Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 1 septembrie 2006
Stirile TVA aici
  • Vagoanele aradene atrag occidentalii

Astra Calatori este curtata de o firma elvetianaAstra Vagoane Calatori trateaza cu cel mai mare producator de vagoane din Elvetia
Firma de vagoane-calatori Astra, din Arad, cel mai important producator autohton de vagoane pentru calea ferata si metrou, este curtata de elvetienii de la Stadler AG, interesati de o colaborare concreta cu societatea aradeana.
Proprietarul firmei
elvetiene a ajuns in aceasta saptamana, marti la Arad, ca sa viziteze fabrica si sa poarte discutii referitoare la modalitatile de colaborare dintre cele doua societati. 
Pe de o parte, Astra incearca prin intermediul elvetienilor sa intre pe piata Europei de vest, iar elvetienii sunt interesati sa patrunda, cu sprijinul aradenilor, pe piata romaneasca.
Proprietarul firmei
Stadler este un important om politic (in conducerea partidului care de 20 de ani conduce Elvetia) si este vicepresedintele celei mai marei banci din Elvetia (a treia ca marime, din lume).
Presedintele Consiliului de Administratie de la Astra Vagoane Calatori, Valer Blidar, a declarat ieri pentru Observator aradean: "Este cunoscut faptul ca Stadler AG
este eel mai mare fabricant de material rulant din Elvetia si realizaza vagoane, metrouri si tramvaie. Numai din aceasta afacere realizeaza o cifra anuala de afaceri de 850 milioane - 1 miliard de euro. Discutiile cu elvetienii au avut loc la sediul uzinei de vagoane calatori si s-au incheiat cu un memorandum de intelegere". 
In acest moment, fabrica de vagoane calatori din Arad deruleaza eontracte cu statul iranian, in domeniul cailor ferate, iar in Romania cu CFR si cu Siemens.
Controlul... invizibil
Consiliul Concurentei a dat publicitatii ieri un comunicat prin care spune ca in luna aceasta a verificat 20 de societati, printre care si Astra. 
Numai ca conducerea uzinei aradene nu stie nimic de un astfel de control (despre care Consiliul Concurentci sustine ca nu a reliefat nici o problema). 
"Pe noi nu ne-a anuntat nimeni ca am fi fost verificati, nu stim nimic despre asta. Astra avea mari datorii la privatizare, care isi aveau originea intr-un credit extern garantat de stat. Dar creditul a fost esalonat, noi mai avem 10% de achitat din el. Datoria respectiva nu am facut-o noi, dar o platim, iar statul nu ne-a acordat o scutire de piata, ei o esalonare" - spune dl. Blidar.

Andrei Ando - Observator

  • Expo isi deschide targurile de toamna-iarna - Primul targ este de agricultura

Presedintele CCIA - Nicolae Bacanu anunta deschiderea targurilor de toamnaExpo Arad International - Directia specializata a Camerei de Comert, Industrie si Agricultura a judetului Arad incepe seria targurilor de toamna prin cele doua editii a targurilor AGROMALIM si SMART-PACK. 
Targurile se vor  organiza in perioada 7-10 septembrie 2006. Primul  se afla la editia a XVII-a, si este targ international de agricultura si industrie alimentara si  cel de-al doilea la cea de a  VIII-a editie  si este targ de ambalaje si sisteme de etichetare. 
In paralel se desfasoara si editia a III- a, a Expozitiei Nationale a rasei Baltata Romaneasca. 
Cele doua targuri reunesc 250 de firme si crescatori de animale care vor expune ultimele noutati in domeniu pe o suprafata de 3.100 mp interior si 25.000 mp exterior. 
La cele doua targuri si-au anuntat prezenta firme cu traditie, mari producatori si importatori de tractoare, combine si utilaje agricole, produse agroalimentare, echipamente, utilaje pentru industria alimentara, servicii si consultanta, firme de sisteme de etichetare si ambalaje.  
In cadrul Expozitiei Nationale a rasei Baltata Romaneasca vor fi prezente pe langa animalele membrilor asociatiei judetene (aproximativ 100 de capete ) si 50 de capete ale unor crescatori din arealul de crestere al acestei rase – 17 judete din Romania si din strainatate precum si alte rase crescute pe teritoriul Romaniei. 
"Un loc aparte il va ocupa ti prezentarea raselor de carne. Expozitia Nationala va fi structurata pe patru categorii de varsta (vitele, juninci, vaci primipare si vaci multipare), celei mai valoroase bovine decernandu-i-se titlul de "Miss Arad 2006". Pe langa acestea la targ vor fi prezente  cabaline, ovine. Acordarea titlului de Miss Arad si premierea animalelor prezentate in cadrul expozitiei de taurine se va face duminica 10 septembrie, orele 12.00" a declarat dr.ing. Traian Salajanu. 
Firmele expozante sunt din Romania, Austria, Marea Britanie, Germania, Polonia si Ungaria. 
Acestea isi vor prezenta oferta de produse si servicii atat producatorilor si comerciantilor cat si intreprinzatorilor din domeniul agricol si zootehnic. 
De asemenea la targ vor participa ca si invitati speciali un numar de aproximativ 30 de firme din Ungaria, organizatorul acestora fiind Kőrős Trade KFT din Ungaria, precum si ITD Hungary- Societatea Ungara de Interes Public pentru Promovarea Investitiilor si Comertului. 
Categoriile de produse expuse de firme la Agromalim sunt: utilaje si echipamente agricole, tractoare si piese de schimb, motocultoare si accesorii, anvelope; tehnologii cultura plantelor, sisteme de irigat, folii solarii; silozuri, uscatoare, curatitoare, transportatoare pentru cereale, produse de uz veterinar, sisteme pentru cresterea animalelor, hrana pentru animale, material seminal, animale de rasa; masini si instalatii de muls, tancuri de racire si stocare; produse chimice pentru agricultura, seminte, produse uz gospodaresc; utilaje pentru abatorizare si procesarea carnii, pentru pastrarea si prelucrarea laptelui, industrie alimentara; produse alimentare, morarit, panificatie, produse apicole, dulciuri, fructe; publicatii si carti de specialitate din domeniul agricol. 
Iar in cadrul targului SMART PACK, organizat in pavilionul B, vizitatorii pot gasi o gama variata de ambalaje si sisteme de etichetare. 
Dintre produsele ce se vor regasi la targul Smart Pack putem aminti: ambalaje de diferite tipuri: hartie, carton, plastic; dopuri si capace pentru ambalaje etichete si sisteme de etichetare, benzi adezive si sisteme de aplicare produse din carton, pungi de diverse tipuri, utilaje pentru tipografie, utilaje pentru ambalaje de carton, stante roll, flexo, masini de caserat, utilaje de termoformare, slotere, masini de biguit, faltuit, slituit, personalizare obiecte promotionale prin gravura, laser, folio si sablare. 
La conferinta de presa care a avut loc ieri, au participat pe langa organizatorii targului din Romania si doi reprezentanti din Ungaria si anume Zoltan None si Kasa Zsolt.  
Ca noutate dupa cum declara si Nicolae Grosan directorul de la Expo Arad, anul acesta se va organiza un targ multimedia. 
Pe langa acestea un alt targ asteptat este cel erotic.

Caudia Untaru - Informatia Aradului

  • A scazut numarul furturilor

Purtatorul de cuvant al Politiei aradene - Camelia Tuduce Berar anunta reducerea semnificativa a furturilorConform bilantului Inspectoratului Judetean de Politie in Arad spargerile si furturile de la societati comerciale s-au redus cu 50% fata de aceeasi perioada a anului 2005. 
In judetul Arad pana in prezent s-au inregistrat 7 furturi, 6 in municipiu si unul in judet. 
Din cele 7 societati comerciale doar una avea sistem de paza si protectie. 
Conform legii 333 din 2003 toate socitatile comerciale trebuie sa asigure sisteme de paza, supraveghere si alarma. 
Politistii din cadrul compartimentul specializat efectueaza zilnic controale la societatile comerciale iar cei gasiti in neregula sunt amendati cu sume cuprinse intre 2 – 10 milioane de lei.

Liviu Dugheniuc - Televiziunea Arad

  • La Cardiologie medicul e in...concediu

Din cauza plecarii in concediu, Sectia de Cardiologie a Spitalului Judetean a ramas fara specialistEste cunoscut faptul ca spitalele duc lipsa de medici si de echipamentele necesare. Dar, cand ai nevoie urgenta de un consult de specialitate, dar medicul e plecat in concediu, atunci incep problemele.
Cu aceasta problema se confrunta un pensionar, Gheorghe Clej, care are trimitere pentru sectia de Cardiologie a Spitalului Clinic Judetean Arad, dar cardiologul e in...concediu. 
Problema e ca nu mai exista alt medic cardiolog, care sa ii tina locul pana acesta se intoarce. 
Gheorghe Clej a venit la redactie pentru a sesiza aceasta problema: 
"De 10 zile am trimitere de la medicul de familie pentru sectia de Cardiologie a Spitalului Clinic Judetean Arad, dar acolo nu e nici un medic. Cand am intrebat o asistenta ce se intampla de nu este prezent medicul, aceasta mi-a zis ca se afla in concediu si nu este alt medic care sa il inlocuiasca. Pai asa ceva nu e posibil pentru ca sunt multe persoane cu probleme cardiace, la care nu se stie niciodata cand au nevoie de un consult de specialitate. De exemplu, mie acuma mi s-a spus ca daca nu pot astepta pana se intoarce medicul din concediu sa ma duc la un cabinet medical privat."

Structura spitalului e de vina
Contactata telefonic, doctor Monica Puticiu, purtator de cuvant la Spitalul Clinic Judetean Arad, ne-a declarat ca, "e adevarat ca la Policlinica spitalului, medicul de la cardiologie este in concediu. Nu exista un alt medic care sa il inlocuiasca pentru ca acesta este singurul, datorita structurii spitalului. Dar sunt alte ambulatorii unde cardiologii sunt la serviciu si la care se pot prezenta toti pacientii care prezinta afectiuni cardiace. Daca domnul are o problema urgenta se poate prezenta la sectia de primire Urgente si i se va acorda un consult de specialitate pentru a preveni orice eveniment neplacut."

C.T. - Adevarul

  • Nicolae Bara, presedinte UTA : "Rezultatele sunt peste asteptari fata de conditiile de la Arad"

Presedintele UTA - Nicolae Bara este foarte multumit de rezultateCele zece puncte obtinute de "Batrana Doamna" in primele cinci etape din Liga 1, dupa adversari printre care s-au regasit Steaua si Rapid, au adus multa bucurie la Arad.
Nicolae Bara, sponsorul principal si presedintele clubului se arata multumit de parcursul echipei UTA de pana acum, in ciuda conditiilor precare existente la echipa de pe Mures. 
- Domnule Bara, cum apreciati parcursul realizat de UTA in acest inceput de campionat?
- Trebuie sa recunosc faptul ca este un parcurs bun, peste asteptarile mele. Aici nu vreau sa subestimez valoarea lotului, dar graba cu care s-a format echipa ma face sa am aceasta parere. Poate baietii si staff-ul tehnic se asteptau si ma bucur daca a fost asa.
 - In acest ritm veti investi mai mult decat v-ati propus?
 - (Rade) Ne costa primele, care se dau cu zambetul pe buze. Tot ce este stimulativ, pentru performanta, inseamna o investitie placuta pentru noi. Pana la urma, ambele parti, echipa si finantatorii, isi ating scopurile, daca UTA obtine rezultate bune.
- Totusi, trebuie sa existe un secret al omogenitatii dobandite atat de repede, fata de alte echipe…
- Munca, ambitia si sacrificiul au stat la baza rezultatelor de pana acum. Sunt fericit, mai ales pentru ca nu am reusit sa oferim echipei conditiile cele mai bune.
- De ce mai are nevoie echipa?
- Chiar daca suntem la zi cu platile pentru jucatori, nu avem inca un teren de antrenament, un cabinet medical, o sala de forta, la standarde europene. Inca lipsesc conditiile de performanta si, cat de curand, sper sa le punem la punct.
- Cupa Romaniei poate fi un obiectiv pentru UTA?
- Sigur, este o competitie deschisa si nu neaparat liderii campionatului ajung in finala. Au fost cazuri cand echipa de liga a doua sau a treia s-au luptat pentru trofeu. Asa cum il cunosc pe Lacatus, niciun meci nu va fi neglijat. Deci, ne dorim, daca se poate, Cupa Romaniei. 
- Iata un lucru pentru care fanii va vor aprecia mai mult. Aveti in vedere o recalculare a  pretului la bilete si abonamente?
- Parca incep sa simt ca e mai multa caldura pe stadion. Lumea are incredere in echipa si astfel de simpatii sunt benefice, pentru o echipa nou-formata.De altfel, ma gandesc ca in retur sa oferim celor care au avut abonament in tur, niste reduceri de preturi. Iar biletele de meci se vor ieftini atunci cand se va intra in stadion numai cu bilet. Din pacate, pana acum nu a fost cazul.

Bogdan Cioara - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]