Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Luni, 28 februarie 2005

  Stirile TVA aici

  • Evaluarea unei guvernari se face dupa patru ani, nu dupa doua luni 

Interviu cu Gheorghe Seculici co-presedintele Aliantei D.A.Interviu cu dl. Gheorghe Seculici, co-presedinte al Aliantei D. A.
Nimeni n-a vorbit despre costurile integrarii in UE
- D-le presedinte, presa a inceput primele critici la adresa guvernarii. Exista motive si argumente pentru critica?
- In 2000, cand Guvernul Nastase a preluat guvernarea tarii, fostul premier le spunea oamenilor sa nu se astepte la o imbunatatire a nivelului de trai mai devreme de vara anului 2002. Asadar, la aproape doi ani de la preluarea guvernarii. Adevarul este ca nici macar atunci nu s-a simtit o imbunatatire a nivelului de trai. Vreau sa fiu foarte obiectiv si sa spun ca Guvernul Nastase a facut unele reforme necesare integrarii in Uniunea Europeana si aceste reforme costa si de aceea nivelul de trai al populatiei a avut de suferit. Tot pentru a fi obiectiv, va trebui sa mai spun ca toate guvernele anterioare - inclusiv cel din care PD a facut parte in perioada '96-2000 - nu s-au achitat cum trebuie de cerintele pe care le-a impus UE, de multe ori reforma facandu-se de ochii lumii, iar Romania a ramas serios in urma cu respectarea conditiilor impuse de UE. Iar aceste conditii nu sunt deloc usoare, desi UE mai inchide ochii. Tot ceea ce nu au facut guvernele de pana acum, trebuie sa faca Guvernul Tariceanu. Toate ramanerile in urma ale Romaniei trebuie sa le aduca la zi acest guvern. Iar pentru aceasta va trebui luate masuri destul de drastice care vor influenta nivelul de trai. Iar aceste masuri au si inceput sa fie puse in practica.
- Dar in campania electorala sloganul d-lui presedinte Basescu a fost: "Sa traiti bine!"
- Sloganul ramane valabil in continuare. Politica oricarei tari se face pe termen scurt, mediu si lung. Pe termen scurt, datorita masurilor despre care va vorbeam, se va inregistra o crestere a preturilor, care trebuie sa ajunga la nivelul celor din U. E. Si aceasta crestere de preturi este o conditie a integrarii. Din pacate, pana acum, nici un guvern nu le-a spus oamenilor ca integrarea isi are pretul ei. Pana acum, romanii au jubilat la ideea integrarii, pentru ca nu au stiut, pentru ca nu li s-a spus care sunt costurile integrarii. Scopul nostru este integrarea. Dupa ce ne vom integra, iar acum vorbim deja despre termen mediu, lucrurile se vor indrepta, iar atunci sloganul "Sa traiti bine!" va deveni palpabil.
- Dar nici guvernul Aliantei nu a facut nimic pana acum in sensul explicarii costurilor integrarii.
- Este adevarat ca n-am facut nimic in acest sens. Guvernarea unei tari nu e o treaba usoara si, ca sa fim sinceri, inca nu am definitivat structurile de conducere nici la centru, nici la alte nivele. Asadar, prioritatea a fost instalarea guvernarii.
- Cam mult dureaza instalarea!
- Exista o explicatie foate simpla. Cei care vor guverna tara trebuie sa fie verificati la sange, atat din punct de vedere al competentei, cat si din punct de vedere moral. Nu vrem sa punem in functii de decizie oameni necorespunzatori din punctele de vedere amintite mai sus. Am spus ca luptam impotriva coruptiei. Or, lupta impotriva coruptiei trebuie facuta cu oameni cinstiti. 
Sunt de acord cu critica sincera si profesionista
- De ce nu i-ati verificat pana acum?
- Fiecare partid si-a verificat propriii oameni, dar ei trebuie sa fie aprobati si de aliatii de la guvernare. Asadar, exista cel putin o dubla verificare a oamenilor, ceea ce cere putin timp. Oricum, operatia aceasta se apropie de final si cei numiti isi vor lua in primire posturile cat de curand. In privinta grabei cu care presa a inceput sa taxeze guvernarea, raspunsul este ca o critica pertinenta, argumentata si sincera este binevenita pentru orice guvernare. Aceasta este critica numita constructiva. Pe de alta parte, este critica demolatoare, pusa in slujba adversarilor nostri politici, o critica la comanda, pe care nici nu merita s-o bagam in seama. Si nu in ultimul rand, exista o critica facuta de neprofesionisti, care, nefiind informati, scriu sau vorbesc dupa ureche, nu inteleg fenomenul politic, sunt nepregatiti profesional, iar aceasta se vede din demersul lor. Nici acestia nu trebuie luati in considerare. Sunt de acord, dupa cum am spus, cu critica sincera si profesionista. Diletantii si mercenarii nu pot avea un demers critic corect si, in consecinta, nu ma intereseaza demersul lor.
- Presedintele Basescu spunea ca are nevoie de presa pentru ca oamenii trebuie sa fie informati asupra costurilor integrarii. Deci, fara presa nu se poate.
- Eu n-am spus ca nu e nevoie de presa. Am spus doar ca presa trebuie sa fie profesionista si obiectiva. Eu nu am nevoie sa fiu laudat de nimeni. Dar nici sa fiu criticat fara motiv. Pe mine ma intereseaza ca presa sa relateze obiectiv. Daca am facut bine sa spuna ca am facut bine, iar daca am facut rau, sa spuna ca am facut rau. Problema este sa se inteleaga ce este bine si ce este rau. Un lucru trebuie judecat pe toate fetele. Sa vedem si care este partea buna a lucrurilor. Pe oameni nu-i intereseaza numai aspectele spectaculoase sau scandaloase ale vietii. Spectaculoasa poate sa fie si o realizare, nu numai un scandal.
- Cu conditia ca realizarea sa existe.
- Sa existe, dar sa si fie vazuta. Caci daca ea exista si nu e vazuta, sau, mai exact, nu se vrea sa fie vazuta, e ca si cum nu ar exista. Ma refer din punctul de vedere al presei. Pentru mine cel mai important e sa vada oamenii.
Alianta are nevoie de un supraveghetor  
-
Fuziunea dintre PNL si PD a ramas in coada de peste. De ce?
- Sincer sa fiu, nu-mi fac griji din cauza acestei stagnari. Pe de o parte, premierul Tariceanu are dreptate cand zice ca acum trebuie sa ne concentram asupra guvernarii. Romania trebuie sa faca in doi ani, cum am mai spus, ceea ce n-a facut in mai multe guvernari. Asa ca eforturile guvernantilor nu vor fi usoare. Si nu vor fi usoare din doua motive: unu, acum trebuie sa realizam performantele cerute de integrare si doi, aceste performante vor avea costurile lor sociale, iar daca populatia nu intelege nu ne va fi usor. Pe de alta parte insa, guvernarea erodeaza, iar coeziunea dintre PNL si PD s-ar putea sa scada simtitor si sper sa nu ajungem sa dam vina unii pe altii in cazul unor esecuri. Va trebui ca cineva sa ve-gheze permanent la existenta acestei coeziuni in guvernare.
- Cine sa vegheze?
- Nu eu trebuie sa spun cine sa vegheze. Dar cred ca cel mai potrivit ar fi presedintele statului care, insa, va trebui sa respecte prerogativele prezidentiale. El nu se poate amesteca in viata partidelor, dar are atributii in privinta guvernarii. Revenind la fuziune, nu este usor sa unesti doua partide cu personalitati puternice unde fiecare va trebui sa-si gaseasca un loc in conducerea partidului rezultat din fuziune. Va trebui sa se invinga niste orgolii si sa se ajunga la interese si scopuri comune. Nu e usor lucru.
- Dar in privinta doctrinei, ce ziceti?
- Nici aici nu va fi usor. Am observat, din anumite luari de atitudini, ca liberalii tin mortis la doctrina liberala ceea ce se cheama ca se afla in dreapta esichierului politic. Noi ne situam mai aproape de centru, in partea stanga. Tendinta partidelor europene este sa se apropie de centru, unde este echilibrul politic si social. Desigur, vor fi discutii, fiecare va aduce argumente si vom vedea cine este mai convingator si cine este mai aproape de adevarul realitatilor politice si sociale. Va fi un dialog extrem de interesant, daca va fi, iar eu sper sa fie purtat in termeni civilizati. 
Gheorghe Seculici are incredere in Presa facuta de profesionistiSi Alianta are oameni de valoare
- Ce fel de dialog purtati in plan local, devreme ce nu reusiti sa ajungeti la un consens in privinta nominalizarii pe functii a unor persoane care sa ocupe directia institutiilor deconcentrate ale statului?
- In ceea ce ne priveste, PD a facut aceste nominalizari. Asteptam ca liberalii sa faca acelasi lucru. De semnat trebuie sa semneze amandoi co-presedintii Aliantei. Domnul prefect va inainta la guvern aceste propuneri. Mai exista si pretentiile UDMR si PUR. O sa vedem in ce masura ne vom intelege.
- Credeti ca este corect ca aceste schimbari sa fie facute pe criteriul politic?
- Am mai spus si altadata si repet. Cand se schimba presedintele la Casa Alba vine o alta administratie. Va rog sa scrieti cu litere mari, sa se vada. Cu aceasta administratie, si nu cu a adversarilor politici, se face acolo guvernarea. Noi invatam de la cei care promoveaza o democratie performanta. Nu e bine sa procedam astfel? Eu zic ca e bine. Din alt punct de vedere, eu zic ca si noi avem oameni de valoare. Si atunci, de ce sa nu-i punem in functie?
Sa nu se schimbe partidul, cum se schimba camasa
- Dar unii directori au trecut la PSD, pentru ca au fost obligati, altfel isi pierdeau functia.
- Ati spus bine ca isi pierdeau functia. Dar ramaneau integri. Iar daca sunt buni profesionisti sau manageri, isi gaseau fara probleme un loc de munca. Asa, au preferat sa se prostitueze politic pentru a nu pierde o functie. Ar fi cazul ca in politica romaneasca sa existe o conduita politica si morala si politicienii sa nu schimbe partidul cum schimba camasa. Probabil ca lipsa de performanta politica este generata si de aceasta migrare de la un partid la altul, care nu urmareste decat satisfacerea unor interese personale. Partidul Democrat a si pus, de altfel, un embargo asupra acestor migrari.
- Dar si PD face schimbari pe criteriul politic.
- Este adevarat, dar eu le-am spus tuturor din PD ca functia pe care o vor avea dureaza atat timp cat dureaza guvernarea. Asa cum este peste tot in lume. In acelasi timp, am mai afirmat cu alta ocazie ca, in privinta unor anumite institutii, ar trebui sa se reglementeze numirea directorilor si ma refer la institutiile care nu intra in sfera politicii. Odata reglementata situatia, la acele institutii politicul nu mai poate sa intervina. As mai mentiona, in alta ordine de idei, ca acolo unde directorii au fost performanti, au ramas pe functie. La noi, exista sase asemenea cazuri. Nu am facut schimbari de dragul schimbarii, cum afirma unii pesedisti si cum scrie uneori si presa. Repet, din nou, ar trebuie ca inainte presa sa se informeze si abia apoi sa faca ana-liza politica.
- Uneori e greu sa avem informatia, fiindca exista si o secretomanie, greu de inteles pana la urma. Nu stim nici acum ce oameni propune PNL.
- Acest lucru nu eu trebuie sa vi-l spun.
- Faceti parte din Alianta.
- Asa este. Dar am convenit ca fiecare partid hotaraste pe cine nominalizeaza in aceste functii.
Un slogan e valabil pentru patru ani de guvernare
- Revin la sloganul "Sa traiti bine!"
La urma urmei, cam la aceasta se reduce dorinta oamenilor care v-au votat. Sa traiasca bine.
- Sunt de acord. Un slogan electoral e valabil pentru patru ani de guvernare. Nu pentru doua luni. Sunt convins ca in patru ani, cat speram sa guvernam, Romania, dupa ce va trece prin unele greutati, va ajunge o tara unde marea majoritate a romanilor va trai destul de bine.
- Destul de bine, dar nu bine!
- Vom trai si dupa cum vom munci si, mai ales, dupa cum vom gandi modul de a munci. Iar aceasta este o problema pentru toti romanii.
- Romanii si-au pus mari sperante in aceasta guvernare. Un eventual esec ar fi catastrofal pentru Alianta.
- Este interesant ca intotdeauna orizontul de asteptare este mult mai mare in cazul guvernarilor de dreapta, decat in cazul guvernarilor de stanga. Mai mult, oamenii ii taxeaza mult mai dur pe cei de dreapta. Exemplul PNTCD este elocvent. Scopul acestei guvernari este intrarea in Uniunea Europeana. Pentru a accede onorabil in UE, va trebui sa luam si unele masuri nepopulare. Dar acele masuri vor avea efecte benefice pentru populatie pe termen lung. Aceste masuri vor duce probabil la erodarea imaginii acestei guvernari, dar ne-am asumat acest risc si vom actiona pentru atingerea scopului propus, iar acest scop este cel mai important lucru. Vom incerca sa constientizam aceasta si in randurile populatiei. Nu stiu daca vom reusi. Dar, in timp, oamenii vor intelege ca am sacrificat imaginea noastra pentru binele tarii.

A consemnat, Ioan Iercan - Adevarul

  • Protectia Civila implineste 72 de ani!

Colonelul Marcel Lucaciu anunta prima sarbatorire a Protectiei Civile sub aceasta denumireAstazi, 28 februarie, Protectia Civila implineste 72 de ani de activitate. In 1933, Regele Carol al II-lea a aprobat prin "Inalt Decret Regal nr.468” „Regulamentul Apararii Contra Atacurilor Aeriene".
Decretul aprobat pe 28 februarie a consfintit infiintarea Apararii Pasive in Romania si constituie actul de nastere al Protectiei Civile Romane. 
"Este primul an in care ne sarbatorim ziua sub noua denumire, respectiv Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Vasile Goldis" si impreuna cu colegii nostri de la Comandamentul de Pompieri. Este o modalitate buna de a ne pastra fiecare identitatea si de a ne cunoaste colegii mai bine", ne-a declarat colonelul Marcel Lucaciu. 
Pompierii au avut ocazia sa intre in legatura cu organizatiile nonguvernamentale, cu care reprezentantii Protectiei Civile au colaborat de-a lungul anilor, Crucea Rosie si Serviciul Tehnic pentru Interventii in cazul Dezastrelor. 
La sfarsitul saptamanii trecute, cu ocazia celebrarii celor 72 de ani de existenta, a fost organizata si "Ziua Portilor Deschise"
Aradenii interesati au putut intra in incinta institutiei pentru a vedea care sunt aparatele si instrumentele folosite in timpul interventiilor. 
Au fost organizate si cateva demonstratii. 
La eveniment a participat si prefectul Aradului care a promis ca va fi un sustinator ferm al inspectoratului.

Diana Rotar - Observator

  • "Dosarul cu pete" II. - Bujor Buda radiografiaza urmarile perioadei comuniste in viata Aradului

Scriitorul Bujor Buda a lansat volumul 2 din cartea "Dosarul cu pete"In lumea literara aradeana, Bujor Buda este un scriitor cunoscut si apreciat. 
Vreme de un deceniu, lucrarile sale s-au identificat cu prezentarea vietii Aradului, a istoriei si a oamenilor care ii dau culoare si personalitate. 
In urma cu cateva saptamani, a publicat cea de-a cincia carte, "Dosarul cu pete", lucrare editata intr-un tiraj de 300 de exemplare si care a facut repede valva in oras. 
In unele medii i s-a oferit o conotatie politica, insa Bujor Buda spune ca nu a facut decat sa vorbeasca despre fapte reale, vise frumoase, dar si cosmaruri.
"Nu pot sa vorbesc de volumul II, Dosarul cu pete,  fara sa amintesc de volumul I, care a fost scris intr-o cvasi clandestinitate. 
Poate volumul a fost cea mai dura carte anticomunista scrisa de mine si printre putinele din oras."
 
Partea a II-a se refera la urmarile perioadei comuniste in obiceiuri, in viata sociala si chiar in sufletele oamenilor. 
"A trebuit sa scriu volumul II destul de repede, in doi ani, cu pauze, deoarece romanii n-au fost dintotdeauna bisnitari, nu au fost dintotdeauna proprietari doar de butelii si nu au avut intotdeauna un sistem implacabil de dosare in spatele lor. 
Daca am scris despre Romania tara bisnitei am scris-o cu umor si mai ales nemarturisita compasiune pentru fostii meseriasi de odinioara, care au dus faima acestui oras. 
Deveniti peste noapte bisnitari – asa au inteles ei sa lupte pentru bunastare – atunci cand puterea incerca sa-i fereasca de mosieri, de capitalisti, au inteles sa faca un capitalism original si iata, pentru o vreme, romanii au fost bisnitari".

Sentimentul de redobandire a proprietatii
Bujor Buda isi aminteste cu durere anii petrecuti in comunism, din prisma faptului ca familia sa a fost o familie bogata, careia i s-a confiscat toata averea. Mama sa a suferit toata viata de pe urma acestui lucru si si-a povatuit fiul sa lupte pentru recastigarea bunurilor detinute. 
Aceste aspecte se regasesc din plin in noua carte, in care se spune ca romanii nu au castigat  inca sentimentul de redobandire a proprietatii parintilor. 
"Mi-au ramas in minte cateva din cuvintele mamei, care intr-un ceas de taina, mi-a spus: maichi, noi am fost oameni bogati inainte. Eu nu ti-am spus pana acum ca tanar fiind, sa nu te apuci sa vorbesti in dreapta si stanga. Dar daca vom ajunge cumva sa traim precum am trait inainte de razboi, tu lupta sa ti le dea inapoi. Mama mea nu s-a impacat cu titlul de fost proprietar si cu asta s-a stins, Dumnezeu s-o odihneasca. Ceea ce s-a luat in cinci minute nu s-a putut restitui in 15 ani".
Cercel prins in urechea animalelor
Din "Dosarul cu pete" nu putea sa lipseasca un capitol destinat dosarelor. 
"Am vorbit despre tara dosarelor, ca asa era Romania, ca de fapt toate tarile comuniste. La fel ca un tatuaj sau un cercel prins de urechea animalelor, dosarul iti dadea identitate, era trambulina si garantie. Nu conta ce esti, conta ce scrie la dosar. Vorbeam in tara dosarelor, referindu-ma la cel de-al doilea volum, ca este momentul sa acordam putere si regula acelei expresii « Am onoarea!» cu care parintii si bunicii mei isi incepeau orice cerere si cu care institutiile statului ar trebui sa-si inceapa orice instiintare adresata cetateanului. Vreme de 50 de ani, si de atunci inca 15, « Am onoarea!» s-a topit, devenind pe parcurs, « Traiasca PCR», clasicul «Luptam pentru pace», etc. pentru ca onoare a  fost inchisa odata cu parintii nostri in puscarie".
Scriitorul Buda Bujor are in pregatire si alte volumeFerma animalelor?
Capitole din acest volum au primit – nu se putea altfel – conotatii politice. Bujor Buda spune insa ca nu a facut altceva decat sa ofere tiparului vise frumoase si cosmaruri care pot fi interpretate.
"In sfarsit, ca orice om care viseaza, am avut si visuri frumoase, am avut si vise urate, cosmaruri, iar unul groaznic, nu s-a descarcat din mintea mea si sufletul meu pana ce nu l-am pus pe hartie. Visele frumoase de obicei se uita, visele urate persista. Si astfel, am visat o lume rea, inraita mai ales de virusul neatenuat al comunismului ce lucreaza indelungat, ca HIV si omoara in final, nu omul, ci omenia. L-am transcris si l-am imbracat in cuvinte, precum Orwell, in celebra  Ferma a animalelor, probabil si el transcriindu-si un vis urat ca si mine".
Peste un an, alte proiecte
Chiar daca a finalizat acest proiect, Bujor Buda continua sa lucreze. Acesta promite pentru anul viitor  un volum cuprinzand marturisirile a 25 de personalitati marcante in tot atatea domenii de activitate. 
"Incerc sa ne lamurim si sa le explic aradenilor ce este un card bancar, cum s-a trait in satele si orasele Romaniei de odinioara atunci cand fiecare localitate isi avea evreul ei, care deschidea comertul si practicau meserii foarte calificate, vorbim despre epidemii si epizodii cu cel mai avizat om in domeniu, incerc sa lamuresc situatia detinutilor politici vizavi de "frontieristi" sau ce ar trebui ca in Arad, la Spitalul municipal sa se poata face transplanturi. In paralel, pe apucate, incerc sa creionez prototipurile de oameni care caracterizeaza viata politica la inceput de mileniu".

Mihaela Ozarchevici - Observator Plus

  • Politisti contrabandisti si falsificatori

Tigari netimbrate au fost descoperite la doi politisti de frontieraDoi politisti de frontiera din Turnu au fost prinsi de proprii lor colegi avand asupra lor 2150 de pachete de tigari netimbrate.
Marfa de contrabanda a fost gasita in urma unui control pe drumul spre Arad, efectuat de o echipa condusa chiar de seful de sector.
Cei doi politisti, angajati pe baza de contract, au fost surprinsi carind mai multe sacose cu tigari Ronson, Marble si Memphis, pentru care nu aveau acte de provenienta.
Ei vor fi cercetati mai intii in comisia de disciplina.
Un alt politist de frontiera de la Varsand este acuzat ca a prezentat la angajare o copie falsa dupa diploma de bacalaureat.
El a demisionat intre timp, dar ancheta continua pentru a stabili daca in aceasta afacere este implicat si notarul care a intocmit legalizarea documentului.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • "Avem destui bani pentru stadionul UTA"

Primaria va aduce Stadionul UTA la standarde cerute de FIFA si UEFAOdata intrat in patrimoniul municipalitatii, stadionul UTA poate fi modernizat la standardele cerute de FIFA si UEFA pentru echipele din primul esalon. 
Lucrarile la vechea arena ar trebui sa fie vizibile, conform conducerii clubului si primarului Gheorghe Falca, in termen de un an.
Aradenii asteapta cu nerabdare ziua cind vor putea asista la meciurile echipei favorite fara grija ca gradenele de sub ei s-ar putea rupe. 
Tribune acoperite, nocturna si un teren practicabil au devenit lucruri realizabile. 
"Posibilitatea si sansa de a aduce supermarketuri in Arad ne ofera banii din care putem sa ajutam mai mult sportul. Numai din impozitele de la cetateni vom avea venituri de 114 miliarde de lei pe an. Din acestia, putem aloca 20 de miliarde pentru stadionul UTA"
, a declarat primarul Aradului. 
Potrivit spuselor sale, chiria in centrul orasului, unde urmeaza sa fie construit un astfel de magazin, este de 100 de euro pe metru patrat. 
Dar pentru ca intr-un an sa se aloce trei-patru milioane de euro reamenajarii stadionului, sunt necesare si alte fonduri. 
"Trebuie sa ne gandim la solutii financiare extrabugetare",
a conchis Gheorghe Falca. 
O necesitate arzatoare pentru UTA este si baza de antrenament. 
Se incearca o colaborare cu Clubul Sportiv Scolar Gloria, de unde, pe langa terenurile de pregatire, echipa-fanion ar putea beneficia si de tinere talente din pepiniera de fotbalisti. 
Acest plan va fi realizat in paralel cu stadionul. 
"Nu ne intrebati care este primul lucru de care ne vom apuca. Mai intai este nevoie de un proiect si apoi, ii dam drumul"
, a declarat avocatul Ioan Kocis-Josan, care crede ca este nevoie de trei luni pentru intocmirea documentatiei necesare.
"Putem sa-l aducem si pe Zidane"
Sandu Ion, presedintele FCM UTA, spune ca echipa pe care o patroneaza trebuie sa ajunga in divizia A in acelasi timp cu finalizarea stadionului, care ar trebui sa fie multifunctional. 
"Prima data trebuie sa avem o baza sportiva de calitate. Acum nu avem ce cauta in prima liga, nici daca il aducem pe Zidane. Vrem sa promovam anul viitor, asadar este exclusa ingineria de care vorbiti, fuziunea cu o alta echipa"
, considera patronul "Batranei Doamne".

Bogdan Cioara - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]