea Nicola (X) a cantat "Estrenne a Anne", Laura Essig (XI) s-a prezentat cu atat de interesantul si caracteristicul lied "Domnisoarele lenese la scris"iar Diana Bradean (XII), cu timbrul ei absolut personal, ne-a transpus in lumea sonora a celui de-al saptelea lied al ciclului, "Du confict en douleur".
Din nou ne-a surprins prezenta pianistei Onoria Frent (XII), cu postura ei de cantareata, a carei voce care prinde contururi profesionale, i-a servit de minune in talmacirea celui de-al doilea lied, "Languir me fais".
Nu putem incheia aceasta modesta consemnare a unei manifestari de exceptie, fara a aminti si pianistii acompaniatori ai elevilor: profesorii: Carmen Stettner, Daniela Sopitco, Dor Niculescu.

Hugo Hauptmann - Virtual Arad

Festival Wolfgang Amadeus Mozart
Duminica, 3 Decembrie, ora 19, la Filarmonica
Concert vacal-simfonic – dirijor Dan Boar
Concertul pentru pian si orchestra in re minor K 466 p. I
Solista, Anamaria Kaszoni
Simfonia in Sol major K 110
Missa Incoronarii in Do major K 317
Solisti: Felicia Fleter, Radiana Barb, Florin Hantig, Adrian Cotuna
Orchestra si corul "Eutherpe" al Liceului de Arta “Sabin Dragoi” (dirijorul corului Crina Brad)
Marti, 5 Decembrie, ora 19, la Parohia Catolica Centru
IN MEMORIAM MOZART
Dirijor, Wolfgang Groehs (Austria), solisti: Teodora Ciucur, Mihaela Ispan Mladin, Darius Coltan, Geani Brad
Requiem K 626 si Ave verum K 618
Corul (dirijat de Dorin Chereji) si orchestra Filarmonicii
Joi, 7 Decembrie, in sala Palatului Cultural
SUB SEMNUL SOARELUI
Orchestra “Europa Symphony” dirijata de Dorin Frandes
va canta un program Mozart:
Mica serenada in Sol major K 525
Concertul pentru flaut, harpa si orchestra in Do major k 299
Simfonia nr. 41 in Do major K 551
Sambata, 9 Decembrie, ora 19, in sala Palatului cultural
NU NUMAI MOZART
Europa Symphony si Muzica familiei Strauss
Dirijor: Wolfgang Groehs (Austria)

  • Ultima sansa pentru Sabin Ilie

Antrenorul Lacatus ii mai ofera o sansa lui Sabin IlieUTA joaca sambata la Constanta, in prima runda a returului si incearca sa opreasca seceta externa de puncte, care dateaza din etapa a patra, de la Pitesti.
Pentru aradeni au urmat sase jocuri pe terenuri straine soldate cu esecuri, fapt care il ingrijoreaza pe Lacatus. 
"Daca nu vom reusi sa aducem puncte din deplasare, ne va fi foarte greu", a declarat "Fiara", dupa ce l-a reprimit pe Sabin Ilie in lotul care a ajuns aseara, pe calea aerului, la malul marii.  
I-a mai intins o mana...
Lacatus a apelat la serviciile jucatorului exclus din lot pe o perioada nedeterminata, din cauza problemelor de efectiv cu care se confrunta inaintea meciului cu Farul.
"Am 17 jucatori in lot si ne trebuie minim 18 pentru a completa foaia de arbitraj. Nu vreau sa mergem la Constanta cu lotul incomplet", a spus Lacatus, care va studia posibilitatea ca Ilie sa joace titular, dupa doua saptamani de pauza. 
Antrenorul aradenilor a subliniat ca este ultima sansa pentru capriciosul jucator de a ramane in continuare la UTA, contractul sau fiind scadent la finele acestui an.
"Sabin trebuie sa inteleaga ca nu va fi pe teren pana la 50 de ani. Este ultima mana de ajutor pe care i-o intinde UTA si numai de el depinde cum se va comporta in aceasta perioada", a declarat Lacatus, confirmand ca, in cazul in care lui Ilie i se va prelungi angajamentul cu ros-albii, va impune o serie de clauze in contractul acestuia.  
Intalnire cu Panduru
Partida de la Constanta este si un duel al antrenorilor, Panduru si Lacatus.
"Pandispan" si-a iesit din pepeni dupa infrangerea de pe teren propriu cu CFR Cluj, dar promite un comportament decent la intalnirea cu fostul sau coleg de echipa, aflat acum pe banca aradenilor. 
Pe langa mai vechii accidentati, UTA nu poate conta in meciul cu Farul pe Mara si Rusu, suspendati si pe Miloslavljevic, aflat sub tratament medical.
"Chiar daca avem probleme noi in lot, ceilalti jucatori au acum posibilitatea sa arate ca isi merita banii", a facut Lacatus apel la daruirea si ambitia jucatorilor, nevoit fiind sa improvizeze linia mediana cu Jankovic si Oncica, rezerve in ultima perioada.
Din 23 de partide pe litoral, UTA s-a impus de doua ori, ultima data cu 1-0 in 1974.
"Marinarii" au reusit sa invinga de unsprezece ori, iar zece partide s-au incheiat la egalitate.
Ultimul punct smuls de aradeni pe terenul lui Farul a fost in '93, cand scorul a fost 1-1.

Bogdan Cioara - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]