Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Marti, 28 iunie 2005

Stirile TVA aici

  • Minoritii a sfintit viitorul amplasament al "Sfintei Treimi"

Asa arata Monumentul Sfintei Treimi inainte de a fi demolatPrimaria si-a manifestat, la finele saptamanii trecute, dorinta de a reamplasa Monumentul "Sfintei Treimi", la intersectia intre B-dul Revolutiei cu strazile Eminescu, Lucian Blaga si Unirii (in sensul giratoriu creat de cele doua trasee de circulatie a tramvaielor). 
Mai exact, monumentul ar urma sa fie amplasat la 40 de metri in fata teatrului, fapt punctat deja de ziarul nostru in urma cu exact o luna.
Modernizarea squar-ului din fata teatrului, prin inchiderea circulatiei dinspre str. Eminescu spre Primarie a creat un spatiu public usor vizitabil si premise suficiente pentru amplasarea uneia dintre cele mai valoroase statui ale Aradului. 
In plus, exista si posibilitate carosabila (in fata teatrului) pentru organizarea de manifestari si sarbatori. 
Daca dorinta Municipalitatii se va transforma in realitate, atunci monumentul isi va relua locul sau in arhitectura locala, in conditiile in care statuia Trinitatii, (realizata in secolul al XVIII - lea) a stat un timp pe amplasamentul de acum al teatrului, iar in primii ani ai secolului XX in extremitatea sudica a bulevardului, adica in fata institutiei de cultura. 
In anul 1957, monumentul a fost a fost demontat, partile din bronz au fost expuse in rotonda Biserici Catolice, iar cele din piatra in spatete Bisericii Catolice din Gai. 
Multe din elementele statuii (realizata din 50 de bucati) au disparut in timp.
Daca planurile expuse acum se vor concretiza, monumentul va fi inaltat de la nivelul terenului cu 60 cm si bordat de o zona verde de 2 m (taluz). 
Pe axul principal al statui, in fata si in spatele acesteia, se doreste marcarea axului cu un dalaj special din piatra naturala (granit), iar in dreapta monumentului vor fi executate niste raze tot din granit. 
Langa liniile de tramvai se doreste amplasarea unui gard similar cu cel existent initial in jurul monumentului, pentru protectie.
Iluminatul monumentului va fi asigurat prin reflectoare asezate in zona verde si va fi corelat cu iluminatul special al teatrului, ce se realizeaza in aceste zile. 
Montarea statuii in fata Teatrului va avea nevoie de girul aradenilor, de votul consilierilor locali, de refacerea pieselor lipsa etc. 
Un prim pas a fost facut totusi: calugarii minoriti au sfintit deja locul pe care va fi amplasata Sfanta Treime. 
Odata cu amplasarea ei, Aradul va recastiga inca un obiectiv artistic si turistic demn de aratat in oricare brosura despre Arad.

Adriana Barbu - Observator

  • Intarziere pe bani publici

Contractul cu o firma de reparatii drumuri a fost reziliatConducerea Consiliului Judetean Arad a anuntat ieri ca va rezilia contractul cu una dintre cele cinci firme care au castigat contracte pentru reparatii la drumuri. 
Vicepresedintele Gavril Popescu a motivat decizia prin faptul ca nu a fost respectat termenul de executie. 
Este vorba de societatea Constructii Rutiere SA, care s-a aflat sub autoritatea Consiliului Judetean, dar s-a privatizat in cursul anului trecut. 
Oficialul aradean a mai declarat ca firma respectiva a depasit de doua ori data limita pentru finalizarea lucrarilor. 
"Firma are inca intarzieri foarte mari, iar astfel de comportamente ale muncitorilor nu mai pot fi tolerate pe banii publici", a spus Gavril Popescu. 
El a aratat ca firma respectiva are o restanta de 12.500 de metri patrati de carosabil in zonele oraselor Lipova si Sebis. 
In acest an, pentru refacerea drumurilor din judetul Arad au fost alocate 24 de miliarde de lei.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Cu mai putin de un miliard de lei, s-au incheiat lucrarile la pasajul din Micalaca

Amenajarile de la pasajul din strada Voinicilor au fost finalizatePrimarul Gheorghe Falca a anuntat finalizarea lucrarilor de refacere a pasajului dintre Zonele II si III din Micalaca, inundat de mai multe ori in aceasta primavara datorita defectelor de proiectare.
Cheltuind 940 de milioane de lei, executivul local a reabilitat sistemul de colectare a apei pluviale fiind montate doua pompe de capacitate dubla fata de cea initiala, acestea fiind dispuse sa "absoarba" impreuna 180 metri cubi de apa pe ora.
Lucrarile au inclus amenajarea celor doua flancuri ale pasajului, care contribuiau in mare masura la scurgerea pe sosea a apei de ploaie.
Acum acestea sunt pavate pe o suprafata totala de 30 de metri patrati, iar trotuarele au fost "dotate" cu rigole de scurgere.
S-au montat de asemenea cateva bare metalice care sa protejeze bordurile, deoarece de foarte multe ori unii soferi au trecut cu masinile peste ele, urcandu-se efectiv pe trotuar.
Desi primarul spune ca nu  vom mai asista la scene demne de "Mica Venetie", ploile toreniale sunt singurele care pot confirma seriozitatea si profesionalismul lucrarilor executate.

Cristian Videscu - Agenda zilei

  • Dupa ce fostul director, Viorica Cret, le-a tulburat; Apele incep sa se limpezeasca la Hotelul Codru-Moma

Hotelul "Codru Moma" din Statiunea Moneasa va fi pus pe linia de plutire - Virtual Arad News (c)2005Mult timp Hotelul Codru-Moma din Moneasa a tinut prima pagina a ziarului nostru si nu numai.
Aceasta pentru ca, unitatea turistica, apartinand Societatii Comerciale de Tratament Balnear si Recuperare a Capacitatii de Munca (TBRCM - societate a carei actionar majoritar este Casa Nationala de Pensii), a avut o scadere semnificativa in ceea ce priveste numarul de turisti, ca urmare a proastei administrari a hotelului.
Daca va mai amintiti (la vremea respectiva ziarul nostru a scris), in toamna anului 2003, Nicoara Cret, pe atunci deputat in Parlamentul Romaniei, a reusit sa o puna pe sotia sa, Viorica Cret, in functia de director al Hotelului Codru-Moma.
Nu revenim acum asupra modului in care a fost numita pe functia de director sotia ex-deputatului (fiind inlaturata in mod abuziv fosta directoare, Eugenia Florutiu) cert este ca, incepand cu acea data, activitatea hotelului, calitatea serviciile de cazare, masa si tratament balnear a scazut simtitor, ducand hotelul aproape de faliment.
In urma unor controale efectuate de catre Politie, Garda Financiara etc., s-au descoperit grave nereguli in actele contabile ale societatii, principalii vinovati fiind directorul Viorica Cret si casiera Aurelia Suciu, dar nu numai.
De fapt, printr-o adresa, comisarul-sef Nicolae Gudiu, seful din acea perioada a Inspectoratului de Politie a Judetului Arad, a confirmat faptul ca exista dosar penal pe numele celor doua angajate ale SC TBRCM Bucuresti (Cret si Suciu), pentru savarsirea infractiunilor de delapidare, inselaciune si abuz in serviciu impotriva intereselor publice.
Urmare a sesizarii facute de catre politistii care au anchetat cazul, si care, din cate am aflat, au gasit si alte nereguli in activitatea Hotelului Codru-Moma, pe fir au intrat si cei de la Curtea de Conturi Arad.
Cert este ca, dupa efectuarea controlului, pe baza procesului-verbal intocmit de catre inspectorii de la Curtea de Conturi, TBRCM Bucuresti a dat in judecata pe cei care au condus destinele hotelului in ultima perioada.
S-a renuntat la serviciile Vioricai Cret
Pentru Viorica Cret si pentru unii membri din echipa cu care a "lucrat", inevitabilul s-a produs la inceputul acestui an.
Astfel, pe la sfarsitul lunii ianuarie, sotia ex-deputatului a fost inlocuita din functia de director, fiind obligata sa-si continue activitatea (in conformitate cu studiile si pregatirea pe care o are) la sediul central al TMRCB, adica in Bucuresti.
Pentru putin timp insa, pentru ca raporturile de munca cu aceasta au fost incheiate definitiv de catre actuala conducere a societatii TMRCB.
In prezent, din cate am aflat, se asteapta finalizarea cercetarilor, eventuala trimitere in judecata si recuperarea prejudiciului creat societatii (acest lucru se va intampla daca Viorica Cret va fi gasita vinovata de catre judecatori).
In ceea ce ne priveste, asteptam cu deosebit interes finalizarea "epopeii" in care personajul principal este Viorica Cret, mai ales ca in urma articolelor pe care le-am scris am fost actionati in judecata de catre aceasta, dar si de catre sotul sau, Nicoara Cret.
Dar, despre activitatea manageriala depusa de catre acesta, inainte de a fi deputat, activitate care a dus, asa cum se stie, la falimentul SC Vinalcool SA Arad (unitate de referinta in domeniul producerii si imbutelierii alcoolului si bauturilor alcoolice), dar si despre alte activitati in care a mai fost implicat Nicoara Cret, veti putea citi, in curand, in paginile ziarului nostru.
Activitatea hotelului, pe o panta ascendenta
Odata cu debarcarea Vioricai Cret din functia de director, la conducerea Hotelului Codru-Moma a fost numit, interimar, Stefan Nistor.
Acesta, bucurestean la origine, a facut si face parte din conducerea SC TMRCB Bucuresti si a fost detasat la Moneasa pentru a stabili cu exactitate situatia in care se afla hotelul si baza de tratament si pentru a lua masurile care se impun.
Insa, ceea ce a gasit a fost peste inchipuirile noului director si ale conducerii de la Bucuresti a societatii in cauza, fiind necesare cateva luni bune pentru aflarea tuturor datoriilor acumulate si pentru redresarea, din mers, atat cat s-a putut, a activitatii unitatii de tratament balnear.
Pentru ca, si nu mai este un secret pentru nimeni, urmare a proastei administrari din perioada Viorica Cret, numarul pensionarilor veniti la tratament la Codru-Moma (pentru ca turistii, din motive care se subinteleg, au ocolit acest stabiliment) a scazut alarmant, ajungand, in cel mai fericit caz, sa fie egal cu cel al angajatilor, in jur de 50.
Ca, de la momentul in care a fost schimbata Viorica Cret si pana acum, s-a reusit o schimbare semnificativa o spune si gradul de ocupabilitatea a hotelului.
Astfel, la ora documentarii noastre, camerele erau ocupate in proportie de 70% de catre clienti veniti la tratament (cu bilete obtinute de la casele de pensii) si, in plus, cateva camere erau ocupate de catre "flotanti", asa cum li spune in limbajul hotelier, turistilor veniti pentru cateva zile, in special la sfarsit de saptamana.
La Hotelul "Codru Moma" din Moneasa roadele se vor face vazute in scurt timp - Virtual Arad News (c)2005PD-istul Iosif Gulin, noul director al Hotelului Codru-Moma
Perioada de interimat a lui Stefan Nistor se apropie de sfarsit.
Daca ar fi sa ne luam dupa ordinul venit de la conducerea TMRCB Bucuresti, interimatul s-a incheiat de cateva zile bune.
Astfel, incepand cu data de 1 iunie 2005, in functia de director al Hotelului Codru-Moma din Moneasa a fost numit Iosif Gulin.
Acesta are 49 de ani, este de loc din Moneasa si este pensionar.
De fapt, a trecut in rezerva, meseria sa de baza fiind de marinar, ultimul grad avut in Marina militara a Romaniei fiind cel de comandor.
Pentru cei care isi mai amintesc, la alegerile locale din 2004 Iosif Gulin a candidat din partea Partidului Democrat la functia de primar al Monesei, ajungand chiar in turul II (in final, alegerile fiind castigate de catre primarul in exercitiu, Terentie Condea).
Spuneam ca perioada de interimat a lui Stefan Nistor se apropie de sfasit, deoarece, in timpul care s-a scurs de la numirea in functie a lui Iosif Gulin si pana acum, s-a facut inventarierea totala a hotelului, procesul verbal de predare-primire a gestiunii urmand a fi semnat in aceste zile.
Mai mult, avand in vedere ca, asa cum de fapt a si recunoscut, Iosif Gulin nu are pregatirea si implicit nici experienta necesare in domeniul hotelier, a fost mai mult decat benefica prezenta prelungita a lui Stefan Nistor la hotel.
Iata ce ne-a declarat Iosif Gulin: "Hotelul Codru-Moma, pana a venit domnul Nistor, a avut o coborare semnificativa. Aceasta s-a datorta proastei administrari a conducerii de atunci a hotelului. Despre acest aspect nu vreau, deocamdata, sa spun mai mult. Domnul Nistor a incercat sa stopeze regresul, a facut ce a putut, insa lipsa banilor si-a spus cuvantul. Cu toate ca gradul de ocupare a crescut vizibil, banii s-au dus pe achitarea datoriilor restante, nemaiajungand pentru efectuarea de investitii serioase".
Prioritatile noului director
In ceea ce priveste planurile de viitor ale noului director, Iosif Gulin ne-a spus ca, mai intai, doreste sa reduca posturile care nu sunt rentabile:
"De exemplu, nu vad sensul postului de registrator medical. Sunt doua posturi de barmanite, dar cum activitatea de bar nu aduce profit intr-o asemenea unitate, pe viitor va fi doar o barmanita. Oamenii nu vor fi dati afara, ci vor fi pusi acolo unde este nevoie de ei. Personalul pe care l-am preluat este foarte bun. Insa, in opinia mea, oamenii nu au fost pusi la treaba asa cum trebuie. Ca planuri de viitor, va pot spune ca, in primul rand, voi incerca sa imbunatatesc serviciile de cazare, masa, dar si pe cele medicale. Vreau sa fac lumina in contabilitate. Acolo e dezastru si de acolo a pornit intreaga brambureala. Nu am preluat pana acum pentru ca am vrut sa iau totul de la zero, sa pornesc cu toate datoriile achitate la zi. Lucru pe care, impreuna cu domnul Nistor, am reusit sa-l facem".
Iosif Gulin nu s-a sfiit sa recunoasca ca a fost numit politic.
Insa, spune el, acest lucru conteaza mai putin, important este ca, in cel mai scurt timp, sa se vada roadele muncii sale, fata hotelului (si la propriu si la figurat) sa fie schimbata in bine.
Crede ca experienta sa de-o viata (chiar daca in marina, acolo unde ordinele se executa cu strictete) il va ajuta sa duca la bun sfarsit misiunea primita.
***
Ce va fi, vom trai si vom vedea.
Cert este ca, cel putin pana la noi ordine, apele, in privinta conducerii, se pare ca s-au linistit la Hotelul Codru-Moma din Moneasa.
Insa, asa cum va spuneam, pentru altii continua sirul proceselor, in timp ce cercetarile politiei si altor organe de control sunt in plina desfasurare.
P.S. Din surse demne de incredere am aflat ca politistii care au avut in lucru dosarul in care este implicata Viorica Cret, au finalizat cercetarile si au propus inceperea urmaririi penale.

Romulus Dubat - Adevarul

  • Arma si munitii confiscate

Arma folosita la braconaj descoperita la Chisineu CrisO arma de tir cu glont cu dispozitiv de iluminat pe timp de noapte, lanterna si amortizor precum si 64 de cartuse au fost gasite de politistii aradeni la domiciliul unui barbat cu dubla cetateanie din localitatea aradeana Chisineu Cris.
Acesta e cercetat pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor, braconaj si contrabanda calificata.
Lucratorii Biroului Arme, Explozibil si Substante toxice au gasit arma dupa ce au facut o perchezitie la resedinta barbatului in virsta de 51 de ani, cu cetatenie romana si franceza.
Arma de tir cu glont, prevazuta cu dispozitive de iluminat pe timp de noapte, tip laser si lanterna, amortizor de zgomot fixat la capatul tevii prin infiletare.
Arma de calibru 5,6 mm, nu are marca si serie.
De asemenea au mai fost gasite un numar de 64 de cartuse de acelasi calibru precum si doua pungi cu carne de vanat, aproximativ 3 de kg de carne de caprior.
Barbatul a recunoscut ca cele aproximativ 3 kg de carne provin de la un caprior pe care l-a braconat in urma cu o luna.
Din cercetari s-a stabilit ca arma si munitia , au fost introduse ilegal in tara in 2003, prin vama Varsand, fara a le declara organelor vamale.
Barbatul cu dubla cetatenie e cercetat acum in stare de libertate.
Barbatul va fi cercetat in continuare de catre Directia de Investigare a Infractiunilor de Crima organizata si Terorism, Biroul Teritorial Arad.

Vasile Obistos - Televiziunea Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]