Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Sambata, 30 iulie 2005
Stirile TVA aici
  • Agentul 007 are doar 33 de ani

Florian Coldea a fost implicat in rezolvarea crizei ziaristilor rapiti in IrakFlorian Coldea a fost implicat in rezolvarea crizei ostaticilor din Irak
Noul prim-adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, a fost implicat in rezolvarea crizei ziaristilor romani rapiti in Irak, sustin surse apropiate Serviciului Roman de Informatii. 
Coldea este un locotenent-colonel in varsta de 33 de ani, care in 1989, la Revolutie, implinea 18 ani. 
El face parte din noua generatie de ofiteri ai SRI, care nu pot fi suspectati ca au avut legaturi cu fostele structuri ale Securitatii.
Presedintele Traian Basescu a promis inca de la inceputul mandatului sau ca va numi la SRI oameni tineri, care nu au avut de-a face cu vechile structuri ale Securitatii, referindu-se chiar la functia de prim-adjunct al serviciului.
Aceasta functie a fost detinuta pana acum doi ani de generalul Vasile Iancu, iesit la pensie. 
In martie seful statului spunea, la aniversarea a15 ani de la infiintarea serviciului,  ca "SRI trebuie sa iasa de sub suspiciunea ca ar fi un continuator al fostei Securitati".
Mihai Florian Coldea a absolvit Facultatea de Psihosociologie a Academiei Nationale de Informatii in 1996. 
Potrivit CV-ului oferit de Biroul de Presa al SRI, inainte de a fi numit in functia de prim-adjunct al directorului acestui serviciu, a detinut diferite functii de conducere in cadrul Inspectoratului pentru Prevenirea si Combaterea Terorismului din cadrul SRI.
A participat la o serie de misiuni complexe cu profil antiterorist, derulate in cooperare cu parteneri straini ai SRI. 
Surse din interior spun ca si sotia lui Florian Coldea a absolvit Academia Nationala de Informatii, iar in prezent lucreaza la Directia de Protocol al SRI.
Prin noua functie, locotenent-colonelul Coldea a devenit, automat, general, potrivit regulamentului SRI. 
El are grad de secretar de stat si, in perioada urmatoare, trebuie sa aleaga in ce mod doreste sa-si primeasca remuneratia: ca demnitar sau ca mililtar.
Radu Timofte are si un nou adjunct: colonelul George Viorel Voinescu. 
Acesta are 41 de ani si a absolvit cursurile Facultatii de Logistica din cadrul Academiei de Inalte Studii Militare in anul 1994. 
Anterior numirii in functia de adjunct al directorului SRI.
Momentul reintoarcerii ziaristilor luati ostateci in IrakCornel Ivanciuc: Incepe reforma serviciilor
Analistii militari spun ca miscarea lui Traian Basescu de a innoi la varf structura serviciilor este foarte buna si indrazneata. 
"Eu sunt satisfacut de numiri. Promisiunea domnului Traian Basescu s-a realizat.
Este o coborare a esalonului de grad pentru ridicarea in functii. Aceasta era una dintre asteptarile corpului de tineri ofiteri. Avem pentru prima data un ofiter tanar in fruntea unui serviciu de informatii, ceea ce este foarte bine. Este un inceput al reformei serviciilor. Daca s-ar intampla si la alte servicii, ceea ce s-a inceput la SRI, ar fi foarte bine"
, ne-a declarat analistul Cornel Ivanciuc.
Mihai Florian Coldea are experienta "antitero"
- Florian Coldea are 33 de ani.
- A absolvit cursurile Facultatii de Psihosociologie din cadrul Academiei Nationale de Informatii in anul 1996.
- A absolvit cursuri de pregatire pe profil antiterorist si de informatii desfasurate in tara si strainatate.
- A participat la misiuni, actiuni si operatiuni complexe derulate pe profil antiterorist in cooperare cu parteneri straini ai SRI.
- Anterior numirii in functia de prim-adjunct al Directorului SRI a detinut diferite functii de conducere in cadrul Inspectoratului pentru Prevenirea si Combaterea Terorismului din Serviciul Roman de Informatii.
- In anul 2005 a fost avansat la gradul de locotenent-colonel.
- S-a nascut in anul 1971 in localitatea Tarnova, judetul Arad.
- Este casatorit.
George-Viorel Voinescu a condus directia financiara a SRI
- A absolvit cursurile Facultatii de Logistica din cadrul Academiei de Inalte Studii Militare in anul 1994 si cursul postuniversitar de  contabilitate informatizata in anul 1999.
- Anterior numirii in functia de adjunct al directorului SRI a detinut diferite functii de conducere in cadrul Brigazii Antiteroriste si Directiei Financiare a Serviciului Roman de Informatii. In anul 2004 a fost avansat la gradul de colonel.
- S-a nascut in anul 1963 in orasul Gaesti, judetul Dambovita. Este casatorit si are un copil. 

Laura Gafencu - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • 10 ani de existenta

Incineratorul din Arad a implinit 10 ani de activitateIncineratorul din Arad a implinit 10 ani de existenta si este si acum unul dintre cele doua care functioneaza in tot vestul tarii. 
Incineratorul aradean preia toate deseurile spitalelor din municipiu si judet ale caror crematorii au fost inchise, prin ordin ministerial inca de anul trecut. 
Incineratorul este situat pe strada Baba Novac si foloseste tehnologie suedeza, care asigura epurarea, spalarea si tratarea gazelor de ardere in conformitate cu cerintele UE. 
In Romania functioneaza acum 7 incineratoare autorizate si cateva zeci ilegale.

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • Centrul de Implantologie - o promisiune prelungita

Lucrarile la Centrul de Implantologie de langa Euromedica bat pasul pe loc - Virtual Arad News (c)2005O investitie de peste patru milioane de euro in primul Centru European Privat de Implantologie din Romania - asta se promitea, in noiembrie trecut, ca se va realiza in Arad. 
Obiectivul urma sa fie amplasat in zona 300, pe un teren de 2.800 mp, situat intre Euromedic si Billa. 
La momentul primei mediatizari a evenimentului, a fost pusa piatra de temelie a viitorului edificiu, iar lucrarile ar fi trebuit sa inceapa in primavara acestui an, cu termen de dare in folosinta in 2006. 
Din pacate, pana acum, nimic din ceea ce s-a promis nu se vede a se fi concretizat. 
Prof. dr. Victor Valin, principalul initiator al acestui proiect ne asigura, insa, ca lucrurile "se misca" in directia promisa. 
"Ceea ce trebuie facut se va face"
Din Germania (unde profeseaza ca specialist in implantologie), via internet, dr. Valin ne transmite: "Aceasta tema a fost si este de prima prioritate in preocuparile mele extraprofesionale. 
Dupa cum va informam la acea data, intentia mea de a crea Centrul de implantologie si pregatire postuniversitara pentru medicii dentisti se asocia cu dorinta unui grup de investitori din Saarland de a construi impreuna un «centru pentru seniori», dupa modelul celor de aici. 
Arhitectul a facut planurile, dar nu am primit un raspuns clar si ferm din partea dansilor nici pana astazi. 
Asadar, planurile sunt facute, masuratorile si tot ce mai este necesar s-a facut de catre arh. Dinulescu Marian, la solicitarea arhitectului sef de proiect, arh. dipl. Dan Mitrici din Saarbrücken. 
Asteptam aprobarea Primariei si a arhitectului sef al orasului Arad la primul demers, adica planul urbanistic de dezvoltare. 
Suntem in legatura cu firma care face prospectiunea geofizica si, in cel mai scurt timp, vom depune proiectul complet, pentru obtinerea autorizatiei de constructie. 
Ne-am bucura sa mergem mai repede cu toate formalitatile, dar va asigur ca ceea ce trebuie facut, se va face. 
Sunt convins ca in situatia in care as fi acolo si asta ar fi ocupatia mea principala, lucrurile ar fi mers mai repede. 
Asa insa, ne bucuram de sprijinul celor care vor ceva pentru orasul nostru si nadajduiesc ca totul se va finaliza dupa cum ne-am dorit. 
Chiar si cu intarzierea acumulata pana in acest moment, doresc sa taiem panglica de inaugurare la 11 noiembrie 2006, cand se vor implini doi ani de la punerea pietrei de temelie, data care are si o reprezentare pesonala pentru mine: voi implini 60 de ani."

***
Centrul de implantologie este structurat pe doua nivele (demisol +parter inalt) si va fi destinat, in principal, medicilor dentisti din Arad, din tara si nu numai, care doresc sa urmeze cursuri de perfectionare post-universitara. 
Beneficiarii indirecti ai acestora sunt pacientii. 
In cadrul centrului urmeaza a fi tratate si cazurile unor oameni cu probleme mai complicate de sanatate, dar si cazurile unor copii cu handicap. 
Se are in vedere si crearea unei "clinici de zi", cu mai multe specialitati medicale, unde vor fi rezolvate cazurile de chirurgie usoara. 
In acelasi loc va fi ridicat si un camin de batrani, structurat pe sase nivele, in cadrul caruia accentul se va pune pe acordarea asistentei medicale.
Principalii initiatori ai proiectului sunt Victor Valin - un aradean stabilit in Germania, medic specializat in implantologie, Gheorghita Barna - presedinta Colegiului Medicilor Dentisti din Arad si consilierul local municipal Gheorghe Hutiu.

Diana Dutu - Adevarul

  • Situatia financiara la Spitalul Judetean Arad a inceput sa se... insanatoseasca

Mirandolina Prisca a prezentat ziaristilor ultimele realizari de la Spitalul JudeteanPrefectura Judetului Arad a gazduit miecuri intalnirea dintre conducerea interimara a Spitalului Judetean Arad si reprezentantii presei, initiata si moderate de prefectul Cristian Stragea.
Dr. Mirandolina Prisca, directorul celei mai mari unitati spitalicesti din judet, a tinut sa faca publice cateva reusite ale echipei manageriale recent instalata.
Avand in vedere gravele probleme cu care se confrunta Spitalul Judetean Arad, atat din punct de vedere financiar cat si logistic, este de inteles ca aceste rezultate nu vor aduce linistea in cadrul institutiei, dar ele merita consemnate, fiind totusi, semnele unui preocupari intense a celor trei directori. Alaturi de Mirandolina Prisca, au fost prezenti dr. Monica Puticiu, director medical, si Vasile Man, directorul administrativ, ambii prezentandu-si rezultatele activitatilor demarate imediat dupa numirea lor in aceste functii, la inceputul acestei luni.
Pe linie financiara, spitalul are in continuare datorii, acestea situandu-se in jurul cifrei de 50 de miliarde de lei, din care aproximativ 25 de miliarde reprezinta datorii in termen, iar celelalte au deja termenele de plata depasite.
La utilitati, sumele restante se achita treptat, in baza planurilor de esalonare.
Problema lifturilor este in curs de rezolvare, executandu-se reparatii capitale la doua dintre ascensoare, iar printre lucrarile administrative efectuate se numara asfaltarea cailor de acccs din curtea institutiei si amenajarea parcului, cu sprijin din partea Gospodaririi Comunale Arad.
O alta problema arzatoare este legata de autorizatia de functionare a spitalului, unitatea fiind autorizata provizoriu pentru ca nu indeplineste conditiile necesare autorizarii definitive.
In acest sens, urmeaza sa fie luate masuri urgente pentru crearea conditiilor igienico-sanitare, existand restante in indeplinirea planului de conformare ela-borat in vederea autorizarii.
Au fost facute reparatii generale la ascensoarele de la spitalS-au atras fonduri de la CAS si din rectificarea bugetara, care a adus spitalului 9 miliarde din cele 17 destinate judetului Arad, iar politica financiara a noii conduceri se axeaza pe atragerea sponsorizarilor.
Dr. Mirandolina Prisca are mai multe promisiuni din partea agentilor economici aradeni dispusi sa ajute cu bani sau materiale unitatea medicala care, inainte de a fi a statului, este a comunitatii, a oamenilor din judetul Arad si este firesc - spunea ea - sa primeasca sprijinul acestora.
Chiar in cursul zilei de ieri, conducerea spitalului va avea discutii cu rectorul Universitatii de Vest "Vasile Goldis", senatorul Aurel Ardelean, pentru obtinerea unor fonduri destinate reparatiilor in spital.
O alta sponsorizare importanta se va concretiza prin instalarea unui serviciu telefonic gratuit, destinat cetatenilor care au acuzat in repetate randuri greutatea accesului la informatii.
Linia telefonica va fi asigurata de Romtelecom si va fi de tip "numar scurt" sau "Telverde".
Nici Consiliul Judetean nu a ramas indiferent, acceptand redirectionarea sumei de 400 de milioane catre lucrarile de reparatii, fiind vizate sala de sedinte si sectia Terapie Intensiva.
Prin eforturile proprii, s-a reusit identificarea spatiului necesar mutarii sectiei de neuropsihiatrie infantila, aflata in prezent pe strada Vasile Alccsandri, intr-o cladire ce va fi restituita fostilor proprietari.
Departe de a fi linistite, apele in care se scalda cea mai mare unitate medicala din judet incep totusi sa se limpezeasca.
La fel cum spunea si prefectul Stragea, Spitalul judetean Arad da in sfarsit semnale pozitive, eforturile depuse in nici o luna de zile de echipa manageriala, concretizandu-se in rezultate imbucuratoare care nu vor intarzia sa apara nici de acum incolo - ne asigurau, la unison, cei trei directori.

Cristian Videscu - Agenda zilei

  • Mita de 200 de euro, refuzata de vamesii din Turnu

Tentativa de mituire la Vama TurnuSariti din termen, niste ieseni le-au oferit o mica atentie pentru a putea iesi din tara
Mai multi ieseni au dorit sa iasa din ara, prin vama Turnu, ilegal, dar cu 200 de euro ascunsi intr-un pasaport, ca o mica atentie pentru politistul de frontiera pentru a trece cu vederea ilegalitatea.
Ieseanul Radu C, de 24 de ani, conducea un monovolums marca Opel, in care se mai aflau sase pasageri.
La controlul de frontiera, a prezentat pasapoartele persoanelor si talonul masinii, in interiorul caruia-se aflau mai multe bancnote de 50 de euro, spunand ca banii respectivi reprezinta "o mica atentie" pentru politistii de frontiera, in scopul permiterii iesirii din tara, deoarece pasagerii "erau sariti din termen", durata sederii lor in strainatate depasise cele 90 de zile legale, intr-un semestru.
Banii au fost numarati, 200 de euro, si au fost ridicati pe baza de proces verbal, vamesii stabilind totodata ca transportul celor sase pasageri este ilegal, neexistand licenta de transport.
Iesenii au declarat ca doreau sa ajunga in Italia, la rude, si sunt prieteni ai soferului, cu care urmau sa imparta cheltuielile legate de combustibil, si, ca nu aveau cunostinta despre cei 200 de euro.
Numai ca moldovenilor nu le-a iesit planul, soferului fiindu-i intocmite actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru infractiunea de transport international de persoane fara licenta, actiunea fiind declinata Parchetului de pe langa Tribunalul Arad, competent in solutionarea cauzei privind savarsirea infractiunii de dare de mita.

A. R. B. - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Saptamana aradeana,TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]